Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Matko Dziewczyny, dziękuję za komplementy! Aż się zawstydzilam. Hehe. A energię i temperament mam po mamusi. Ona też taka, że na tyłku nie usiedzi, wszędzie jej pełno i wiecznie jest w biegu.
Dobrze ze mój niemaz się przyzwyczaił i to lubi.. bo inaczej byłyby wojny! :)
Ja dziś jak zwykle wyprawilam chłopaków rano i siup!do łóżka z Pola. O 9 pobudka, śniadanko. . A po 11 czytałam was ze spaceru w deszczu! Tak lało ze przemokla mi kurtka i telefon się wieszał od wody!
Stwierdziłam, że się nie dam i dzielnie spacerować am, zrobiłem zakupy i wysłałam na poczcie paczki. Teraz juz tylko wieje i nawet są przebłyski słońca, wiec moze jeszcze wybiorę się do apteki z Małą.
Gosia83- ja chodzę na spacer jak widzisz, nawet w deszczu. Folia na wózek o śmigam. Pamiętaj, będzie jeszcze gorzej. Plucha, mróz, śnieg. . Lepiej się zahartowac.
Na Pomorzu zawsze wieje i chyba najwięcej pada.. czuje się jakbym walczyła z żywiołem hehe.
Wczoraj wybraliśmy się na spacer w Gdyni. Było szaro, wietrznie i na koniec zaczęło padać. Aaale daliśmy rade :)
Susu- wysłałam juz dziś paczkę! :)
Nieesia - wspaniale ze masz taką cudna mamę. Korzystaj i lle wlezie i ciesz sie, że taka chętna do pomocy i pełna ciepła. To skarb!!!
Joanna89- ja też jestem tego zdania, że nikomu nic do tego jak karmisz. Jak dziecko zdrowe i spokojne to wszystko jest pieknie!
Catarisa- niedługo będziesz mogła chyba cześć Jagodce kitki- moje wyśniony i wymarzone! :) Super
Banana - piękna bransoletka i śliczna pamiątka. . A jak się zetrzeć to wrzucisz do pudełka i będzie tylko do wspominania dla Amelci.
Mycha- śliczny silny Kubuś!

A my wczoraj pstrykalismy zdjęcia w Gdyni wiec wrzucamy i sciskamy!!!!

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39202.jpg

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39203.jpg

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39204.jpg

Szusterka - to kupuj żel intymny i Korzystajcie ! Najwyżej będą tylko pieszczoty ;) a trzeci bobas w Twoim przypadku - matko. Chyba bym przyjechała Ci z pomocą! Dwójkę samej ogarnąć jest ciężko. A z 3... nie wyobrażam sobie. To by chyba Lila musiała matkowac i piersią karmić hehehe!

Mam tak jak Nieesia- juz nie wyrabiam w domu i ta rutyna - mimo że wcale jakoś się nie nudze- to mnie przytłacza. . Tez juz kupiłam karnet i od 20.11 wracam na wieczorne ćwiczenia i basen. Bez dzieci! Kocham je nad życie i skacze w okół nich 24h na dobę..ale ludzie.. czasem trzeba też pamiętać, że się jest odrębną jednostka..
Tak jest.
W sobotę fryzjer, a w następną idę znowu na warsztaty szycia- tym razem będę się uczyła szyć nerkę - będzie w sam raz na spacery, zamiast torby hihi :)

Susu dziękuję za informację o tym preparacie. Chciałam zapytać czy długo go już stosujesz i czy rzeczywiście po każdym posiłku? Czy Twój maluszek nie ma problemów z zatwardzeniem po tym preparacie? Chyba go kupię i przetestuję.

My jesteśmy po szczepieniu. Bartuś zapłakał na początku ale zaraz na rekach sie uspokoił. Bałam się że jak wypije rotawirusową to zaraz uleje ale na szczęście pielegniarka podawala mu pomalu malymi porcjami. Bardzo mu sie to podobalo.
Dziś w nocy dał nam niezle popalic bo jak wstal o 2 to nie spal do 5. Oczywiscie dlugo nam sie schodzi z jedzeniem bo co chwile go biore do pionu zeby odbil, ale po zjedzeniu wogole nie myslal spac i plakal sam w lozeczku szukajac cyca. Smoka nie chcial. Poszla w ruch butla z mm. Też za bardzo nie chcial a jak zjadl to bylo mu jakby niedobrze a cycka znow szukal i sie zloscil. On chyba sobie z nich zrobil smoka... Jak go tego oduczyć?
Wczoraj przed kąpielą a po jedzeniu też się złościł i szukał cycka. W kąpieli jak zwykle spokój i pełen relax. Dość długo go trzymaliśmy w wodzie żeby się zrelaksował. Wycieranie jak zwykle wrzask. Po wytarciu wzięłam go na ręce i chciałam nakarmić a ten odpłynął... Nawet czyszczenie uszu, mycie buzi i zawijanie w rożek go nie obudziło. Można z nim było robić co się tylko chciało. Śmieszna sytuacja. Pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło.

Pewnie żadna z Was nie pamięta, że kiedykolwiek tutaj pisałam, ale czytam Was od samego początku ciąży - to jakieś uzależnienie:), forum traktuję jak cudowna odskocznię od dnia codziennego i czuję jakbym wiele z Was znała osobiście i utożsamiała się z Waszymi problemami. Bylo wiele sytuacji przez które udało mi się przejśc tylko dzięki Wam:)
Wahałam się czy podać tutaj link mojego bloga o ciąży i macierzyństwie , ale skoro onet polecił dziś mój post stwierdziłam, że nie piszę, aż tak nudno i ciężko jak samej mi się wydaje.
Jesli, któras ma ochotę zapraszam do poczytania:) http://love-mybaby.blog.pl/

Aaa Dziewczyny!!! Widzialyscie juz następne gazetki biedronki! Z prezentami!? Są świetne drewniane klocki , zabawki z Fisher price, mnóstwo fajnych książek. . Coraz większy wybór na prawdę świetnych rzeczy tam mają!
Już robie listę prezentów dla maluszków z rodziny :)
Ja tez się już nie mogę doczekać świat. .. jeszcze girlandy z halloween wiszą w chacie, a ja już bym stroiładnie dom na Boże Narodzenie. Im więcej dzieci , tym święta są jakieś takie fajniejsze. Ja juz siedzę i szukam inspiracji na stroiki, dekoracje itp. No i się głowie co tu niemężowi kupić! !! Masakra z tymi chłopami!

Witam mamusie i śliczne maluszki:)
My dzisiaj na spacerku do południa, u nas pogoda w miarę i świeże powietrze dobrze małemu zrobiło bo śpi jak zabity:)
Niessia dziękuję, ja to coraz chudsza jestem bo prawie nic nie jem:) mały ma skazę więc muszę uważać, słodyczy zero, mleka i nabiału zero, właściwie nawet margaryny nie jem, a grzywki nie miałam, jesteś bardzo spostrzegawcza:) miałam długie włosy, które musiałam ściąć bo po porodzie zaczęły mi wypadać.
Fajne hobby - łucznictwo, ja na razie latam na jogę, a jutro sama prowadzę zajęcia w ramach zastępstwa ze starszymi kobitkami, przyda sie na kręgosłup.
chani gdzie można znaleźć te produkty z Łowicza, bo u mnie w mieścinie nie ma?:( a możesz podać dokładne nazwy?

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

a dzisiaj w nocy też miałam niespodziankę, mój kochany synuś mnie dwa razy osrał i osikał jak mu ściągałam pieluszkę to poczuł się taki wyzwolony, hehe
Ja juz też się rozglądam za dekoracjami świątecznymi, dzisiaj były fajne art. do dekoracji w lidlu, mam pistolet na klej, spraye, szyszki i orzechy w ogrodzie, podsusze pomarańcze, kupie laski cynamonu i będę działać ze stroikami i zrobię choinkę z szyszek, w garażu mam jeszcze ozdoby własnoręcznie robione z poprzednich sezonów, uwielbiam świąteczne klimaty:)
just.jot dobrze wiedzieć o tych promocjach biedronkowych, może będą jakieś fajne zabawki interaktywne fishera
gosia83 jakbym o sobie czytała, ja to wieczorem padam na twarz, a musze zrobić pedicure, bo często chodzę z bosymi stopami
mycha Kubuś śliczny chłopczyk:)
joasiag fajnie, że małemu się polepszyło, masz rację jak wszystko idzie dobrze, to mimo, że nawet nie wyspane, ale mamy więcej energii.
Muszę w końcu coś dla siebie kupić może nowe oficerki albo kurteczka, nawet nie wiem co sie nosi obecnie, ech
Zdrówka dla chorujących dzieciaczków

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

agnieszka tez zostalam dzis okupkana:) trzeba byc bardzo szybkim i ostroznym:)
just jotsluczne zdjecia:)
aga moje piersi tez kiedys sluzyly jako smoczek a przeciwko smoczkowi mlody protestowal. Latwo nie bylo ale przywykl do smoczka bo cyca czesciej niz co 2-3 godz nie dostawal.
szusterka on jest pewien ze chce kolejnego bobasa a nie duzo przytulanek?:) niech da ci troche odetchnac:)
A ja walcze z moim 6 latkiem bo mi probuje terror w domu wprowadzic. Tydzien plakal ze chce pomidorowke to mu dzus zrobilam a on co? Nie je i mowi ze nie chce pomidorowej. Pol godz minelo a on do mnie ze jest glidny i placze w swoim pokoju ze mama mu jesc nie daje. Nosz...

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

Hej dziewczyny u nas od wczoraj jakiś splot niefajnych rzeczy wczoraj zmarły dziadek męża wiec atmosfera do dupy dziś młody złapał jakieś świństwo w szkole zafajdolił całą szatnie bo go mdliło okropnie mam nadzieje ze obiad mu nie posłużył bo jeszcze mi tylko brakuje żeby Laura coś złapała (tfu tfu )...
Joanna 89 pocieszylas mnie tym ze Twoja Laurka tak dobrze znosi mm ja juz mam po dziurki w nosie tego laktatorem i tez zamierzam młodą przerzucić wiec Twoje spostrzerzenia tylko potwierdzają ze źle jej napewno nie zrobię i będę mogła w końcu jakaś dietę dla siebie zastosować żeby szybciej zrzucić balast pociążowy :)

Pytanie do mam karmiących butelką

jako ze zostałam zmuszona przejść na butle na okres 3 tygodni mam pytanie do Was - jak radzicie sobie z dłuższymi wyjściami z domu i karmieniem w terenie?
Do tej pory nie miałam problemu , jak było trzeba wyciągałam cyca i po sprawie a teraz?teraz? masakra...
o ile jestem gdzieś gdzie sa knajpy to ok - proszę o wrzątek i mam odsypane mleko w drugiej butli, schładzam mieszam i podaje, ale jak nie ma??
Kupiłam dwa termosiki .. beznadzieja ,nie trzymają, zrobiłam dziś herbatkę zalałam wrzątkiem po godzinie chłodna :(

Kasiek- wspolczuje..
A jeśli chodzi o mm to nie ma co się zjeżdżać. To nie średniowiecze. Twoje piersi, Twoja decyzja. Ja z doświadczenia widzę ze moje dzieci na piersi niestety nie przybiera, źle znosi cyckow mleko.. a to mm w obu przypadkach zdzialalo cuda. Pola spokojna, uśmiechnięta , rośnie i nie męczy się już. A ja odetchnelam z ulgą.

Blanka - niezły bunt ma Twój synuś. Nie daj się terroryzowac, pewnie Cię testuje w nowych okolicznościach :)
Mój starszy tez zaczął nieźle broic w szkole. W domu anioł! Taki cwaniak z niego :)

A co do diety i chudniecia, to ja mam obsesję na tym punkcie. Myślę cały czas o tym co jem, ile się ruszalam danego dnia, oglądam się i ważę codziennie... dziś zjadłam pasek białej czekolady i tak sobie wkrecilam wyrzuty sumienia, że mnie zemdlilo i cofneła mi się.
Mam nadzieje, ze jak nabiore mięśni to poczuje się lepiej.. :/

Pola dziś ma melodie do spania. Właśnie leży plackiem mi na klacie i ani myśli o aktywności przed kąpielą! Czyżby ta pogoda na nią tez wpływała? :)

Tosina mama karmienie mm w terenie jest wg.mnie baedzo latwe
Kup sobie pojemniczki na mleko takie z przegrodkami. Ja mam takie i zawsze w torbie nosze. Kupilam za okolo 10zl. W pepco. 4 przegrodki to ma na 4 karmienia. I mam maly termos taki zwykly,tam wlewam wrzatek. A w butli z ktorej mam karmic to mam zimna przegotowana wode. Dolewam np.pol na pol z tym z termosu i gotowe. Dzidzia moze jesc.

szusterka Twój M chce kolejne dziecko a macie juz 2? To moze pieska sobie poki co kupcie :)?
Kasiek współczuję, niefajnie u Ciebie
emiska to nieźle Ci Adaś rośnie skoro pediatra zalecil juz powolutko wprowadzac kaszkę :) czytalam ze faktycznie niektóre dzieci szybciej potrzebują rozszerzenia diety. Gratuluję! Daj znać jak mu smakowało :D
Agnieszka82 Wow, bedziesz sama prowadzic zajecia z jogi ? Super! Ja na strzelnicę wybiorę się chyba na wiosnę jak będzie ładna pogoda, na hali nie lubię bo ze mnie taki robin hood ze tylko w naturze mi dobrze :)

U nas wodnista kupka juz sie nie powtorzyla ale Julia marudna dzis trochę :/
Poszlysmy na dlugi spacer i oblecialysmy dwa lumpki to nasze zdobycze na 9-12 miesięcy.

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39208.jpg

Cantadeskia ja czasem na spacerku dokarmiam mm i polecam termos z tesco taki z silikonową powłoką, dobrze trzyma cieplo. Kiedys pojechalismy w dluzsza podroz i wrzatek wytrzymal caly dzien (! ) jest co prawda 0,5 litra wiec sporo, ale co tam, jak trzyma cieplo to go zabieram do torby od wozka i tak woze ze soba gdyby spacer mial sie przedluzyc.