Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Madika, super że wychodzicie do domu:)
KasiaMama, może ta podwyższona temp. to objaw wychodzących ząbków? Jak dzisiaj się czuje Maluszek?

My dzisiaj kończymy 17tydz. i Mały jest maruderem. Z apetytem też kiepsko. Od rana zjadł tylko 2 razy po 100ml,a i to z wyginaniem. Na początku myślałam, ze może mu smok nie odpowiada (zmieniłam na 3+) ale wkręciłam stary i dalej było marudzenie. Teraz śpi, zobaczymy jakie będzie popołudnie.
Dziewczyny z Łodzi - kiedyś pisałyście o jakimś nowootwartym lumpku na Niciarnianej. W którym to dokładnie jest miejscu??

KasiaMamusia
maddalena82
~przyjazna
A ja jestem 4 calutkie dni w tygodniu z córcia sama;) i sobie chwalę :) nie ma czego współczuć.

Ja lubię jak M.jest z nami w domu ale nie ma co ukrywać że jak jestem sama z Mateuszem to jakoś ten dzień mamy bardziej zorganizowany i jakoś wszystko na spokojnie sobie robimy. A jak jesteśmy w trójkę to ten nasz rytm diabli biorą ;)

Oj tak...Też miałam rytm,starszy w przedszkolu,mąż w pracy...i jakoś w łeb ten rytm trafił u nas;)

U nas podobnie. Jak jesteśmy sami (TŻ w pracy a Starszak w przedszkolu/lub u babci jak teraz) to mamy swój rytm dnia i Bartus jest duużo spokojniejszy. W weekendy albo jak ktoś nas odwiedza cały rozkład jazdy jest o kant tyłka, co zazwyczaj równa się z marudkowaniem
Gość Leniwieccc

W ogole podziwiam Was za te obiady. Ja jakos sie zebrac nie moge do gotowania. Jak mala spi to ja zazwyczaj sortuje pranie;),odpoczywam. Dopiero wieczorem cos szykujemy (albo cos cieplego, co zostanie na kolejny dzien albo kanapki;)) Czesto w dzien jem tylko sniadanie, ok.12:00jogurt z konfitura lub femaltikerem;) i pozniej juz kolacje... jakos nie czuje glodu...

Madika
Sylwia921125
Serio to pierwszy zabek?? Nikt nie ma?? A co jak mi zje cyca :D ja dalej jestem w szoku bo sie jeszcze nie spodziewalam... moja dorosla coreczka ;(
Miskowata tej dziewczynie potem trochę oddaliło pisala takie głupoty na fejsie. Nie dalo sie czytac tych bzdur. A teraz maja synka.

No Sylwia gratuluje zabka :D Teraz Martynce ino peto kielbasy dac :D hehe

My dzisiaj mialysmy ekg i echo serduszka i wszystko jest ok podobno :D Dzis mamy isc do domku :D

Hanula spi to moge nadgonic co pisalyscie... no chyba ze ktos przyjdzie i bedzie kazal ja obudzic...

Super wiesci:-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

~Leniwieccc
W ogole podziwiam Was za te obiady. Ja jakos sie zebrac nie moge do gotowania. Jak mala spi to ja zazwyczaj sortuje pranie;),odpoczywam. Dopiero wieczorem cos szykujemy (albo cos cieplego, co zostanie na kolejny dzien albo kanapki;)) Czesto w dzien jem tylko sniadanie, ok.12:00jogurt z konfitura lub femaltikerem;) i pozniej juz kolacje... jakos nie czuje glodu...

Ja staram sie przynajmniej czesc przygotowac zanim maz wroci. Nie lubie byc glodna i zawsze czesto jadlam, a teraz chwytam cos w biegu i czesto glodna chodze:P ale to wyszlo:P
Dzisiaj 17:30 byl obiad, pozno.

Odnosnie spania... mielismy dzis wizyte u lekarza. Akurat pora drzemki. Nakarmilam Mala i mysle, pozwole jej zasnac na cycu i pozniej ja obudze zebysmy zdarzyly, i co? Wsadzilam do fotelika, nie obudzilasie nawet przy wysiadaniu, dopiero w poczekalni jak nas wywolywali:-) wczoraj zasnela w aucie i obudzila sie dopiero po jakims czasie jak ja znowu do auta pakowalam. Jednak niczego nie mozna przewidziec:-) zawsze sie budzila przy wyciaganiu z auta
czy Wasze dzieci tez sa po poludniu zmeczone a nie bardzo moga spac? Moja pospala 20 min i juz. Z godzine bysmy chcieli ja przetrzymac do kapieli ale potem marudzi jak ja kremujemy, czasami placze juz.

KasiaMamusia
Hej

U nas dzisiaj lepiej,ze 3x smarujemy Bobodent i pomaga,cześciej podaje też gryzaczek lub smoczek;)

Moja nie wie co z gryzakiem zrobic :-( trzymasz jej czy sama sobie radzi?

Z newsow to mama dzis zaczela o ciemieniuche mnie meczyc..nawet jej nie widziala:-) od razu zakonczylam rozmowe bo mnie wkurzyla. Maja jeszcze Wasze dzieci ciemieniuche?
Mojej zostala jeszcze troche na czubku glowy. Ciezko to usunac bo Mala nie lubi czesania wlosow i jakos nie chce zejsc kompletnie.

no Mati jeszcze miewa ciemieniuszkę..cały czas uzywam Ziajki,ale może jakbym wyczesywała..hm..'no to pospała Ci księzniczka Ciaza :D
Nasz książe pospał do ponad 9,raz ok 5 wstałam go wziac na cyca :)Fajnie tak..obudzilismy się we troje,malutki pogadał z nami :D
Ja obiad mam codziennie..nawet jak P.teraz był ciagle na remoncie to gotowałam dla siebie ;D
Mam w głowie,że musze jeść,żeby mieć porządne mleko i tak jakoś..no i lubie jeść :D

Leniwiec patyczaku pewnie :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Ciąża a jak walczysz z ciemieniuchą? Dawid miał okropną na całej głowie, nie mogłam sobie dać z nią rady, oliwka nie pomogła, preparat na ciemieniuchę z Rossmana też nie, raz nawet posmarowałam mu głowę masłem, bo tak wyczytałam w necie, nie chcę sobie nawet przypomnieć jak to śmierdziało na drugi dzień, bo nie dało się tego masła dokładnie wymyć w włosków... Potem stosowałam preparat na ciemieniuchę z Emolium i po troszeczku schodziła, jak czesałam szczoteczką. Któregoś dnia postanowiłam wziąć grzebyk z tego zestawu od szczotki i co? 3 dni i po tym paskudztwie, wszystko wyczesałam, wcześniej się bałam grzebykiem, żeby mu nie zrobić krzywdy - ehh niedoswiadczona matka...
U nas dzis początek 17 tyg i marudzenie ksiązkowe - od 12.30 nie spał, po walce dał się położyć o 18 na pół godziny, a tak to cały czas płacz... nawet na rękach sie nie uspokaja :|

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3oflw1ihhgb5gn.png
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5edd0lm1s2.png

Ann1ee
Ciąża a jak walczysz z ciemieniuchą? Dawid miał okropną na całej głowie, nie mogłam sobie dać z nią rady, oliwka nie pomogła, preparat na ciemieniuchę z Rossmana też nie, raz nawet posmarowałam mu głowę masłem, bo tak wyczytałam w necie, nie chcę sobie nawet przypomnieć jak to śmierdziało na drugi dzień, bo nie dało się tego masła dokładnie wymyć w włosków... Potem stosowałam preparat na ciemieniuchę z Emolium i po troszeczku schodziła, jak czesałam szczoteczką. Któregoś dnia postanowiłam wziąć grzebyk z tego zestawu od szczotki i co? 3 dni i po tym paskudztwie, wszystko wyczesałam, wcześniej się bałam grzebykiem, żeby mu nie zrobić krzywdy - ehh niedoswiadczona matka...
U nas dzis początek 17 tyg i marudzenie ksiązkowe - od 12.30 nie spał, po walce dał się położyć o 18 na pół godziny, a tak to cały czas płacz... nawet na rękach sie nie uspokaja :|

No to już wiem jak jutro ostatecznie się rozprawię z bartusiową ciemienuszką:)) Bałam się grzebyka, a ta dzieciowa szczoteczka do tyłka a nie główki. Czesałam nią i czesałam i nic, tylko Mały się wkurzał, a żółte placki i tak są.

A propos jedzenia... Domowy sposób na serek Almette - pełnotłusty jogurt grecki wylać na sitko wyłożone gazą i pozostawić na noc w temp. pokojowej. Mówię Wam, lepszy twarożek od tego ze sklepu:)) Ostatnio jadłam u przyjaciół i nie mogłam uwierzyć, że w tak banalny sposób można zrobić twarożek bez polepszaczy:)

Tangoya
Ann1ee

No to już wiem jak jutro ostatecznie się rozprawię z bartusiową ciemienuszką:)) Bałam się grzebyka, a ta dzieciowa szczoteczka do tyłka a nie główki. Czesałam nią i czesałam i nic, tylko Mały się wkurzał, a żółte placki i tak są.

U mnie właśnie tak bylo, walczylam miesiąc. Mielismy naprawdę paskudna żółta skorupe. Grzebykiem po kąpieli delikatnie pod włos i samo schodzilo, ten mój grzebyk ma takie kuleczki małe na końcach

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3oflw1ihhgb5gn.png
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5edd0lm1s2.png

Hej :) na szczęście nie tylko mi sir forum zacielo wiec nie miałam duzo nadrabiania.
Wlasnie mialam pytac Kalae Ty i gemini?? :)
Madika ja tez nie nawidzilam tego w szpitalu, ze jak tylko Mala zasnela to przyszedl ktos i ja wybudzali :/
Dziewczyny nie wyczesujecie grzebykiem?? Nam szybko zeszlo. Jak sie boicie samym grzebykiem to Niuska kiedys pisala ze mozna zawinąć grzebyk w tetre. Super sposób i nawet lepiej schodzi niz samym grzebykiem :)
Strunka ma racje lepiej nadgorliwy lekarz niz taki ktorego ja mam. On nie zauważyl asymetrii drugi lekarz który byl na zastępstwo tez nie. A fizjoterapeutka i ortopeda byli zdziwnieni bo nie da sie jej nie zauważyć.
MamaMi odezwala sie na fb. Wszystko u niej ok. Tylko czasu nie miala :)

Gość Lilijka87

Ann1ee

Masło nie zadziałało bo nie dałaś na to sera i szynki :)
Tangoya a ta szczotka nie drażni ci tyłka? :D

Cisza u nas też jeszcze na czubku głowy są resztki ciemieniuchy. Boję się tam mocniej czesać przez ciemiączko. Dobrze, że Anka ma tam kilka włosów na krzyż bo przeraża mnie pulsująca glowa :p
Ja czesze i co drugi dzień myjemy kudełki szamponem.

ach te moje dziecko..wyszalało się w kąpieli,na przewijaku smiechy,nabalsamowany,gotowy ja do cyca a on krzyk!No to na stojaka to troche pojadł i puscił..i wiecie co?Moje dziecko chce się bawić..na łóżku wrzask,dałam w bujak z sową grzechotka i usmiechnięty sie buja i zaczepia :D
Nie wytrzymie :D

U nas w mieście Gemini otworza :)..no ale pewnie ceny nie będą jak w necie,bo pewnie tez sama apteka chce zarobić..
Jestem wierna internetowej..zamawiam tam kosmetyki dla siebie,witaminy,maście i dla Mateuszka wiadomo to sól fizjologiczna,to bepanthen,bo jest dyche tańszy niż w Roskku w promocji.

Prawdopodobnie jedziemy w czwartek do znajomych P.do innegoi miasta..maja ogród i domek,może jakis grillek bedzie..ma padać,ale może pogoda sie myli w necie :D

Mati tez ma włochów pełno to na szczeście tego ciemiaczka aż tak nie widzę...ponoc czesac sztoteczką mozna,grzebykiem kiedys wyczesałam,ale jak zobaczyłam,że czesze po ciemiączku to się wystraszyłam..samo schodzi z ta ziajką :)

Tangoya
A propos jedzenia... Domowy sposób na serek Almette - pełnotłusty jogurt grecki wylać na sitko wyłożone gazą i pozostawić na noc w temp. pokojowej. Mówię Wam, lepszy twarożek od tego ze sklepu:)) Ostatnio jadłam u przyjaciół i nie mogłam uwierzyć, że w tak banalny sposób można zrobić twarożek bez polepszaczy:)

fajny pomysł :)