Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

U nas też skok albo nie wiem co. Synek od początku nie należał do dzieci przesypiajacych większą część nocy. Po kąpieli był cykl 4-3-2-1,5h i dzień. A teraz od dwóch nocy zasypia i budzi się z płaczem po 1h i 40min, 1h 20min. Jestem "mega wyspana":( myślałam że pierwsze 2 miesiące są najgorsze a później to już z górki i będzie więcej w nocy spać a tu jest na odwrót. Już nawet nie mam siły płakać.

Gość Lilijka87

mamamisiowa
Posta mi skasowało łoo matko!
A się naprodukowałam. No to jeszcze raz.
Lilijka zobacz na chusty z Lany lamb na nęci ponoć nie złe ale mój mały wzgardził.

Widzę że Wasze dzieciaczki jak mój po kąpieli. Lubi ją ale zawsze po wkurzony taki na butelkę a głodny. Wywija się że aż boje się go trzymać.

Dzieki dziewczyny za słowa otuchy. Mąż też mnie postanowił pocieszyć i takie tam...

Dziękuję ale mam chuste, z której jestem zadowolona (przynajmniej narazie). Little frog, 100% bawełny. Jeśli faktycznie Ani będzie się to podobać i będzie upalne lato to może dokupie z domieszką lnu. Choć wczoraj ta kobieta ostrzegała, że lniane gorzej się naciągają.

Za trzy godziny chrzest. Wyjście z niemowlęciem ubranym odświętnie i na konkretną godzinę to jest logistyka high level! Bo rodzice też się jeszcze muszą ładnie ubrać. I nakarmić trzeba. W jakiej zrobić to kolejności to się cały ranek zastanawiałam.

Lilijka87
mamamisiowa
Posta mi skasowało łoo matko!
A się naprodukowałam. No to jeszcze raz.
Lilijka zobacz na chusty z Lany lamb na nęci ponoć nie złe ale mój mały wzgardził.

Widzę że Wasze dzieciaczki jak mój po kąpieli. Lubi ją ale zawsze po wkurzony taki na butelkę a głodny. Wywija się że aż boje się go trzymać.

Dzieki dziewczyny za słowa otuchy. Mąż też mnie postanowił pocieszyć i takie tam...

Dziękuję ale mam chuste, z której jestem zadowolona (przynajmniej narazie). Little frog, 100% bawełny. Jeśli faktycznie Ani będzie się to podobać i będzie upalne lato to może dokupie z domieszką lnu. Choć wczoraj ta kobieta ostrzegała, że lniane gorzej się naciągają.

Za trzy godziny chrzest. Wyjście z niemowlęciem ubranym odświętnie i na konkretną godzinę to jest logistyka high level! Bo rodzice też się jeszcze muszą ładnie ubrać. I nakarmić trzeba. W jakiej zrobić to kolejności to się cały ranek zastanawiałam.

Wielki dzień! Z tą logistyką to trafione w sedno :D

Czesc niedzielnie:-)
Jeju no na nic czasu nie mam. Chcialabym sie porzadnie wyspac. Nie gonic ciagle ze wszystkim.
Alergie mam na kurz i grzyby takze swedzenie moze i od tego.
Mya jak zwykle w nocy najpierw spala ok 3-4h a potem od ok 2 pobudka po ok godzinie od zasniecie, co tez zajmuje z godzine, dwie. Wkurzajace to jest :-(
Milej niedzieli

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Dzien dobry ;)
Misia tak jak juzpusalam na fb moze spelni sie twoj sen i w porywach szukania samej siebie po nacierzyndkim wydam gazetke ...a potem zaadoptuje chlopca? Hehh

Zrobimy koncik dobrych porad marcòweczek, jak ustawic tesciową Madiki, kącik opowiadań lilijki, humorydtyczny leniwca, kulinatny agí, jaką kupe robi twoj dzidzius? Kamili czy modowy misiakowatej... :D ajakies pomysly na kącik ? :p

Lilijka87

Lilijka najlepiej chyba najpierw sie ubierzcie i wszystko ogarnijcie wy a na koncu Anie bo jak ja pierwsza ubierzecie to w miedzyczasie sie jeszcze moze piec razy zasikac i obkupkowac :D

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nqps6ybasj0fr.png

Dziewczyny na chrzcinach i komuniach - życzę wam udanych uroczystości!

Do nas teściowa przyjechała:/ do jutra zostaje, a ja już mam dość. Raz że bawi się z Ksawciem w "dzidźkę" - co to ku jest? Lula go i kładzie na matę i mówi że ma być "dzidźką" i jaki mały jest itd. A dwa że ma taki zwyczaj że mnie pomija. Rozmowy zaczyna z mężem jak ja wyjdę z pokoju, czasem jeszcze szeptem, do Ksawcia mówi że coś tam musi ci tata kupić albo z tatą pojedziesz i do męża tak samo wszystko do niego - kupiłeś sobie to a kwiatów na balkonie nie sadzisz, a kiedy jedziesz a co na weekend po Bożym Ciele planujesz, cholera mnie bierze jak tego słucham. Cieszę się że mam Was i mogę wam to powiedzieć;) od razu lżej!

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png

Monimoni
Dziewczyny na chrzcinach i komuniach - życzę wam udanych uroczystości!

Do nas teściowa przyjechała:/ do jutra zostaje, a ja już mam dość. Raz że bawi się z Ksawciem w "dzidźkę" - co to ku jest? Lula go i kładzie na matę i mówi że ma być "dzidźką" i jaki mały jest itd. A dwa że ma taki zwyczaj że mnie pomija. Rozmowy zaczyna z mężem jak ja wyjdę z pokoju, czasem jeszcze szeptem, do Ksawcia mówi że coś tam musi ci tata kupić albo z tatą pojedziesz i do męża tak samo wszystko do niego - kupiłeś sobie to a kwiatów na balkonie nie sadzisz, a kiedy jedziesz a co na weekend po Bożym Ciele planujesz, cholera mnie bierze jak tego słucham. Cieszę się że mam Was i mogę wam to powiedzieć;) od razu lżej!

Osz kur..a wypisz wymaluj, u mnie to samo. Niereformowalna jest moja wiedzma :) pojechali teraz z tesciem nad morze, tydzien normalnosci juuupiiiiiii :)

Gość misiakowata

Wrocilam z malutkim do domku :(
Malutki pol mszy przespal,pol na raczkach obserwowal ludzi w kosciolku :) Czkawki dostal az mu glowa skakala,panie obok sie do nas usmiechaly :) :D
Zrobilismy sobie z komunijna pare fotek przy pomniku obok kosciolka i poszlismy..zrozumieli..akuatnie bylo wietrznie i pochmurno..on pojechali a my do domu..ale nas wypizgalo i jeszcze deszcz zlapal..moja parasolka nie wytrzymalaby wiatru,oslonke na wozek oczywiscie zapomnialam..pobieglam na stacje paliw,akurat byla moja psiapsiola..nakarmilam malego,bo juz w kosciele mnie "dziobal" po bluzce,wypilqm kawke i wlasnie dotargalam sie z wozkiwm na gore i leze i karmie..uch...zaraz zupy zjem..spocona jestem cala ale sie trzese..malutki mam nadzieje ze sie nie rozchoruje..choc nakrylam go po drodze po sam nos kocykiem :)
A chrzesniaczka sie ucieszyla i smiga rolkami po trawie z tego co mowil P.przez tel :) zadowoleni wszyscy,ze choc w kosciolku bylam :) no i git :)

Zaraz nadrobie :)
Tylko odpisze Barcelonie :)
Kochana fajne dzialy heheh tylko ja na modzie sie nie znam...moze kacik milosny poprowadze?? Jak dogadac sie z mezczyzna :):D

Gość misiakowata

Monimoni ale bym pizla :D
Tesciowa az milo..masakra..ja bym cos powiedziala grzecznie np.
A babcia to nie wie,ze sie nie szepta w towarzystwie ? :)

Ciaza podejrzewam,ze mam to samo...drapie sie jak gdzies cos zakurzonego dotkne..jakies zlezale ciuchy albo stechlizna..masakra.
Lilijka powodzenia na chrzcinach..

My mielismy na 11..wyszlismy po 10..od 8.15 karmienie..potem ja kawa i platki...P.w tym czasie dogladal malego i go uspil na chwile..ja w tym czasie makijaz i wlosy,p.sie golil..potem my sie ubralismy .malemu jeszcze cyca,ubralam go i juz :)..prawie spoznieni..ale szybko szlismy i zdazylismy :)
Dodam ze wczoraj naszykowalam nam buty i ciuchy..dzis tylko prasnelam koszule :)

Bad.Woman
Ciaza316
Jak Wasze maluchy reaguja na kapiel i jak zachowuja sie po?
Moja lubi sie kapac, ale czasami po kapieli zaczyna plakac, marudzic. Troszke pozniej chyba zmeczona jest i dlatego marudna a nie moze zasnac
Ale smoczek to pomoc, nie powiem. Wieczorem lubi, ale w nocy nie bardzo. W dzien nawet nie dajemy

Moja też bardzo lubi kąpiel, widzę że to ją relaksuje :-) a czasami po kąpieli też bardzo płacze i nie wiem dlaczego... Po kapieli jest cyc jeden i drugi a po tym wózek i usypianie, a po jakimś czasie przenoszę ją do łóżeczka :-)

Już ostatnio miałam pisać, baaaaaardzo podoba mi się imię Twojej córki :-)

Ten placz nie wiadomo dlaczego mnie martwi czasami.
Och dziekuje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Gość misiakowata

Gronek
Misia, wilk syty i wilk syty, wszyscy zadowoleni :) cos cieplego przyjmij, rozgrzej sie i w miare mozliwosci odpocznij :)

Dziekuje,malutki śpi,a ja rozgrzewam się zupką..zaraz dolacze do Matiego pod kołderkę i tv :)) oo to to :)

A Ty kochana olej tą kuchnię :D

Gość misiakowata

kamillla
A ja mysle ze szpaka piosenka byla naprawde fajna, i uważam ze gdyby nie to co się teraz dzieje i z tymi uchodźcami(fakt ze ich nie chcemy) odrazu nas zdyskwalifikowalo

Możliwe :)
a piosenka wpada w ucho,bo szykując się na komunię nuciłam ją :)w głowie mi została :)

Monimoni współczuję teściowej, zresztą moja nie lepsza :-D.

Trochę Was ogarnelam :-D. Mój Wiktorek przeszedł dzisiaj w nocy sam siebie ;-) spał prawie 6 godzin, aż rano jak wstałam to męża pytam czy mały jeszcze w nocy wstawał no bo ja nie pamiętam ;-). Spał od 22 do 4. Byłam w szoku.
Od wczoraj jakoś strasznie mi płacze przy piersi i nie wiem dlaczego. Jest głodny ale trochę poje i zaraz denerwuje się i płacze. To znowu rzuca się na pierś... Pokarm mam bo aż samo kapie. Już sama nie wiem co mu może być... :-(

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgenypzflnq.png

Gosia1001
Dogonic was dzis nie moge :D
Doczytalam Arwena o twojej lekarce.. Co za beznadziejna baba! Nawet sie nie przejmuj idiotka! Zamuast mame uspokoic, doradzic to naskakuje.. Az mnie zagotowalo :/
Zmien lekarza jak najszybciej bo do takiego lekarza bym zaufania nie miala.

Madika i jak po srebrze, cos lepiej maluszkowi? Mezulek pije? :D

Dobra, nadrabiam dalej :)

Aaaa dzieki Gosia za rade z tym srebrem:D

Mezulek pije srebro i mam nadzieje ze bedzie zdrowy :D A Hanuli buzia tak wyglada ze lekarz nawet nie zwrocil uwagi mi na ten tradzik i jak zapytalam sie go o niego to stwierdzil ze chcialby zeby wszystkie dzieci mialy taka buzie jak maja wypryski :D

Misiakowata i jak padalo u Ciebie???:D

Nie wiem kiedy ale nadrobie to co napisalyscie :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Kuchnie olalam, lazienka sie zajelam, byla w gorszym stanie :)
Mi tez piosenka Szpaka sie podobala. Jak by nie bylo dawno nie mielusmy takiego wyniku na eurowizji. System glosowania dla mnie pokopany jakis. Przespalam polowe ;) jak dla mnie to te glosy sedziow to ustawka jakas. W pojedynku Rosji i Ukrainy to wiedzialam, ze wygra Ukraina. Publiczny psztyczek w nos Putinowi, taka okazja i nie wykorzystac no. Australia tez fajna piosenka :)
Tolek tez po kapieli ryczy, w trakcie zadowolony, coraz bardziej jestem przekonana ze ryk jest z powodu konca kapieli i chetnie by sie popluskal jeszcze.

Misiakowata super rozwiązałeś sprawę, byliście w najważniejszym momencie, a potem ze względu na małe dziecko.... wiadomo.
Wiedziałam, że mnie zrozumiecie z teściową. I liczyłam na to że któraś powie "mam tak samo", dzieki Gronek - to pocieszające, że nie jestem sama. Misiakowata, Ona szepcze jak ja wyjdę do łazienki albo do innego pokoju, tylko słyszę jak nawija i myśli że nie słychać;)

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png

Gronek
Kuchnie olalam, lazienka sie zajelam, byla w gorszym stanie :)
Mi tez piosenka Szpaka sie podobala. Jak by nie bylo dawno nie mielusmy takiego wyniku na eurowizji. System glosowania dla mnie pokopany jakis. Przespalam polowe ;) jak dla mnie to te glosy sedziow to ustawka jakas. W pojedynku Rosji i Ukrainy to wiedzialam, ze wygra Ukraina. Publiczny psztyczek w nos Putinowi, taka okazja i nie wykorzystac no. Australia tez fajna piosenka :)
Tolek tez po kapieli ryczy, w trakcie zadowolony, coraz bardziej jestem przekonana ze ryk jest z powodu konca kapieli i chetnie by sie popluskal jeszcze.

niekoniecznie z powodu końca kąpieli. Tosia też tak miala, kąpaliśmy ją w pokoju bylo 24-25 stopnie. Odkąd nie grzeją przenieśliśmy kąpiel do łazienki i jeszcze się nie zdarzyło żeby tak płakała jak w pokoju. Stwierdziliśmy że było jej tam zimno. W łazience przy puszczaniu wody jest cieplej. Jak ją już ubiorę to otwieram drzwi, żeby się temp wyrównała i dopiero po kilku minutach jest zabierana do karmienia.