Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Martyna dobrze że się odezwalas bo już sie martwilysmy. Ten 8 miesiąc to chyba jest jakis krytyczny moment bo wszystkie dziewczyny piszą że mają dola.
U mnie na biegunke gin powiedział ze mogę wegiel albo z metod naturalnych make ziemiaczana (lycha mąki popita wodą) .
Dziś mialam udane popoludnie. Byli u nas dobrzy znajomi, tacy przy których nie muszę skakać bo sami mi jeszcze pomagaja i mielismy grila :) tak sie najadlam kiełbaski i boczku ze chyba umre w nocy na zgage ; p ale tak mi tego brakowalo ze trudno. Fajnie tak raz na jakiś czas się odstresowac w swoim towarzystwie bez udawania i glupich komentarzy :) padam na pyszczek także Dobranoc ;)

Surikatka mam tak samo jak ty, brzuch pobolewa mnie od 2 dni, tak jak na okres, a chwilami czuję takie ukłucie. Brzuch mi się nie spina ani nic takiego, na ktg zero skurczy, co do długości szyjki to pojęcia nie mam, bo ostatni raz u gina majty w dół poleciały przy potwierdzaniu czy bije u dziecka serce. Co do wilgotności to też rano jest więcej, nie chcę wcześniej urodzić więc zarządziłam celibat:-) od 37 tygodnia będziemy za to pracować podwójnie, z czego mąż się bardzo cieszy :-). :-) Termin mam na 2 czerwca więc wszystko się może zdażyć już w maju. Mój mąż jak mu o tym powiedziałam to stwierdził, że jutro pojedziemy zobaczyć gdzie dokładnie jest szpital w którym chcę rodzić - jest w innej miejscowości.
Codziennie proszę maluszka żeby poczekał aż przyjadą meble, bo wszystko w workach....
Dzisiaj zrobiliśmy prawie ostatnie zakupy, zostało tylko łóżeczko, materac, klin, laktator i jestem przygotowana:-) poprałam rzeczy do spakowania do szpitala, w poniedziałek uprasuję i będę pakować torbę. Reszta ciuszków itp zostanie poprana i poprasowana jak będą meble:-) jak ja nie zdążę, to zawsze jeszcze będę dwa dni w szpitalu więc mama ogarnie...

http://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd6h1k729o.png

Migotko na pewno będzie wszystko dobrze:) Ja też ostatnio zaczynam panikować, bo nie jestem w ogóle przygotowana na ewentualne szybsze przyjście na świat naszej córeczki... Dopiero w przyszłym tygodniu zamówię resztę wyprawki i wybiorę wózek... Strasznie mi czas ostatnio ucieka i jakoś tak wena padła prawdopodobnie przez kiepskie samopoczucie:( Jutro zaczynam 34tc i wiem, że do końca niewiele zostało ale mam nadzieję, że mała jeszcze poczeka troszeczkę:)
Ewcikk u mnie też dzisiaj straszna depresja:/ Cały dzień przeleżałam ze złym humorem:( Jakaś taka załamana wszystkim:( Teraz sobie siedzę z miseczką lodów, mój D spotkał się z kumplami na małe % i całe szczęście, bo aż miałam wyrzuty sumienia, że ja dzisiaj taka zdołowana i w sumie nie chciałam, żeby przeze mnie miał kiepski wieczór:) Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej:D
Tetide cieszę się, że po takiej przeprawie jesteś zadowolona:) Ja po porodzie też w końcu będę miała łóżko sypialniane, bo na razie nie możemy się zdecydować co i jak ale może przed porodem się uda kupić:) Nie narzekam na nasz narożnik ale nie ma to jak łóżko i wygodny materac:)))))
Mooniak ja na razie dawałam radę sama:) Zaraz idę sobie zrobić małe spa na poprawę nastroju i się okaże czy moje zdolności przez tydzień się nie pogorszyły:)
Monjamonja mój ostatnio powiedział, że jak już spakuje torby do szpitala, to zrobimy próbną akcję porodową aby był gotowy :D Uśmiałam się:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Madziunia super te przyborniki ;) ja do takich życzy mam dwie lewe ręce wiec ewentualnie internet i allegro mi zostaje ; p
Chcialam was popytać czy macie może specjalne kosze na pieluchy? Bo podobno pakują każdą pieluche osobno i nie czuc smrodku, wogule oplaca sie z czymś takim bujac? Może głupie pytanie ale jakos mi naszlo jak myslalam o wyposażeniu pokoju małego ;)

Madziuniu, ale z Ciebie artystka!!!
Tez bym sobie porobila na szydelku ale doby brak;)

Aniu, nie nam kosza ba zuzyte pueluchy, bo wielorazowek uzywan. Zreszta jak bylam na jednorazowkach to tez nie mialam. Smieci sie czesto wynosi i wcale tak nie czuc. A na wyjazdy, czy wizyty w gosciach i tak takiego kosza bie bedziesz taszczyc. Wtedy warto kupic torebki na pieluchy np tescowe lub babyono. To takie jednorazowe reklamoweczki perfumowane i nie masz wyrzutow sumienia zostawiajac taki pakunek w koszu znajomych;)

Moj tez sie zarzekal, a zmienial ze mna rowno. Nie zapomne pierwszej kupy Danusinej.
Byl u nas w szpitalu, trzymal Danusie na rekach a ja rozmawialsm z kolezanka przez telefon. Dancia zrobila raz potem jeszcze poprawila a on z przerazona mina kazal mi konczyc rozmowe bo dziecku przecieknie;)
Na szczescie tak zle nie bylo, ale jego miny nie zapomne do konca zycia;)

A kosz przy zmianie pieluszki niestety nie pomoze;) poczatkowe kupy sa mleczne wiec nie smierdza;) dopiero jak juz dziecko wcina mieso;) a do tego czasu maz sie oswoi;)

Ale kupy takiego maluszka wcale nie śmierdzą, "aromatu" nabiorą jak dziecko zacznie jeść coś więcej niż tylko mleczko :) A mężem się nie przejmuj, bo jak pojawi się maluszek to i światopogląd mu się zmieni. Jak zostanie sam z dzieckiem to raczej nie będzie miał wyjścia. Maska gazowa lub spinacz na nos i do dzieła :)

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44j3cqc9p3e.png

Gosiu nie zawsze tak jest z facetami. Mam kolege z bylej pracy, ktory stwirdzal o kupa.... Hmmm Ewa wraca za godxine to zmieni..,, skonczylo sie na tym ze to ja zmienilam pieluche bo mi szkoda bylo dziecka...

A moze to byl jego sposob na "wkopanie" goscia w zmiane pieluchy;D

Aniu, widok przerazonej miny wart miliona dolarow:D

Z reguly jednak tatusiowie szybko krzepna i pieluchy zmieniaja rowno z mamami. A jak teraz w ciazy mialam mdlosci to maz kazda pieluche musial zmieniac bo moja zmiana pieluchy konczyla sie godzinnymi torsjami w lazience... Ale nie marudzil bo cierpial razem ze mna;)

Hej ;-)
Aniu ja kupiłam taki kosz z polecenia znajomych co owy posiadają. Moim zdaniem to super sprawa, bo np jak ja jestem cały dzień samą w domu to nie dam rady dwa razy dziennie śmieci wynosić, kosz stoi koło przewijaka co jest kolejnym plusem. A jednak nawet siuski i kupki niemowlaczka mają swój zapach może nie straszny ale mają.

A ja uważam, że taki kosz to jest dodatkowy gadżet bez którego można się obejść, może zmienię zdanie, jak pojawi się na świecie źródło owych śmierdzących pieluszek:)
Mam nadzieję, że mąż będzie mi pomagał, w sumie to nie ma wyjścia bo wracam na studia w październiku...
Zamiast tego kosza wolę wybrać się na warsztaty chustowania i kupić chustę... oj korci mnie, korci...

http://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd6h1k729o.png

wczoraj kupiłam Lidlowe pieluszki 3-6 kg. Mam nadzieję, że starczą na długo, bo zamierzam używać wielorazówek.
Właśnie Aniu, ile kropel olejku herbacianego / lawendowego dodajesz do wody do tego wiaderka, gdzie pieluszki czekają na pranie?

Co do zmiany pieluszek - zmieniałam już mojemu siostrzeńcowi, ale jeszcze te mleczne, późniejsze niestety mnie odrzucają. Mam nadzieję, że z własnym dzieckiem jest inaczej, ale też mój mąż jest mniej wrażliwy na zapachy, więc liczę na jego pomoc w razie potrzeby :)

Mąż do 2 w nocy robił podłogę na dole, idę popatrzeć, chyba skończył i mi zostawił sprzątanko :)
Miłego dnia!

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Gość ewcikk

Hej dziewczyny
u mnie humor trochę lepszy, ale do normalnego jeszcze daleko.
Mam pytanie, czy któraś z Was
zamawiała coś u tego sprzedawcy MakaszkaHandMade?
Chciałabym się skusić na pościel, ochraniacze i kocyk.

Surikatka takie bóle to może skurcze przepowiadające. Położna mi mówiła że jak się pojawiają to tylko w nocy i od tego czas zazwyczaj po ok 2 tyg jest poród :) a w którym jesteś teraz tyg?

Martyna witamy z powrotem na forum :) już myślałam że jesteś rozpakowana i nie masz czasu do kompa usiąść. Dobrze że wszystko ok u Ciebie :) ja byłam u stomatologa w ciąży bo chciałam tylko skontrolować stan zębów czy jeszcze są w miarę całe. ALe nie robiłam nic prócz czyszczenia kamienia bo okazało się że mam dwa ubytki ale wytrzymają do czasu po ciąży i wtedy zrobię bo bez znieczulenia to ja nie dam rady

Wymiotujące dziewczyny panuje jakiś rotawirus i to pewnie stąd Wasze dolegliwości. A wiem to od pani w aptece bo mnie rozłożyło jakieś choróbsko i mąż pojechał do apteki po krople do nosa i paracetamol bo miałam temp 37.8 i pani w aptece powiedziała żeby nie jechać na IP bo się pozarażamy. No i zawołaliśmy lekarza do domu żeby mnie sprawdział co tam ze mną się dzieje i okazało się że mam zapalenie oskrzeli :/ tak więc jestem na antybiotykach od wczoraj. Dostałam Amotaks 750 mg. A powiedzcie mi czy można w ciąży używać kropel do nosa z ksylometazolinem? Bo mi kiedyś lekarz powiedział żeby nie użyć bo powodują skórcze macicy. A wczoraj jeszcze wyczytałam że mogą mieć wpływ na przepływy w łożysku... A w nocy spać przez katar nie mogę bo mam wszystko zapchane. A w ogóle lekarz się zdziwił że w zasadzie w jeden dzień rozwinęło się u mnie zapalenie oskrzeli.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3qzk9fgf5.png]Tekst linka[/url]

ania90 myślę że takie pojemniki są fajnym pomyslem tylko że trochę wpędzanie się w koszta. No bo przecież trzeba będzie kupować wkład z workami a tego to pewnie pójdzie sporo. Niedość że pampersy drogie to jeszcze woreczki specjalne trzeba kupować. Ja pomyślałam że postawię sobie śmietniczek na pampersy i po zmianię każdego pampersa zapakuje w woreczek śniadaniowy i zawiąże żeby nie śmierdzaiła a na koniec dnia wyrzuce do śmieci. Teraz tak robię z kocią kupą i nie czuć smrodku więc myślę ze z pampersem będzie podobnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3qzk9fgf5.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny dzięki Wam udało mi się w końcu spakować torbę do szpitala. Muszę jeszcze dopakować oczywiście kilka szczegółów w tym stanik do karmienia który właśnie się suszy. A muszę Wam powiedzieć że pierwszy raz kupiłam sobie staniki Alles na allegro bez przymierzania i ku mojemu zdziwieniu i jeszcze większej radości okazały się idealne! Jeden mam taki zwykły bawełniany na początek i po domu, a drugi wyjściowy zeby bar mleczny się dobrze prezentował :)
A Wy jakie staniki kupujecie?

Martynka cieszę się że wrocilas cała i w dwupaku!

A jeszcze zauważyłam że dłuższy czas nie ma Gosi 1 czerwcowej. Mam nadzieję że u niej też wszystko ok!

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44j3cqc9p3e.png