Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Leniiiiiiiwiec

Ja tez zabralam wyniki Elizy do mojej endo. Powiedziala, ze wynik jak najbardzirej ok ale do powtorki za 3miesiace. I jesli pediatra nie bedzie widziala nic alarmujacego w przybieraniu na wadze i ogolnym stanie dziecka,,to nie ma powodow do niepokoju...

~przyjazna
~Leniwiecccc
U nas dzis odwrocona noc Reni:) Do tej pory Eliza spala 20:00-3/4:00 a wczoraj 20:00, 1:00, 5:00. Lepsze dla laktacji ale nie dla mojej formy. Choc mam wrazenie, ze juz sie przyzwyczailam do niewyspania;) choc odbija sie to na innych - ost.prawie wyszlam z gabinetu endo, nie placac za wizyte. Jej mina krzyczala "zaplaaaaac". Przy drzwiach sie ogarnelam ;)
Misiakowata, mi niedoczynnosc wyszla w ciazy, choc odszukalam swoje stare wyniki i 3 lata temu mialam juz 2,9. Niby w normie, ale dla mlodej (!!!!!)osoby, potencjalnie starajacej sie o dziecko, to za duzo. W coazy mialam ok.3 w I i II trym i 4 w III. Bralam Euthyrox kolejno : 25, 50, 62,5, 75 i po porodzie na slepo (bez badan ale wg polecenia endo) 50. Te dawke mam brac jeszcze 6 miesiecy, pozniej badania i zobaczymy. Albo 25 albo koniec. Zalezy jak ta 50 podziala.
Dzis miedzy karmieniami snila mi sie Zu2ia:) miala 5 synow i wszystkich ciagnela na sankach :))) wtf???!!!;)

Zu2ia, moze to proroczy sen???:))

I wice wersa :D
Hehe co za UROCZY sen :D Zuzia pewnie przeszczęśliwa jak koń pociągowy:D

chyba musiałaby mieć trojaczki, bo przy 2 cc, kolejne to już nie bardzo..
leniwiec nie było trojaczków?

~przyjazna
Kamila zapomniałam Ci napisać że mojej małej tez wytarty się włosy od czoła do środka głowy:D !! I też w związku z tym wygląda jak Paździoch hehe :D
PS.jak wygląda paździoch ???

a mojej Tosi nic, tylko jeszcze jej rosną jasne odrosty, będzie wyglądac jkabym jej farbę zrobiła.

kamillla][quote~przyjazna
Kamila zapomniałam Ci napisać że mojej małej tez wytarty się włosy od czoła do środka głowy:D !! I też w związku z tym wygląda jak Paździoch hehe :D
PS.jak wygląda

a no tak :

:D:D

Hahaha
Spadlam z łóżka:D !

Ciaza316
Nie mam sily... Mala po 2h snu, 2,5h nie chce isc sama spac. Co ja chce odlozyc to w ryk. Nawet otulacz juz nie dziala

Ciaza a probowalas ja uspokajac jakimis kolysankami albo muzyka ktora w ciazy puszczalas?

Z tego co pamietam to Twoja cora (nie wiem czy nam wkoncu powiedzialas jak ma na imie albo przygapilam) placze tak od urodzenia.

Znajomi mieli podobny problem i okazalo sie ze dziecko jest przestawione. Znalezli jakas stara lekarke i ona ja nastawila. Moze chiropraktyk by Wam pomogl?

Witam nowa mamusie!!! My kazda mila kobitke przyjmoemy do siebie :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

~kalae
~przyjazna
PS.jak wygląda paździoch ???

a mojej Tosi nic, tylko jeszcze jej rosną jasne odrosty, będzie wyglądac jkabym jej farbę zrobiła.

U mojej szwagierki tak córka miała:-)

Wczoraj byla u mnie koleżanka , zapukał kurier no i ze miałam mała na rękach zeby odbiła to ona otworzyła a ja stałam metr za nią. No i córcia na powitanie pana kuriera najpierw jebła bąka po czym poprawiła beknięciem rodem z piwosza ...:D nie muszę mówić na kogo skierowane byly ich oczy:D ..

arwena89
Odnośnie komentarzy i hejtowania to powiem wam że kobiety są gorsze od facetów. Jak na poczatku ciąży miałam zagrożenie poronieniem i dzwoniłam do kierownictwa z pracy to faceci zawsze pocieszyli a szefowa bardzo chłodno przyjęła do wiadomości że przechodzę na l4 i kazała OSOBIŚCIE przywieźć zwolnienie, gdzie miałam zalecenie leżenia... Potem przed porodem to samo, że najgorszy szpital, że moja gin starej daty i się nie zna, że na pewno będą mi kazali rodzić Sn i mnie wymęcza a potem i tak zrobią cc (gdzie miałam już zakaz Sn ze względu na spojenie) no i hit sezonu, że po cc laktacja w ogóle nie startuje :P

Masz racje - babki sa najgorsze i obsmaruja, zazdroszczą itp :)
Ciekawe ile ta szefowa ma lat :) starej daty?? I czy ma dzieci i ile i jak rodzila? I skąd te mądrości wziela...

Dziewczyny !! Kamilla z Przyjazną dziś rządzicie :)Texty dnia:)
Paździochy hehe to mój Mati tez sie powoli Paździoch robi :)

Ja tu obiad wcinam a tu temat baboli w nosie :) Cudownie :)

a jak Paweł jadł,to tez zajrzałam matiemu do noska i mówię:Ty no biała kozę ma :) a P.:"kurna ja jem" hehehe sie delikutaśny zrobił :) noo ale potem go zrozumiałam :) Choc nasze kozy to nasze :)

Madika dzięki kochana,wiem ,że bedzie dobrze z naszym serduszkiem :)

Ciąża puszczaj małej muzykę którą może pamietać z zycia brzuszkowego :)
Mati robił sie aktywny przy "Faded" i lubiał też Bezele"jazda jazda jazda"
Przedwczoraj leżał przy nas na wyrze,płakać zaczął no to ja mu Bezele z komórki zapodałam..hehe oczka zrobił i słuchal :D Naprawdę nasz dzieciulki pamiętają z brzuszka takie rzeczy :)

Oj Leniwiec,Lilijka się obraziła..i rozwód..

Słuchajcie a jak wasze zwierzaki maja sie do dzieciaczków??
My z Matim ostatnio odwiedziliśmy teściową..Wika akurat cieczkuje..pierwszy raz widziała maluszka..jejciu jak go wąchała i skomlała..jakby szczeniaczka czuła :) Bardzo pozytywnie przyjeła nowego członka rodziny :)

Jutro jadę po wózio :)

monthly_2016_04/marcoweczki-2016_47158.jpg

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Renia83
To może skocze do rossmanna po ten tusz.
Oliwka dzis spala od 23 do 7 rano. Budzę sie, piżama mokra, jasno na dworzu a moje dziecko spi :D jak się obudzila to nawet nie plakala tylko uśmiech od ucha do ucha. Normalnie nie wiem co ze sobą zrobić z tego nadmiaru snu :)

Oooo kurcze!!!! Jaki raj Ci Olowka zafundowala :D

Hania chodzi spac sluchajcie ok 20 i budzi sie o 3 i potem idzie spac ok 4 i budzi sie o 6 :D I mam nadzieje ze tak jej zostanie no chyba ze bedzie chciala przesypiac cale noce to nie bede jej tego bronic :D hehe

Aaaa noi mniej je teraz :D Konczy na ok 180ml :D

śliwka22
Fiu fiu 2% - szaleństwo ;) ale lepsze to niż nic...
Moja Mała też elegancko śpi na rękach, z odkładaniem już trochę gorzej. Babcie mi ją tak rozpaskudziły.
Niedługo będę miała ręce jak u kulturysty a z pewnością te kaptury przy szyi, czy jakoś tak to się nazywa.

Rece jak u kulturysty :D hehe Predzej bedziesz miala takie jak ja :D hehe Jak u Gibona heheh:D

kamillla
przyjazna no mojej juz chyba zaczynaja rosnąc, ale bałam się ze łysieje :D:D

dostałam juz zwrot podatku, normalnie aż na szczepionke 5w1 bedzie. chociaz nadal mysle czy brac 5w1 czy na nfz :D

Miałam szczepić na nfz tak jak syna ale pediatra powiedziała ze te szczepionki są z Azji i nawet nie testowane i nam odradza..wiec wzięłam 6w1 .Pneumo i Rota tez ale to bez zmian.