Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

U nas też często odparzenia, nawet po jednym kleksie. Ja myje wtedy pupe woda, dekatnie susze lub wietrze i smaruję sudocremem. Ostatnio nawet maka ziemniaczana nie pomagala, a po wczorajszym dniu i nocy i smarowaniu sudocremem dzis super:)
Misiakowata moja starsza córka też ma szmery, jeździmy z nią do kardiologa raz w roku. Echo serca wychodzi dobrze:) nie martw się. Często tak bywa u maluchów.

niuska_aw
U nas też często odparzenia, nawet po jednym kleksie. Ja myje wtedy pupe woda, dekatnie susze lub wietrze i smaruję sudocremem. Ostatnio nawet maka ziemniaczana nie pomagala, a po wczorajszym dniu i nocy i smarowaniu sudocremem dzis super:)
Misiakowata moja starsza córka też ma szmery, jeździmy z nią do kardiologa raz w roku. Echo serca wychodzi dobrze:) nie martw się. Często tak bywa u maluchów.

Boże,mam nadzieję ...też musiałaś się przestraszyć jak usłyszałaś o tym szmerku..masakra
Cieszę się,że córa zdrowa :)
Tez tak robie jak ty,suszę suszarką i jeszcze wietrzenie no i te nasiadówki z nadmanganu potasu bardzo pomagaja zwlaszcza jak już jest zaognione mocno..

Kalae heh a nie daj boze Ty im złotówkę wisisz..masakra..ja kiedys musiałąm do windykacji skarbowej iść wyjaśniać..no ale to sie pomyliłam..he he

Asia R ja lubie ten collosalBlack pogrubiający,bo masz rózne..testowałam dwa inne i ten lubię,bo mam krótkie i proste rzesy,,fajnie pogrubia,technika malowania wiadomo podniesiesz rzesy,no a ta głeboka czern fajnie podkreslo moje oczy :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

misiakowata - tez słyszałam, że mogą być szmery i że do roku zanikają, w ogóle dużo ludzi ma szmery powodowana zastawką chyba trójdzielną, że jest dwudzielna, ale normalnie funkcjonują,

nie ma się co martwić na zapas, ja z Tosią też się wystarszyłam jak te hormony tarczycy co pediatra kazała zrobić jeden wyszedł troche podwyższony, no, ale nie ma co się stresować tylko skontrolować, także głowa do góry

a robiłaś hormony Matemu?

Gosia jeny ale super! Przeczytałam to Michałowi mając nadzieję że coś wymyśli kiedyś ależ gdzie tam :D

Misiakowata ponoć bardzo dużo niemowląt ma szmery ale w 99% przypadków to nic groźnego :)

No i nadszedł czas by zacząć pakować manatki i szykować się do wyprowadzki do Krakowa.. :)
Do końca kursu będziemy w Rze, później tylko na egzaminy się tu pojawie, tak smutno jakoś jednak wyjeżdżać z rodzinnego miasta :'))

Jutro mamy mieć szczepienie ale mała tak zakatarzona że szok. Wrr:)

Też się wybiore do rossmana,w końcu zaczęlam się malować :D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Z tuszy to polecam Twist Up The Volume Bourjois. Nie jest może tani ale efekt jest mega!

Jeszcze co do leżenia na brzuchu przez dzieciątka. Oprócz gościa od usg bioderek (kalae on tak chyba wszystkim profilaktycznie) to dziś pediatra to polecała by uniknąć przepukliny. Od ostatnich wrzasków i tym samym napinania brzucha, mam wrażenie, że Groszce bardziej wystaje pępek. Lekarka stwierdziła, że faktycznie ma nieco rozluźnione mięśnie wokół pępka ale do przepukliny jeszcze daleko. Plastrować też jeszcze nie trzeba. Wystarczy narazie często kłaść na brzuchu.
Nalot z języka schodzi po witaminie C, więc pleśniawki uniknęłyśmy.
Ania urosła od urodzenia 3 cm :) waży już 4700.

misiakowata30
Byl moj i Matiego doktor..Mlody ,niski bardzo sympatyczny i Mateuszek go polubil..
Wszystko ok..znow nam odparzenie wyszlo i to wnjedna noc! A tylko zaczelismy uzywac pieluch nowych..i znow nasiadowki,suszenie,wiecej wietrzenia..ale to nic nie problem..
Przy osluchiwaniu zauwazyl szmer w serduszku..wytlumaczyl mi,ze moze byc to tzw niewinny szmer slyszalny u niemowlaczkow..na szczepieniu znow oslucha i zobaczymy..wypytalam o objawy choroby serduszka to nic takiego nie mamy :) ale martwic sie martwie..nawet sama go osluchalam jak usnal po cycu..no i cos tam slychac..ech mam nadzieje ze to po prostu serduszko rosnie a nie jaka wada.

Mielismy dzis po wozek jechal ale nam sie nie chcialo,tak dobrze nam sie chrapalo we trojke :-) w piatek jedziemy :)

A moje bole glowy moga byc od znieczulenia i utrzymywac sie jeszcze miesiac dwa..
No i na zumbe moge wrocic po pol roku :/ lepeij unikac intensywnych pytan..moge cwiczyc w domu lekkie cwiczenia poporodowe ale lepiej unikac..nie dzwigac,oszczedzac sie niebiegac na spacerach..

Podziwam kobitli ktore szybko cwicza itp..ja sie bede bala
Choc moja intruktorka fitnees nie prowadzi hardcorowej zumby..
Trzeba to trzeba..kij z tym..wazne ze zyjemy z Mateuszkiem :)

Dużo niemowlaków ma takie szmery. Moj starszy miał nawet takie malutkie dziurki w serduszku. Dostaliśmy skierowanie do kardiologa dziecięcego Byliśmy kilka razy na kontroli i same sie zrosły. To tez normalne u dzieciaczków.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

Dzieki dziewczyny :*
Wiem,że może to nie byc nic poważnego,wypytałam dokładnie jakie maluch miałby objawy itd,wymeczyłam doktorka,nie panikuję,nie czytam nic w necie...16go mamy szczepienia i wizytę,wtedy znów osłuch i jakby co do kardiologa..ale wiem,że bedzie dobrze..tyle się nameczyłam,żeby miec ten mój cud,tyle sie nadrapałam,nabałam z ta toxo,musi byc dobrze :)

Nie Kalae nie robiłam..zlecenie na morfologie dostalismy...ale może nastepnym razem poproszę o tsh :)

a wogole słuchajcie moja połozna nie ściemniała i naprawde ten doktor nie szczędzi na skierowaniach..ten od razu zapytał kiedy mam wizyte u endo i mam sie przypomniec na szczepieniu da skierowanie na tsh :D elegancko:)

A Kamilla to jak mój Paweł..pewnie siedzi z gazetkami i czyta :)Choć z Rossmanem to pewnie Kama meile odbierasz regularnie ?:D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png