Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Sylwia, my też mieliśmy odparzenie na szyjce, przez przypadek odkryłam, tak to nie wiem co by było :/ ciekawa jestem ile jest takich rzeczy, o których nie wiem, że trzeba zwracać uwagę...
Na pewno się dogadacie, tylko wszystko na spokojnie :) trzymaj się :*
Misia a może przyspieszyć wizytę? Jeśli Cię to niepokoi... i co to znaczy wodnista? Bo u mnie też się rozlewa, ale nie wsiąka w pieluszkę i to jest chyba ok.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Nati ja tez przez przypadek to zauwazylam. Wg to juz 5h Malej nie widze. Pierwszy raz od porodu :/ a ona spi. U meza potrafi caly dzien spac a przy mnie nie :/ jeszcze maja jedno mleko co odciagnelam.
Kalae to jest super sprawa. Patrzymy na to z siostra teraz. Dzieki wielkie.
Nie rozklejam sie. Sobote przebeczalam wystarczy. Jeszcze w srode z tydzien pierwsza rozprawa. Dziekuje Bogu, ze mam Martynke. Spojrze na nia i wszystko wydaje sie latwiejsze :)

nati91
Sylwia, my też mieliśmy odparzenie na szyjce, przez przypadek odkryłam, tak to nie wiem co by było :/ ciekawa jestem ile jest takich rzeczy, o których nie wiem, że trzeba zwracać uwagę...
Misia a może przyspieszyć wizytę? Jeśli Cię to niepokoi... i co to znaczy wodnista? Bo u mnie też się rozlewa, ale nie wsiąka w pieluszkę i to jest chyba ok.

taka kałużę masz nie wiem jak to opisać ,ale też jest zielona ciemnozielona??

Sywlia ale to już się rozwodzisz :(??

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

~misiakowata
RedNails89
My juz po przespanej nocy, po jedzonku, Jasiek cieszy się aż miło :) uśmiech od ucha do ucha :D

Teraz matka wezmie szybki prysznic,aż mnie telepie jak mam iść :P

Wczoraj zarezerwowałam wczasy nad morzem,ale się cieszę :)) Ale i mam pełno obaw,jak Jasiek zniesie podróż i zmianę klimatu,jaka będzie pogoda,co zabrać,na co się nastawić z niemowlakow..ehh. Teraz do wyjazdu do 23 czerwca będę robić wielkie plany i ustalenia,a potem i tak guzik z tego będzie ;)

Misiakowata,ja przez te moje spacery to jestem opalona na tysiąc odcieni... do rekawka, pół-rękawka, grube ramiączka, cienkie, do tego 10 rodzajów dekoltow :D:D:D

hehe no nieźle :))
Słuchaj a nie masz bujaczka czy coś??
Ja na poczatku jak jeszcze nie mialam nic takiego a mały płakał to go wózkiem do łazienki i przy nim sie kapałam:)on zaciekawiony rozgladal sie a szum wody go uspokajał :)

Mam bujaczek, tylko nie zmieści mi się do łazienki :D chyba że go w drzwi postawie. Musze coś pokombinować żeby Jasiek mnie widział, bo to chyba głównie o to mu chodzi,że traci mnie z oczu ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

RedNails na samym poczatku moj P.wyjechal w delegacje na 3 dni ,zostalam calkowicie sama z noworodkiem..jak zostawal sam a nie spal to ryczal
wjechalam w drzwi lazienki wozkiem,on sobie patrzył a ja brałam prysznic :)
Jeszcze u Ciebie taki stres podczas kapieli jak u mnie jeszcze 3 tyg temu to wspolczuje..
pamietam jak sie kapalam i slyszalam ze placze..pomyslalam o dziewczynce z grupy luty/marzec z fb ze seduszko jej przestalo bic to pomyslalam ze on z placzu moze dostac zawalu..jejuuuu bieglam z tej wanny zeby go uspokoic..
a teraz luzik 22 zasypia a ja ide pod prysznic..no ale kapiel taka w wannie funduje sobie tylko jak jest P.

a czemu kapiesz sie rano,a nie np.wieczorem?

Heh, no właśnie kąpie się wieczorem, tylko przez te ciepło czyli ogólnie praktycznie przez całe lato muszę wziąć szybki prysznic rano. Mam taki organizm że po nocy wstaję upocona, mimo kąpieli, otwartych okien,spania w bawełnianej poszwie itp.

Próbowałam stosować różnych blokerow i owszem działają ale tylko tam gdzie posmaruje czyli pod pachami. A po nocy to nawet pod kolanami jestem upocona :/ ostatnio widziałam reklamę tabletek ale czy to zadziała.. no i pewnie przy kp nie można. Wcześniej mi to jakoś nie przeszkadzało no ale teraz przy tych ariach Jaśka trochę się denerwuję.

Właśnie u nas od 1.5 godz burze, pioruny, deszcz i oczywiście brak możliwości spaceru. A moje dziecko uśpione przez tatusia (a jak!) śpi jak zabite. Szkoda ze przy mnie nigdy nie zaśnie tylko musze drałować z tym wózkiem :P

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

olka135
Jak patrzylam na necie to 1492 mieszkańców z 2013 r :/ no może jest gdzie iść, ale albo z górki albo pod górkę, a do lasu się boje bo te kleszcze bllleeeee
Sylwia, a ja Ciebie podziwiam za stanowczość! Ile razy ja bym chciała Michała oddać Mamusi..... Ale nie potrafię:))))
Nawet jak mnie niemiłosiernie wkurza!
Ii tak, to ta co ja mąż kopnął bo do dziecka źle się odezwała :/

Ja daję buziaki w usta, jako nigdy opryszczki ani nic z tych rzeczy nie miałam, a jak ona się wtedy cieszy jej:)))

Ja generalnie też lubię obrzeża, albo miasta.. W Rzeszowie mieszkam dwie minuty do galerii dosyć dużej (Millenium Hall) nie wiem czy ktoś kojarzy i kiedy chciałam to szlam po bluzkę czy coś, a tu?!!???!!? Ta, za tydzień jadę do Rzeszowa bo mamy lekarzy, to niczym wycieczka na Karaiby będzie dla mnie!

Kalae co to jest to TBS? :O

Kurde, posprzatane, Majka śpi, zaczęłaym obiad robić ale no gdzie tak wcześnie.. :D co dziś na obiad???

Ej kurde spóźnia mi się okres 4 dzień, do tej pory miałam co do dnia.

A wczoraj minął rok jak poroniłam Moje Maleństwo przed Mają... :((( a 2,5 tyg później już byłam w ciąży z Mają :)

To rzeczywiscie wiocha ;) Ja bym sie zanudzila. Co Ty tam bedziesz robic?
Ja nie caluje w usta. Jakos nie wydaje mi sie to higieniczne, odpowiednie. Tylko meza :) Jemu nie boje sie sprzedac opryszczki :D
Ja jak zwykle w domu wiele nie porobie bo Mala ciagle cos. Ale bylysmy na szybkich zakupach i pozniej obiad dalam rade zrobic. Gotowana karkoweczka z pora i papryka, kasza jeczmienna z gryczana (bo mialam resztke gryczanej) i buraczki tarkowane. Pycha!
Rok, jak ten czas szybko leci

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

misiakowata30
nati91

taka kałużę masz nie wiem jak to opisać ,ale też jest zielona ciemnozielona??

Sywlia ale to już się rozwodzisz :(??

U nas jest ciemnozłota. Dlatego kolor pewnie trzeba z lekarzem skonsultować, choć niby zielony też jest ok, tylko śluz i piana powinny niepokoić.
Ja jak jestem sama to się myję, jak mała śpi albo w bujaczek wsadzam właśnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

I wogole Mala spala calkiem niezle w nocy. Co prawda budzilam sie juz od po polnocy co jakis czas bo wydawala dzwieki, nasluchiwalam czy juz chce jesc, ale wytrzymalysmy do 4 rano :) Potem byla zabawa z godzinke czy poltorej i pozniej ok 7 i pozniej 9. Ale juz w dzien kiepsko spi mimo ze zmeczona.

Jola88
Dziewczyny doradźcie!
Nadrabiam wczorajszy dzien ale prosze o rade, jak Wam piisalam dostałam wysypki ktora pojawia się i znika wygląda jak poparzenie pokrzywy oi strasznie swędzi. Bylam u lekarza okazalo soe ze to pokrzywka ale nie moge brać leków bo kp. Dostałam skierowanie na tydz na oddział dermatologii na diagnostykę. Niue wyraziłam zgody na przyjecie bo leczenie wymaga odstawienia małego na ten okres od piersi i musiałabym rozdzielić soe z małym. Kuzwa a to swędzi ze można oszalalec iii mam to na całym ciele. Raz tu raz tam.... Pytając o przyczynę"moze byc spowodowane od różnych alergii po tocznia"! I co mam zrobić? Mąż l4wziac noe moze bo dzos do pracy wrócił bo miał wypadek. Małym moze soe zajac mąż, mama o siostra jak on w nocy bedzoe w pracy a potem bedzoe spal ale nie wyobrażam sobie zostawioenka małego....

Ja bym skonsultowala to z kims innym jeszcze. To powazna decyzja tak sobie isc na tydzien do szpitala i to bez maluszka.

RedNails89
Heh, no właśnie kąpie się wieczorem, tylko przez te ciepło czyli ogólnie praktycznie przez całe lato muszę wziąć szybki prysznic rano. Mam taki organizm że po nocy wstaję upocona, mimo kąpieli, otwartych okien,spania w bawełnianej poszwie itp.

Próbowałam stosować różnych blokerow i owszem działają ale tylko tam gdzie posmaruje czyli pod pachami. A po nocy to nawet pod kolanami jestem upocona :/ ostatnio widziałam reklamę tabletek ale czy to zadziała.. no i pewnie przy kp nie można. Wcześniej mi to jakoś nie przeszkadzało no ale teraz przy tych ariach Jaśka trochę się denerwuję.

Właśnie u nas od 1.5 godz burze, pioruny, deszcz i oczywiście brak możliwości spaceru. A moje dziecko uśpione przez tatusia (a jak!) śpi jak zabite. Szkoda ze przy mnie nigdy nie zaśnie tylko musze drałować z tym wózkiem :P

czaje ja mam to samo czasem,jednak okno styknie..tylko boje sie zasypiac tak ,bo nad ranem moze byc chlodno,a raz juz mi tak dziecko marzło..choc nic mu nie jest :)hehe

może zmien nastawienie do Jaska,poobserwuj męza jak to robi..coś w tym jest :)
ale wozek w lazience to nic dziwnego :)wiem jak to pomaga..dodatkowo szum wody dziala dla dziecka kojąco :)

RedNails89
~misiakowata
RedNails89
My juz po przespanej nocy, po jedzonku, Jasiek cieszy się aż miło :) uśmiech od ucha do ucha :D

Teraz matka wezmie szybki prysznic,aż mnie telepie jak mam iść :P

Wczoraj zarezerwowałam wczasy nad morzem,ale się cieszę :)) Ale i mam pełno obaw,jak Jasiek zniesie podróż i zmianę klimatu,jaka będzie pogoda,co zabrać,na co się nastawić z niemowlakow..ehh. Teraz do wyjazdu do 23 czerwca będę robić wielkie plany i ustalenia,a potem i tak guzik z tego będzie ;)

Misiakowata,ja przez te moje spacery to jestem opalona na tysiąc odcieni... do rekawka, pół-rękawka, grube ramiączka, cienkie, do tego 10 rodzajów dekoltow :D:D:D

hehe no nieźle :))
Słuchaj a nie masz bujaczka czy coś??
Ja na poczatku jak jeszcze nie mialam nic takiego a mały płakał to go wózkiem do łazienki i przy nim sie kapałam:)on zaciekawiony rozgladal sie a szum wody go uspokajał :)

Mam bujaczek, tylko nie zmieści mi się do łazienki :D chyba że go w drzwi postawie. Musze coś pokombinować żeby Jasiek mnie widział, bo to chyba głównie o to mu chodzi,że traci mnie z oczu ;)

Fotkę swoja daj przy łóżeczku :D

Jola! Lepiej bym poszła do tego szpitala, zdrowie najważniejsze. Jak chcesz mieć kiedyś jeszcze dziecko, a nie daj Boże to byłby toczeń - oczywiście oby nie!! To niezbyt fajnie, moja ciotka ta co ur w 26 TC córkę to miała tocznia i walczyli i życie ciotki, musieli szybko też dziecko wyciągać. Może zadbaj o siebie, to tylko tydzień :(

Aguska tak tak! Oczywiście lepiej skonsultować to z lekarzem przed podaniem :)
Na początku dawalam pół na pół :) teraz tylko już tylko sok :)

Nati nie przejmuj się! Jesteś najlepsza mama ma świecie! :*

Sylwia Trzymaj się tam, Wleń że jest Ci ciężko, ale masz nas! :***

Przyjazna dziękuje :D!
Kalae o kurde nie wiedziałam o tym, dzięki, poczytam! :o :D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Sylwia, bedzie wkoncu dobrze. Kiedys musi :*
Misiakowata mam nadzieje, ze te kupki Matiego to nic takiego
Ja sie chyba z tesciowa zobacze w ten weekend... Mam nadzieje, ze bedzie ok. Ostatnio co sie nie widzimy to przywozi jakies misie. Ogromne! No po co tyle i takie duze kupowac tak malemu dziecku.
Kalae moja tez chyba z nadmiaru wrazen nie spala, tzn wieczorami. I teraz np nie chce zeby siostra z dziecmi zostawala za dlugo bo one tyle halasu robia, ze Mala pozniej cala rozbiegana taka. Nie przyzwyczajona czy co.
Ja swojej staram sie nie nosic za duzo bo i tak nic nie moge zrobic. I strasznie sie grzeje przy nas. Teraz ciagle glowa sie wyciera o nas, co jest strasznie irytujace, ciezko ja trzymac i cala pozniej buzke ma czerwona.
U nas wydaje mi sie, ze Mala jest inna w weekendy, spokojniejsza bo i ja lepiej sie czuje wiedzac, ze maz tez jest ze mna.

nati91
Jola88
Dziewczyny doradźcie!
Nadrabiam wczorajszy dzien ale prosze o rade, jak Wam piisalam dostałam wysypki ktora pojawia się i znika wygląda jak poparzenie pokrzywy oi strasznie swędzi. Bylam u lekarza okazalo soe ze to pokrzywka ale nie moge brać leków bo kp. Dostałam skierowanie na tydz na oddział dermatologii na diagnostykę. Niue wyraziłam zgody na przyjecie bo leczenie wymaga odstawienia małego na ten okres od piersi i musiałabym rozdzielić soe z małym. Kuzwa a to swędzi ze można oszalalec iii mam to na całym ciele. Raz tu raz tam.... Pytając o przyczynę"moze byc spowodowane od różnych alergii po tocznia"! I co mam zrobić? Mąż l4wziac noe moze bo dzos do pracy wrócił bo miał wypadek. Małym moze soe zajac mąż, mama o siostra jak on w nocy bedzoe w pracy a potem bedzoe spal ale nie wyobrażam sobie zostawioenka małego....

Ja miałam to samo tydzień po porodzie! U mnie po prostu przeszło przez całe ciało i znikło ostatecznie po 2 tyg chyba. Byłam u internisty to straszył właśnie lekami, przez które trzeba będzie zrezygnować z kp, potem u dermatolog, która przepisała mi maść (chyba ze sterydem, ale można przy kp, byle nie smarować brodawek i okolic) i powiedziała, że jeśli do 6tyg nie przejdzie, to wtedy diagnostyka. I w sumie to nie wiem, czy to maść pomogła, bo jak już u niej byłam, to z tych części ciała, gdzie pojawiła się pierwsza, zaczęła schodzić. Do tego brałam zyrtec i piłam wapno. U mnie to chyba była reakcja organizmu na poród. A może u Ciebie jakaś alergia? Ja bym na Twoim miejscu poczekała. Jak chcesz mogłabym Ci wysłać tę maść, bo mi jedna tubka cała została.

Bylam u dermatologa to on tak zalecil. A jaka maść? Mi zyrtec nie pozwolili brać to mie wiem jak w końcu.
Gość Lilijka87

Kalae ta Nowak się z tobą umówiła na kontrolę? Miała mi już wczoraj napisać kiedy będzie i do dziś cisza. Wkurza mnie to. Rozumiem, że może mieć dużo pacjentów, więc się nawet przypomniałam i dalej cisza. O materiały też musiałam się przypomnieć. Jeśli do wieczora nie napisze to jutro dzwonię. Była u nas tydzień temu. Chcę wiedzieć czy są postępy!

Misia no co Ty. Tak szybko tego nie przekresle. Zobaczymy czy sie zmieni i ogarnie. Rozprawe mamy z moim starym.
Moja siostra skacze kolo mnie jak moze codziennie jakies pysznosci. Wczoraj nalesniki z bita smietana, dzemem, bananami i jagodami a dzisiaj ciasto z bita smietana i truskawkami. Pojdzie w tylek. Ona po urodzeniu Kubusia miala podobna sytuacje z jego ojcem wiec mowi, ze doskonale mnie rozumie i wspiera jak tylko może.
Malutka juz spi w swoim łóżeczku. Dzisiaj prawie wogole sie nie widzialysmy. Jak przyjechalysmy do domu to caly czas wodzila za mna wzrokiem. Chyba jest zla, ze ja na tyle zostawilam. Wyprzytulalam ja ile moglam, ale juz padla bo to jej pora.

Lilijka87
Kalae ta Nowak się z tobą umówiła na kontrolę? Miała mi już wczoraj napisać kiedy będzie i do dziś cisza. Wkurza mnie to. Rozumiem, że może mieć dużo pacjentów, więc się nawet przypomniałam i dalej cisza. O materiały też musiałam się przypomnieć. Jeśli do wieczora nie napisze to jutro dzwonię. Była u nas tydzień temu. Chcę wiedzieć czy są postępy!

ja się przypomniałam wczoraj co do materiałów, ale cisza.
też miała mi napisać sms co do wizyty kontrolnej, aale zastrzegła że ma w niedziele zabieg w znieczuleniu i nie wie jak się będzie czuła dlatego ona się skontaktuje, więc czekam, no ja mam czas jeszcze bo była w piątek. Ale na twoim miejscu pewnie bym zadzwonila w środę/czwartek bo jednak męczy się to dziecko tymi ćwiczeniami i chciałby się wiedziec co i jak

No rozumiem jakiś zabieg, ale te materiały to mogła mi przesłać przed, bo dalej nic nie mam.