Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja juz wczoraj zmajstrowalam torbe szpitalna. Mam w niej zapasy na dwa dni. Pozniej maz dowiezie zapasy, ktore przyjda chyba jutro;) tez je przygotuje w malych siatkach w jednym pudle, zeby maz wiedzial co i gdzie ma. Bo teraz w tym rozgardiaszu to wiecej szukamy niz znajdujemy;)

A powiem Wam, ze stwierdzilismy z rodzicami ze trzeba pomalowac parapety zewnetrzne no i wzielam sie za ich mycie zgodnie z opisem na farbie i co??? Okazalo sie ze po prostu znow nie byly myte z 20 lat i dopiero aceton rozpuscil ten wiekowy brud... Tak ze tylko malowany bedzie parapet na balkonie:D bo on jest kompletnie odrapany ;)

Właśnie niechcący posmarowałam sobie brzuch płynem do higieny intymnej:). Wczoraj dostałam 2 próbki z ziaji i dzisiaj chciałam wypróbować krem na rozstępy i go właśnie sobie odłożyłam na bok. Mąż wczoraj szukał pewnej ulotki i musiał mi wszystko pomieszać:) Nabrałam podejrzeń, gdy się nie wchłaniał.
Kiedyś robiłam sobie maseczkę do włosów z nafty i kiedy mi zabrakło poprosiłam siostrę, żeby mi jeszcze polała nią włosy. Oczywiście pomyliła butelki i zamiast naftą polała mi włosy płynem do higieny intymnej z wyciągiem kory dębowej (miały taki sam kolor;D) To chyba jakieś fatum;D

Dziewczyny byłam ostatnio na wizycie lekarskiej wszystko jest w porządku ale dostałam wiadomość która mnie nieco zszokowała otóż lekarz stwierdził że to chłopiec a nie dziewczynka Po raz pierwszy o płci maleństwa dowiedziałam się w szpitalu a teraz inny lekarz stwierdził że to chłopiec hehe najlepsze jest to że pół szafy mam w kolorze różowym ciuszki dostałam a te które kupiłam do szpitala są w neutralnym kolorze Stwierdziliśmy z mężem że płci dowiemy się dopiero przy porodzie bo nie ma co się nastawiać Chociaż mąż jest zdania że to dziewczynka :)

La mariposa ja zawsze sobie tłumacze, że jeden dla mnie drugi dla małej:) Albo jak z pudełka to zawsze mam wytłumaczenie, że ja swoją porcją muszę się dzielić więc chce więcej:)
Surikatko te wszystkie wcześniejsze w różowych opakowaniach zostały zamienione niby. Te co są jeszcze na magazynach to wyprzedają a teraz jest seria właśnie z tym drzewkiem ale te same produkty są. Cieszę się, że z Twoim maluszkiem jest wszystko w porządku:) I z Tobą oczywiście też :D
Supermoniczka śliczny konik:) Ja od wczoraj też wróciłam do akcji, bo jakoś te kilka ostatnich dni nie miałam głowy do filców ale już nadrabiam zaległości, bo czas ucieka :)
Mooniak nie jesteś sama:) Ja też nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda:) Na szczęście mam teraz przykład z siostry i powoli się dowiaduję jak to wszystko wygląda:) zego wymaga nasz szpital, co można a co nie więc to jak dla mnie spore ułatwienie z czego bardzo się cieszę:) Dowiedziałam się np że muszę mieć nakładki do karmienia, czego w sumie nie miałam zamiaru kupować. Na pierwsze dni każą stosować aby dziecku było łatwiej.
Agusia30 a powiedz mi czy widziałaś gdzieś taki przybornik żabę do kupienia? Bo ja właśnie jestem w trakcie produkcji ale jak szukałam szablonu czy wzoru to był problem, bo takiego czegoś nigdzie nie było. Znalazłam tylko jeden obrazek w internecie na którym było właśnie coś podobnego:)
Aniaradzia miałaś się oszczędzać a Ty znów walczysz:D
monis8931 to niezła akcja:) Ja ostatnio na wizycie kazałam się mojemu lekarzowi dokładnie przyjrzeć czy na pewno córeczka, bo moja teściowa cały czas mi wmawiała, że nie wyglądam jakbym miała urodzić dziewczynkę i czasami aż sama zaczynałam wątpić hihi:) No ale na szczęście się potwierdziło i nawet dostałam zdjęcie na potwierdzenie i widać czarno na białym co tam ma między nóżkami:)
Diana brzuszek spory już:) Ale śliczny:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Madziunia, nie widziałam go na żywo, tylko na jednym z linków od Was (może właśnie Twój;D).

Monis8931, ja również dostałam mnóstwo różowych ciuszków, dlatego starałam się kupić uniwersalne. Lekarze potwierdzili mi już wielokrotnie, że to córeczka. Na wydruku ze szpitala mam na piśmie - płeć żeńska:D Jesteśmy bardzo nastawieni na Julinkę, a dla chłopca nie wybraliśmy nawet imienia. Jednak niespodzianki się zdarzają. Najważniejsze, żeby było zdrowe:)

mooniak
Ja na szkołę rodzenia miałam chodzić ale koleżanka mi trochę odradziła, w sumie opowiedziała mi o czym tam mówią a ja stwierdziłam że te wszystkie rzeczy już wyczytałam w gazetach i na necie. A Ty będziesz mieć cesarkę czy źle zrozumiałam?
Też nie mam za dużego pojęcia i doświadczenia w kwestii porodu i niemowlaka strach się bać ale myślę że z czasem się wszystkiego same nauczymy :)

Ja wczoraj się trochę przestraszyłam mały tak nagle zaczął okropnie kopać przez godzinę się nie uspokajał naprawdę się zmartwiłam i do tego brzuch mi twardniał co jakiś czas. NIe wiem czy to ma związek ale chwile przed tymi wygibasami zjadłam mandarynkę może to przez nią... Dziś trochę lepiej chociaż też dokazuje :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

Agusia30 to zapewne mój:) Właśnie cały czas nadganiam aby go w końcu skończyć, bo pracy z tym od ho hoo... Nie sądziłam, że tyle czasu mi to zajmie:) A robię dwie takie żabki:)
Sabrinko u mnie mała od kilku dni tak bolesne kopniaki daje, że chwilami na prawdę wymiękam:( Dziś mojemu mówiłam, że ma małą zabrać na drzemkę, bo akurat się kładł przed pracą, bo ja muszę iść obiad ugotować a mała nie daje mi spokoju:) Brzuch ciągle przez ta twardy i robi się to coraz mniej przyjemne. Zastanawiam się czy to aby normalne, że tak gwałtownie się rusza ale to też może przez to, że ma mniej miejsca, jest większa i ruchy są bardziej odczuwalne bo jakby nie było to już trochę siły mają te nasze brzdące:)
Mooniak a ja dziś sobie uszykuję na kolację pastę z tuńczyka z jajkiem i ogórkiem kiszonym:) Tak za mną chodzi od rana ale na razie nigdzie nie byłam aby się zaopatrzyć w składniki:)

A ja niebawem zmykam na wizytę do mojego doktorka i może się dowiem co mi się dzieje z moim naczyniakiem/ziarniakiem, bo dziś znów zahaczyłam i krew się lała:( Oby to nie było nic poważnego:(

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Chyba faktycznie nasze maluchy są już takie duże i silne z dnia na dzień coraz mocniejsze te wypychania czuję. Ale aktywność też zależy od tego co zjem zauważyłam.
A jeszcze się pożalę do tej pory nie miałam takiego problemu a tu teraz od kilku dni mam takie stopy spuchnięte ehhhh... coraz ciężej te dni lecą...
Moonik ja mam nadzieję że u mnie termin się nie przesunie do Twojego terminu szczerze mówiąc wolałabym żeby się nawet lekko przyśpieszył. Piękny czas tej ciąży ale już lekko mam jej dość jednak...

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

Monia no nieźle :) To macie niespodziankę :) Na szczęście masz uniwersalne ciuszki też. Ja z tego względu, że takie rzeczy się zdarzają kupowałam tylko uniwersalne ciuszki. Ale dostałam od rodziny niebieską górkę ciuszków z statkami, smokami i samochodzikami :) Cóż, dziewczynce body w statki mozna jeszcze załozyc i do tego różową opaskę ale u chłopca z różem juz gorzej :) Poza tym ja mam w planach trzecią dziecinę dość prędko więc uniwersalne muszą być :)
A u nas trochę się ochłodziło więc siedziałysmy z Małą przez 4 godziny na placach zabaw, 3 po kolei :) Trochę ryjek opiekłam ale jest ok :)
I akurat wtedy przyszedł wózek :/ No cóż, pomachałam sobie ulotką DHLa i jutro mąż odbierze z poczty :)
mooniak ja mieszkam w DE i tu się plan porodu ustala wcześniej na porodówce (znieczulenia, zabiegi relaksujące itp.). Wszystko sobie zapisują i ustalają ze mną szczegóły. Potem jak wpadnę z rykiem :D to tylko wyjmą moją kartę i nie bedą męczyć dokumentami ani pytaniami. Fajnie to zrobili.

http://www.suwaczek.pl/cache/17b721e0e2.png
url=http://www.suwaczek.pl/]http://www.suwaczek.pl/cache/480727b525.png[/url]

A ja robię sobie Las Palmas na balkonie. Ładnie go pomyłam. Natłuściłam płytki klinkierowe, przyniosłam rozkładane krzesło, zrobiłam mały stolik z szafki i wyniosłabym palmę z salonu, ale byłoby za dużo krzyku, więc poczekam na męża. Jeśli jutro się wyrobię ze sprzątaniem, to kupię sobie parasol przeciwsłoneczny. Pogoda jest przepiękna i teraz sobie siedzę z laptopem sącząc wodę z plasterkiem limonki przez słomkę:)