Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Magdallena my tez szczepimy 16go maja ;)
Przejęta jestem :)
11go bioderka..jejusku
Dzieki AsiaR :)te zdjęcie musze wywołać i bedzie pamiątka:)
Pokaże kiedys synkowi jak bedzie pyskował ha ha ha :)Jak to sie mama starała jak się darł na mieście :D:D

Mój brzdąc ani mysli spać odkąd sie obudził o 18..Z tatusiem 3 godziny spał prawie :)
Kąpiel różowa (pupcia pieknie się goi )cyc i cyc..kupa-tata przebrał ja w tym czasie szybko poleciałam zrobic sobie kanapki i P.do pracy kanapki..P.poszedł do pracy na noc,dałam małemu smoka..patrze przestał marudzic i sie soba zajał to szybko pod prysznic..nawet sie nabalsamowałam..no a potem znów marudzi i teraz cyc cyc..położyłam na wyrku obok mnie,dałam smoka i widzę,że może usnie :D uch

Ciągle mnie łeb boli ja nie wiem..ile można..

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

My szczepiny 6w1,rota i pneumokoki. Jak to jest ? Pierwsze szczepienie mamy w środę,potem kolejne za ok.miesiąc a trzecie kiedy ?
Zazdroszczę Wam spania z maluszkami:) my mimo wielkiego lóżka z córcia sie nie mieścimy..jak ja klade na mojej dużej poduszce to widzę ze jest wygieta jak paragraf i nie służy to jej pleckom. Musialabym rozsunąć nasze poduchy i położyć jej klin ..a ona lubi spać na pleckach i tylko główkę na boki przewraca.
A dzis super zaskoczenie:D kwękającą położyłam na brzuszku ,czego nie lubi a ona zasnęła!:D jak pisalyscie ze dzieci Wam tak śpią to myślałam sobie no super aż nie do wiary:D . Spala sobie ponad godzinę słodko posapując:D teraz juz śpi i ja sie kładę bo niebawem rozpocznie się nocny rytuał : Zmiana pieluchy, mleko 30-40 minut, odbijanie 10-15 minut, czuwanie przy łóżeczku i ponowne odbijanie 10 minut, (ona cały czas śpi) klade sie i za godzinę góra dwie od nowa..

no mam nadzieję,że to tylko od niewyspania,a nie efekt uboczny znieczulenia przy cc..ciągle mnie boli..
Jak wstaje rano to nie boli..a zaczyna po jakims czasie i czasami boli mneij a czasem mocniej..masakra jakaś..dziś nie brałam proszków,ale jak w nocy wstanę do karmienia i bedzie bolalo chyba wezme apap.
Przyjazna u Ciebie to taka migrena?
Mnie to boli z przodu,czasem w skroniach,teraz np.z tyłu jakby mi ktos za ciasną obręcz założył :/

Jak mnie moje dziecko wystraszyło!Chwile po 23 ogladam sobie po cichutku serial,słyszę,że coś mu sie śni,bo oddycha tak szybko...ok...cisza a nagle krzyk wrecz..az podskoczylam..Biedactwo moje..zapalilam lampke..a on normalnie zaspany taki krzyczy..przytulilam..dalam smoka..jeszcze cos sie tam pozalil..i usnal..Jejciu..co sie moze śnić takiemu szkrabkowi?Masakra
Nakarmiłam i odnioslam do lozeczka..do 4 pospie rozwalona na calym wyrku :) o ile zasne..jakos nie.moge spac..dziwne..a zmeczona jestem..

Co to mierzenia temperatury..slyszalam,ze ten najzwyklejszy termometr jest najlepszy i mierzy sie dziecku w pupci..nie wiemmm.....jakis musze w koncu kupic , jak te szczepienia niedlugo..
W razie wu-jakich czopkow przeciwgoraczkowych stosowałyscie?

Misiakowata jakby kask uciskowy na bańce był i ktoś go podkręcał raz z prawej raz z lewej raz czoło..
Nigdy migren nie miałam to niewiem. Obstawiam zmęczenie jednak bardziej niż efekt uboczny znieczulenia.
Nakarmiłam dziecię, odbiła 5 razy odłożyłam a ona kogutkuje jakby jej się cofało..podnoszę cisza. Walczy macha głową, wypina się zeby ja położyć, masakra.
Trzeba spać, nie zdążę zasnąć i kolejne karmienie (teraz łącznie wszystko trwało 55 minut)

My po karmieniu, trochę się martwię bo mu się konkretnie nie odbiło, ale leży spokojnie więc może nie ma co? Mam nadzieję że pośpi ładnie i da mamie się wyspać za wczorajsze nocne przeboje.

Trzymajcie kciukalce za moje kp, po batalii z żółtaczką wracamy do cyca. Mam nadzieję ograniczyć chociaż w pewnym stopniu ilość mm. Niestety moje sutki zdążyły się odzwyczaić od miętolenia i znowu bolą i jeden lekko krwawi. Ale jak widzę błogą minkę Mikołaja po wyciągnięciu obu cyców to wiem że warto to przetrwać :) tym bardziej że ssie bardziej efektywnie i tą pierwszą pierś wysusza, a w drugiej troszeczkę zostawia na później, bo zwykle przysypia. Potem następne karmienie zaczynam od tej piersi która była poprzednio druga. Zaczęliśmy karmienie w środę a dzisiaj już nie zjadł pełnej porcji 120ml mm, gdzie w nocy zawsze domagał się dokładki. Bardzo mnie to cieszy, bo to znak że jeszcze coś mam w piersiach :D

Misia jeśli głowa ciągle boli to może być po cc, jeśli ból narasta w ciągu dnia to ja bym obstawiała jednak zmęczenie. Mnie też ostatnio częściej boli głowa, ale całe szczęście udaje mi się przetrwać bez apapu.

Gość magdalenka851

Hej dziewczyny, mam do Was pytanie, niepokoi mnie, ze Wojtus robi duże oczy i to bardzo często. Zupełnie jakby był ciągle wystraszony, spotkalyscie się czym takim i czy to mija czy może ja coś zle robię. Byliśmy u pediatry ale oprócz wzmożonego napięcia mięśniowego nic o oczkach nie mówiła. Zapisaliśmy się na kontrolę do rehabilitanty czy jak to się odmienia. Wogole to z tym napięciem to jakas plaga bo u nas juz kilkoro dzieci z otoczenia było na rehabilitacji. U Wojtusia oprócz tego ze faktycznie ciągle napięty i taki sztywny jest to jeszcze na nozce prawej ma 3faldki a na lewej tylo 2. Zwracajcie uwagę na swoje dzieci czy np główkę w jedną i druga stronę odwracają i czy nie są przesunięte.
Ku przestrodze

Usnelam zaraz po napisaniu posta :)

Przyjazn czyli ze zmeczenia..tak myslalam..biedne my :)
Przespalsm sie 2 godz,niuniu sam sie domagal szamy :)

Arwena jestem z Ciebie dumna :D
Jeszcze troche i moze obejdzie sie bez butli :)trzyman kciuki :)
Magdalenka naczytalam sie o asymetrii na fb i ciagle sprawdzam Matiego..
Oczka duze zdarza mu sie robic ,ale chyba nie czesto..
A widzi normalnie,wodzi za Toba oczyma?kiedy masz kontrole u okulisty?

U nas szama i spac poki wyro mamy wolne (ja :))

Moja też robi duże oczy jak się na coś zapatrzy nowego. W ogóle to lubi oglądać telewizję :p nie żebym jej specjalnie dawała, ale niestety jeszcze nie mamy mebli w dużym pokoju, więc tv stoi w sypialni.
Hmm, P. mi kupił herbatkę z kopru w aptece i tam jest napisane, że to produkt leczniczy i nie zaleca się stosowania w ciąży i okresie karmienia ze względu na brak badań :p też tak macie na swoich herbatkach? Ile tego można dziennie wypić? Ja na razie zaczęłam od jednej dziennie i nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale Iza ma trochę problemów ze zrobieniem kupki od kiedy ją piję :/ ewentualnie może to od nabiału, ale jadłam go przecież wcześniej...
Misiakowata, ja mojej daję smoczka, jak się obudzi wcześniej niż po 3h, zazwyczaj działa i zasypia dalej ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Lilijka87
Ciąża, a próbowałaś spać z małą? Przynajmniej raz by się wyspać i nabrać energii. Ja czasem śpię z Anią... Dobra często... No dobra! Cały czas...
Ja karmię Anie w nocy w łóżku na leżąco bo jak ją odkładam to robi tak jak twoja. I pewnej nocy miałam już dość i jej nie odłożyła po karmieniu, lekko się odsunęłam od niej bo zasypia wtedy przy piersi. I tak śpi przynajmniej 3 h w nocy. I tak sobie praktykujemy co-sleeping :) wiem, że pewnie część z was, jak nie wszystkie, tego nie akceptujecie ale widzę, że moja córka wtedy dobrze śpi i że tego potrzebuje. Poza tym oseski innych gatunków też śpią z mamami, więc to czysta natura :)

Rob jak uważasz i nie patrz na innych. Najważniejsze, ze robisz to co uważasz za najlepsze.
Kiedys pokoleniami spało się w jednym łóżku. To nagle w XX w. widziano problem, ze dziecko śpi w łóżku z rodzicami. A dzieci w pierwszych latach zycia potrzebują ściślej bliskości z rodzicami, z mama. Z czasem to się zmieni. Ale teraz gdy jeszcze niedawno byly ciągle w brzuchu, miały to poczucie bezpieczeństwa i poza brzuszkiem tez go potrzebują, dlatego szukają bliskości z mama :)
My tez majac nawet kilka lat, mimo spania u siebie w łóżku, znajdywało sie byle powód swbu q nocy wkraść sie do rodziców do lóżka :)
Rob jak uważasz i tyle, a do krytyki zawsze się ktos znajdzie, zwłaszcza starsze pokolenia, ale tym sie noe przejmuj, tylko olej system!!!

kamillla
ja to sie tak tych szczepien boje że aż portami trzęse :( moja też często sie żali, spi teraz i jakis czas temu płakała przez sen.

czy wasze maluszki już "gadają?" jak do mojej gadam aaa uuu to powtaarza za mna, wpatrzona we mnie :D kacper wczoraj sie smial bo mi nie wierzył:P

slodziaszek mój kochany:)

Moja wydaje dźwięki i widac jak jest zaskoczona tym, co samej z gardła jej wychodzi :) a od paru dni zdarza jej się powiedziec a tu :) mamusia zalapala i czasem tak jej mówi, to slucha jak wryta.

misiakowata30
no mam nadzieję,że to tylko od niewyspania,a nie efekt uboczny znieczulenia przy cc..ciągle mnie boli..
Jak wstaje rano to nie boli..a zaczyna po jakims czasie i czasami boli mneij a czasem mocniej..masakra jakaś..dziś nie brałam proszków,ale jak w nocy wstanę do karmienia i bedzie bolalo chyba wezme apap.
Przyjazna u Ciebie to taka migrena?
Mnie to boli z przodu,czasem w skroniach,teraz np.z tyłu jakby mi ktos za ciasną obręcz założył :/

Ja miałam skutek uboczny po CC, ale tego nie dali pomylić się z niczym innym.. Ledwo podniosłam głowę na 2/3 cm, już okropny ból! Nie do wytrzymania! Jak Poszlam do toalety to musiałam kuzwa że umrę z bólu... Te 4 dni były najgorsze! Myślałam że mi głowę rozsadzi, żadne tabletki nie pomagały..
Nigdy tego nie zapomnę....

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png