Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Maminka2015 daj znać co i jak :)
Jeśli chodzi o farbowanie to ja używam w ciąży Olia i jestem zadowolona nie śmierdzi tak jak inne. Paznokci nie mogłam robić w I trymestrze bo strasznie mi niedobrze było od zapachu żelu. Teraz zaczęłam malować lakierami z golden rose bo są bezpieczne w ciąży, ale dziś mam ochotę już na żelowe.

Moje pazurki nigdy nie były tak mocne i tak szybko nie rosły a teraz to po prostu co kilka dni podcinam bo za długie. Maluje zazwyczaj w sobote jak mam więcej czasu;)
Co do zakupów to ja się nigdy nie wykłócam chyba że cena różni się zbyt dużo od tej na półce. Za to mój mąż to o każda złotówkę pójdzie do punktu obsługi albo kasjerki. W rossmanie założyłam sobie kartę rossnę i na produkty dla ciężarnych i niemowląt mam zniżkę. Szału nie ma ale przy większych zakupach parę złotych zostaje w portfelu.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

JoasiaG dobre hehehe

Ja dziś pofarbowałam włosy farbą biokap i pomalowałam pazurki:)
A mój mąż myje okna :)

Ostatnio jak robiłam zakupy to myślałam że pęknę ze śmiechu, kupowałam botwinkę w pęczku. Odchodzę od kasy patrzę a na rachunku mam razy 3 policzone no to wracam do kasy pokazuję Pani że mam 1 pęczek a ona no tak ale są 3 (w pęczku) hahah mówię do niej to dobrze że nie kupiłam winogrona hahaha bo jakby mi za kulki policzyła to by mi kasy nie starczyło.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny czy któraś z was miała cos podobnego? Zaczelo sie rano ciemne mrowki na pol oka później straszny bol głowy polozylam sie zasnelam na chwile ale obudzil mnie straszny ból głowy wzielam apap bo naprawdę nie da sie wytrzymać no i nagle od niczego zaczyna cierpnac prawa reka razem z ustami ktory przeszedł do połowy reki i do jezyka.. juz sama nie wiem co mam robić.. kiedyś juz mialam podobne sytuacje tylko wlasnie zaczynalo sie od cierpniecia rąk mowilam to lekarzowi rodzinnemu powiedziała ze to od kręgosłupa i nikt sie nie podejmie leczenia tego w ciazy.. mialam dluga przerwę wlasnie od tego myslalam ze za długo siedze w szkole i to meczy kręgosłup albo poprostu moje maleństwo uciska no juz sama nie wiem. Ból głowy nadal sie utrzymuje :(

Weronika mialam to samo. 5 lat temu lezalam z tego powodu w szpitalu ale do niczego nie doszli. Stwierdzili niby ze to z powodu braku magnezu. To samo mialam miesiac temu. W nocy...najpierw ciemne plamy przed oczami, cierpniecie lewej reki, pozniej pol twarzy i pol jezyka z lewej strony. I okropny bol glowy. Powiiedzialam to mojej gin...powiedziala ze gdybysie to powtorzylo to dzwonic ale...narazie spokoj

Bez przesady zebym zamirniala ceny na polkach po to by sie tylko z kims zetrzec ,i nie mowie tu tez o produkcie ktory nie stoi na swoim miejscu tylko o wyraźnie źle podanej cenie ... jak nie mam pewności sprawdzam kody znajdujace sie na cenie i produkcie jesli sie zgadza to nie ma mowy o moim widzimisię. ..tesco-kupuje piłkę cena 89.99 fajna wiec biore pytam gościa na sklepie czy to ta cena-potwierdza a przy kasie cena wzrasta jednokrotnie i co i biore za cenę podana na produkcie 89.99 bo takie mam prawo a pomylka systemu to nie moj problem,sa ludzie którzy sa za to ofpowiedzialni :)

Ja też pracowałam troche w sklepie i zgadzam się z joanna89a że pracownik wszystkie nie upilnuje a jakbym poszła z tym paragonem to napewno nie po to żeby się wykłócać tylko wyjasnić sprawe.

Też mam tą karte Rossne- fajna sprawa i właściwie to juz z każdego sklepu mam jakąś karte za niedlugo mi przegródek w porfelu braknie :P

Co do mrożonych owoców to nie lubie juz wole te mniej zdrowe ale świeże, poza tym o tej porze roku mało co jest naprawde "zdrowe" a skoro mam ochote na truskawki to czemu sobie odmawiać lepsze pół kilo takich owoców niż ciastka czy chipsy

joanna89a
Ja tylko podałam przykład :) zresztą nie mówię o zmianie cen na pólkach a metkach, a tak ogólnie nie chce wchodzić w ten temat, bo jestem klientem , ale tez wiem jak to wygląda z tej drugiej strony i jakie czynniki wpływają na te różne dziwne sytuacje z złymi cenami :)

Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym badaniem na tsh, o co w nim chodzi i w ogóle?
Czy jak mam 2,100 a norma jest od 0,270 do 4,200 to jest ok czy nie?
Walczę o to, by umówić się do gina dużo wcześniej ,ale nie do tego mojego tylko po znajomości koleżanka może mi załatwi, bo gdzieś tam ciągle myślę o tych swoich wynikach.

Hej joanna89a, jeśli chodzi o tsh, to w ciazy trzeba tego pilnować,często wzrasta w kolejnych trymestrach, dlatego, że dziecko potrzebuje więcej hormonu tarczycowego i ogólnie występują wahania hormonalne. Norma w II trymestrze jest do 3,0. Ale i tak najlepiej iść do endokrynologa, może będzie chciał włączyć jod i tyroksyne, poza tym lepiej jeszcze zrobić badania na FT4☺.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71855.png

Joanna89a dzieciątko może mieć niedobór hormonów tarczycowych, czyli po urodzeniu niedoczynnosc lub nadczynność, ale wątpię, żeby u Ciebie przy takim wyniku były jakieś problemy☺. Ja leczyłam sie na tarczyce przed ciążą , stad tak pilnie badam co miesiąc te wskaźniki. Przed ciążą miałam właśnie tsh 2,0, a II trymestr 3,5. Czyli więcej niż u Ciebie i biorę euthyrox 50mg i jodid. Może zapytaj się gin na kolejnej wizycie, co myśli o Twoich wynikach. Na razie nic się nie martw☺☺

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71855.png

Gość Maminka_2015

Dziewczyny jestem najszczęśliwsza na świecie tak się bałam, a Leoś wszystko ma na swoim miejscu:-) Waży 320 g i ma taki słodki pyszczek. Nie obyło się bez zakupów, dlatego piszę dopiero teraz. Jestem taka szczęśliwa :-) Dobrze, że Was mam, bo z Wami łatwiej.
Joasia
Mnie lekarz odesłał do endokrynologa jak miałam tsh 2.5 dlatego kontroluj czy nie będzie rosło.
Endokrynolog stwierdziła, że górna granica normy i nie będziemy ryzykować. Powiedziała, że bezpiecznie jest w ciąży utrzymywać poniżej 2. Natomiast drugi i trzeci trymestr norma do 3. Twój wynik jest dobry, ale trzeba być czujnym i zrobić za ok 3 tygodnie samo tsh kosztuje około 15 z.
Joasia.G
Rozbawiłaś mnie do łez i dzisiaj ogólnie płyną mi łzy szczęścia :-)