Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Agnieszka to się ciesz, że tak mało :P Jeśli nie stosujesz żadnej diety ani nic z takich rzeczy to naprawdę nie ma co się przejmować. Organizm sam się dostosuje. Poza tym może nadrobisz w 3 trymestrze, który już za pasem :)

Ja się trochę też zaczynam martwić, bo już mam 8 kg na plusie. A gdzie jeszcze do 3 trymestru. Coś się boję, że ponad 20 przytyję :P

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

Sabrinko, chyba w 100 ml ale to w laboratorium Ci rozpuszcza. Ja tylko przynosilam sloiczek z glukoza:)

Gadaniem mamy sie nie przejmuj, na tym etapie warto po woli kompletowac wyprawke przy pierwszym dziecku. Przy kolejnym juz pozniej bo czesc rzeczy sie ma po pierwszym:)

My dzis poprosilismy tesciow o obejrzenie uzywanego kosza mojzesza, ktory znalazlam w Gdyni. Obiecali ze podjada obejrzec i zdecyduja czy warto kupic...

Ciesze sie, bo na drugie lozeczko juz nie bede miala miejsca a kosz mojzesza jest duzo mniejszy:) i mam nadzieje troche zabezpieczy syncia przed wtargnieciem na niego Danusi:)

W naszym stanie nie ma co przejmować się dodatkowymi kg. później będziemy się martwić,a póki co to najważniejsze jest zdrowie dziecka :)

Sabrinko.Glukozę 75g. rozpuszczamy w 300ml wody.

A co do przesądów,o kupowaniu wyprawki dla dziecka,to uważam że to bzdura,bo niby kiedy My mamy to kupować?Nie ma co wierzyć i brać do siebie takiego "doradzania":)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sg7rfmlj3yhcp.png

Gość Agnieszka91

Póki lekarz nic nie mówi to jest chyba ok. Oczywiście moja tesciowa skomentowała to tak: Tak bo w ciąży zachciało jej się jakiś diet(w zyciu zadnej nie stosowałam ani nie nie odchudzałam). Jeszcze przez to ze nie tyje chore dziecko urodzi!!!!.
Może nie powinnam jej tu obgadywać ale z komu mam się wyzlic jak nie wam.

Dzięki idę chyba w piątek na ten test mam nadzieję że będzie wszystko ok.
Przesądami się nie przejmuje, ale nie powiem że mnie to nie denerwuje.

Agnieszka91
Żal się po to tu jesteśmy. Też jestem na swoją czasem tak zła że no! Może przez to te spięcia brzucha są. Także kochana wyluzuj ja się staram już słuchać jednym wypuszczać drugim uchem :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

Ja nie rozumiem takiego gadania- nie kupuj dopóki się nie urodzi. No to przepraszam bardzo, z porodówki mam iść od razu na zakupy, bo nie mam w co dziecka ubrać? Durne przesądy. Nie cierpię takiego gadania. Tak samo jak wmawiania komuś diet, bo tak naprawdę zazdrości się przemiany materii. A że jeszcze teściowe tak mówią to jakaś paranoja. Nie dość, że stresują, to jeszcze później się dziwią, że krążą takie nieładne kawały o teściowych.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

Agnieszka91
Moja koleżanka jest w 23tyg i tez przytyła tylko 1,5 kg lekarz też u niej nie stwierdził żadnych nieprawidłowości z tym związanych ,to jest kwestia organizmu,może masz dobrą przemianę materii i dlatego.Tak już się przyjęło że kobieta w ciąży musi dużo przytyć i wtedy jest wszystko ok,ale to nie prawda,każda z nas jest inna .

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sg7rfmlj3yhcp.png

Gość Agnieszka91

Ja w przesądy też nie wierze. te zabobony wymyslaly nasze babcie w czasach gdy nie było usg i takej wiedzy o ciąży i opieki ciężarnych.Nie popadajmy w paranoje. Ostatnio babcia się przeraziła bo pokazałam jej zdjecie brzucha mojego i powiedziała ze ciężarne nie powinny się fotografować a czemu?? To mi nie wyjaśniała. Albo jeszcze głupi zabobon który słyszałam ale nie mam pojęcia po co tak się robi to .... uwaga.... zaklejenie pępka w czasie jakies podróży... jej ludzie z nudow chyba to wymyslaja...

Ja tez nie rozumiem tych przesadow. Powiem Wam, ze jak tesciowa mi kazala kokarde czerwona przywiazac do malej to mialam ochote ja udusic. Nosz kurde... Jak osoba wierzaca moze takie zabobony rozszerzac... Ehhh powiem Wam masakra.
Co do Wagi to ja jeszcze nie wrocilam do wagi sprzed ciazy (no moze teraz dobijam przez to lezenie ciagle) tak ze na razie powiedzmy mam wage startowa:) w poprzedniej ciazy przytylam tylko 7 kg ... Po powrocie ze szpitala wazylam mniej niz przed ciaza. Tak ze wcale nie trzeba sie matrwic. Moja lekarka wcale nie komentuje wagi:)

Gość Agnieszka91

A jeszcze jeden usłyszany dawno temu.... Jeśli chcecie aby wasze dziecko miało kręcone włosy to... przytulcie się do barana:))) Normalnie sama do siebie się smieje. Kto to wymysla??? A tym bardziej kto w to wierzy:)))