Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

hejka dziewczyny :)
wróciłam już na ziemię - dzięki za pamięć :)
Widziałam serduszko! Niestety to była bardzo krótka wizyta w klinice w Łodzi i dali mi popatrzeć 3 sekundy - a moja druga połowa w ogóle nie mogła być przy tym :( W takich klinikach to normalne - pokazują tylko, że in vitro udane i do widzenia. Na "seans" mam iść do mojego lekarza prowadzącego. Tak czy inaczej bardzo się cieszę :)
Płaczu jednak nie było - nie zdążyłam się wzruszyć :(
Zielizka - baaardzo fajny film!
Odezwę się jutro. Spokojnych snów!

Gość paula.1228

Joasiu ale pewnie mieliście się z tym 3 migdałem... dobrze , że już ładnie mówi :) mojej siostry ciotecznej synek mówi tylko tak i nie czasem powie ciocia a jest 3 latkiem może też ma 3 migdał, on tak jakby chciał a nie mógł widać , że próbuje ale mu nie wychodzi.. może wspomnę jej , że to może być to :)

Tola pewnie wiesz, ze w Polsce dopiero 3 latków kierują gdzieś dalej jak nie mówia a tam u was lepsza profilaktyka :) ważne , że wogóle mówi mój też dopiero na wakacjach zaczął budować zdania z 3 wyrazów a teraz sypie jak się widzi zdaniami czasem cięzko go zrozumieć np hulajnoga to paci paci hehe nigdy bym się nie domyśliła gdyby to nie było moje dziecko :D trzeba umieć rozszyfrować :)

Mój Marcinek jest z 11.11.11 a żeby było ciekawiej urodzony o 11.45 :D miał być Filip, ale nie wyglądał mi na Filipa hehe na Marcina się urodził więc jest Marcinek :D
A wy kiedy rodziłyście swoje pociechy? :)

Hej Dziewczyny:)
Przeczytałam tu kilka stron i widzę,że w większości są tu doświadczone Mamy:) To dobrze, bo hmm...jakby to powiedzieć:) wchodzę w nową dla mnie role:) w tamtym tyg dowiedziełam się o ciąży, jestem w 6tyg,termin Pani Dr wyznaczyla mi na 19maj:):):) do tej pory nic mi nie było, dziwiłam się tylko bo jadłam jak za pięciu, ale stwierdziłam że mam tak zawsze przed okresem(póki nie zrobiłam testu:). Teraz odmieniło mi się wszystko o 180st., nic nie moge jesc, non stop mnie mdli:( bede tu do Was zagladac i pytac o rozne roznosci, jesli moge:)
Pozdrawiam Was:)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-70938.png

ewek ja jestem w 8tc i powiem szczerze że myślę żeby już od przyszłego miesiąca sobie coś kupić. powiem szczerze cholernie siw boje rozstępów wiec może im wcześniej tym lepiej? a coś cię bardziej z kosmetyków zainteresowało? ja pójdę chyba do apteki zwby mi panie doradzily coś dobrego

Nasze szczęście przyszło na świat 20.04.2015 O godz 23.30

Hej
Ja w poprzedniej ciąży nie stosowałam żadnych kremów i rozstępy same się rozeszły. z kolei bratowa stosowała przed i po ciąży i rozstępy jej nie znikły. Tak więc myślę, że nie ma na to reguły.

kokosowa - nie chcę zmieniać lekarza wolę poczekać do nast wizyty, bo jak zacznę się nakręcać, że ciąża się nie utrzyma to oszaleję. W ogóle miewam straszne sny związane z nieboszczykami bo nie potrafię wyzbyć się złych myśli. Tak bym chciała bezstresowo podejść do tego okresu, ale po prostu nie potrafię :(

Gość paula.1228

Monika tak się cieszę, czekałyśmy na wiadomości od Ciebie :* jejuu tak się cieszę kochana.. już teraz się nie martw tylko ciesz się ciążą i swoim maleństwem :D

Ewek witaj :) co do kremów na rozstępy ja w pierwszej ciąży smarowałam już od 10 tc można nawet wcześniej żeby skóra się uelastyczniła :) ja kupiłam oliwkę w Rossmanie przeznaczoną dla kobiet w ciąży na rozstępy :) rozstępów na brzuchu nie mam wcale :D jedynie na tyłku 2 paseczki ale to bardzej z tego, że tyle przytyłam w ciąży bo nie załowałam sobie słodyczy szczególnie pod koniec ciąży dlatego lepiej uważać też na wagę żeby rozstępów nie było :) no i delikatnie na piersiach ale to nawet nie widać :) moja mama zawsze sobie wcierała te kremy szczególnie jak była bliźniakami w ciąży wyobraźcie sobie dziewczyny , że na brzuchu ma tylko parę niteczek, które jak się dobrze przyjrzeć to widać :) ale to może być dziedziczne hehe tak więc kremy i oliwki na rozstępy polecam jak najbardziej :) od połowy ciąży najlepiej też smarować olejkiem migdałowym tam na dole żeby nie popękać przy porodzie ja będę teraz o tym pamiętać bo nie dość, że mnie nacieli to jeszcze mocno popekalam ;/ ale się wymeczylam ze szwami

Gość paula.1228

myszeczko jesteś juz w 8 tc teraz jest moment kiedy beta osiąga największy przyrost jeszcze 2 tyg takiej męczarni i powinno przyjść troszkę ulga... do 14 tc powinno przejść :) trzymaj się dzielnie to wszystko dla maluszka :)

skorczina jak ja Cię dobrze rozumiem.. jak się kładę spać to 2 godz nie mogę zasnąć bo myślę i myślę... sny też nie ciekawe ;/ ale jak zobaczę serduszko myślę, że będzie już w porządku :) jeszcze tyle czasu...

Czesc majóweczki,podczytuję Wasze forum,jestem z Kwietniówek 2015 :)
Dodam tylko coś na temat mdłości.Moje zaczeły się juz w 7 tygodniu.Teraz jestem w 13tym i niestety nadal je mam,ale przełom nastąpił w 11 tygodniu,znacznie sie zmniejszyly.Wydaje mi sie ze to sprawa indywidualna.Części dziewczyn u nas ustąpiły szybko a część nadal ma niestety. Co mogę Wam poradzic to zjesc cos zanim sie wstanie z łóżka i pić duzo płynów,głównie wody.Trzymajcie się dzielnie,bo przeciez warto :) Powodzenia :*

http://www.suwaczki.com/tickers/relg6iyet7yobk7w.png
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd6iyebenc7kgi.png

hejka dziewczyny,
dziękuję za troskę - to miłe :)
Czuję się dobrze, ale wzięłam sobie zwolnienie do połowy października, bo w pracy miałam za dużo stresów.
Co sądzicie na temat pracy w kolejnych trymestrach? Niby ciąża to nie choroba, ale z drugiej strony jeśli mama jest spokojna i zrelaksowana podczas ciąży to i dziecko urodzi się spokojniejsze. Mówią, że takie dzieci lepiej się przystosowują do otoczenia podczas pierwszych mcy. Ciekawa jestem Waszego zdania...
P.S. Co do rozstępów to polecam kosmetyki Colway - nawet jeśli zrobią się Wam rozstępy to kolagen Silver w 90% je usunie (stosowany m.in. po operacjach plastycznych). Ja używam tego od 1,5 roku i mam cerę 20 latki. Dostępny w aptece (ale drożej) lub w necie.

Kokosowa
Hej moje mdłości troszkę się zmniejszyły ale niestety teraz mam okropne zawroty głowy, czasem boję się gdziekolwiek wyjść sama... Nie mam siły nawet domu ogarnąć... Coraz bardziej czekam na ten II trymestr i mam nadzieję, że będzie lepiej :)

Spokojnie :) Miałam to samo,za oknem byla w dodatku piękna pogoda a ja nie mialam na nic sily.Pociesze Cie ze z kazdym tygodniem powinno byc lepiej,a sily witalne tez zaczną wracac.Jeszcze 2-3tyg i poczujesz znaczną ulge :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relg6iyet7yobk7w.png
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd6iyebenc7kgi.png

Wczorajszy wieczór fatalny - wymioty kilka godzin. Dziś już zdecydowanie lepiej. Lekkie standardowe mdłości i bardzo delikatny bol brzucha. Najbardziej to żałuję że nie mam podglądu mojego Maleństwa na żywo ;)

Mój partner kupił mi 2 kremy - na.rozstepy i na uczucie swędzenia skóry brzucha. Zerkne jakiej firmy są.

Dziś szczęśliwie złożyłam dokumenty na studia a wieczorem jedziemy na działkę na której stanie nasz domek :)

Buziaczki dla Was :)

Paula, masz na myśli tą rossmannowską oliwkę na rozstępy?
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31360
Maga, na jakie studia się wybierasz? Ale zazdroszczę domku!! My na razie wynajmujemy, mamy w sumie oszczędności można by było wziąć kredyt, ale nie jestem do tego przekonana. Sama już nie wiem co lepsze, płacić komuś bezzwrotnie, czy płacić bankowi i za 30 lat mieć dom lub mieszkanie na własność ;)
Karola, a nie myślałaś o L4?

https://www.suwaczki.com/tickers/l22n9vvjkwvojafh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr20mmpxurxf9n.png

cześć dziewczyny, okres spóźnia mi się już 2 tygodnie, z obliczeń powinnam być już w 7 tygodniu ciąży. Odkąd zrobiłam test ciążowy i wyszły 2 kreski, zaczęłam robić sobie raz w tyg z krwi bhcg:
4.09.2014- 93,3
10.09.2014- 1116
16.09.2014- 9189,90
24.09.2014- 48420

czy to dobry przyrost? chodzi mi głowinie o ten z dzis, tj. 24.09. no i ten z zeszłego tygodnia.... boje się, że przyrost jest za niski. Chociaż sam wynik wskazuje na 6 tydzień i 4 dzień ( czyli na 7 tydzień) ach juz sama nie wiem. Denerwuje się. Jutro mam pierwszą wizytę u gina.