Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Nika1991.11.22

Amelia ważyła we wtorek 5.500. Zjada od 600 do 800 ml w ciągu dnia ale dodatkowo co najmniej 100 ml wody lub herbaty wypija. Jak piła mniej to robiła bardzo twarde kupki. Wiec jeśli będziecie przechodzić tylko na mm to dbajcie o to żeby podawać wodę, herbatkę a później jakiś soczek.
Co do kupek po mm to do tej pory były właśnie jak jajecznica lub trochę bardziej zbite i lekko zielone. Teraz mamy bardziej wodniste, jasnożółte (nawet lekko białe) i pieniste. Dziś wręcz pomarańczowa piana z niej poleciała. To tyle jeśli chodzi o kupki.
Je normalnie, śmieje się, bawi i gaworzy sama do siebie. Na chorą nie wygląda. Jutro się dowiem co to się dzieje.
Jeśli chodzi o spanie to sama nie wiem. Ja byłam upartym dzieckiem i nie spałam w nocy wcale tylko w dzień. Za to mąż przesypiał dni i noce. A że to wypisz wymaluj czysty Łukasz to to też po tacie odziedziczyła. Mogę tylko doradzić zebyście utrzymywały w pokoju temperaturę do 20°C. Czasem spadnie nam do 17° a dziecko śpi uśmiechnięte w łóżeczku. Z nami nie chce bo jej za ciepło. I codziennie mam pościel wywietrzoną no ale mieszkamy na wsi więc to nie problem.

Julka, jednolite kupy po 3 miesiącu są ok. Nasza pani dr zawsze powtarza że do 3 miesiąca kupka ma konsystencję jajecznicy z grudkami, a potem ma wyglądać jak (uwaga uwaga) ciasto naleśnikowe ;). U nas jeszcze grudkowate, ale pewnie lada chwilą zaczną się zmieniać.
Lidka na to jedno wieczorne karmienie butlą wypija 190 ml mm. Z piersi niestety nie wiem ile, ale pewnie do oporu ;)
Nika naprawdę szczerze ci zazdroszczę, że mała tak pięknie przesypia noc. U nas 5 godzin snu to był maks możliwości.

Mionka zasnęła o 22 i wstała o 8. Cała noc spokoju.
Tak bardzo nie chciałam,żeby Luke przyjechał,a gdy dzisiaj,przed chwilą przyjechała Renata,aby go odebrać,płakałam jak kot. Mały spakował wszystko do torby,zabrał sobie resztę chrupek,a ja stałam i ryczałam. Totalnie się rozkleiłam,gdy podszedł do mnie i powiedział: Ciocia,nie becz! Nie no,masakra. Jeszcze dziecku zły przykład daję. Renia ma jeszcze zadzwonić,jak będą na miejscu. Pocieszcie,bo smutno :(

~♥Być może urodziłaś się bez skrzydeł.Ale najważniejsze byś nie przeszkadzała im wyrosnąć.♥~

Kurcze,skąd się oni biorą pomysły na te porównania ;-)
Wg naszej Książki o.dzieciach kupa powinna przypominać musztardę z ziarenkami gorczycy ;-)
Ile wypija Ignas nie mam pojęcia.w każdym razie dzis gdyby mógł to by nie schodził z cyca..a lekarz mi kazał przerwy między posiłkami zwiększać.
A z soczkowych historii: jablkowo-marchewkowy owszem idzie,sama marchew nie wzbudza entuzjazmu,ale jutro znow spróbuję :-)

Aga el jak dla mnie bobasy na samym cycu powinny jesc tak czesto jak chca, bo to czasem chce jesc, czasem pic. Choc mi w ciagu dnia udalo sie karmienie ustawic co 2.5 -3 godziny.

A ciezko mi powiedziec ile z cyca ciagnie bo nigdy nie sciagalam tak zeby odmierzyc.

Elka ja cwicze jakis miesiac moze, ale nie mierzylam cm. A ja szczupla jestem, wiec tylko cwicze tak o zeby tej faldy po porodzie sie pozbyc. A jest coraz mniejsza :) a do lata coraz blizej :p

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpb8rib1u0app63.png

Scharlotte, 2,5-3 godziny? Cudownie masz. Mój nocą je co 2 godziny (choć trzeba mu przyznać że je po kąpieli o 19 i potem je po północy, a raz mu się 3 zdarzyła ale potem to zegarek można regulować- 1, 3, 5...).
A w ciągu dnia to mam wrażenie że je cały czas ;) czasem 2 godz. przerwy, czasem 1,5, a czasem po 40min drze się że chce jeść...nie odmawiam, choć wiem że czasem to też żeby się przytulić albo ciumknąć przed drzemką.
no nic, za miesiąc zupkę dostanie, zobaczymy jak mu się wtedy ureguluje rozkład dnia.
a tymczasem dobranoc :)
Ignaś śpi od godziny, a ja pędzę pod kołderkę z miłą lekturą :D

To wspolczuje Ci, na poczatku moja co 1-1,5 byla na cycku, ale jadla 1 cyca. Ale udalo mi sie jakos ja namowic na 2 na raz cycki to automatycznie ta przerwa mi sie wydluzyla :) i najdluzsza przerwe tez mam po kapieli jak zasypia o 20 to pobudka roznie bo czasem 2,3 lub 4 nie ma co do tego zasady.

Ja jak bede mogla i malutka bedzie dalej przybierac na wadze normalnie, to bede wprowadzac inne jedzonko okolo 5-6 miesiaca :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpb8rib1u0app63.png

Podliczylam dzisiejszy dzien i wyszlo 770 (w tym 200 mojego odciagnietego reszta mm) i raz pila z cyca to nie wiem ile tam wyciagnela. Mysle, ze juz dzisiaj pila nie bedzie. Je mniej wiecej co 3 godziny 120, ale tez to roznie bywa jeszcze niedawno bylo 90 co ok 2godz. ale wlasnie staram sie jej powoli wydluzac przerwy miedzy piciem. No i musze zaczac jej dawac wode bo te kupy jak to czytam was ciasto nalesnikowe ale bardzo bardzo geste

Oo.. Widzę że nie tylko ja nie śpię ;) u nas właśnie była katarowa histeria. Znów wojowałam ze ściąganiem gila, ale jest przynajmniej jakiś efekt i młoda po półtorej godziny w końcu przysnęła.. Aczkolwiek nie wiem na jak długo.
Ja chciałbym Lidkę dokarmiać cycem do roku, ale jak uda się przynajmniej do 6 miesiąca to i tak będzie dobrze.

Dzisiejsza noc spokojna. Pobodka o 2 5 i 9. Wyspalam się za wszystkie czasy :)
Niestety w ciągu dnia jemy duuuzo częściej :)
Ją chce karmić pół roku. Zobaczymy bo ciągle walcze pokarm. 90-120 ml mm dodatkowo po kąpieli to już norma. Czasem około południa też muszę dać mm. No ale za miesiąc Kuba dostanie pierwsze warzywka :) bo dzisiaj kończy 3 miesiące :) i waży 6,5 kg. Mały klocuszek :)
Apropo temperatury w pokoju u nas jest ok 22 czasem spada do 19 zależy jak grzeja. Po prostu dostosowywuje ubranko do temperatury:)

O matko.. Chyba mamy skok rozwojowy bo nie wiem na co zwalić te fochy. Pół nocy nie przespane. Rano czułam się jak zombie. A nasz dzisiejszy spacer trwał... 7 minut.. Mloda wyła jak syrena alarmowa. Ostatecznie ona ryczała w wózku a ja ryczałam nad nią bo nie wiedziałam już jak ją uspokoić.. Mam spadek formy ostatnio :|

Pola,tez maruda i tez zwalam na skok cos mi sie zdaje, ze ten skok to bedzie caly rok trwal.
Olix ,a ta twoja mala ciagle ma ten katar ? Dlugo juz. Idziecie do,tego alergologa ?
Elka dzieciaki nam dostarczaja ruchu na spacerach do tego w domu tez sie nachodzimy to tych kilometrow natrzaskamy. Niestety u nas leje i dzisiaj spaceru nie bylo
Limonka i CO? A ty juz dostalas okres po porodzie?