Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewzyny moj maly chyba ma skok rozwojowy. Budzi sie co chwile i co chwile chce jesc. Brzuch boli placze s ja juz troche padam z sil bo przy mężu sie nie uspokaja :-(

A mam jeszcze jeden problem. W ciazy zrobily mi sie ciemne plamy na skorze pod pachami. Jedna plama nawet jest troche na piersi. Isc do dermatologa?moze ktoras z was cos wie o takiej przypadłosci? Strasznie brzydko to wygląda :-( raczej nie dodaje mi to pewnosci siebie :-(

Kurczę ale to za długi czas już na oczyszczanie noska. ..ona mi się cały czas krztusi i boję się ze mimo podawania antybiotyku przeszlo na drugie płuco albo choroba wraca. ..czasami na prawdę mam już dość ale to za sprawą bezsilnosci bo co dzień mowie sobie ze małą nie będzie się krztusila i staram się a to gowno daje...teraz się poryczalam bo na prawde przytlacza mnie to wszystko. ..w poniedziałek na kontrole i boję się ze szpital będzie...a jeszcze w piatek musi mieć szczepienie bo to wzw to lekarka mówi że z tym dłużej nie można czekać.nastepne będą odroczone na 6tygodni

Sloneczko1q moja mała odkad skonczyla dwa tygodnie to pije po 120 ml, ale nie zawsze, zdarza sie, ze nie dojada tego, zalezy od dnia...

Zieloona dobrze, ze bylas czujna... Jestem z Ciebie dumna... A lekarz... Bez komentarza... Moze to przejaw agresji, ale bym teraz poszla i kazala mu zeżreć cale opakowanie tych tabletek na raz, idiota jeden...

Magdzia u mnie tak bylo, ze jak mala w nocy spala np od 21 do 4-5 rano to w dzien jadla czesciej a teraz znowu jej sie przestawilo i w nocy budzi sie np wczoraj o 1:30 potem o 5, czasem o 2 albo 2:30... (Zepsula sie, musze oddac do naprawy);-) A za to w dzien je co 3 h rowno teraz wiec one sobie same to reguluja, wydaje sie, ze jak w dzien jedza czesciej to po to, zeby w nocy sie nie budzic... No nie wiem, tak sobie sie doszukuje teorii;-p

Kaseya super, ze sie obronilas, meeega gratulacje, wiem jak to stresujace choc mam tylko licencjat...

Hanka05 mi tez sie bardzo podobaja te chusty jak dziewczyny zaczely wstawiac zdjecia a i na wakacje np mogly by byc bardzo praktyczne, ale moj M stwierdzil, ze jak Lenka jeszcze podrosnie to ja nie dam rady jej nosic, no ale on wtedy bedzie mogl...

Ewek89 dziekuje, ja lubie angielski i bylam juz na dosc wysokim poziomie po liceum lecz po 4 latach przerwy na studiach, gdzie mialam tylko podstawowy ang. cofnelam sie do poziomu pre-intermediate bo duzo zapomnialam nie uzywajac tego jezyka, tylko sporadycznie w pracy, ale to tez bardziej podstawy... A teraz juz trzeci rok magluje, zeby cos z tego miec i szkoda mi przerwac znowu wiec jakos musze dac rade, nawet z dzieckiem...

Szczesliwa mamusiu moja tez kicha caly czas, ale tak jak Marti pisala to chyba normalne choc ja mam wrazenie, ze ona ma caly czas zapchany nosek i tez sie znowu zaczela krztusic, jestem przerazona chwilami...

Dzis wieczorem po kapieli M tak wydarl na mnie ryja, ze mala oczy jak kartofle zrobila, a o co? O to, ze mu podalam ubranko w rozmiarze 56 a ona w nie nie weszla, ale ostatnim razem jeszcze wchodzila, wiec co ja mam centymetr w oczach?! Chodzi juz w 62, ale w niektore 56 jeszcze sie miescila a dzis juz nie bo jej sie dekolt pod szyja robil... Ale ten sie wsciekl a ja sie az poplakalam jak zobaczylam mine malej... Serce mi omal nie peklo, ze ten idiota jej funduje takie emocje... I sie skonczylo klotnia i obrazony poszedl spac, niech idzie i nie wraca, ja nie chce, zeby moje dziecko sluchalo takich scen, obiecalismy sobie, ze nie bedziemy sie przy niej klocic tylko jak cos to wyjdziemy, "damy sobie po razie";-) i wrocimy a to co dzis bylo to mnie zabilo! Mam ochote zabrac mala i uciec na drugi koniec Polski albo i swiata!
Przepraszam za zale, ale komu jak nie Wam... Za wczesnie go pochwalilam, za wczesnie... A myslalam i mialam nadzieje, ze juz zawsze bedzie tak cudownie, ale widze, ze nie... Nadzieja matka glupich...

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

A mala Lenka w nagrode zaraz po tej akcji bo bylo karmienie go obrzygala od stop do glow, moja kochana dzielna corusia!!!:-D podziekowalam jej, jestem z niej dumna... Co prawda swoje nowe ubranko w rozmiarze 62!;-) tez i kanape, ale najwiecej na niego polecialo:-D to byl jej pierwszy taki wielki rzyg, ze az nosem polecialo, dwoma dziurkami, a zgadnijcie kogo wolal na pomoc...

Bezczelny...

Mi sie Mala zaś w druga stronę przestawila ze ost noce budzi sie po 2 a pozniej po 6, w dzien co 3h musi byc a co, a pod wieczor zwykle jest 2,5h żeby po kapaniu butla i do spania. 6 posilkow na dzien wychodzi+2 z mojego gdzies tam pomiędzy albo zamiast rano z mm. Tyle ze ja robię z 3miarek i rzadko wypije cale, 70-90 przewaznie a w nocy jak sie jej uda nie zasnąć zbyt mocno to wypija niecale 4 miarki. Teraz jak sie będzie budzic częściej w nocy to będę ja przeciągać żeby jednak to jedno karmienie miala.

Kuzwa napisałam taki długi post z moimi zalami i sie nie dodał:-(
A tak potrzebowałam to wylac z siebie:-( generalnie mam już dość tak bardzo że cały spacer z Dorotka przepłakałam :-( i prosze dziewczyny weźcie mnie ze sobą na koniec świata!!!

Emagdallenka jesteśmy spod Bielska Białej
Zielona masz 5 za czujność! Super że z lekami się wyjaśniło. Co do lekarza- zrobiła bym jak Dominika! ciul jeden!
Kaseya i Dominika zaslugujecie na WIELKIE gratulacje! !!

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

No i mala sie obudzila przed 1...:-/ czy myslicie, ze to moze byc wina pampersow? Bo uzywalismy Pampers a dostalam od kolezanki takie duze pudlo Dady z Biedronki z promocji i sa tak gowniane, ze mala jak sie zsika to ma tam mokra skore normalnie a przy Pampersach tego nie bylo, skora byla sucha nawet jesli pieluszka byla wylana po brzegi, a tu jeden sik, gora dwa i takie rzeczy, bo glod ja raczej nie budzi bo malo zjada i idzie dalej spac moja biedna... No ale wypadaloby je zuzyc, ale to okolo 2 tygodnie zajmie a to wlasnie od czasu zmiany tych pieluszek mala przestala w nocy tak dlugo spac... Juz chcialam chociaz polowe znajomym oddac bo im sie na poczatku miesiaca tez urodzila coreczka, ale glupio im gowno wciskac bo i tak maja jeszcze ciezkie noce... A szkoda mi dziecka mego...

Szczesliwa mamusiu a ta sapka to sama mija? Kiedys o tym czytalam i faktycznie w sumie by moglo pasowac... I jak dlugo to trwa? A czy to niebezpieczne?
Co do facetow to naprawde maja nasrane w tych glowach, mozgu tam nie uwidzi... Szkoda wlasnie tylko tych biednych dzieci, ja sama sie w domu pelnym krzyku i placzu mamy wychowalam i nie chce, zeby moja kochana tez sie w takim wychowywala, jutro, tzn dzis mu o tym powiem bo w emocjach to juz nie chcialam z nim wcale rozmawiac, jak ochlonie to moze przemysli swoje zachowanie, moze zrozumie, ze takim zachowaniem u corki nie zapunktuje, a wiem co mowie, mojego ojca bilam czasem jak bylam mala a mama przez niego plakala... Naprawde w takich chwilach bardzo chetnie bym to wszystko w cholere zostawila, jedzmy wiec...:-)

Kaseya to malutko zjada, a ile wazy?

Dobra Wrozko dzieki za gratki:-) zapraszamy do podrozy zycia...;-p ja siedzialam pol h w lazience i plakalam, zeby mala tego nie widziala az mi tchu braklo i klatka piersiowa bolala... A jak ja slyszalam i nie moglam do niej isc to jeszcze bardziej mi sie lzy lały. Wiem, ze ona i tak wyczuje, ze cos jest nie tak, ale nie moglam pozwolic by patrzyla na moj placz, wystarczy, ze chwile to widziala. Bysmy we trzy zalozyly taka fajna, bezstresowa rodzinke...:-) moze jeszcze ktos sie przylaczy...:-) czasem mi sie marzy swiat bez facetow...

Gość zielooona

Ale jaja z tymi chłopami... Wojny i głodu im trzeba, czasami wyłączają myslenie i nic nie zrobisz, przejdzie im :) jak nie tesciowa to chłop nawala i tak w kolko a my musimy wszystko wybaczać i ogarniać, eh kobiety!! Bądźcie dumne ze to wytrzymujecie, nie jedna by juz w psychiatryku wylądowała ale nie my, my mamy forum naukowo- psychiatryczne :D

Kaseya, a powiedz proszę czy cicatridine dopochwowe to bezpieczne? Nic na ten temat konkretnego w ulotce ale uwierzyłam pani w aptece ze to nawilżające cudo, wiec myślę ze ok... Przepraszam ze nadużywam Waszej uwagi ale dawno znowu nie byłam w takich tarapatach heh :/

Dominika tez mi sie wydawalo ze Malo ale spisywalam ile je i wychodzi 700-800 ml mleka na dzien z moim razem. Tydzien temu na zwyklej wadze wazyla okolo 4,5kg a ma 6 tyg tylko ze te pierwsze dwa, trzy tyg jestesmy w plecy z waga bo 4kg powinna ważyć dwa tyg po urodzeniu a wazyla dopiero jak 4tyg miala.
Zielona mysle ze to ok, co prawda przy centella asiatica pisze ze nie mozna doustnie ale mysle ze glpbulek nie jesz..:) Siostra mojego tez jest farmaceutka i miala babkę co chciala inne tabletki bo po globulkach jej sie strasznie odbija..xd albo facet chcial mniejsze czopki bo mu za bardzo z uszu wystają i źle sie spi..:)

Gość zielooona

Kaseya, hah! Dobre :D szło by pewnie książkę napisać, Ciebie też to czeka, i te intymne pytania przy ladzie :P mój wujek miał hemoroidy i kupił w aptece podpaski duże ze skrzydełkami i klnal ze to nic nie wchłania, i tak ma wszystko z krwi i tak, chodził do tej apteki i zmieniał tylko firmy a farmaceutka się dziwiła co to za hemoroidy ze mu podpaski nie wchłaniają :P aż go ciocia przylapala ze klei te podpaski nie do majtek a do dupy :P

Dzisiaj n a ślub koleżanki, oby było cieplej niż wygląda bo spodni nie założę, muszę iść w sukience, najchętniej bez majtek, ale mam jeszcze odchody to nie ryzykuje :D
dzień dobry? Juz? :)

Dzień dobry ;)
Zielona ja też dziś na coś jakby ślub. Idę w bluzkę i spodnicy co by dostęp do cycu był :D zimno się zapowiada a ja nie chce zakładać rajstop bo też mnie pobolewal rana po cc :( muszę chyba kupić z 2 rozmiary wieksze.

Dominika szacun za angielski, ja sobie obiecuje od kilku lat że się wezme. A w ciąży to już wogóle miałam się uczyć ale mózg odmawiał posluszenstwa :D
Co do chusty to też się boję że nie dam rady nosić bo naradzie jest ponad 3 kg ale za chwile będzie więcej a ja słaba w plecach :/

O tak forum rozwiązuje wszystkie moje problemy. Na seks nie mam ochoty więc po co mi facet ;D

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jg4siydgu.png

Dominika to moze ja noc zakładaj pampersy a dady w dzień.
Mój też kilka razy dziennie kicha. No ale skoro płacze i ma łzy to niosek też mu przytyka ale położna ppowiedziała że jeśli nie ma wydzieliny to ok.

Mój wczoraj wisiał na cycu od 19 do 21:30 - non stop. Jak go odsuwalan to wyl. Za to pospal do 2:) ale już płakałam z nim. Plecy bolały jak diabli. Czasem zazdroszczę tym na mm bo można chłopa samego z dzieckiem zostawić albo obudzić chociaż na jedno karmienie :/

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jg4siydgu.png

Zieloona mojemu juz przeszla glupota... Prosil, zebym sie na niego nie gniewala przed chwila, a ja go nazwalam patolem i powiedzialam, ze byla umowa, ze nie ma scen przy malej i nic go nie usprawiedliwia i spytalam czy widzial jej mine, widzial... Nosz kurwa te jaja oberwac bo innego pomyslu nie mam...:-)
Ryczalam ze smiechu z tego wujka:-D

Kaseya no to 700-800 to sporo, moja tez tyle zjada w ciagu doby... No tak, pamietam, ze Ci malo corcia przybierala tylko na cycu...

Hanka05 ja tez na okres ciazy mialam tyle planow, ze nadrobie ten angielski, ze bede sie uczyc w domu slowek, zeby jak najwiecej umiec a tu takie zacmienie mialam, ze ledwo co mi sie udawalo przetrwac zajecia raz w tygodniu i nawet zadan domowych czesto nie odrabialam bo nie w glowie mi to bylo, a teraz czuje, ze moj mozg wkoncu wraca do normy i hormony tez juz sie uspokoily... Co do chusty i plecow u mnie podobnie, po calym dniu z mala wieczorem mnie bola plecy a nie nosze jej zbyt wiele a co dopiero po kilku godzinach np w chuscie... A wazy juz pewnie okolo 6 kg...
Z tymi Pampersami to w sumie genialny pomysl:-) jade dzis z mala jej dylizansem po pieluszki do Rossmana, ale kupie i tak juz 3 bo ta dupka jej tak rosnie... A tych dwojek mamy duzo a na noc moze nawet lepsze jak wieksze beda...
Co do karmienia no to fakt, w karmieniu mm jest fajne to, ze kazdy moze nakarmic i dzieki temu czasem ktos nas moze zmienic i zastapic w obowiazkach:-) wlasnie i plecy tez sa problemem przy kp, dla mnie by przynajmniej byly, mimo iz cycki mam male to kregoslup juz zuzyty jak na ten wiek...
O nosku: wydzieliny, czyli gila??:-) moja ma jakby katar, tez jakos tak czesciej kaszle i inaczej, wczesniej ten kaszel byl suchy a teraz jakby mokry i to mnie tez niepokoi, nie wiem czy czekac z tym do wizyty, ktora mamy dopiero 8 lipca czy isc wczesniej z nia jako dziecko chore... Zeby sie cos powaznego nie rozwinelo...

Mam genialny pomysl, ktory sie wiekszosci spodoba!
Sprzedajmy naszych facetow gdzies za granice do burdelu...;-p i bedziemy ta kase, ktora zarobia ogarniac...:-)

Zielizka u nas od 4 walka z bąkami byla... Tez daje bobotic tylko ten w kapsulkach, ale na razie przestalam bo dwa dni takie kupy robila, ze az na plecach miala i pomyslalam, ze to po tym boboticu, juz sama nie wiem co lepsze, czy dawac czy nie dawac, glupieje... Wspolczuje egzaminow, wiem co znaczy pusta glowa... Kurcze z tym to nam akurat ten maj nie podpasowal bo wszystkie egzaminy juz z dzidziolami... Badz dzielna i nie lam sie, jak tyle babek bedzie za Ciebie kciuki trzymalo to zaliczysz, mi sie udalo:-)

No a moja mala obudzila sie dzis o 1, potem o 4 i jeczala i prezyla sie w lozeczku wiec wzielam ja do siebie na lozko, troche pospala, ze 20 minut tez ze stekaniem, wzielam ja na brzuchu polozylam(daje jej tydzien, ze sie z brzucha na bok i na plecy bedzie przewracac bo juz dzis jej malo braklo) i potem puscila baka i zaczela przysypiac ale niestety tylko zaczela ale nie skonczyla bo nie spi do tej pory;-p a ja po tej jej pobudce o 1 to dopiero o 3 zasnelam i za godzine znowu trzeba bylo wstac...:-/

Dominika nie wiem jak to robisz ze pamitasz co kazdemu odpisac..xd
Ja juz nie pamiętam kiedy o 8 bylam wyspana xd
Zielizka nie stresuj się egz tylko skutecznie daj do zrozumienia ze masz dziecko..ja miałam obronę bez wpisów w indeksie bo babeczka na urlopie i nawet powiedziały ze same sobie wpis załatwia żebym nie musiała z mala jeździć xd da się?da się..bo jak bylam w dziekanacie bez niej to nic się nie dalo..takze mlucha do cyca i na egz:)
Ja mam inny problem ze spaniem..po karmieniu tak mocno zasypiam ze nie czje z na ręce leze i któryś rz juz rano się budzę z okropnym bólem dloni i przedrmienia:/ Wesele brata mnie w lipcu czeka i jak pomysle ze musze sukienki szukac..wolalabym getry:) a dzisiaj jedziemy do tescio na pól dnia i mam nadzieje ze Karola wytrzyma ladnie:)