Skocz do zawartości
Forum

Grudniowe 2014 maluszki :)

Gość Megi1992

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Vanesa35

Mamama ile juza twoja dzidzia super jadlospis hehe moja oprocz obiadku i deserku to tez tylko by mleko pila dalej jej odciagam ;) jak dlugo chcesz karmic tylko piersia? Gabi no u nad tez sie zdazaja sUche poeluchy dopieto jak sie obudzi to sika duzo czas 2 pieluchy zesika;). Wczoraj malej ugotowalam warzywka z ogrodka kalarepla marchew ziemniak pietruszka korzen i zieloma wcinala ;) w przyszlym tyg zrobie z cielencinka z targu? Czy wasze dzieci choruja mialy jiz katarek itd moja nie ale kolezanka karmi piersia iala ma zapalenie oskrzeli ostre dziwne na szczepieniu tez spotkalam kolezanke ktora dopiero 3 dawke 5;1 dawala rocznemu dziecku bo tez wiecznie katar czy cos mial i na piersi jecze jest wiec chyba nie do koca tak jest ze dziecko na piersi nie choruje

Gość Megi1992

Gabi
Mój colin chyba jeszcze mniej je niż Gabrysia wiec nie ma co świrować :)

Vanesa
Colin tak samo jak Gabi miał tylko przez za suche powietrze . Mój maz był 3 razy chory i ani razu colin ani ja nie złapaliśmy nic . Mimo ze colin wogole nie jest na piersi :)

Mamama
Co za rozmaite menu :)

Magda
Jak kask ?

Dziewczyny dajecie normalnie do Mleka kaszkę ? Macie takie kaszki co na opakowaniu jest napisane ze podaje sie ja łyżeczka czy specjalna do dodawania do mleka ?

Gość Vanesa35

Megi gratki dla colincia moja tez jest szczerbata jeszcze hehe .gabi czy czytalas o laszkach holle ze wycofano o zawieraly jakies trujace zwiazki chemiczne poczytaj kaszki holle wycofane kupilam wczoraj w sklepie bio ale mam obawy ja podac hmm

Emilia - kaszki Holle są dobre bo bez niepotrzebnych dodatków, bez cukru itd.
Megi - gratuluję ząbków u Colina :)
Gabi - póki Gabrysia jest wesoła i ładnie się rozwija to myślę, że nie ma co świrować. Dzieci potrafią bardzo nierównomiernie potem przybierać, a nawet nie rosnąc kilka miesięcy i to też jest ok. Grunt to zwrócić uwagę na to. Ale musiało ci się ciepło na sercu zrobić na słowa mama :)
MamaMa - u nas karmienia wyglądają podobnie, ale w nocy często więcej.
a2j - i u was gratulacje ząbka :)

My po wizycie u alergologa. Lekarka podejrzewa u Antosia anemię. Stwierdziła też niedobór witaminy D3 z powodu alergii i złego wchłaniania w jelitach. Powiedziała też, że zaczyna nam się z tego powodu lekko opóźniać rozwojowo :( Dlatego dostaliśmy zlecenie badań krwi, teraz czekam na wynik. Biedak był dzisiaj kłuty w obie stopy, bo ciężko było pobrać.... Ehhh, jeszcze to długo trwało bo dużo krwi a on tak płakał :/ Mamy zlecony panel atopowy z krwi, może coś się wyjaśni. Dostałam też maść robioną z antybiotykiem do smarowania zaognionych zmian skórnych.
Bardzo się cieszę, że dała nam zalecenia co do rozszerzania diety i uporządkowała to co sama wiem. Glutenu i silnych alergenów mam mu nie podawać aż do skończenia 12 miesięcy, jajko po 10 m-cu. Dostaliśmy teraz krople w witaminą d3. Jak odbiorę wyniki przed czwartkiem to jeszcze będzie jedna wizyta.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

Witaj Emiilia. Mojej córeczce smakowe kaszki nestle nie smakowały, poszły do kosza. W sumie nie dziwię się jej, jak spróbowałam tej smakowej to zdziwiłam się jakie to słodkie, sam ulepek. Na próbę kupiłam kaszkę z pszenicy pełnoziarnistą holle i powiem Ci szczerze, że posmakowała jej. Od tej pory daję córuni owsianą, razową, ryżową czy z pszenicy. Będę chciała wprowadzić pozostałe kaszki z tej firmy. Poza tym porównaj składy obu kaszek, zwłaszcza zawartość cukru.
Mae zasmuciłaś mnie tymi wiadomościami. Oby Antosiowi wyszły dobre wyniki. Mogę tylko wyobrazić sobie ten płacz podczas pobierania krwi ze stópek :( serce mi się kraja.
Co do wyrazu mama to teraz bardzo często mówi, wręcz głośno mówi :) cieszymy się oboje. Tylko tatuś jest trochę zawiedziony i mówi do Gabrysi powiedz "tata" haha a ona nie, mówi mama cwaniara :)

Gość Megi1992

Halo mamusie :)

Gabi
Ale słodko :) u nas Colin ma nas gdzies ciagle gada baba . Szczególnie jak go przebieram albo robie cos co noe chce wtedy ciagle bababababa pomieszane z wymuszonym płaczem

Mae
Biedny Antoś . Podawalas caly czas witaminę D ?

Dziewczyny zapytam jeszcze raz kaszki które dodajcie do mleka sa to zwykle kaszki np hipp w proszku na dobranoc ? Czy te o których piszecie sa jakies specjalne do mleka ? U mnie na każdej kaszce z tylu pisze jak ja przygotować w misce na gęsto nic nie ma o tym zeby do mleka dodawać

Megi u nas też jest złość podczas ubierania, nie lubi tego. Uwielbia za to rozbieranie i bycie na golaska, wówczas jest wieka radość :)
Daję zwykłe kaszki które robi się na gęsto do talerzyka. Ja nie robię wg przepisu na opak, bo moja nie je takiej. Sypię np do 180mm 2,5-3 czubate łyżki kaszki. Powstaje taka rzadsza do picia.
To ja jeszcze mam pytane dot kaszek na noc. Czy one czymś się różnią od tych zwykłych? Pytam bo nie raz wspomniałyście o nich a ja na noc daję zwykłą kaszkę do butli

Gość Megi1992

Gabi
Szczerze ? Nie wiem ha ha chyba jedynie tym ze na opakowaniu pisze na dobranoc :D
Ja mam i takie i takie ale akurat ta z hipp na noc jet bez dodatku cukru .
Dzisiaj colinowi zrobię według twojego przepisu zobaczymy

Colin tez na golasa uwielbia :)

Colincio dostał magiczna kaszkę o 19 i spał do 5 . Ah kurde juz sama nie wiem pare razy dawałam kaszkę budził sie o 1
W nocy a po mleku o 4 np. To chyba zależy od nocy dnia pogody koloru piżamy wielkości poduszki i ile robaków lata za oknem !