Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Moja mycha spala od 23 do 7 z jedna przerwa na karmienie tzn ze mama sis wyspala :D a teraz sobie lezymy... :D tak bardzo ja kocham....
Zauwazylam albo mi sie wydaje po prostu ze oddalamy sie z mezem od siebie... nie chcialam zeby tak bylo.... nie mamy juz tyle czasu dla siebie... maz mi zbytnio nie pomaga co mnie drazni ... i wydaje mi sie ze uwaza mnie za zla matke.. ciagle jakkes uwagi ale sam sie nie zajmie mala... nie wiem moze ja mam urojenia...

http://fajnamama.pl/suwaczki/98q2pw6.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/b5ltwan.png

Gość zielooona

Nie mogę przestać myslec ze za dwa tyg do gina... Niema szans :P chyba ze się cud stanie i ozdrowieje :D
Dominika, myszeczka, usg robi przez brzuch czy dopochwowo? :P

Ale fajnie macie z tym morzem, ja ze Śląska to bym cały dzień w aucie spędziła :/ nad morzem tylko raz w życiu byłam!!

Hanka05
Ja mam nad morze (tam gdzie jedziemy) 340 km.Tak więc myślę,że bedzie o.k.Poza tym Kuba,jak wsiadamy do samochodu zasypia :)

Kubie też się łuszczyła skóra,po kąpielach w EMOLIUM,już od 2 tygodni jest o.k:)

Dziewczyny po cc,macie wrażenie,że Wasza skóra na brzuchu jest nadwrażliwa (uczucie podobnie do poparzenia słonecznego)?

Hej dziewczyny! Ja mam kilka mikrozawałow dziennie! Mały je tak lapczywie że sie krztusi. Wogole ile trwa u was takie własciwe ssanie( nie mowie o wiszeniu na cycku dla przyjemnosci ) u mnie dosłownie 5 minut i cycek wyssany. To moze byc tak szybko ? Ktoras tak ma?
U nas brzuszkowy problem trwa... ehh taki urok najgorzej ze mlody sie budzi przez to :-(
Ola ja mam takie uczucie. Dodatkowo obrzęk przy bliznie takie uczucie jakby nie mojego ciała. I jak myje sie to musze bardzo delikatnie bo boli.

Kalina moja Oliwia też kilka razy dziennie się krztusi i dlatego zaczynam popadać w depresję. ..jeszcze zapalenie płuc nie wyleczone a jak tak dalej bedzie to skonczymy w szpitalu bo mała nadal pokasluje. ..co dzień mowie sobie ze nie dopuszcze do jej krztuszenia ale się nie da.wczoraj was pytałam dziewczyny czy wasze dzieci też tak mają ze czasami cały dzień są bardziej ospale ni zawsze?

Zieloona,
ja też jestem pierwotnie ze ślaska:),w góry za to masz blisko:) ,też pięknie:)

Anela78,
ja byłam w weekend w galerii z Kubą,chciałam kupić sobie gacie,ale dziecko mi nie dało:( (w Mango są juz fajne wyprzedaże,gdyby któraś się wybierała:)

Co do solarium ,to też pewnie chodziłam,jak urodziłam Karle i mleko sie nie zważyło:D

I jeszcze jedno mam wielkie cycki,oczywiście,jak na mnie i kurcze jestem jakaś niewymiarowa przez to:D bluzki nie mogę kupić ,w S cycki mam plaskate,a M za duża w pasie.
Macie tez taki problem?

widzę, że nasze dzieciątka mają podobne godziny na przekąskę w nocy :D
Mnie baardzocieszy mój Skarb - taka grzeczniutka jest, że szok! Płacze tylko jak ma coś do zakomunikowania: je, śpi i kupy robi :D trochę zaczyna czuwać i wtedy jest rozkoszna!!
Zwlekaliśmy długo z rodzicielstwem, ale teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej!!
--
KalinaMi wg książek wystarczy 10min aktywnego ssania i dzieć powinien być najedzony (reszta to przyjemność wiszenia ;) )
Ola mam to samo - w nic się nie mieszczę ze starych obrań bo cycki górą wychodzą ;) a w większym rozmiarze wyglądam jak w worku :D

Fajnie, że poruszyłyście temat podróży. Dorotka ma 2 tyg i w weekend mamy jechać ~100km do rodziców. Myślicie, że to dobry pomysł z takim maleństwem, czy się umęczy? Póki co dobrze reaguje na auto i nie ma problemów.
U Dorotki skóra po lampach mocno schodzi - trochę nawilżamy po kąpieli i jest lepiej :)
--
Szwy pozdejmowane - CO ZA ULGA!!!! Na barku brzydko zszyli, ale to nic! Korzystając z mega komfortu i ładnej pogody idziemy do parku :D :D

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

I jeszcze mam pytanie do PSIAR :D :

Jak przedstawialiście Dziecku psu-jakieś specjalne metody? Jak się układa relacja i czy nie macie jakiś problemów w ogarnięciu wszystkiego?
(Nasza Mantra obecnie rezyduje u rodziców i mamy ją przywieść i nie wiem czego się spodziewać ;) )

z góry dzięki za odpowiedzi :D

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Kalina Mi,
Mój mały też tak łapczywie pije,a póżniej go brzuszek boli,wiem,że to nie typowe kolki,bo nie występuje regularnie,raczej zza szybkiego połykania.
Co do ksztuszenia,to mi się ostatnio zakrztusił kroplami z vit C,aż przestał oddychać na chwilę:(strasznie się tego boje :(
Dlatego boję się go z kimkolwiek zostawiać,poza moim tatą,bo jest lekarzem i mama pielegniarka,ale oni byli u nas tydzień i wrócili na śląsk. Kuba wisi długo na cycu,ostatnio tak się najadł,ze wszystko zwymiotował i buzia ,i nosem,też się tego boje,ze się zakrztusi i będzie miał zachłystowe zapalenie płuc.

Dzisiaj w tvn24 mówili,że zmarło 5 tyg dziecko,prawdopodobnie (zespół nagłej śmierci łóżeczkowej) i ja już mam schizy.

Dobra Wróżko,
My mamy psa,a właściwie suczke,przygarniętą ze schroniska,kt,była znaleziona z małymi.U nas super,Tinka kocha Kubusia,jak płacze,to jest pierwsza przy wózku:)
Ma chyba taki instynkt,jak ja:) i mam wrażenie,że gdybym małego jej podrzuciła ,to by miała laktacje:D
Jeżeli Twój piesek nie był agresywny wcześniej,to powinien dobrze zareagować,pewnie najpierw będzie wąchał i sie pzryglądał,a póżniej pilnował.

Myśle,że spokojnie możecie jechać do rodziców,skoro mała dobrze toleruje jazde samochodem:)

Gość zielooona

Kaseya, my smigamy po parkach, cały dzień można w chorzowskim parku, przy zoo spędzić, w zoo też świetnie się spaceruje ale bilety drogie. Do Tych/Tychow się wybieramy nad jezioro paprocany- piękne widoczki i ścieżki do spacerku - ponoc, bo jeszcze tam nie byliśmy :) na razie tyle odkryliśmy :P jak D ma od południa to u nas na wsi smigamy miedzy blokami :D Ja mieszkam niedaleko A1 to moze kiedyś się uda wskoczyć jeszcze nad morze, ale to juz muszę umieć siedzieć! Bo do auta na czworaka wchodzę jak pies się krece, układam i można jechać ale nie za daleko :D

Dobra Wróżka 100km to nie tak daleko, zrobicie dwie przerwy na przytulanie i wietrzenie dziecka i będzie grało! :D

Ola, w góry nie lubię, dla mnie wiecznie to samo, las, pole, restauracje :P moze mi się juz przejadlo!

Witam wszystkie mamusie
Czytam Was cały czas na bieżąco ale jakoś ostatnio nie miałam czasu napisać nic.U nas jak na razie to sytuacja nasza wygląda tak:Malutka jutro skończy 4tyg.
Mała dostała krostki na buzi i zastanawiam się czy to potówki czy może trądzik niemowlęcy?
ubieram ją odpowiednio do pogody nie przegrzewam jej,
dziś posmarowałam ją bepanthenem zobaczymy czy to coś nam pomoże,a może któraś z was ma jakiś sposób jeszcze???
my na obiad dziś zrobiłyśmy gołąbki z młodej kapustki...mniam mniam
Ile razy u was była położna???U mnie jak do tej pory 2 razy.
Dziewczyny jak też czasami mam chwile zwątpienia mam wszystkiego i wszystkich dość....ale jak pomyśle ze to tylko takie okres przejściowy to od razu mam inne myśli...i jest OK
Odpukać w nie malowane moja gwiazdeczka nie ma kolek i nie ma problemu z kupką ani z gazami a to chyba ma po tatusiu jak walnie....więc nas to nie dotyczy....ale wam które się z tym zmagają współczuje...ale musicie być silne wszystko kiedyś ma swój koniec...i te nieszczęsne kolki też w końcu się skończą...a wy już tylko będziecie mogły się cieszyć z waszych maluszków...
My teraz jesteśmy przed kupnem karuzeli...któraś z was pisała coś o jakiś mobilach czy coś takiego o co chodzi z tym???
Mojej małej to za to się ulewa niby się jej odbija ale i tak potem uleje albo zdarza się jej puścić pawika...
U nas języczek czyściutki.Pupcia ok. a jak miała zaczerwienioną to bepanthen pomógł polecam.

Gość zielooona

Mój synek też się krztusi jak mleczko mocno leci, tak mi go szkoda ze wyciskam rękami te szybkie mleko i dopiero dostaje jeszcze raz. Bardzo się boje ze nie będę mogła mu pomoc odkrztusic czy złapać powietrza ale odzywam daleko te myśli od siebie.

Zaparzylam sobie rumianek- niewiem czy okład zrobić czy wypić :P

Zieloona,

ja pochodzę z Tychów,bardzo fajnie jest nad Jeziorem paprocańskim:)polecam ,super miejsce do spacerow,można sobie usiąść i wypic kawe,a nawet się wykąpać:)).Dla starszych dzieciaków fajne place zabaw.Brakuje mi takiego miejsca w Warszawie,no coż ale czego się nie robi dla miłości:D

A tak odnośnie spacerów i dziewczyn z Warszawy,jak będziecie miały kiedyś okazje,to wybierzcie się do Parku Zdrojowego w Konstancinie.My byliśmy w zeszły weekend,fajne miejsce do spacerów,szkoda tylko,że nie ma jakiegoś jeziorka,czy basenu dla starszych dzieciaków.

Dziewczyny chyba dostałam okres. Chyba, bo juz nie krwawiłam, teraz znowu krwawię, ale bez mega bólów brzucha jak sprzed ciąży nie mam pewności :D

Mojej malej też się ulewa, czy beknie czy nie. Rzuguś też od czasu do czasu się pojawia, ale nie panikuje z Tego powodu tak jak na początku.

Macie jakiś sposób na katarek u dzidziuśków? Mi pielęgniarka powiedziała, że jak nie ma gorączki i nie kaszle to do lekarza kurde ma o co iść, a Tosia się męczy. Niby próbuje udrażniać nosek aspiratorem, gruszką, psikam wodą morską, ale średnio to pomaga...

http://s5.suwaczek.com/201505091764.png

Gość zielooona

Ola! Jak milo :) i wyjaśniło sie- z Tychow, nie z Tych :P:P same dobre rzeczy słyszę o tym miejscu, moze w weekend się uda :)

Pierwszy raz po porodzie, popatrzylam troszkę miedzy nogi, i co?!? Wystaje mi tam jakieś mięso :( juz teraz to mam dola mega, płakać mi się chce!!!!! Juz wiem co mnie tak boli...

Dzięki Dziewczyny za odpowiedź :D :D na Was zawsze można liczyć :D :D
Zieloona tak a propos wesel:Ile w kopertę. Koniecznie pokaż 'mięsko' położnej - może trzeba poprawić szycie? Trzymam kciuki żeby było dobrze :* :*
A może my się spotkamy w tych Tychach - bo czasem też tam spacerujemy :D

U nas położna była 4 razy :)