Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne szczepienie za 6 tygodni? Dobrze kojarzę?
Nasz pediatra zawsze przypominal, no ale cóż :) a tu zastępstwo i inaczej.
Mala wazy 5380, czyli mniej przyrasta na tydzień :)

Co miałam jeszcze pisac? Hm...
A! W przychodni spotkałam mamuske tez z małym do szczepienia, z ktora chodziłam do tej samej grupy w przedszkolu :D ze mnie poznala :) ja to sie zmieniłam, ale ona prawie wcale. Tyle co urosła ;) i glos kobiecy.

Gość przyjazna

Ciaza316
~kalae
misiakowata w sumie to nie wiadomo czy jak będziesz babcią to znów nie będzie odwrotnie, co do tego ubierania

gronek - powiedz mężowi żeby ubrał, jakby co to powiesz że on go ubierał ;)

Jak my bedziemy babciami to na bank inne wychowanie znowu bedzie :) i my tez pewnie czasami skurczu dupy dostaniemy :D

Hehe to na pewno:D my będziemy odkrywać, czapki i skarpety zdejmować:D
ostatnio moja w wózku na spacerze zaczęła protestować i mostki robić a przechodząca starowinką"chyba mu zimno .." :D

karolaa
Lilijka87
Co myślicie o chodzeniu z niemowlęciem na basen?

Ja bym chetnie poszla ale boje sie ze bedzie ryczec skoro ostatnio podczas kapieli placze :( poza tym nie wiem troche jak to ogarnac organizacyjnie w przebieralni i w ogole wszytkiego sie boje a w rosmanie ostatnio pieluchy do wody byly tylko jal dobrze pamiętam od 7 kg:/

Witam serdecznie:)
Czytam ostatnio tutaj z doskoku:)
Tez bym bardzo chciała z dziećmi na basen,ale u nas daleko...
Strunka7777 jak mi ktoś przy dziecku mówi brzydko a dziecko nie daj Boziu powtórzy zaraz ganie tą osobę a dziecku pytam czy to tak ładnie jest mówić? Łatwo to nie wychodzi,ale staramy się tego pilnować;)
Karolaa moja też płacze przy kąpieli,wczoraj wyjątkowo płakała mniej,kapalam parę minut później niż zwykle,i najpierw mylam ją na pleckach leżała potem ją sobie obróciłam i na brzuszku jakby ją trzymałam aby widziała jak wanna wygląda i płacz był mniejszy momentami:) Dzisiaj to bez kapania usnęła
W ogóle początku tygodnia wprowadziłam jej schemat.... karmienie piersią co 2h,zabawy tyle ile chce minut,ja w międzyczasie latam coś ogarniam,gdy już zaczyna marudzić kładę do łóżeczka smoczek +tetra i śpi,poza tym odkąd mamy już lżej z oczkami jest o wiele spokojniejsza,i na te afty w końcu coś dali,ja nie wiem ale te lekarze są dziwni-przrz ich głupotę moje niedoświadczenie cały wczorajszy dzień karmiłam odciąganym mlekiem,na wieczór już nie mogłam wysłałam po kapustę a Nikolke w tym czasie pomimo mojego bólu nakarmiłam normalnie,jeny jaka zadowolona,jak się żaliła...jak wypiła po 19 to w nocy dopiero o 2
Tak niektóre z was piszą, że ich maluchy tyle śpią to ja się też nie martwię, że po moim nowo wprowadzonym schemacie dużo śpi za dnia i noce przesypia(po tej 19 lub około 20usnie to do rana 7-8śpi)

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

RedNails89
Lilijka, ja niestety nie jestem dobra w ripostach, jedyne czym mogę rzucić to co najwyżej mięsem, ewentualnie talerzem o ścianę. Chociaż w sumie szkoda mi talerzy :P

KasiaMamusia, tez się już cieszyłam z kilku nocy przespanych po 8godzin, a tu dziś niespodzianka ;)

Słyszę że Jasiek się budzi, ale jeszcze nic takiego, uchylam powiekę żeby ocenić godzinę a tu niestety, czarna noc. Myślę sobie no trudno, ale poleżę jeszcze póki nie zacznie faktycznie domagać się jedzenia. Obkrecam się na drugi bok w stronę męża, a tam przez zamknięte powieki poświata jakaś! Jak się kur*a wystraszyłam, zawał na miejscu! Otwieram oczy szybko jak błyskawica bo jak to duch to może zobaczę co za cholera się nam po mieszkaniu pałęta! A tam szanowny małż w grę pociska na telefonie, bo go deszcz obudził i spać nie mógł...

No tak za wcześnie to ja z radości skakać nie mam zamiaru:)

Uśmiałam się z "ducha" męża :D

strunka7777
Kolejne szczepienie za 6 tygodni? Dobrze kojarzę?
Nasz pediatra zawsze przypominal, no ale cóż :) a tu zastępstwo i inaczej.
Mala wazy 5380, czyli mniej przyrasta na tydzień :)

Co miałam jeszcze pisac? Hm...
A! W przychodni spotkałam mamuske tez z małym do szczepienia, z ktora chodziłam do tej samej grupy w przedszkolu :D ze mnie poznala :) ja to sie zmieniłam, ale ona prawie wcale. Tyle co urosła ;) i glos kobiecy.

Teraz szczepienia wpisują w książeczce zdrowia,bynajmniej u nas;)

I na mnie przyszedł czas. Tak mnie wkurw... Tesciowa- posmarowala usta mojemu dziecku czekolada. Cala noc czuwalam czy mu nic nie będzie. Niby wytarlam odrazu ale pewnie cos zdazyl oblizac. Juz chciala kilka okruszkow ciasteczka mu dać i moczyć smoczek w jej herbacie. Mąż ja postawił do pionu, ale mysle ze nic nie dotarlo. Az mnie trzepie na myśl ze będziemy soe widzieć. Przeciez mogla mu zaszkodzić. Ale nie swoje mądrości... Co za baba!

Jola88
I na mnie przyszedł czas. Tak mnie wkurw... Tesciowa- posmarowala usta mojemu dziecku czekolada. Cala noc czuwalam czy mu nic nie będzie. Niby wytarlam odrazu ale pewnie cos zdazyl oblizac. Juz chciala kilka okruszkow ciasteczka mu dać i moczyć smoczek w jej herbacie. Mąż ja postawił do pionu, ale mysle ze nic nie dotarlo. Az mnie trzepie na myśl ze będziemy soe widzieć. Przeciez mogla mu zaszkodzić. Ale nie swoje mądrości... Co za baba!

JA PIER..... co za baba!!!! z jakiej racji ona w ogóle wpadła na pomysł ze moze to zrobic???? Matko....

Gość misiakowata

Ech u nas placz po kapieli..juz mtslalam ze moze go udo bolibod szczepionki..a on tak strasznie cyca chcial ech :)
Pospalismy we trojke hehe zapociliamy sie..Mati wstal ostatni po 19 mega zaspany hehe.poki co jest ok :)

Jola powodzenia na wizycie prywatnej :)

Boze ta tesciowa..ci ją po#urwilo??
Masakra...
Powiedz jej o tej dziewczynce 5 miesiecznej co sie zachrztusila i nie uratowali biedactwa..moze to ja otrzezwi!!

Ja nie wiem nam kiedys chyba tak robili
Ostatnio bylam u mamy przyjacioki..nie miaal co dac to dala kinder czekolade..mowiee do niej,ze zanim urosnie zeby ja zjesc to po terminie bedzie...a ona no jak polizac dac..a ja no jak przeciez nie wolno...a ona a tam nie wolno..pposmakowac moze :-O
Nie kontynuowalam..wieczorem sama z zzarlam..jakby niepatrzal doszlo do Matiego cycem :)

Kasiamamusia bidulka malutka..oby szybko przeszly te afty..jednak biedactwo za cycusiem tesknilo..ajajaj rozczulilam sie...
Moj tak sie zalil jak juz ukluli poplakal to z sutkiem poplakiwal..i znow te lzy ajjj.miekka dupa jestem..:)

misiakkowata ja naszczepieniu tez z toska plakalam, babka mnie do pionu ustawila bo bala sie ze upuszcze mała. nienawidze tych szczepien, ona szybko sie uspokoila a ja do tej pory jak sobi przypone to mnie serce boli.

a i własnie ta babka od szczepienia nam powiedziała, ze smoczki to swietna sprawa, kiedyś maczali szmatki w cukrze i dawali niemowlakom. z jednej strony glupota, z drugie nadal wszyscy zyjemy. jakby nie bylo, gdyby ktos mojemu dzziecku chcial dac ciastko czy czekolade czy cokolwiek, ostro bym sie wkurwila

Jola twoja teściowa chyba pobiła wszystkie teściowe :)

ale swoją drogą nie zaszkodzi to dziecku ąz tak żeby miało mu się coś stac, co najwyżej niestrawność będzie miało, brzuch będzie bolał itd. niemniej jakby mi ktoś coś takiego odpalił to chyba długo bysmy sie nie widzieli :)

karolaa
A ja sie chcialam pochwalic ze wyrobiłam dzisiaj Lilce dowod ozobistyw bedziemy mogly jechac na wakacje za granice juupi:) ale mialysmy dzis ciezki dzien przy cycu troche popila potem wyła w kapieli jak zwykle płacz juz nie wiem jak mam ja utulic niedawno zasnela oby noc byla spokojna :(

u nas jest płacz przy odkładaniu na przewijak po kąpieli, wtedy dostaje smoczek i kropelke cebionu jakoś ją to uspokaja, potem drugi płacz jest przy ubieraniu

bo kąpać się lubi