Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Madika
Ciaza316
magdalenka85
Ciaza316
Oh, znowu nie mam jak czytac. Dzis Mala ulewa, obie zazygane. Juz nie mam sily. Zmeczona jest strasznie. Caly czas chce spac. Nie wiem co jest. A na drzemke jak ja klade to dlugo nie spi.
Milego dnia, poczytam pozniej

U nas to samo z ulewaniem dziś! Ciekawe od czego to zależy bo obwinialam nabiał a tu dietę trzymam więc napewno nie od tego. Wczoraj dostał jabłuszko gotowane poprobowac to może od tego?! I bąki straszne idą

U nas tylko kp. Ale nie uwierzycie:-) wczoraj gadam z kolezanka i mowie jej ze Mala mi dzis bardzo ulewa, a ona pierwsze co - na zmiane pogody. Od razu Madika mi sie przypomnialas. Ale szczerze to u nas pogoda raczej taka sama.
A dzis jakby mniej ulewania moze

Aaaa widzisz!!!:D Mowilam to mi tak nie do konca chcialas wietzyc :D heheh

Myslalam ze gadasz od rzeczy Madika:P no ale jak druga osoba to mowi to musi byc prawda:-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

strunka7777
Madika, teściu mial duży wpływ i jego rodzice. Ona najmniejszy udział w wychowaniu miała - na szczęście.
Ropucha klamczucha powiedziała, ze chciałam jej wpier.... :) dobre! Jak zwykle przekreca fakty :) i ze gdyby nie bylo teścia to bym jej wpieprzyla :)
I news dnia! Nie przyjedzie do nas w ogóle :D oh yeah! Ja do niej, ona do mnie! Babsztyl z głowy!!!
Chic znając życie chyba nie wytrzyma :( bo przeciez malej samej nie wysle z TZ do jjego rodziców :( i tu tego nie chce, bo chciałabym aby dzieci miały kontakt z dziadkami, ale kontrolowany!
Ale mimo wszystko stawiam wszystkim lampkę... Piccolo! ;)

Strunka wybacz, moze Ci nie jestdo smiechu, ale mi wesolo czytac posty napisane w taki sposob:-) przypominasz mi moja kuzynke, nawet wiek sie zgadza:-)
I nie przejmuj sie Ropucha, znajdziesz jakies rozwiazanie dla dzieciakow

Ciaza316
strunka7777
Madika, teściu mial duży wpływ i jego rodzice. Ona najmniejszy udział w wychowaniu miała - na szczęście.
Ropucha klamczucha powiedziała, ze chciałam jej wpier.... :) dobre! Jak zwykle przekreca fakty :) i ze gdyby nie bylo teścia to bym jej wpieprzyla :)
I news dnia! Nie przyjedzie do nas w ogóle :D oh yeah! Ja do niej, ona do mnie! Babsztyl z głowy!!!
Chic znając życie chyba nie wytrzyma :( bo przeciez malej samej nie wysle z TZ do jjego rodziców :( i tu tego nie chce, bo chciałabym aby dzieci miały kontakt z dziadkami, ale kontrolowany!
Ale mimo wszystko stawiam wszystkim lampkę... Piccolo! ;)

Strunka wybacz, moze Ci nie jestdo smiechu, ale mi wesolo czytac posty napisane w taki sposob:-) przypominasz mi moja kuzynke, nawet wiek sie zgadza:-)
I nie przejmuj sie Ropucha, znajdziesz jakies rozwiazanie dla dzieciakow

Luz! Właśnie pelen luz. Naprawde! W dniu kłótni nie bylo mi wesoło, ale splynelo to po mnie. Poza tym nie mam wyrzutów, bo ani jej nie obraziłam, ani nic slego nie powiedziałam. Jedynie fakty :)
Wkurzalam sie przez te pare lat i sie nazbierało, a dyplomacja w ogóle nie dzialala, tłumaczenie jak dziecku idąc na uczucia tez nie. Z różnymi chamidlami sie umialam dogadać, ale z nią w ogóle! Mimo dobrej woli i chowania swojej dumy w kieszeni.
No cóż, chyba jeszcze nieraz zycie mnie zaskoczy :)
Cirkawa tylko jestem, kiedy i jak ja zycie zweryfikuje.

Hej dziewczyny :)
Lilijka glupio mi sie przyznac, ale porzuciłam wczoraj ćwiczenia :/ nie mialam czasu. Dwojka dzieci, dwa obiady dla nas i dziadkow ( bo nie wiem czy Wam pisalam, ale rodzice ojca mieszkaja obok i sa schorowani i nie ma sie nimi kto zająć ) no i wczoraj zrobilam zupe. I zaniosla moja Mlodsza dziadkowi i on powiedział, ze on jest facetem i on ma miec mieso i ze jak bedzie chcial to sobie wody ze studni naleje i zje. Ale mi sie przykro zrobilo. Tym bardziej, że on nawet na te obiady nie daje kasy tylko karze wodke i piwsko kupować ( tak to ojciec mojego starego) nikt sie nimi nie opiekuje bo synowie alkoholicy. Oni tez zawsze byli dla nas wredni, ale zrobilo nam sie ich szkoda i pomagalysmy codziennie. Zawsze mieli obiad ( do wczoraj)
Strunka wspolczuje skurczu. Zostala liderem w naszym rankingu anty- skurczowym.
Zaprawilam wczoraj znowu ogorki a dzisiaj jeszcze placek bo dziadek ( ojciec mamy) zaprosil nas na odpust w niedziele. Mamy nie zaprosił bo jest na nia zly. Jak polowa rodziny z mamy strony.
To sie rozpisalam.
Kurcze ja Was podziwiam, ze tak same praktycznie dajecie rade z wymagajacymi Maluszkami. Martynka to spioch po mamie. Od kilku dni o 5 rano zaczyna spiewac i zasypia dopiero po 6. Ale potem spimy do 10 :D

Gość Lilijka87

Sylwia921125
Lilijka glupio mi sie przyznac, ale porzuciłam wczoraj ćwiczenia :/ nie mialam czasu. Dwojka dzieci, dwa obiady dla nas i dziadkow ( bo nie wiem czy Wam pisalam, ale rodzice ojca mieszkaja obok i sa schorowani i nie ma sie nimi kto zająć ) no i wczoraj zrobilam zupe. I zaniosla moja Mlodsza dziadkowi i on powiedział, ze on jest facetem i on ma miec mieso i ze jak bedzie chcial to sobie wody ze studni naleje i zje. Ale mi sie przykro zrobilo. Tym bardziej, że on nawet na te obiady nie daje kasy tylko karze wodke i piwsko kupować ( tak to ojciec mojego starego) nikt sie nimi nie opiekuje bo synowie alkoholicy. Oni tez zawsze byli dla nas wredni, ale zrobilo nam sie ich szkoda i pomagalysmy codziennie. Zawsze mieli obiad ( do wczoraj)
Zaprawilam wczoraj znowu ogorki a dzisiaj jeszcze placek bo dziadek ( ojciec mamy) zaprosil nas na odpust w niedziele. Mamy nie zaprosił bo jest na nia zly. Jak polowa rodziny z mamy strony.
To sie rozpisalam.
Kurcze ja Was podziwiam, ze tak same praktycznie dajecie rade z wymagajacymi Maluszkami. Martynka to spioch po mamie. Od kilku dni o 5 rano zaczyna spiewac i zasypia dopiero po 6. Ale potem spimy do 10 :D

Coooooooo????????
Gleba i 50 pompek!

Nie jęcz!

Dobra 30!

Nie jęcz mówię!

Dobra 15!

....

To chociaż 5?
Damskich?

.....

Dobra, dobra! Tylko niech to będzie ostatni raz!
A jak chcesz być sumienna to możesz nie robić w niedzielę przerwy za to.

chyba przejdę na butelkę na noc, bo co noc jest ryk, nie chce, żeby zasypiania na noc tak kojarzyła. Nie może się dobrze przystawić, a nawet jak się uda to na chwile. Jakoś mi źle z tym.

A i jeszcze przy kąpieli się napiła wody jak była na brzuchu. I z tym mi też źle :(

~Misiakowata
Jeju tak mnie zmrozil ten tekst Kalae..
W gotowych na wszystko Linette tak uczyła najmlodsza zasypiania ,a Susan ktora byla jej nianią sie z tym nie zgadzala..po kryjomu szla i tulila maluszka..
Masakra ja tam wole by synuś zasnal mi przy cycusiu gdzie odloze i spi..ale jak sie wybudza i placze to biore na rece..przeciez te male serduszko moze peknac...z rozpaczy..straszne :(

Dzieki Madika..no taka chwila babska dla siebie :)mierzenie ciuchow przed lustrem,tanczenie po kuchni..fajnie sie bawilam :)
Potem zachcialo mi sie Big Milkow i zrobilam Pa Pa Matiemu a ten w ryk..kurcze nie tylko cyca mu brak bylo. Hihi moj slodziak :)
Wspolczuje Ci..tak sie meczycie z Hanulka..mam nadzieje,ze da Ci odpoczac i obejrzeć tego Króla :D

Kalae eee to luzz damy rade z nie-skurczami :D

Obejrzalam ale nie calego bo na chwile musialam pobiec na gore do Hanuli bo sie przebudzila... Ale wmiare szybko usnela i na koncowke pobieglam :D A potem pod prysznic wchodzilam juz i ztobila ten sam numer :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Gość Lilijka87

Sylwia tylko nie rezygnuj! I fajnie, że się rozbawiłaś :)

Kalae ostatnio Anka też zanurzyła buźke w kąpieli czy sie napiła wody to nie wiem ale nic się nie stało. Tylko P. Sobie nie mógł tego darować (on ją trzymał) tak jak ty. Jestem przekonana, że Tosi też się nic takiego nie stało. Pewnie szukała nemo i tyle :)
A butelkę chcesz dawać ze swoim czy z mm? Dalej kładziesz ją spać około 21? My zmieniliśmy porę kąpieli o godzinę wcześniej i jest mniej szarpania i krzyku przy ubieraniu i karmieniu na noc. Szybciej też zasypia. Może Ania była zmęczona późnym kładzeniem i może Tośka ma tak samo? I choć był etap, że mojej odpowiadała taka późna godzina to teraz woli wcześniej.

Ciaza316
Madika
Ciaza316
magdalenka85
Ciaza316
Oh, znowu nie mam jak czytac. Dzis Mala ulewa, obie zazygane. Juz nie mam sily. Zmeczona jest strasznie. Caly czas chce spac. Nie wiem co jest. A na drzemke jak ja klade to dlugo nie spi.
Milego dnia, poczytam pozniej

U nas to samo z ulewaniem dziś! Ciekawe od czego to zależy bo obwinialam nabiał a tu dietę trzymam więc napewno nie od tego. Wczoraj dostał jabłuszko gotowane poprobowac to może od tego?! I bąki straszne idą

U nas tylko kp. Ale nie uwierzycie:-) wczoraj gadam z kolezanka i mowie jej ze Mala mi dzis bardzo ulewa, a ona pierwsze co - na zmiane pogody. Od razu Madika mi sie przypomnialas. Ale szczerze to u nas pogoda raczej taka sama.
A dzis jakby mniej ulewania moze

Aaaa widzisz!!!:D Mowilam to mi tak nie do konca chcialas wietzyc :D heheh

Myslalam ze gadasz od rzeczy Madika:P no ale jak druga osoba to mowi to musi byc prawda:-)

To ze ktos lubi prasowac i sie relaksuje przy tym to ze odrazu Wariat :D hehe I ze gada od rzeczy :D hehhe

Sylwia921125
To sie rozpisalam.

Sylwia Martynka widzi ile masz przeciwnosci losow i ile walk musisz stoczyc do okola dlatego taka wyrozumiala i kochana jest :D

A tak na serio to TWARDA babka jestes!!! Szkoda ze tego Twoja mama nie umie docenic. Jest takie powiedzenie: ze jak 1 osoba mowi ze Ci zle w kapeluszu to moze sie mylic ale jak 5 nastepnych Ci to mowi to nalezy go zdjac". Moze kiedys sama wytrzezwieje- oby nie bylo za pozno.

Sciskam Ciebie i Martynke goraco!!!

P. S. Ja od srody nie cwicze przez mojego Łobuziaka. Ale doszlam do wniosku ze dodam na koniec jeszcze 2 dni i tyle :D Jakos sie wyrowna :D

Lilijka87
Sylwia tylko nie rezygnuj! I fajnie, że się rozbawiłaś :)

Kalae ostatnio Anka też zanurzyła buźke w kąpieli czy sie napiła wody to nie wiem ale nic się nie stało. Tylko P. Sobie nie mógł tego darować (on ją trzymał) tak jak ty. Jestem przekonana, że Tosi też się nic takiego nie stało. Pewnie szukała nemo i tyle :)
A butelkę chcesz dawać ze swoim czy z mm? Dalej kładziesz ją spać około 21? My zmieniliśmy porę kąpieli o godzinę wcześniej i jest mniej szarpania i krzyku przy ubieraniu i karmieniu na noc. Szybciej też zasypia. Może Ania była zmęczona późnym kładzeniem i może Tośka ma tak samo? I choć był etap, że mojej odpowiadała taka późna godzina to teraz woli wcześniej.

też mi się wydaje że jest już zmęczona, pare razy robiliśmy kąpiel przed 20, tylko nie zawsze tak da radę.
spróbuje jutro zrobić wcześniej kąpiel i zobaczę, wolałabym karmić normalnie i nie bawić się w odciąganie.
Teraz zjadła 90ml mm reszte musiała sobie wyssać ze mnie więc i tak chyba niezłe.
u mnie z odciąganiem też nie tak różowo, ale póki karmie piersią to wolałabym tylko to, choć przed mm oporów nie mam. A na marginesie to przy kp są przyjaźniejsze kupy :D

~kalae
chyba przejdę na butelkę na noc, bo co noc jest ryk, nie chce, żeby zasypiania na noc tak kojarzyła. Nie może się dobrze przystawić, a nawet jak się uda to na chwile. Jakoś mi źle z tym.

A i jeszcze przy kąpieli się napiła wody jak była na brzuchu. I z tym mi też źle :(

Nie martw sie ja ostatnio jak z mezulkiem Hanie kapalam to sama jej do buziaka prysnelam woda. Tylko ona normalnie na plecach jest kapana :D I nic jej nie jest. No chyba ze od tego taka niespokojna jest :D

Lilijka az sie boje jaka mi dasz kare... :D A Ty a Ty nie dobra Ty ( tu klaps w celulitowe dupsko:D hehe)

Madika
Ciaza316
Zasnela na 15 min i znowu pobudka bo smoka nie miala. Ten smok mnie zaczyna wnerwiac! Ale bez nie zasypia... oby to byl skok i skonczyl sie w niedziele!

Ciaza proponuje Ci kupic srebrna tasme i przykleic nia smoczek :D heheh

Ja tez mam nadzieje ze u nas to skok teraz... Choc wydawalo mi sie ze my juz po. Dzis pospalismy sobie :D do 5:45 wiec jest ok. Ja co prawda padnieta bylam i jeszcze z Hanula 1h pospalam :D

A ona dzis nie chce jesc.... Ani kleiku ani marchewki... A od rana mlrka zjadla 350 ml... No nie moglam jej wmusic... A i duzo spi dzisiaj... Nie wiem co sie dzieje...

Mam czarna, da rade :-)

Tangoya
Ciąża, a może Mya te jazdy ze spaniem ma po Tobie i taka wasza uroda? Bo z tego co piszesz to też jesteś oryginał :DDD :*

Madika, mój Bartuś wczoraj i dzis tez mało je i dużo śpi. Myślałam ze to może po szczepeiniu ale też pogoda dziwna.
Czy ktos jeszcze nie rozszerzał diety? Bo mam wrażenie, że tylko my..

Tylko nie mow mojemu mezowi bo on tez tak twierdzi:-) ciezko sie spi w nocy a w dzien szkoda czasu na spanie:P
Ale tak na powaznie to ona juz przesypiala cale noce

Ciaza316
Tangoya
Ciąża, a może Mya te jazdy ze spaniem ma po Tobie i taka wasza uroda? Bo z tego co piszesz to też jesteś oryginał :DDD :*

Madika, mój Bartuś wczoraj i dzis tez mało je i dużo śpi. Myślałam ze to może po szczepeiniu ale też pogoda dziwna.
Czy ktos jeszcze nie rozszerzał diety? Bo mam wrażenie, że tylko my..

Tylko nie mow mojemu mezowi bo on tez tak twierdzi:-) ciezko sie spi w nocy a w dzien szkoda czasu na spanie:P
Ale tak na powaznie to ona juz przesypiala cale noce

Tak to jest do dobrego sie czlowiek szybko przyzwyczaja i potem ciezko

Ciaza moj maz pracuje zawsze a noc oprócz weekedu woec musi jeszcze w dzień spac. Ja dzis poprostu miialam przesyt.
Misikakowa wiem ze czasem człowiek wybuchnie ale on w ogóle nie winien:(
Sylwia masz chyba za dobre serce troszkę ...wspolczuje:(
Kalae ja tez mam czasem problem z karmieniem bo nie jest możliwe bo się złości pręży itp. Zazwczyczaj na stojąco pomaga albo przeczekuje daje smoka i za 15min probuje.

Tangoya nas chyba tez 6 rz zastanie bo narazie jeszcze nie rozszerzamy diety
Kalae to tak wagowo podobnie wlasciwie jestesmy
Madika i jak tam, dajesz/dalas rade dzis? Takie maluszki a tak daja w kosc!
Moja wszystko teraz chce dotknac, reka wyciagnieta zawsze. Wasze maluchy tez tak?
I po caly dniu na koniec myslalam ze zacaluje Mala. Nie zaczailam wczesniej bo Mala rano tak robila, ale maz zawolal jej imie i pokrecil glowa i Mala tez pokrecila. I tak wkolko:-) cudowny widok! Tyle nowych rzeczy robi :-) nawet kapiel z tetra na brzuchu jest fajna. Czy ktos ma jeszcze problemy z placzem podczas kapieli?
Sylwia ale nieladnie. Chcialyscie pomoc a tu takie zachowanie. Potem wlasnie ludzie maja gdzies innych bo pomagasz i jeszcze Ci sie obrywa. Ale musze przyznac ze zycie to masz jak w serialu:-) ciagle cos sie dzieje
Kalae, co sie dzieje? Nie przejmuj sie kochana. Ja wiem ze latwo powiedziec... ja tez z tych co ciagle winne sie czuja ale nie mozna sie zameczac. Uszy do gory. Fajnie ze Tosia na brzuchu w kapieli byla, ja sie boje ja tak dac, a Ty zobacz:-) a butla na wieczor dobra sprawa, Mala zadowolona i o to chodzi. A probowalas karmic na noc chodzac? Albo zmieniajac miejsce, pozycje?
Kapiemy tez troche wczesniej, nie jest zmeczona i od razu lepiej
Madika Ty i te Twoje prasowanie... co Ty w tym widzisz?! :D
Jola, to z meza pozytku duzego nie masz. Ja tylko wyczekuje jak moj wraca z pracy po poludniu
Dobrej nocki

Gość Leniwieccccccc

Kalae, Eliza tez sie niedawno napila wody...i tez na brzuchu! Potraktuj to jako nowy smak w rozszerzaniu diety. Mnie tez sie zrobilo glupio ale szybko minelo, bo nie zrobilam tego specjalnie, a Elizie nic sie nie stalo. Tak bywa...
Co do kp, to rozumiem... ja tez sie strasznie czulam jak nie szlo jak na reklamach Medeli... no ale co zrobic? Ja odpuscilam sobie troche i jest duzo lepiej, naprawde. Posciagaj moze pokarm, podawaj jakis czas butelka i moze tak przeczekacie gorszy okres?
Zazdroszcze Wam spotkania w Katowicach...

Jola88
Ciaza moj maz pracuje zawsze a noc oprócz weekedu woec musi jeszcze w dzień spac. Ja dzis poprostu miialam przesyt.
Misikakowa wiem ze czasem człowiek wybuchnie ale on w ogóle nie winien:(
Sylwia masz chyba za dobre serce troszkę ...wspolczuje:(
Kalae ja tez mam czasem problem z karmieniem bo nie jest możliwe bo się złości pręży itp. Zazwczyczaj na stojąco pomaga albo przeczekuje daje smoka i za 15min probuje.

No nie winny..moj tez nie winny..to my mamy taki moment..trzeba cos odpuscic..zeby odpocząć. ..ja przy czyms takim olewam gary sprzatanie..tylko ja i on..resetuje sie..i on spokojniejszy sie robi :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Och Kalae a ile Mati sie napil razy i raz z pianą i nic mu nie jest :D i jeszcze nie raz sie napiją nam ;)
Tez kapie na brzuszku :)
Jemu sie wlacza w kopieli szalenstwo..prostuje sie..napina..albo chlapu chlapu nozkami robi to wtedy go obracam to lezy jak dumna foczka :)

Madika no to progres..praeie caly film obejrzany ;)
Lilijka no tak..nadal jesteś w grupie :)
Fajnie mobilizujesz :)

Sylwia a widzisz..tak to czasem jest ze starszymi osobami..ci co daleko to swieci a najjblizsi co sie opiekuja najgorsi.ajjj kobieto..ile jeszcze tych nieprzyjemnosci? :(
I jak te mieszkanie siostry ?

Kalaea moj tez przy cycu cos marudzi jeny..
W ogole od 3 dni jets ok a nagle placze dziwnie..ech....dzis np.spal sobie smacznie po cycu a tu jal sie obudzil jaki ryk jeju..na rekach sie uspokajal..potem go w bujak..to poki zagadywalam myjac gary to jakos a tak ryk..
Potem P.usiadl w fotelu to ten zaczal go zaczepiac i brechta i si smieje :)ogarnelam kuchnie z podloga to wzielam do kapieli..zadowolony..usmiechniety..bawil sie..nasmarowalam..ubralam..na cycq i wrzaski...na stojaka ukolysalam uspokoil sie...na lezaco dalej to mruczal mruczal az zasnal..ale rwie cycki wlasnie 3 dzien..skok czy cuś..

A ka sie splakalam karmiac..napisala do mnie dziewczyna...stracila maluszka w 7 mcu ciazy..bylo chore..lekarz nic nie widzial wczensiej konowal jakis..bylo za ppzno..zmarlo malensteo keszcze cc jej zrobili achhhh.masakra..nie znamy sie za dobrze..ale ona wie,ze ja tracilam...plakalam piszac z nią..wiedziałam ,że potrzebuje z kims pogadac...opowiedziec...biedactwo...niesprawiedliwyten swiat...jest silna...ja nie wiem czy bym byla...29tc :(
Za 10 mcy beda znow sie starac..trzymam za nich marcowkowe kciuki..do trzech razy sztuka :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png