Skocz do zawartości
Forum

Inofem a płodność

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteśmy 3,5 roku po ślubie. Dwa lata starań choć różnie bywało, więc nawet nie da się powiedzieć, że były to w pełni wykorzystane 2 lata. Rok totalnie odpuszczony, nie chciałam wtedy być w ciąży :) Ogólnie z tego co lekarze mówią PCOS.. Wyniki w miarę w normie. Okres regularnie co 30-32 dni, HSG ok, brałam CLO pół tabletki, duphaston za każdym razem był ładny pęcherzyk lub pęcherzyki i same pękały, ale ciąży nie było. Budowa macicy i wszystkie inne takie prawidłowe. Męża wyniki również ok.
Teraz zaczynam walczyć od nowa z jeszcze większą siłą i wierzę, że w końcu się uda :) Chyba potrzebowałam tego roku..po to żeby się wyciszyć, odpocząć od tych wszystkich smutków i negatywnych testów.. Bardzo ciężki to był czas. Praktycznie co miesiąc dowiadywałam się o ciąży bliskiej koleżanki, a było ich kilka..do tego szwagierka. Naprawdę było ciężko. Nie potrafiłam się cieszyć, można o tym książkę napisać co się działo i co ja wtedy czułam, ile nocy przepłakałam i jak w wielu momentach pękało mi serce.. Źle to na mnie wpłynęło. Czułam taki nacisk, że skoro tyle koleżanek jest w ciąży to i ja muszę..tu i teraz..szybko. A to wcale tak nie działa. Zaczęłam "wariować". Teraz jest inaczej. Koleżanki urodziły, wszystko się uspokoiło, uspokoiłam się i ja. Mogę działać. ;)

Rysia chyba stres powoduje problemu ze spaniem. Ale i U mnie dziś nie było źle :) Ale nie mogę powiedzieć abym się wyspała. Czytałam i wiele kobiet to potwierdza że przy Endo mają stan przewlekłego zmęczenia. I też tak mam nieważne ile bym spala i tak jestem zmęczona. Choć teraz to wszystko na Endo może zrzucam. A Ty Rysia jak się czujesz?

A i dziewczyny dziś mam 8dc. Od wczoraj robię testy owu i już wczoraj było widać kreskę. A dziś już jest mocna. Na równi. Nie czaję. 8 dc. A Tu takie coś. Poczułam jakieś kłucie w lewym jajniku Ale nie wiem. Chyba jutro w takim razie czuję owu. Dziś starania było. Muszę jakoś jutro dorwać. Rysia chciałam napisać że niepokalanek syrop i wisiolek dają radę już wczoraj czułam dużo więcej śluzu. Ale dziś piekłam i wzięłam pseudoefybryne w pracy i słabo było że sluzem. Eh pewniw przez ta tabletke wszystko. Dlatego już wczoraj zrobiłam test bo bylo mokro A nie robię tak wcześnie. Zobaczę jutro co będzie. Już nie biorę tych leków od zatok. Choć dziś się dzięki temu zdecydowanie lepiej czułam.
Pozdrawiam Was wszystkie i Ciebie Ewi najmocniej.

U mnie staranka były intensywne, ale dziś czuje się źle, brzuch wzdęty i wszystko ciągnie, troche jakby boli, śluz w pełni biały i szyjka sie zamyka wiec bliżej końca ovu...zobaczymy;-)
Od pon.zaczęłam Inofem+Castagnus,
a wiesiołek i guajazyl przez 2 dni i koniec (bo po ovu niebezpiecznie, powoduje skurcze macicy) herbatki z siemie lniane sobie darowałam w tym cyklu
Jutro ide na tą figlarną betę, kwas foliowy przy okazji i TSH koniecznie
Ja ze spaniem też mam problem z powodu nadczynności, nie potrzebuję tyle snu i się czasem męczę z zasypianiem
Iwa zaczynasz staranka?już po @?

Rysia dobrze że mi przypomniałaś o tym że do owu brać. Niby wiem Ale mogłabym zapomnieć.
Wstyd się przyznać ale badania szyjki dopiero się uczę. Eh Na temperaturę też nie patrzę w tym cyklu bo trochę skacze od zatok.
Oj tak zaskoczyła. :p Ale jeszcze zobaczymy jutro.
Rysia super że starania intensywnie. :)
To daj znać jak wyniki.
Ja niby nadczynnosci nie mam Ale leki biorę eutyrox 25.

Tak, ja licze 3 dni owulacje włącznie i później odkładam wiesiołka i guajazyl, przeważnie mam 11 dnia ovu to do 13dc i tak piszą na internecie że do 13dc bezpiecznie (książkowo)
Dla mnie temperatura odpada, nie lubię...
Ok dam znać, może doradzisz z tym kwasem foliowym bo jesteś w temacie ?
Ja brałam na wyrównanie tarczycy eutyrox25 przez pewien czas ale gdy znów poniżej normy to miałam odstawić a teraz w ostatnim czasie była ok więc nie biore

Homocystsina 43zł, też myślałam że wiecej ale ok, badania zrobione, jutro wyniki, na internecie nie spr bo lekarz mówił że późno to labo wrzuca np 3rano
A jak dziś u was dziewczyny samopoczucie?cykle?
Ja dziś jade z mężem na termy, zabieramy 5letnią córkę znajomych i myślę że bedzie wesoło, przyda mi sie trochę pozytywnej energii i dzień wolny bo przecież to święto
Iwa współczuję zatok, mój walczy z nimi od lat, teraz był u lekarza i zadowolony, recepta dość droga więc miejmy nadzieje że pomoże
Nie wiedziałam że takie tabletki mogą namieszać w cyklu

ewi84, główka do góry
To mój 18 dc i z tego co czuję jestem po owulacji. Piję inofolic jedną saszetkę dziennie i coś tam się działo w tym cyklu. Czułam się jak po clo, dwa jajniki pracowały. Zobaczymy, ale nie nastawiam się na nic. Co ma być to będzie :) Jednak mogę stwierdzić, że ten proszek działa

Ewi cały czas jesteśmy duchem z Tobą.
Macie rację 2 kreseczki muszę być. Znaczy się wysyp kreseczek. :)
Ja co do owu nie jestem pewna. Testy wychodziły Ale to dość dziwne by było że tak wcześnie. Dziś 9 dc. 7dc dużo śluzu od wczoraj mało Ale może przez leki ehh. I już zglupialam.
Rysia to czekamy na wyniki.
Nadia to już niedługo Twój czas.:)

Mam już wyniki, wydaje mi się że ok
Kw.foliowy 29,2 zakres 4,4-31
Znalazłam tylko tyle że jak jest nawet nie w połowie to wtedy sie słabo przyswaja
TSH 2,00
Homocysteina 9,5 zakres <12<br /> Iwa pisałaś że miałaś 12 więc w zakresie może stąd dalsze badania ucb ?
Bhcg <0,2 brak ciąży <br /> no i brak okresu->po progesteronie, natepnym razem patrze po 5 min na test! i koniec patrzenia na kreski w trakcie testu i po 5 min....do kosza bo później zsmieszanie i nerwy
Miałam fuksa z tą owulacja jak poszłam skontrolować torbiele, że ten gin.zobaczył ovu i kazał nie marnować cyklu tylko sie starać, bardzo sie ciesze mimo że ten cykl pokrecony!;-)