Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

aniaradzia A mogę wiedzieć do jakiego Ginekologa chodzisz? Ja chodzę do Kliniki Saif... :-) Też jestem zadowolona, ale te końcowe wizyty i koszty, i niektóre badania, przy ktorych trzeba kombinować o skierowanie zeby badania były darmowe, troche to utrudnia wszystko..

witaj Monjamonja :)
Aniaradzia bardzo fajna ta lista przyznam szczerze ze bardzo mi sie przyda, ja rowniez zaczelam juz kompletowac wyprawke , znajomi dookola bardzo sie ciesza i co tydzien dostaje jakis prezent dla coreczki, mam juz tez lozeczko :) wrocilam niedawno z wizyty z mala wszystko ok rosnie zdrowo, na wadze +11 ! przed ciaza wazylam 50 kg, postaram sie rowniez przeslac zdjecie swojego brzuszka.

Jak dobrze, że choć forumowiczki spodziewają się też chłopców:-) Wśród moich znajomych jest dziecio-boom. W sobotę i niedzielę urodziły sie moim kolegom córeczki. Kolejne 3 koleżanki i ja mamy termin na czerwiec i wszystkie spodziewamy się dziewczynek:-) w ogóle jaki był szok jak kolejne chwaliły się ciąża i okazało się, że wszystkie cztery mamy termin na czerwiec. Jedyny problem to, że każda chce rodzić w innym szpitalu bo tak byłaby szansa się spotkać na porodówce:-)

Ciesze, sie dziewczyny, ze lista Wam sie przyda:)
My np zrezygnowslismy z Wozka bo cora pokochala chuste a koszt chusty to ok 300 zl wiec znacznie mniej niz wozek:)
Pozwolilam sobie zaznaczyc od razu ktore kosmetyki sie u nas sprawdzily. W rossmsnie sa w miare tanie i na karte rossne jeszcze mozecie dostac odpowiedni rabat... Pieluch newborn polecam rossmanowe, no takiego malucha to trzeba i tak co dwie godziny przewinac, wiec szkoda kasy na drozsze:)

Gdyby ktoras z Was natknela sie na promocje chusteczek huggies to dajcie znac:) jakos dawno nie bylo a mi sie zapasy koncza... One sa wygodne bo mozna je latwo rozerwac i jak tylko siusiu to taka poloweczka przetrzec, a jak wieksza sprawa to cala uzyc:)

Justynko swietne wiesci!!! A Waga sie nie przejmuj takie kruszynki jak Ty to szybciutko wracaja do wagi sprzed ciazy.

Martyna677
Mam to samo z tym spinaniem też jak leże na wznak i na prawym boku się nasilają. Tylko że mój lekarz twierdzi, że tak być nie powinno. Widzisz co lekarz to inna opinia. Ponadto jak byłam w szpitalu to też się spotkałam z opinią, że na tym etapie ciąży to już normalne że będzie się spinał. Także nie wiadomo kogo słuchać. Jedno jest pewnie sporo mnie nastraszył tym szybszym porodem więc staram się leżeć ile się da.

Co do wyprawki to super lista. Ja nie mam jeszcze prawie nic. Kusi mnie oglądam ciągle, ale jakoś nie mogę się zmóc i kupić. Jeszcze mama mnie wnerwiła ostatnio, że przed porodem się nie kupuje bo to zła wróżba itp. Nie wierzę w to ale jakoś takie gderanie mi od razu radość takich zakupów odbiera ;/

U mnie 7,5 kg do przodu obecnie z tym ostatni miesiąc 1 kg. Na początku dużo przytyłam, chyba przez to że nie miałam żadnych mdłości i innych dolegliwości. Teraz mam nadzieje że troche waga przystopuje.

Dziewczyny jeszcze jedno wiem że już był ten temat ale zanim go odgrzebie minął wieki. Apropo testu na cukrzycę w jakiej ilości wody się rozpuszcza tą glukozę?

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

U mnie dopiero dziś jak byłam na poczcie to pani przede mną była z córką i wnuczką i ta córka do mnie ale się pani naczeka z tym brzuszkiem - w sumie było miło, choć i tak mnie nie przepuściły bo były w trakcie "załatwiania". A co do Krakowa choć jestem z wlkp to naszły mnie nostalgiczne wspomnienia otóż w zeszłym roku podczas urlopu Zakopane -Kraków w sierpniu mój mąż oświadczył mi się na Kazimierzu - najpierw zabrał mnie do Bagateli na sztukę Carmen, a potem do żydowskiej restauracji (z polecenia cioci) i mi się oświadczył po kolacji -aż dwa dni potem się do niego prawie nie odzywałam bo mnie po prostu zamurowało (taki to był szok bo się nie spodziewałam), a na drugi dzień zabrał mnie do "Piwnicy pod Baranami" na sztukę "Jest bardzo dobrze" a tam z widowni wywołali nas na scenę związali nam ręce szalikiem i udzieli ślubu, a ja dostałam kwiatka z balonów. W styczniu minęło 6 m-cy od naszego ślubu, ach miło tak powspominać...

http://fajnamama.pl/suwaczki/1ow6m3e.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/vfajssf.png