Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

AsiaR
Dziewczyny a pasujecie jeszcze ubranka maluchów? Madiki oczywiście nie pytam :-P

Hehe :D dobre dobre :D Oczywiscie ze wszystko prasuje a jak by mialobyc inaczej :D Madika rowna sie PRASOWANIE WSZYSTKIEGO :D hehee

Dziewczyny jestem z 5 dni do tylu... Moj mezulek wzial wolne i od weekendu jestesmy na dzialce... Nie mam kiedy Was czytac i nie wiem co sie dzieje ale mam ochote to wszystko przeczytac :D

TESKNIE za WAMI :D :*

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Gość misiakowata

Kurde mama moja sie rochorowala ,podejrzewqm angine ropna z tego co mowi.jade jutro z rosolem chociaz i zobaczyc co z nia.ledwo gaa..zla jestem bo wogole nie dba o siebie..wczoraj juz zdychala zamiast do lekarza to samo przejdzie.jutro swieto.ja bez auta.chociaz rosol zawioze ..wiem ze jest angina zakazna najwyzej wozek z malym przed domem zostawie z pawlem a sama zobacze co z nia.
A sama rutinoscorbin wezme czy cos zeby sie nie zarazic
Do dupy..
Jeszze znowu cos nie tak z morfologia malego..

Gość misiakowata

A w ogole pierwszy raz bylam w sklepie na dole z zamotanym w chuscie Matim :)
Balam sie go samego zostawic zwlaszcza ze sie rozbudzal z drzemki,to go siup,jakos moze nie idealnie ale poszlam kupilam warzywa na rosolek dla mamy:)
Sprzedawczyni sie usmiechala,ze malutki sie tak tuli i tuli do mamusi,ze fajnie ;)
A jak szlam to stalo pare osob,spojrzeli na mnie i tylko uslyszalam : "ty patrz " i cisza :)

Ciaza a moze malutla tuli sie do Twoich czy meza ciuchow..moze uczulenie ma na wasza chemie w ktorej pierzecie ubrania.

Gość arwena 89

Misiakowata a co jest nie tak z morfologią Matiego? Na normy przy wyniku nie patrz bo to pewnie są dla dorosłych :)
W końcu Was nadrobiłam, zaledwie kilka dni nie czytałam na bieżąco i juz takie zaległości. M mi się pochorował i wygoniłam do teściowej żeby Mikołaja nie zaraził, więc znowu bez pomocy męża byłam. Dobrze że moja mama była.
Dziewczyny jeśli kończy Wam się umowa o pracę w trakcie macierzyńskiego to pilnujcie żeby pracodawca wysłał wszystkie dokumenty do zusu. Mój niestety tego nie zrobił, a mówili że oni ze swojej strony zrobili wszystko tylko ja czegos nie zaniosłam. Poszłam do zus dowiedzieć się co donieść, a oni zdziwieni bo nic nie dostali. Chcieli pocztą wysyłać ponaglenie do pracodawcy, ale wolałam sama dowieźć osobiście co potrzeba, bo bym się pieniędzy do końca roku nie doczekała. Przy okazji powiedziałam w pracy co o tym myślę. Kasę będę miała najwcześniej na koniec czerwca :/ Mam nadzieję że po urlopie uda mi się znaleźć inną robotę, bo tam kierownictwo nigdy ludzi nie szanowało i nie zanosi się na zmiany.
Wczoraj byliśmy na szczepieniu i znowu wredne babsko się mnie uczepiło, że głaskałam Mikołaja po główce żeby nie płakał przy badaniu. Wydaje mi się że ona mnie tak traktuje bo nie karmię piersią. Zaraz na patronażowej wizycie jak Mikołaj był dokarmiany to taka wroga do mnie się zrobiła. Jakbym była wyrodną matką :'(

Madika nam tez Ciebie brakuje! Wypoczywaj na tej dzialeczce ile się da ;)

Misia wspolczuje chorej mamy. Angina jest okropna :/ a spojrzeniami sie nie przejmuj. Niektórzy nie wiedza ze dziecko można nosić w chuście np moja tesciowa :D

Renia jak po wizycie?

Ciąża ciężko powiedzieć na podstawie zdjęcia ale mój mały miał cos podobnego i przy tym sucha skore po jednym z proszków dla dzieci. Dostał uczulenia takiego na brzuszku. Bo przy potowkach skórka nie była.sucha. ;)

Ja sie nie przejmuje tym,smiac mi się chce jacy ludzie zacofani,że tak reaguja na chuste :D
Arwena to prawda wszedzie jest cisnienie na kp,to ,że nie możesz karmić naturalnie tylko mm nie czyni Cie złą matką..
Złą matka jest ta co głodzi i jeszcze krzyczy na dziecko,że płacze..daj se na luz kobieto !! :D Durna baba...niektóre te połozne zachowują się strasznie..wiem cos o tym,bo juz w szpitalu widziałam z jaką pogarda mnie traktowały te co były przy porodzie..Ich podejscie sprawialo,ze bylo mi wstyd,ze mnie bolalo i ze nie dalam rady naturalnie..masakra..jeszcze pokrojona lezalam a jedna do mnie..sama pani chciala cesarkę...gdzie ja byłam przerażona,bo dziecku tetno spadało a powyciagnieciu nie slyszalam placzu...wtem Mati się rozdarł i nic się dla mnie nie liczyło już..
Także Arwena najwazniejsza jestes Ty,kochasz swoje malenstwo,jestes czuła,głaszczesz bo wiesz ,że boli..Olej stara sucz :D

no już drugi raz robione i źle wyszło..póki co nie panikuje..ale poczytałam na necie i sie zmartwilam..szczepienia mamy na poczatku czerwca to sie dowiemy..
coś z tą witaminą B12 jest..
plytki krwi 8 dni temu bylo 500 teraz raptem za mało i jeszcze coś tam jest..
poczytałam,że jakąś infekcje przechodzi(może to po szczepieniu).a ja nic nie wiem..
w mojej krwi tez cos...
jejku,żeby to nie było nic strasznego..
Czekam na wizytę,bede dzwonila na koniec miesiaca

Mati tez dostał takie drobne krosteczki..albo od płynu na ciemieniuchę bo mysjemy tym cale ciałko z ziajki..albo jednak na pomidory albo czekolade cos

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

No my hu po, potwierdził sie tylko przetrwały otwór owalny, poza tym wszystko w porządeczku :) mamy zrobić ekg jak się uda i skontrolowac ten otwór kolo 10-go miesiąca. A bezdechy mogą miec podloze neurologiczne. Bo kardiologiczne na pewno nie. Mowil ze czasem się zdarza ze dzieci "zapominają oddychać". A ona się troche wczesniej urodziła. Cieszę się ze kupiłam ten monitor.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

Asia też ma krostki na buzi, podobno uczulenie na coś co jem, nabiał ograniczam i jest lepiej, mamy przeczekać, albo jej przejdzie albo bedzie trzeba testy robić. Mam nadzieję że przejdzie:)
My na wakacje lecimy w połowie września do Hiszpanii, głównie na camping plus trochę zwiedzania. Na pewno bierzemy wózek parasolkę, mamy taki który rozkłada się na leżąco, prawie na płasko. Do tego bierzemy chustę albo nosidełko (znajomi chcą nam pożyczyć ale muszę najpierw zobaczyć czy to nie wisiadło) żeby synek też mogl pojeździć jakbyśmy dłuższa wycieczkę robili. Jedziemy z moimi rodzicami, sami raczej byśmy się nie wybrali

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png

Misiakowata oby wyniki okazały sie jednak ok albo zebyscie szybko się podleczyli.
Kupilam Oilatum. Przemylam buzke i posmarowalam. Tylko na buzi to ma. Glowa tez sucha ale ma ciemieniuche. Dziwne ze tylko na buzi. To juz z 2 tyg chyba jest, raz lepiej raz gorzej. Pierzemy wszystko w dzieciecych. Wyglada lepiej jak Malej cieplo nie jest. Nie wiem czy cos jem moze... Wydaje mi sie ze sie troche zaognilo jak Mala odkryla ze raczkami moze glowy i buzi dotykac.
Wiecie co. Poryczalam sie przed przyjsciem meza z pracy. Malo spie, Mala malo spi. Ma ta buzke taka. Nikogo nie mam do pomocy. Nie ma za bardzo do kogo sie odezwac bo wszyscy w pracy. Ciagle to samo. Wszystko w biegu robie. Malej przepuklina. Moje cialo po porodzie. Nie wytrzymalam. Jak maz sie zapytal o co mi przeciez chodzi, ze z dziecmi latwo nie jest to jak trzasnelam naczyniami w zlewie! On nic nie kuma. Tak mnie wkurzyl:-( naprawde. Jest mi tak przykro:-( musialam sie komus wyzalic bo przy znajomych nie chce na wariatke wyjsc...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Ja tez od czasu do czasu lapie doly. I frustracje. Ze nie ogarniam, ze w domu notoryczny balagan, ze znow obiadu nie bylo itp. Duza frustracja jest u mnie, jak mi ze spacerami nie idzie. Jak sie zbieram 40 minut, karmie, usypiam, pedem do wozkowni i na pole. A mala sie budzi po 20 minutach i ryk. A nieraz nie karmie na polu, bo sie boje ze ją spocona zawieje i mnie tez. Wiec pedem do domu. Masakra. Wtedy jestem wsciekla. Lapie sie na tym ze na malutka sie denerwuje. Musze sie kontrolowac wtedy i wyciszac. Bo co ona winna, ze nie ma dobrego spania.

mysle, ze to jeszcze hormony, przemeczenie, niewyspanie, nieogarnianie tak wplywa.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1rdnvc3liu.png

http://www.suwaczek.pl/cache/57f2833102.png

Ciaza316
Nabialu jakos wydaje mi sie nie jem duzo. Mleko do kawy. Cos jesc trzeba... Juz sama nie wiem co o tym myslec.
Mala jak jest na mnie czy mezu to zaczela glowa krecic, tak wkrecac sie w nas i to pogorszylo te policzki i czolo

prawdopodobne ja to swedzi i w ten sposob sie poprostu drapie, obciera policzki. Cos mocno natluszczajacego bym kupila, najlepiej masci robione na receptw z lanoliny, wazeliny itp.
Praz pilnowac by , alej nie bylo za goraco. Jesli to poczatki azs to cieplo bardzo podraznia atopowe zmiany i jeszcze gorzej swedzi. Ciepla kapiel tez podraznia.

moja cora miala ostre azs, przerabialismy wszystko. Lacznie z podrapaniem sie coreczki do zywej krwi, ktora zalala lozeczko. Do dzis pamietam jak strasznie sie wtedy poryczalam, ze nie przyszlam 5 minut wczesniej.

zycze ci, aby to szybko zniklo i nie wracalo więcej!

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1rdnvc3liu.png

http://www.suwaczek.pl/cache/57f2833102.png

Ciaza316
MamaMi ja podobnie ze spacerami. W wozku dlugo nie pospi, to karmie, odbijam, juz leci pol godziny, potem szybka decyzja spacer, ubrac sie i lece...
Oh strasznie brzmi te drapanie Twojej coreczki:-( cos z tego zostalo?
Po kapieli wygladaja jej policzki niezle a temp mamy 37-38

Jesli ma to zwiazek z temp to moze byc tradzik
Smaruj kremem oilatum u nas pomoglo. Do 3 mc moze sie pojawiac.

Gość misiakowata

Mateuszkowi tez nasilil sie tradzik od goraca..jednak jak z nami spiocha to wstaje spocony..zreszta ja tez ciagle mokra..jeju gdybym nie bala sie ze zawieje malego spalibysmy przy otwartym oknie...

Izabel chuste mam z firmy Haltex..musze ja wyrobic..dociaganie coraz lepiej nam idzie :) tylko no wlasnie zgrzalam sie od niunia jak nie wiem..
Przesrane mam z ta potliwoscia..jest taka reklama co taki dziwny ludek lazi za facetem ze szlaufenm...normalnie za nna tez biega :D

Mama jednak jest tak mocno przeziebiona ze na krtan jej poszlo bo ledwo gada..zle zrozumialam..no nic moj rosolek wege jej pomoze..hm rosol na samych warzywach chyba tez leczy??mama jest wegetarianka.

Mielismy ciezki podwieczor..tylko na rekach bidulek..nawet w kapieli poplakiwal..smoczka musialam uzyc przed zeby sie uspokoil nawet przyjal na 15 min..akurat sie wykapalam i umylam glowe :) a potem cycusie i polezelismy ogladajac nowych Chirurgow...mega odcinek fanki greysow :)teraz drzemie..pewnie czeka na ojca :)

Ciaza, mnie tez pod trądzik podchodzi. Dziewczyny radzily mi tu z oliatum i widzę, ze jest lepiej. Jedynie jak kilka razy nie przemyje, to czasem powraca. Albo jak dotknie męża skory :)
Z tym polarem tez moze być, bo nasilalo sie na poczatku u mojej malej gdy nosilam polar - sztuczne tkaniny...
Zaobserwujesz i zobaczysz co pomaga.

Mojemu starszakowi maści i tonik robiony pomogly w mig. Tum,razem radzimy sobie bez dermatologa. Zrwszta dzis pwdiatra widział mala i nic nie powiedzial na to...