Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

A ja chcialam zaszczepic Antosie na rotawirusy juz po szczepieniu i pediatra powiedziala, ze nie mozna w tym czasie pomiedzy szczepieniami. A tu kolejna osoba tak szczepi. Mamy ja zaszczepic przy kolejnym, policzyla ze sie zmiesci.

Lilijka nie wiem jaka tam woda jest. Teraz jest raczej ozonowana woda. Osobnego basenu do plywania dla dzieci nie ma, chyba ze jest gdzies schowany. Jest taka niecka dla dzieci tam jest z 10cm wody.

Osobiscie uważam ze czy dla dzieci czy doroslych woda jest ta sama ozonowana czy chlorowana i w tym samym czasie wymieniana.

Wiesz, wychodzac z domu ryzukujesz jakas infekcje.

Gość Lilijka87

strunka7777
RedNails89
Irulana
RedNails jaki masz przepis na domowe lody?

Wykorzystuje sprawdzone przepisy ze strony mojewypieki.com :D

A jak już zaczynam wymyślać coś swojego to mam taką bazę:
-3 żółtka
-350ml śmietany kremówki (biorę w kubeczku w Biedronce 330ml)
-300ml mleka
-1/3 szkła cukru

Żółtka z cukrem uciekam mikserem do puszystosci, mleko z kremówką zagotowuje, połowę wlewam do żółtek, mieszam i z powrotem do mleka. Trzymam na ogniu jeszcze ok pół minuty aby tylko dobrze wymieszać i nie zaczęło się gotować.
A potem dodaje dodatki juz wedle uznania, np poruszona chalwa, proszek kawowy,kajmak, czekolada itp i wszystko dokładnie łącze. Chłodze w lodówce, potem do maszyny i gotowe :D

Rozumiem, ze zapraszasz marcoweczki na lody? Nie trzeba bylo :) milo z Twojej strony ;) :D

Approved!
Uwielbiam lody... (któraś rzuci ripostą?)

Kalae ja się nie obawiam tylko mój mąż. Czyli woda może być ozonowana zamiast chlorowana?
Poerwsza dawka rotawirusów musi być podana do konkretnego wieku. Nie pamiętam dokładnie ale chyba 12 czy 13 tydzień.

strunka7777
RedNails89
Irulana
RedNails jaki masz przepis na domowe lody?

Wykorzystuje sprawdzone przepisy ze strony mojewypieki.com :D

A jak już zaczynam wymyślać coś swojego to mam taką bazę:
-3 żółtka
-350ml śmietany kremówki (biorę w kubeczku w Biedronce 330ml)
-300ml mleka
-1/3 szkła cukru

Żółtka z cukrem uciekam mikserem do puszystosci, mleko z kremówką zagotowuje, połowę wlewam do żółtek, mieszam i z powrotem do mleka. Trzymam na ogniu jeszcze ok pół minuty aby tylko dobrze wymieszać i nie zaczęło się gotować.
A potem dodaje dodatki juz wedle uznania, np poruszona chalwa, proszek kawowy,kajmak, czekolada itp i wszystko dokładnie łącze. Chłodze w lodówce, potem do maszyny i gotowe :D

Rozumiem, ze zapraszasz marcoweczki na lody? Nie trzeba bylo :) milo z Twojej strony ;) :D

No oczywiście :D lody mango-brzoskwinia juz gotowe, po południu robię kakaowe z Oreo ;) tylko chyba nie jem słodyczy, hmm.. :D

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

a co do wody to i ta z kranu może być skażona,

no może być ozonowana, jeszcze jest jakaś jedna metoda oprócz chlorowania, ale nie wiem jak się nazywa, musisz mężowi jakoś wytłumaczyć. Teraz jeszcze są jakieś normy wyższe i woda jest kontrolowana chyba raz na tydzień, ale to nie wiem na pewno co do tego czy na tydzień, niemniej tak słyszałam

jak tak teraz myślę o tej rudzie, to dwie rzeczy mi trochę nie pasują co do wizyty z niemowlakiem, nie ma przewijaka, albo miejsca żeby tego maluszka ubrać (chyba, że jest tylko nie zwróciłam uwagi), szatnia i prysznic jest wyżej i trzeba zejść po schodach do basenów.

Lilijka, ja niestety nie jestem dobra w ripostach, jedyne czym mogę rzucić to co najwyżej mięsem, ewentualnie talerzem o ścianę. Chociaż w sumie szkoda mi talerzy :P

KasiaMamusia, tez się już cieszyłam z kilku nocy przespanych po 8godzin, a tu dziś niespodzianka ;)

Słyszę że Jasiek się budzi, ale jeszcze nic takiego, uchylam powiekę żeby ocenić godzinę a tu niestety, czarna noc. Myślę sobie no trudno, ale poleżę jeszcze póki nie zacznie faktycznie domagać się jedzenia. Obkrecam się na drugi bok w stronę męża, a tam przez zamknięte powieki poświata jakaś! Jak się kur*a wystraszyłam, zawał na miejscu! Otwieram oczy szybko jak błyskawica bo jak to duch to może zobaczę co za cholera się nam po mieszkaniu pałęta! A tam szanowny małż w grę pociska na telefonie, bo go deszcz obudził i spać nie mógł...

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

RedNails89
Lilijka, ja niestety nie jestem dobra w ripostach, jedyne czym mogę rzucić to co najwyżej mięsem, ewentualnie talerzem o ścianę. Chociaż w sumie szkoda mi talerzy :P

KasiaMamusia, tez się już cieszyłam z kilku nocy przespanych po 8godzin, a tu dziś niespodzianka ;)

Słyszę że Jasiek się budzi, ale jeszcze nic takiego, uchylam powiekę żeby ocenić godzinę a tu niestety, czarna noc. Myślę sobie no trudno, ale poleżę jeszcze póki nie zacznie faktycznie domagać się jedzenia. Obkrecam się na drugi bok w stronę męża, a tam przez zamknięte powieki poświata jakaś! Jak się kur*a wystraszyłam, zawał na miejscu! Otwieram oczy szybko jak błyskawica bo jak to duch to może zobaczę co za cholera się nam po mieszkaniu pałęta! A tam szanowny małż w grę pociska na telefonie, bo go deszcz obudził i spać nie mógł...

Hahaha :)
Tez tak sadze - lody to nie słodycze :)

Gość kamilllaa

Nam lekarz tez powiedzial ze rota do 6mz takze "mamy czas"... I badz tu mądry.

Gdzies czytałam ze na baseniedla niemowląt musi być właśnie woda bez chloru, ozonowana.

Tak sobie pomyślałam ze te ostatnie pobudki częste Tosi q nocy to może właśnie ten skok, i ten płacz bez powodu, dzis ladnie spala

Dzien dobry :)
Jak dzien Wam mija?
U nas o niebo lepiej niz w zeszlym tygodniu kiedy to bylam przybita na maxa. W tym tygodniu wyluzowalam, staram sie wszystko spokojnie, nie denerwowac, ale i Mala lepiej sypia. Nawet teraz zostawilam ja gdzies na pol godzinki w koszyku z zabawkami, slysze potem cos marudzi, patrze a ona zamkniete oczy. Tak chodzi spac. I zasnela :) Ostatnio na spacerze mnie wystraszyla bo zaczela pokrzykiwac to mysle, gonie szybko do domu zanim sie rozplacze na dobre. A ona co? Po kilku minutach zasnela i spala ok 2 godzin w wozku :) Taka zartownisia :)
Gronek, jestem na Twoim wpisie o tesciowej :) Och, co za kobieta ;) Nic sie ne martw, one juz takie sa :) Moja mama mi suszy glowe, ze mam wystawiac Mala na ogrodek i ciagle nadzoruje jej ciemieniuche. Czy musze dodawac, ze ja mieszkam w Anglii, a ona to robi z Polski? :D Komentuje czasami, niby daje dobre rady...
Dzis odbieram moje cyckodzwigi do karmienia :) Nie moge sie doczekac bo sa sliczne i sexi ;)
Czytam dalej...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

~magdalenka851
Misia coś z tymi facetami faktycznie jest. Nie potrafią uszanować, ze ktoś śpi ale jak jego się obudzi to wielkie rzeczy! Mój teść dzis się wyrwał jak filip z Konopki wpada do nas na gore i pyta"gdzie on jest"-wtf?! Po chwili załapałam, ze o mojego syna a jego wnuka chodzi i mowie, że śpi u siebie i poszedł tam popatrzeć...jak na mnie tak ktoś patrzy jak spis to max 10sek i się budzę! Na szczęście Wojtus się nie obudził bo chyba musiałabym poważnie z tesciem porozmawiać. W zasadzie to spoko gość ale czasem miewa pomysły:/

Uhh, mojej siostry corcia budzi Moja. Jest np w foteliku, spi, a ta podchodzi i albo buja na maxa, albo zaczepia. Zawsze pilnuje Moja wtedy. Ale siostra nie rozumie, ze Moja spi i chce zeby swoja corke przypilnowala...

Gość przyjazna

Lilijka87
Gronek polecam ubrać w sobotę czerwoną bluzkę, co by większych skurczy dupy dostała.

Nati zadzwoń do teściowej w środku nocy z pytaniem czy jest na ciebie zła, że ją obudziłaś.

Taka mONdra* jestem a ze swoją sobie nie radzę...

*zamierzony błąd

Mistrzuniu :D hehe:D

~kalae
misiakowata w sumie to nie wiadomo czy jak będziesz babcią to znów nie będzie odwrotnie, co do tego ubierania

gronek - powiedz mężowi żeby ubrał, jakby co to powiesz że on go ubierał ;)

Jak my bedziemy babciami to na bank inne wychowanie znowu bedzie :) i my tez pewnie czasami skurczu dupy dostaniemy :D

Gość Lutówka 2016

Czesc, mam pytanko do dziewczyn, które podają już wodę swoim maluchom:) Dajecie jakąś specjalna dla dzieci, zwykłą z butelki czy z kranu? Oczywiście przegotowaną. Ile podajecie tej wody? U nas kolejny dzień jest bardzo ciepło i nie chcę żeby się odwodniła. Pozdrawiam i życzę miłego dzionka.

Gość Lutówka 2016

Mam nadzieję, że ja za te 30 lat nie będę taką wkurzającą matką i teściową:) przynajmniej postaram się nie robić tego co mnie teraz wyprowadza z równowagi. A pewnie ta słynna mina mnie też w przyszłości nie ominie:)

Gość misiakowata

RedNails89

buahaha przez chwilę miałam gesia skórke czytajac ;)

Gość misiakowata

Ciaza316
Dzien dobry :)
Jak dzien Wam mija?
U nas o niebo lepiej niz w zeszlym tygodniu kiedy to bylam przybita na maxa. W tym tygodniu wyluzowalam, staram sie wszystko spokojnie, nie denerwowac, ale i Mala lepiej sypia. Nawet teraz zostawilam ja gdzies na pol godzinki w koszyku z zabawkami, slysze potem cos marudzi, patrze a ona zamkniete oczy. Tak chodzi spac. I zasnela :) Ostatnio na spacerze mnie wystraszyla bo zaczela pokrzykiwac to mysle, gonie szybko do domu zanim sie rozplacze na dobre. A ona co? Po kilku minutach zasnela i spala ok 2 godzin w wozku :) Taka zartownisia :)
Gronek, jestem na Twoim wpisie o tesciowej :) Och, co za kobieta ;) Nic sie ne martw, one juz takie sa :) Moja mama mi suszy glowe, ze mam wystawiac Mala na ogrodek i ciagle nadzoruje jej ciemieniuche. Czy musze dodawac, ze ja mieszkam w Anglii, a ona to robi z Polski? :D Komentuje czasami, niby daje dobre rady...
Dzis odbieram moje cyckodzwigi do karmienia :) Nie moge sie doczekac bo sa sliczne i sexi ;)
Czytam dalej...

mama nadzoruje przez skype ????:)
daj linka na te sexstaniki hehe

ja schudłam 2,5 kilo i weszłam w szmaciaka do karmienia,ktory w ciazy kupiłam ;) ;)

lody lody loooody dla ochłoooody ;)
nie,nie słodycze ;)
każda z nas lubi hehe i zimne i ciepłe :D

Mati poplakal sie przy wkłuciu szczepiennym,jeszcze z cycusiem w buzi sie zalił..biedaczek ;)
rotawirus mu smakował ;)
Wazy 6100 ;)ja cie
Morfologia ok ufff
troszke głowke ma za duza od urodzenia,bedziemy to kontrolowac...kurde tez miałam duza głowe jako dziecko...na fb dodałam fote z roku 85 ;)
mam nadzieje,ze tu okaze sie tylko taki urok no..
zielone kupy od czegos co jem niby...zobaczymy ech

jeju jak goraco...łaze bez majtek w spodniczce po domu ;)wietrzenie magazynów hehe

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png