Skocz do zawartości
Forum

Grudniowe 2014 maluszki :)

Gość Megi1992

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Megi1992

Martaa
No ale jednak z mojego A zrobilo sie w ciazy C z mlekiem mleko poszlo w pidzu a skora zostala naciagnieta ah. Widze ladnie ci waga idzie w dol u mnie to mega powoli . Robilam porzadek w szafie wyrabalam 2 wory na smieci z za malymi ubraniami ale jeden plus przed chwila ubralam pare kurtek z przed ciazy i dopinam sie :) tylko spodnie to nie ma szans...
A co do pryszczy to ja tez mam cale czolo i cycki wygladam jak gowniara. Zawsze bralam tabletki anty diana i po nich mialam mega gladka skore nie tlusta ah idealna musze isc znow i zaczac brac

Megi ty masz tych ciuchöw nie wyrzucac to motywacja by w nie wejsc! Nie kupöj wiekszych w psychice musi byc to ze w nie wejdziesz! To rozkaz!
Ja tak robie i bede wszystko robic by w nie wejsc! To pomaga mowie ci! Wez sobie jakas ulubiona rzecz z przed ciazy i patrz na to czesto i möw sobie ze niedlugo w to wejdziesz!

Vanesa bylas ty wogöle w ciazy? Laska!

Gość Megi1992

Marta a
Plakalam troche jak pakowalam te ubrania i juz ich nie ma maz od razu wywalil do tego czerwonego krzyza bo sie wkurzal i od razu zamawialam nowe wieksze ALE pare rzeczy zostawilam z tylu szafy :) dzisiaj sie ucieszylam na kurtki ze dalam rade sie zapiac :)

Vanessa
Juz nie przesadzaj teraz jestem sexi mamita z wozkiem i mlekiem na bluzce i wiecznie obsikana przez Colina ha ha

Mamama
To masz teraz dorodne :)

Hej kobietki :) wszystkie jestescie super laski :)) ja prawie 7 tyg po porodzie i 4 kg jeszcze mi zostaly ale tylek ponoc mam chudszy niz przed ciaza te kg to chyba w cyckach siedza :( w spodnie mieszcze sie na spokojnie juz a kurtki to w cyckach wlasnie za ciasne ale z G mam I wieC kochane nie narzekajcie :p nie macie zle :) u nas tez nie ma rytmu dnia i ciezko cos zaplanowac :( mala od poczatki piekbie spi w nocy a 2 ostatnie to juz w ogole od 21 do 6 :) jedzonko i jeszcze godzinka snu :) w sobote mamy chrzciny :)

https://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3kvn0b7gni.png

Za sukienke dla malej zaplacilam 90 zl zdzierstwo normalnie kawaleczek materialu ;/ Fasolka wspolczuje ci takiej akcji :/ myslicie ze jak Karolcia przesypia yak cale noce i nie odciagam wtedy pokarmu to moze on zaniknac? Bo nie wiem czy wstawac i sciagac nie chce mi sie :( w dzien je co 2-3h ale czasem zdarza sie tez co godzine. Teraz spi wlasnie trzecia godzine chyba od 4 tygodni tak dlugo nie spala. Ale to chyba wplyw wczirajszego szczepienia. Zostawilam w isrodku 480 zl masakra jakas :/

https://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3kvn0b7gni.png

Gość 4leks4ndr44

Hej mamuski piękne :-)
Bylam u poloznej, myslalam że panikuje a ona mówi że już wcześniej powinnam z tym przyjść.. Mowila że nie jest to związane ani z węzłami, ani ze skórą, tylko bezpośrednio z piersią.. Ale że to dziwne miejsce. Od razu udało się że mnie lekarka zbadała (fajnie trafiłam że była taka z prawdziwego zdarzenia, bo inni u nas to masakra). Lekarka zapisała mi antybiotyk i poleciła kapustę oczywiście :) a po antybiotyku koniecznie kontrola i usg bo może to być jakiś włókniak. Dobrze że pojechałam :)

Witajcie mamusie :-)
Martaa, megi, Vanessa jesteście super laski, nie widać ze w ciąży bylyscie
Fasolka współczuję tych sensacji, mam nadzieje ze po antybiotyku ci przejdzie
Aleksandra mam nadzieje ze to nic poważnego i przejdzie ci
Mimi na co szczepilas?
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu 5w1 i WZW, bo to nasze pierwsze szczepienie. Pneumokoki będziemy na nastepnym szczepieniu. Mam pytanie w dzień szczepienia kapalismy dzieciaczki? Zapomniałam sie zapytac lekarza. Jutro mała będzie miała 2 miesiące, jak ten czas szybko leci :-) skupiam sobie karnet na siłownię i od marca mam zamiar chodzić, mi z ciąży zostało 2 kg, ale mam kg sprzed ciąży i musze co nie co zrzucić. To odkąd biorę tabletki anty to waga nie spada. :-/

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65gujkf8gl1.png

Witam.

U nas mega katar od kilku dni. W pon byłam u lekarki no i syropek i inhalacje. Starsza córka miała katar i mała złapala. Także dzień zaczynam od inhalacji potem syrop, nasivin oklepywanie ściąganie kataru karmienie i tak trzy - pięć razy dziennie..

Fasolko bardzo Ci współczuję.. Ja tez krwawilam mocno i bałam się właśnie sytuacji w której musialabym być czyszczona... Mam nadzieje, ze minie Ci po antybiotyku.

Aleksandra, ja miałam zatkany kanalik, bolało jak diabli, nawet we śnie.. Ulgę przynosił mi masaż sizalowa rękawica..

Co do leżaczki to jak pisze Nuria, lekarze mają obiekcje.. Mnie w ośrodku interwencji fizjo mówili max 15 min dziennie :) przy starszej stosowałam, ale teraz mlodsza leży dłużej.. Ciężko ogarnąć dwie wiec człowiek się ratuje .. Lepsze to niż ten skoczek czy chodzik :) to fizjo nazywali diabelskimi wynalazkami:)

Miremele, już chyba pisałam, że ja oblecialam przy starszej trzech neurologow i jeden mówił, że dzieci mają prawo zaciskac mocno piąstki do końca 6 mca. Moja ściskala naprawdę do tego czasu . Co do odwolania się to jeśli robi to w czasie gdy jest spokojna to wtedy jest niepokojące. Ty piszesz, że odgina się jak się denerwuje .. Moja wyginala się w literę C nawet na przewijaku. Warto to sor, może faktycznie macie cis z napięciem. Spr to będziesz spokojniejsza.

Marysia, ja też na razie odstawiłam nabiał. Ciekawa jestem jak włączyć Ty co się będzie działo.. Może ja też spróbuję. Polecam ten krem latopic, moja miała straszna cerę, po trzech dniach smarowania minęło.

IzaMajka- nam się tak jakoś sam ustalił rytm dnia i trwa w miarę powtarzalnie. Wstajemy koło 9, potem śniadanie i drzemka młodego przez co mam czas na prysznic. Trochę się bawimy, jemy i kolo 12 na spacer. Wracamy koło 14. Czasem mlody chce jeść a czasem nie. Od tej godziny w zasadzie nie śpi- może jakieś 15,20 min mu się zdarzy. Trochę zajmuje się sobą sam, trochę ja go bawię, albo noszę. O 18.30 kąpiel. Tu też mamy swój rytuał: przed kąpielą tańczymy i śpiewamy piosenki:) po kąpieli jedzonko. najpóźniej o 20 młody już smacznie śpi. Budzi się kolo 3 a potem koło 7. I tak w zasadzie codziennie.

AgaPo- ja też walczę z ssaniem kciuka. A mały ślini się najbardziej jak leży na brzuchu. Dziś mu założyłam apaszkę na szyję to po chwili też byla mokra:/

Vanesa- super wyglądasz- zajebisty kolor włosów:)

Megi- mi też z A zrobiło się C. I jak mały pokarm mi cały ściągnie to dopiero widzę jak te piersi marnie wyglądają:(

My po wizycie u neurologa. Z Antkiem wszystko ok. Nie ma żadnych objawów wzmożonego napięcia:) a piąstki, tak jak pisze Larissa, ma prawo zaciskać. Zwłaszcza, że nie robi tego mocna i bez problemu da mu się te rączki rozprostować. No to się uspokoiłam:)))

Dziś muszę pochwalić moje dziecko. Cały dzień uśmiechy i radosne piski. Zero awantur czy marudzenia:))) może to zasługa wielkiej porannej kupy:pppp

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vkcb12t6tlw6.png