Skocz do zawartości
Forum

Inofem a płodność

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie to jem wszystko jak przed ciąża, od niczego jak na razie mnie nie odrzuca... Nadia słyszałam ze na mdłości dobre są migdałani herbatka z imbirem. A zapomniałam dodać do toalety biegam co pól godziny, mam nadzieję ze niedługo przejdzie

To myślimy tak samo N3ss:D dziękuję, nie wiedziałam że jak jest owulacja to spada temp, do dziś Flo pokazuję płodne, tylko dziś szyjka nisko już, ból owulacyjny był mega w 12 i 13dc, teraz spokój, nigdy nie miałam 37* zawsze te temp 1,2,3 były zauważalne, później wskoczyło na najwyższe temp a teraz od razu najwyższe, jakby było już dziś po wszystkim, owulacja wiem że jest jak temp idzie w górę powoli, wrzucę stary wykres

monthly_2019_06/inofem-a-plodnosc_76108.jpg

Rysia temp w góry potwierdza że była owu ale musi być 3 wyższe temperatury pod rząd. Owulacja jest właśnie ta ostatnia niska przed tym. I dziwię się bo mam teraz plodny śluz a temp mi spadł. Myślałam że będzie @ dziś a to niespodzianka.
Z Twoim starym wykresem już prędzej bym powiedziała że 17 dc była owulacja bo widać takie 2 schody. A jeśli jest ciąża to ma być jeszcze jedna. Czyli 3 schodki lub trojfazowy wykres.

monthly_2019_06/inofem-a-plodnosc_76110.jpg

Nie no jasne N3ss;-) dziękuję, denerwują mnie te moje bóle owulacyjne i wzdęcia a tu przytulanki, ale z drugiej strony dobrze że czuję to, pękają jajeczka wtedy:D
Spakowani, jeszcze ostatnie promyki słońca, obiad i w drogę, będziesz miała piękną pogodę bo weekend ma być upalny, my spaleni i wszystko piecze, użyliśmy naprawdę....
To dobrze że przyszła teraz @ nie będziesz się stresować na urlopie:-*
Ładnie lęki podziały, długi miałaś cykl?pamiętam 27d

Hej laleczki, jestem jestem. Melduje się, że caly czas was czytam tylko siedze cicho. Sluchajcie jest dziwna sprawa albo mam schiza albo cos się dzieję... Tzn od 2 dni czuje sie wraliem czlowieka, tyllo mdleć, slabo niedobrze, że ledwo co na nogach stoje w pracy. Dzisiaj mój 41 DZIEŃ CYKLU! TAK 41! jak dobrze wylapalam owulacje to mialam ją w 29 dniu cyklu, bardzo późna, pamiętacie jak wam pisalam ze bylam na monitoringu w 15 dniu cyklu i dupa, zadnego pęcherzyka tylko te pco. Zalamka konkretna, mam wykupione juz clo na nastepny cykl, ale test owu wyszedl w 29 dniu cyklu, moja faza lutealna trwa 14 dni wiec w piatek czekam na okres, od kilku dni robie testy ciazowe i bialo! Ale dzisiaj przyszlam o 10 rano na przerwe do domu test zrobić bo normalnie umieralam i zrobilam ten clear blue bo z allegro juz wszystkie poszly i co... Widze BLADĄ KRESKĘ! albo to zwidy albo sobie cos wkrecam ale ja ją widzę, moze dlatego tak sie czuję jak zwłoki... A i jajnik mi eksploduje, doslownie caly czas mnie boli. Jutro z rana powtorka testu ale juz z rannego moczu a nie o 10. Jak mi sie uda uchwycić tą blaaaaada kreske to wrzucę zdjecie.

Gość Neska1212

Już jetsem po, na USG widać jeden dominujący pęcherzyk :), następne USG mam w sobotę. Ta lekarka ma inne metody, powiedziała, że jak w tym cyklu się nie uda to ona wprowadzi inne leczenie. Mam okrutne wzdęcia tzn tylko brzuch wzdęty i zero wiatrów czy coś... Kazała jeść dużo orzechów i pić czerwone wino do posiłku, mężowi kupiłam witaminy, mi kazała jeszcze witaminę D łykać. Powiedziała, że w sobotę się okaże czy będę musiala dodać zastrzyk. Zaleciła przytulanie koniecznie w piątek :)

Rysia urlop wykorzystany widzę w 200 % :D Super. Na pewno się fajnie bawiliscie.
Nass to dobrze że juz przyszła na urlop będziesz miała przyjemniej spokojniej
Dorka z całego serca życzę abyś jutro zobaczyła 2 kreski. Zaslugujesz na to. I czekam na info od Ciebie.
Neska to super że jest pęcherzyk. A jak duży pęcherzk? Endometrium? Skoro kazała wino i orzechy to chce endometrium zwiększyć chyba. To jeżeli tak to możesz awokado magnez migdały morele suszone i czerwone wino też. Witamina D bardzo dobrze. Ale też dobrze zrobić badanie ilość witaminy d. Teraz latem jest jej więcej więc też trzeba uważać. Ja też się wybieram zbadać Ale coś daleko mi cały czas.
I tarmoscie się ;)
A U mnie. Spokojnie. @ bedzis lada dzień już czuje brzuch, cyce opadły. Więc pozostaje czekać.

Neska myślę że jest sens jak chcesz zobaczyć :) fajnie że tyle Ci powiedziała I że jest pęcherzyk
Iwa nie myślisz że będzie druga kreska?
Rysia super że tak wykorzystaliscie :) nie lubię odjeżdżać od morze bo to już koniec haha
Dorka ma być druga kreska przez tą kreskę chyba, tak? Z tego co wiem to testy z niebieska farba są gorsze od tych z różowa. W Stanach clear blue już ma zła reputacje

Dorka i jak robiłaś test?
Nass u mnie dwóch kresek nie będzie. Na pewno nie w tym miesiącu A i coraz częściej mam wizję że w ogóle nie zobaczę.
Nawet nie wiedziałam o tych niebieskich. Nigdy też takiego nie miałam.
Neska to dobrze że Ci dużo powiedziała, niektórzy to są tacy, że następna następna. A testy warto zobaczyć jak u Ciebie będą wychodzić. Ja ogólnie jestem zadowolona z używania ich.

Hej dziewczynki, to znowu ja. Hmm dziwna sytuacja u mnie jest, tego dnia co wam pokazałam test z jaaaasna kreska na wieczór dostałam plamienia, plamienia na brazowo, potem krew, żywa taka jasna krew, moge przysiadz ze widziałam male skrzepy, chyba ze to byl śluz z krwią, sama nie wiem...odpuscilam robic testy no bo przeciez okres przyszedl...wczoraj byl mój termin dostania okresu a nie w środę, a od wczoraj jestem chora jak błoto, goraczka 39,1 mąż juz chcial karetkę wzywać bo zaczęłam majaczyc ze tato u mnie byl i na łóżku kolo mnie siedział, wzielam lek od goraczki i mi przeszlo, dzisiaj jestem zdrowa juz no i dalej moj okres jakis skąpy i dziwny...wiec zrobilam test przed chwilą i wyszło to...co mam o tym myśleć. Dziewczyny zaczynam sie martwić, jak jestem w ciąży co to za okres mam...i skąd ta goraczka :( mam katar i kaszel to fakt, pewnie przeziębienie :(

monthly_2019_06/inofem-a-plodnosc_76210.jpg

monthly_2019_06/inofem-a-plodnosc_76211.jpg

monthly_2019_06/inofem-a-plodnosc_76212.jpg

Hej Dorka nie wiem tak inne dziewczyny, ale Ja myślę ze jesteś w ciąży... Na pierwszym zdjęciu widzę cień drugiej kreski. Ta gorączka i samopoczucie jak na grupę może być objawem wczesnej ciąży. Np tego skąpy okres. Na test może jeść za wcześnie, Ja pamiętam ze dwie krechy wyszły Mi jakieś trzy dni po terminie miesiączki. Może idź na bete wszystko będzie jasne. A nadal masz okres w sensie jest krew, łzy tylko plemienia ? Trzymam mocno kciuki żeby to były objawy ciąży :*

No wlasnie teraz wracam z bety, mąż mnie wiezie bo sama nie dala bym rady taka slaba jestem, no jest bardzo skąpo z tą krwia, zawsze mam kupe skrzepow i krew az bordowa a teraz czerwona i szczerze z jedną podpaska mogłabym chodzic cale 5 dni a i jak wkladalam tampona ( wole tampony niz podpaski) to tam w środku jest tak mało miejsca, tzn jakbym cala napuchla...aż bolało przy wkladaniu :( a wynik bety dzisiaj MOZE po 16 a jak nie to w poniedzialek ;( wiec dlugie czekanie mnie czeka