Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~misiakowata
Nati !! Jestes najlepsza mama slyszysz??? Tata niech sie w nos pocaluje !!super sobie radzisz !!
Zadna z nas nie jest idealna...wiesz ile razy ja sie zastanawialam czy dobrze cos robie??wiesz ile razy popelniam bledy??czesto hehe i kazda z nas tez..ta co nie to klamie :)
Jestesmy najlepszymi mamami na swiecie..Te malenstwa patrza na nas z miloscia :D
Nie przejmuj sie :*
A z mysleniem w nocy identyko mam..hak juz sie czyms przejme to koniec :)kaplica :D
Sylwia ostro musialas sie w@#rwić,nie pytam,tule :*

Z ta pokrzywka tez poszlabym prywatnie :)

Oj to ja mama dwójki dzieci mnóstwo błędów popełniam:) Ale w nosie to mam :D nasze błędy i nasza sprawa;)

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Dzięki Misia :* od Ciebie zawsze można dobre słowo usłyszeć :)
Ja wiem, że dla niej jestem najlepsza na świecie i to powinno wystarczyć, ale wiadomo, że są chwile zwątpienia, zwłaszcza jak mała płacze a ja nie wiem o co chodzi :( to wszystko przez ten skok... ale mała śpi już kolejną drzemkę dziś, więc mam nadzieję, że się skończył i już wszystko będzie dobrze :)
No przyjazna, to nawet mój tata zasugerował, że nie mogłam zasnąć przez zdenerwowanie, tylko nie wpadł na to, że to przez niego :p
Sylwia, nie martw się, czasem w życiu jest pod górkę, wspieramy Cię tu wszystkie, bądź silna dla Martynki :*
Olka, powodzenia na zadupiu :D idzie się przyzwyczaić ;) ja trzy lata mieszkałam z rodzicami pod Warszawą i wszędzie samochodem. Wiem, że to nie to samo, co utknąć na całe dnie, bo w końcu wychodziłam do pracy, no ale świeże powietrze, brak zgiełku miasta są super :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Nati twój tata nie ma prawa krytykowac jak Ty się zajmujesz córka skoro sam tego nie potrafi. W końcu on swoim zachowaniem sprawia ze stajesz się niepewna i tracisz wiarę w siebie. To on nie potrafi zajac się swoim dzieckiem. A Ty jesteś super kobieta i wspaniałą mama. I nikt nie ma prawa mówić inaczej. Każda z nas popełnia błędy i nikt nie jest idealny.

I z cyklu absurdy mojej teściowej :D w niedziele poszlismy w ramach spaceru odwiedzić teściów. Było dużo ludzi i każdy cos do małego gadal i gugal wiec mały co raz szukal wzrokiem męza lub mnie i zawsze chwile na nas patrzył. Tesciowa ze zloscia stwierdzila ze specjalnie zalozylam czerwona bluzkę żeby mały patrzyl tylko na mnie ;) i niemożliwe jest żeby juz wydawał dźwięki typu agu czy uuuu bo jej pierwszy wnuczek robił to po 4 miesiącu.

PS mąż miał biała bluzke a na niego patrzyl częściej ;)

Dzięki czarna.ana :) wiem, już mi lepiej :) postaram się nie przejmować. Mój tata generalnie jest w porządku, tylko bardzo często mówi to co myśli, zamiast się zastanowić (a ja mam to po nim :D) i często sposób w jaki to mówi jest niefajny. no i w niektórych sprawach się nie zgadzamy. Ale zależy mi, żeby nie myślał o mnie, że jestem złą matką,a takie odniosłam wrażenie :( no nic. Nie będę się już przejmować. Dziękuję jeszcze raz :*

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Jola, polecam dr Jolanta Roter. Przyjmuje w Będzinie naprzeciw mops - chyba to ul. 11 Listopada. Ona chyba codziennie przyjmuje prywatnie po godz. 16.00.

Z innych lekarzy polecam tez dr Ewa Woch. Chyba w Katowicach przyjmuje i podobno tez prywatnie.

Obydwie lekarki znam i polecam. Do dr Ewy Woch na nfz chodziłam, ale tak jak pisałam prywatnie tez przyjmuje.

~misiakowata
Madike pewnie tesciowa zakopala na dzialce :D albo odwrotnie i Madika sie ukrywa gdzieś w Meksyku:)

Witajcie moje STESKNIONE Marcoweczki!!!!! Boze jak ja sie stesknilam... :( Jestem 50 stron w tyl i moze ku Waszemu zaskoczeniu nie zakopalam tesciowej :D hehe A to dlatego ze sie z nia nie widzialam od ponad 2 tygodni:Dhehe

Duuuzo sie dzialo. Bylismy na dzialce u moich rodzicow na urlopiku bo mezulek wzial 3 dni wolnego. Bylo by super gdyby nie to ze moj mezulek sprosil nam gosci i wogole nie odpoczelam... Ale on owszem odpoczal od pracy :D
Nawet sie tak zresetowal ze zjoby dostal nastepnego dnia :D hehe

Moja Hanula wazy 5,8 kg i zaraz tozmiar 68 zaczniemy :D Jest juz co nosic...
Jak bylo goraco to malo spala i byla bardzo marudna... Ciezko bylo ja przetrzymac do 18:30... Ale jakos przetrwalismy :D

Nie wiem zbytnio co u Was ale mam ambicje nadrobic to wszystko :D

Aaa noi z newsow o tesciowej teraz cos... Bo juz dawno nic nie pisalam :D Zadzwonili do meza ze sa stesknieni bardzo i kiedy przyjedziemy :D Wiec powiedzialam mezulkowi ze z tego co wiem to droga w jedna i druga strone jest taka sama :D hehe i maja byc niby w srode :D A w czwartek my lecimy do naszych chrzesnic na dzien dziecka :D

Hanula juz nie spi wiec biegne do niej a potem moze wroce nadrabiac :D

Buziaczki Marcoweczki moje :*

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Czarna.ana, jak mogłaś zrobic to własnej teściowej? Niedobra Ty! ;)
Moja tez ze mną guga i nie wszyscy w to wierzą :) za to mama moja widzi i jest zachwycona nasza konwersacja na wysokim poziomie ;) :D
A jutro pewnie teście przyjdą :( zdalam sobie z tego sprawę. Zawsze w dzien dziecka przychodzą... Ech, juz się cieszę!

Jak sobie wspomnę chrzciny!!! Normalnie moge sir zslozyc, ze franca tesciowa to wymyslila... Celowo!!!
Wyobraźcie sobie, jestem w łazience, szykuje sie, jestem w samej bieliźnie, a tu ponad godz przed chrzcinami dzwonek do drzwi. Mąż mowil im, ze spotykamy sie w kościele... A ja jak na złość szlafrok gdzie indziej i juz zaczęłam sie denerwowac przy malowaniu, ze jak kurna przejdę itp. Zero szacunku i liczenia sie z czyimś zdaniem. Jeszcze franca przyszla na gotowe i nagle widząc mnie wsciekla, zapytala czy trzeba w czymś pomóc? Troche sie spoznila.
Ona działa tak na mnie... Jakos tak dziwnie. Jakies zle fluidy wysyła. Wystarczy, ze się pojawi nawet bez mojej świadomości, a wszystko nagle nie idzie, np wypada mi cos z,rak itd :)
Myslalam, ze się ostatnio uspokoila, ale po ostatniej wizycie u niej widzę, ze nie. Burczy cos pod nosem jak ja mowie, nie przyjmuje do wiadomości jak o cos proszę i pewnie mnie krytykuje , ale moj mi nie mówi żeby nie bylo przykro. Zreszta wie jak ją kocham ;)

Gość misiakowata

czarna.ana
Nati twój tata nie ma prawa krytykowac jak Ty się zajmujesz córka skoro sam tego nie potrafi. W końcu on swoim zachowaniem sprawia ze stajesz się niepewna i tracisz wiarę w siebie. To on nie potrafi zajac się swoim dzieckiem. A Ty jesteś super kobieta i wspaniałą mama. I nikt nie ma prawa mówić inaczej. Każda z nas popełnia błędy i nikt nie jest idealny.

I z cyklu absurdy mojej teściowej :D w niedziele poszlismy w ramach spaceru odwiedzić teściów. Było dużo ludzi i każdy cos do małego gadal i gugal wiec mały co raz szukal wzrokiem męza lub mnie i zawsze chwile na nas patrzył. Tesciowa ze zloscia stwierdzila ze specjalnie zalozylam czerwona bluzkę żeby mały patrzyl tylko na mnie ;) i niemożliwe jest żeby juz wydawał dźwięki typu agu czy uuuu bo jej pierwszy wnuczek robił to po 4 miesiącu.

PS mąż miał biała bluzke a na niego patrzyl częściej ;)

Padłam :) Jakie to zazdrosne wszystko hehehehe

No tak jak nas zawiazywali w rozek do roku to jak mielismy byc zdolni jak nasze dzieci obecnie :)

W przychodni babka mowila,ze dzieci teraz bystre,rozwiniete przez to ,ze ich nie zwiazujemy na cale doby hehe

Gość przyjazna

Eureka !! Spieszę podzielić sie z Wami moim odkryciem :D !
Odkąd (od dziś:D) zaczęłam podchodzić do mega dziecia mniej energicznie czyt.flegmatycznie:) powolutku, z delikatnym uśmiechem, mizianiem , muskaniem to i ona się wyciszyła :D nie plakala dzis wcale i na rączkach miałam ja dwa razy po parę minut :D
PS.co? Ameryki nie odkryłam ? :)

Gość przyjazna

~kamillaa
Toska śpi juz z 1.5h jak nie więcej.przebudza się i przeciaga co troche ale zaraz zasypia. Szok..

Widzę ze zdarza sie to coraz częściej:) i u nas byly juz dzis dwie drzemki 40 i 30 minut

~przyjazna
Odkąd (od dziś:D) zaczęłam podchodzić do mega dziecia mniej energicznie czyt.flegmatycznie:) powolutku, z delikatnym uśmiechem, mizianiem , muskaniem to i ona się wyciszyła :D nie plakala dzis wcale i na rączkach miałam ja dwa razy po parę minut :D

Jupijej!!! I do przodu!!! :)

Nati jestes cudowna mama :) wiem, ze opinia taty jest wazna, ale kazdy ma prawo miec gorszy dzien. Ja wczoraj zauwazylam odparzenie na szyji u Martynki. Musialam ja zle powycierac po kapieli. I od razu w bek, ze jestem zla Matka, ze nie umiem wlasnego dziecka powycierac. Ale przeciez nie zrobilam tego specjalnie. Bo chcialabym dla niej jak najlepiej. Nawet w relacjach z jej tata chce zeby bylo jak najlepiej bo wiem, ze bardzo ja kocha. Dlatego mam nadzieje, ze sie dogadamy co do opieki nad nia.

Gość misiakowata

Strunka a trzeba bylo wyjsc w stringach a co niech patrzy raszpla :D
Madika eee noooo a ja myslalam,ze juz pod zmienionym nazwiskiem Meksyk zwiedzasz hehe :)

Dziewczyny Mati robi kupy koloru szczawiu i taka kaluza jest jak rozchylam pampersa przy przebraniu...
Skojarzylam,ze hest tak odkad przestalam.wybudzac na jedzenie w nocy..po 7 godzinach snu daje cyca i pp godzinie sa steki i wlasnie zaraz cala pielucha taka...dzis juz byly trzy kupy..jedna rano taka wodnista kolejne tylko ciemnozielone...hmm moze to jakas infekcja i wychodzi mi wlasniw ta morfologia taka.pediatre mam w piatek zobaczymy..odstawiam tez nabial do jutra i zobacze.

Sylwia921125
Kalae dzieki za cynk z tymi mieszkaniami. Popatrze napewno.
Widze, ze pogoda sie psuje i wiecej mam na forum.
Ja bylam na zakupach bo nic tak nie poprawia humoru. Ale dupa nic sie nie poprawilo. Teraz troche posprzątam. Koncze gotowac obiad i po Malutka.

weszłam wczoraj z ciekawości i budują w wadowicach

ja zauważyłam, że jak burza ma być to moja Tosia nie zaśnie

jakoś to spanie w dzień mnie nie stresuje już, śpi to śpi, nie śpi to nie śpi, gorzej ze spaniem w nocy, tu mi zależy żeby spała, a wczoraj byli moi rodzice i chyba nadmiar wrażeń i nie mogła zasnąć na noc. Zresztą wlaśnie często tak ma jak ktoś jest

Gość przyjazna

strunka7777
Czarna.ana, jak mogłaś zrobic to własnej teściowej? Niedobra Ty! ;)
Moja tez ze mną guga i nie wszyscy w to wierzą :) za to mama moja widzi i jest zachwycona nasza konwersacja na wysokim poziomie ;) :D
A jutro pewnie teście przyjdą :( zdalam sobie z tego sprawę. Zawsze w dzien dziecka przychodzą... Ech, juz się cieszę!

Jak sobie wspomnę chrzciny!!! Normalnie moge sir zslozyc, ze franca tesciowa to wymyslila... Celowo!!!
Wyobraźcie sobie, jestem w łazience, szykuje sie, jestem w samej bieliźnie, a tu ponad godz przed chrzcinami dzwonek do drzwi. Mąż mowil im, ze spotykamy sie w kościele... A ja jak na złość szlafrok gdzie indziej i juz zaczęłam sie denerwowac przy malowaniu, ze jak kurna przejdę itp. Zero szacunku i liczenia sie z czyimś zdaniem. Jeszcze franca przyszla na gotowe i nagle widząc mnie wsciekla, zapytala czy trzeba w czymś pomóc? Troche sie spoznila.
Ona działa tak na mnie... Jakos tak dziwnie. Jakies zle fluidy wysyła. Wystarczy, ze się pojawi nawet bez mojej świadomości, a wszystko nagle nie idzie, np wypada mi cos z,rak itd :)
Myslalam, ze się ostatnio uspokoila, ale po ostatniej wizycie u niej widzę, ze nie. Burczy cos pod nosem jak ja mowie, nie przyjmuje do wiadomości jak o cos proszę i pewnie mnie krytykuje , ale moj mi nie mówi żeby nie bylo przykro. Zreszta wie jak ją kocham ;)

Ja bym wyszła i z gracją modelki noga za nogą przeparadowałabym przed nimi :D teść tez byl ? :D

Ja mam spokój od tygodnia..cisza przed burzą...;-)

Sylwia921125
Nati jestes cudowna mama :) wiem, ze opinia taty jest wazna, ale kazdy ma prawo miec gorszy dzien. Ja wczoraj zauwazylam odparzenie na szyji u Martynki. Musialam ja zle powycierac po kapieli. I od razu w bek, ze jestem zla Matka, ze nie umiem wlasnego dziecka powycierac. Ale przeciez nie zrobilam tego specjalnie. Bo chcialabym dla niej jak najlepiej. Nawet w relacjach z jej tata chce zeby bylo jak najlepiej bo wiem, ze bardzo ja kocha. Dlatego mam nadzieje, ze sie dogadamy co do opieki nad nia.

A to akurat nie sadze żeby było Twoją winą. Ja jestem pewna ze dobrze powycieralam bo zwracamy na to uwagę ale było u nas przed wczoraj 28 stopni mały się spocil i odparzenie na szyjce się pojawiło. Kremik i po sprawie. Nie mamy niestety wpływu na każda rzecz która dzieje się naszym dzieciom. Nie wolno się zadreczac ;)

~przyjazna

Nie no pewnie, że tak :D
P.s. to ty jej na rączkach nie trzymasz, że dzisiaj aż 2razy?to yyy ten tego święto masz :D

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Gość przyjazna

KasiaMamusia
~przyjazna

Nie no pewnie, że tak :D
P.s. to ty jej na rączkach nie trzymasz, że dzisiaj aż 2razy?to yyy ten tego święto masz :D

Tylko dwa razy (do tego czasu) musiałam ja nosić.