Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Dziewczyny melduję się ze szpitalnego łóżka. Po usg i ktg zostawili mnie w szpitalu. Usg w normie AFI 11 przepływy ok jelita trochę pogrubione ale bez cech niedrożności z usg waga Malego ok 2700g ale na ktg wyszły zawężenia i mnie zostawili po 2 ktg trochę lepiej. Dali celeston na pluca po badaniu szyjka zgładzona i ma 1,5cm powiedzieli ze mogę zacząć rodzić więc leżę. Z nerwów chyba faktycznie skurczy dostałam aż mnie brzuch boli.

Kati trzymaj się dzielnie i powodzenia jutro. Trzymam kciuki za Was

]Tekst linka[/url]

A ja dzisiaj miałam sen, że miałam cesarkę, i ze to w ogóle nie bolało, i potem też nie, ale że mnie odrazu nie zeszyli, tylko na następny dzien mieli mnie dopiero zaszyć, a ja uważałam, żeby mi wnętrzności nie wypadły.. W śnie mały ważył 8450gr... Spory.. Hehe ;-)

Ale chciałabym mieć sen taki, w którym będę rodziła, i będę to wszystko czuła.. Hehe.. ;-) Bo nie wiem czy dobrze robie, ale myślę pozytywnie o porodzie, i myślę, że nie będzie tak strasznie bolało, i ze szybko urodzę.. Nie wiem, ale tak mi raźniej... Hehe.

Mona A masz rozwarcie już? Czop Ci odszedł?

Nic o rozwarciu nie mowil a ja zapomniałam zapytać a czop nie wiem szczerze mówiąc bo śluz bialo żółty id jakiegoś czasu w większej ilości raz podbarwiony na brąz ale nie wiem czy to to. Póki co leżę i czekam. Na oddziale jak w ulu cesarka za cesarką przed chwilą mi lokatorkę zabrali na pilne cięcie bo u dziecka tachykardia na ktg.

]Tekst linka[/url]

kati, dobrze, że już wiesz co zamierzają, uspokoisz się teraz i jutro będziesz już z dzieciaczkiem :) Aż nie mogę się swojego doczekać.
Właśnie sobie uświadomiłam, że termin mam na 6.06 a to długi weekend. Nie fajnie, bo wtedy jest zazwyczaj mało lekarzy w szpitalach :/ chyba muszę się przyspieszyć albo wstrzymać. Ale lekarz chciałby żebym wcześniej się rozpakowała, nie wiem jeszcze dlaczego, dowiem się w pon.

Mona, trzymaj się i bądź z nami jak tylko możesz :)

Aniu, dziękuję za wyjaśnienie. ja mam kosz bujany na boki, ale zawsze mogę to zablokować, jak nie będzie wskazane.

Martyna mi też się śnił poród, ale bardziej abstrakcyjny :) Maluch leżał jeszcze obok mnie w takim kokonie i generalnie to jeszcze nie był urodzony, ale nie mogłam powstrzymać się przed przytuleniem go, a ten zaczął głośno płakać bo go obudziłam :) To pewnie dlatego, że brzuch mnie w nocy bolał i ułożyć się nie mogłam.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Witam po dluzszej nieobecnosci.

U nas ok. Dzis mialam ostatnie USG. Maly ulozony glowka do dolu. Wazy 3180g (36t 4d), obwod glowki 32cm. 02/06 I 05/06 bede miala robiony masaz szyjki przez polozna, zeby zaczac porod. Jesli nie urodze jeszcze, to 08/06 musze sie zglosic do szpitala na wywolanie.

Na wysokosci pepka mam 116cm wooow :) Schudlam kolejne 0.5kg, wiec mam na plusie 5kg.

http://www.suwaczki.com/tickers/82do6iyer4y0b9x1.png

Kati Mona trzymajcie się w tych szpitalach. Oby wszystko zakończyło się pomyślnie! Trzymam za Was kciuki!

Emiilusia ja też mam takie brązowe plamy na czole. Jakoś mnie to nie martwi na szczęście. W poprzedniej ciąży miałam ciemną linie na brzuchu, a teraz nie mam za to mam te plamy.

No a u mnie armagedonu ciąg dalszy. Młody strasznie się pochorował. Kaszle okropnie i gorączkuje. Już dwa razy byliśmy u lekarza i pewnie w poniedziałek udamy się znowu bo coś nic nie łagodnieje ta jego choroba tylko jest coraz gorzej. Nie wiem jak ja to wytrzymam, noc nieprzespana, brzuch ciągnie, a w dodatku nie wiem czy mnie też coś nie bierze bo mi jakoś dziwnie.
I jak tu rodzić jak coś? Po środowej wizycie dowiedziałam się że mam już lekkie rozwarcie na palec i 1 czerwca mam się zgłosić na zdjęcie gumowego przyjaciela, przy czym mam torbę zabrać ze sobą. Czuję normalnie grozę! to już za tydzień, a u mnie choróbska! Chyba tylko cud mnie może uratować!
I jeszcze ten cholerny samochód musiał się popsuć - naprawa jedyne 1500! K...wa! Pier....lę nie rodzę!!!!!!!!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44j3cqc9p3e.png

Kati normalnie Ci zazdroszczę:) Chciałabym już trzymać na rękach moją kruszynkę:) Wszystko na pewno będzie dobrze! Z naszym wsparciem musi!

Ja nawet nie wiem czy będę mogła rodzić naturalnie czy faktycznie będę musiała mieć tą cesarkę. Od rana o tym myślę i naqet nie wiem jak miałabym się przygotować do cc, czy umówią mi termin, czy będę miała skurcze i dopiero tną, czy skurcze będą wywoływać, czy w ogóle ich nie będzie. Mam straszny mętlik w głowie przez tego mojego ziarniniaka:( Dzisiaj jest tak krwią napompowany, że zrobił się praktycznie czarny... Chodzę z husteczkami i czekam aż pęknie, bo aż nos boli:( Ehh... ciągle coś...

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Mona Jesteś dzielna.. Ja bym tak nie mogła leżeć z kobietami które mają zaraz rodzić, bo tylko bym sie napatrzyła na nie i nastresowała.. Jak byłam w szpitalu ostatnio to położyli obok mnie dziewczynę która w 10tc poroniła, a nie miała żadnych oznak, że coś nie tak.. I wiecie, no cały czas płakała, przychodzili lekarze, mówili o tym zabiegu, jak to będzie wyglądało, gdzie potem płód oddadzą itd. I normalnie złapałam takiego doła, że pielęgniarki mówimy mojemu R. Ze sie nie dziwią ze jestem taka jaka jestem, bo sie nakręcamy obie, a tamta caly czas placze itd. Jeszcze ta dziewczyna opowiedziała mi, ze jej szwagierka w 9miesiacu straciła dziecko, bo podobno sie schylała jak drzewo układała, i sie owinęło dziecko pępowina, i musiala rodzić naturalnie dziecko itd. To normalnie szok.. Od razu chciałam wyjść pójść do laboratorium i zrobić badania na własną rękę, skoro w szpitalu mnie olali... A poza tym, na porodówce, to różnie jest. Zależy od kobiety jaki ma próg bólu, i jak sie Np. Kobieta przed porodem nasłucha takich rzeczy jak kobieta sie drze, itd, to sie boi, ze nie wiadomo co to będzie., a w sumie może być ok...

Wygląda na to, że niektóre z Was będą mogły obchodzić dzień matki z maleństwem na rękach:)

Aniuradzia jestem pod wrażeniem Twojej rozległej wiedzy dotyczącej ciąży i niemowląt.

Madziunia, moja siostra (Twoja imienniczka) miała podobny problem - tylko miała umiejscowiony w nosie przez co miała problemy z oddychaniem. Jakiś czas po porodzie jej to usunęli i nie odnowiło się.

no widzisz madziunia :) Na pewno będzie dobrze, tylko teraz musisz się z tym głupolem na nosie pomęczyć, ale to już nie długo... sama zobaczysz, szybko o nim zapomnisz.

Ja też mam plamy na twarzy, to są zmiany hormonalne, zupełnie normalne w ciąży. Często układają się w kształt, ładnie nazywany motylem: czoło, policzki i broda lub górna warga. Ale nie koniecznie. Ja akurat tak mam :) Jeśli je macie to chrońcie twarz wysokimi filtrami i kapeluszami (są teraz w modzie :)) całe lato, róbcie delikatne peelingi i można zaopatrzyć się w dobry krem rozjaśniający na noc. Wtedy same powinny się usunąć wraz ze zbędnymi kilogramami, hormonami ciążowymi i innymi pozostałościami pociążowymi :) Ale jeśli się to zaniedba to na długo pozostaną pamiątką ciąży.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Kati, Mona czyli jesteście następne do rozpakowania :) Trzymamy kciuki :) Oby dzidziusie były otoczone najlepszą opieką :) Piszcie co u Was :)
Adaszelki co u Ciebie? Napisz nam coś jak już ochłoniesz z emocji :)

Się zaczyna :) Ja tu myślę o zajęciu podium na porodowych wyścigach czerwcówek, a tu d*pa :D Heloł!!! Miałam być jedną z pierwszych!!! Robicie mnie w konia :D Idę robić przysiady...

http://www.suwaczek.pl/cache/17b721e0e2.png
url=http://www.suwaczek.pl/]http://www.suwaczek.pl/cache/480727b525.png[/url]

Agusia moja ciocia też miała to w nosie i nawet nie zauważyła tylko ciągle miała krwotoki z nosa i lekarze nie wiedzieli od czego, bo nikt nie zaglądał i poszła do laryngologa to na drugi dzień miała skierowanie do szpitala na wycięcie (to miał być wtorek) ale że w piątek miała wizyte u ginekologa to za jednym razem chciała załatwić wszystko to żałowała że nie pojechała w ten wtorek od razu, bo do piątku tak urosło, że też nie mogła oddychać. Skrzepy krwi dosłownie z nosa leciały:/ I wycinali Jej to nie cały miesiąc przed porodem a mi to chcą wymrozić ale dopiero po porodzie:( Od razu powiedzieli że naturalny poród nie wchodzi w grę i miała cc, bo niby się zagoiło ale pod wpływem wysiłku mogły naczynka popękać. Tak mi to tłumaczyła.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Witam się i ja, czyli Kati wyprzedzisz mnie :)) Chyba. Trzymam kciuki aby Aleks był zdrowy, aby wszystkie podejrzenia okazały się bezpodstawne. Jak tylko bedziesz mogła daj znac co i jak albo poproś swojego J żeby nie trzymać koleżanek przy nadziei w niepewności. Powiem szczerze że trochę Ci zazdroszczę, bo już jutro przytulisz swoje maleństwo.

Ja robie wszystko jak nakręcona, dzisiaj znowu przerzuciłam chałupę do góry nogami i nic, staram się nawet nie położyć w ciągu dnia, kręgosłup nawala ale jakoś daję radę.

Madziunia Ty też się nacierpisz biedulko ale taki już los mam, musimy zacisnąć zęby i brnąć dalej.

Aniu - mam nadzieję że Twoje wyniki wyjdą dobrze.

Ja dzisiaj miałam odebrac GBS ale oczywiście zapomniałam i muszę czekać do poniedziałku.

Dziewczyny które się martwią za małymi dzieciaczkami. Mnie lekarz tłumaczył że jeżeli przepływy są oki i nie ma rozbieżności wielkich, tzn dziecko rośnie proporcjonalnie to nie ma mowy o patologii. I ja się tego trzymam zeby nie zgłupieć z nerwów.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09p07w7qeniegr.png

Mooniak kupilam drutki do teflonu i nimi szorowalam wszystkie kafle i fugi... Ale trwalo to kilka tygodni... Niestety nie jest to latwa sprawa.
Teraz to juz luzik no co tydzien przejade i jest czysto...
Jesli masz lity kamien to moze warto czyms do nagrobkow sprobowac? Ale to latwe nie bedzie, bo kamienie powinny byc zaimpregnowane... A jak nie byly to harowa straszna...

cichaasia jak szyjka się zgładza to tak jak mówisz dojrzewa do porodu. Bo żeby dzieciaczek się urodził szyjka musi być między innymi gładka :)

aniaradzia ja bym pojechała z tata do szpitala żeby go zbadali

~Asia92c witamy na forum :)

Gosia 1 czerwcowa faktycznie widać różnicę :)

ania90 nie wiem jak wygląda czop śluzowy ale po tym co piszesz pomyślałabym że to właśnie czop :)

Martyna677 można jeść truskawki w ciąży :) mają mnóstwo witamin :) a w dodatku pestki zawierają sporo błonnika :) więc na zaparcia idealne :) sprawdziłam :)

justi90 czujesz rozpieranie bo pewnie Dzieciaczek się układa do wyjścia :)

benq4259 pewnie błąd pomiaru. Nie denerwuj się. Skoro lekarz nie powiedział że jest coś nie tak to nie ma się co martwić. I nie czytaj w necie o różnych chorobach bo tam można wszystko wyczytać

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3qzk9fgf5.png]Tekst linka[/url]

Aniaradzia Czy ten sposób z octem, zadziała też na fugi? Wiem, że ocet jest dobry na różne zabrudzenia, ale nie wiem czy jakoś inaczej fugi octem trzeba myć, rozcieńczyć albo coś, czy zadziała Twój sposób z ręcznikami?

Madziu tak mi przykro że męczysz się z tym dziadostwem, ale już coraz bliżej rozwiązania, a potem to ustniesz i będzie ok:-)
Kati, Mona trzymam kciukI za Was!!! :-)
Skoro nie ma czym się przejmować plamami to git!:-)
Martyna mnie Też silo się w nocy że urodziłam, ale moja córcia była dziwna... miała dwa wielkie zęby trzonowe z przodu a reszta była mleczna. skąd takie bzdury biorą się w głowie człowiekowi? :-) mam nadzieję że jednak córka urodzi się bezzebna :-D
adziu tak mi przykro że męczysz się z tym dziadostwem, ale już coraz bliżej rozwiązania, a potem to ustniesz i będzie ok:-)
Kati, Mona trzymam kciukI za Was!!! :-)
Skoro nie ma czym się przejmować plamami to git!:-)
Martyna mnie Też silo się w nocy że urodziłam, ale moja córcia była dziwna... miała dwa wielkie zęby trzonowe z przodu a reszta była mleczna. skąd takie bzdury biora się człowiekowi? :-) mimo wszystko mam nadzieję że moja dzidzia urodzi się bezzębna:-D
GrGosia Trzmam Kciuki aby Cie nie rozłożyło i abyś dotrwała zdrowa do porodu!
Ja byłam u gastrologa i wytłumaczyl mi wszystko.Jelita chore i po ciąży czekaj mnie sterydy :-( ale to dopiero po więc na razie nie myślę o tym. Powiedział jeszcze że wskazane byłoby jednak cesarskie cięcie.
Moja koleżanka co jest w tym samym tygodniu co ja leży w szpitalu i W każdym razie dziś mnie wystraszyła bo mówi że wczoraj zaczęło ja kluc w pochwie i czuje takie parcie, zbadali ja i ponoć coś tam się rozwiera I zaczną się poród. Wystraszyłam się bo mnie też tak kluje i ciśnie, mam nadzieję że to jeszcze nie to....

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hvnkej0on.png