Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

VerySweetAngel mam tak samo boje sie zostawic malego z tesciowa bo ona nie szanuje mojego zdania! nie pozwole zeby mi malego w usta i po raczkach calowala on pozniej pcha je do buzki i po co ma jej zarazki wciagac. Tak samo wielka klotnia byla jak powiedzialam ze ma mi go przodem do swiata nie nosic bo raz za duzo bodzcow dwa ze to niezdrowe dla kregoslupa a ona na to ze nie on pierwszy i nie ostatni jest tak noszony a problemy z kregoslupem to i tak wszyscy maja.... a juz calkiem wyprowadza mnie z rownowagii tym jak przyjezdza wypachniona ze pol bloku oddychac nie moze i pozniej na rece chce mi go brac (nie wspomne juz o tym ze musze ja wyganiac rece myc bo dotyka wszystko co popadnie i do dziecka mi biegnie) no nie trawie tej baby.... najgorsze ze moj M sie nie odezwie no bo przeciez jak.... jak mi chora do dziecka chciala przyjechac bo co tam ze sie zarazi nie on pierwszy to juz wybuchlam i powiedzialam ze jej nawet nie wpuszcze!

DobraWrozko wlssbie probowalam na kangurka jak to najlatwiejsze to polwglam calkiem... ja kurcze boje sie ze malemu glowy dobrze nie podtrzyma a nie chce tak naciagac zeby go nie udusic

Spotkalam swoją polozna na spacerze mówiła że jeśli jest tylko śluz a nie ma kolek ani wysypek to mała może być uczulona nie typowo na nabiał tylko na glutaminiany które są zawarte w żywności o krótkim terminie do spozycia czyli np lody sery,niektore pieczywa i szynki a ja rzeczywiście z lodami przeginam więc koniec....mówiła że mam ugotować marchew zmiksowac i posolić trochę i tak raz dziennie pić bo ma dużo elektrolitow i jak mała skonczy 3miesiąc to pół łyżeczki dziennie marchewki jej dac oczywiście jak nadal będzie problem.zmieniając temat moja teściowa mieszka trzy bloki dalej A że mnie taka żmija kasajaca ze nigdy nie była na spacerze z rzadnym z trójki moich dzieci: ))))a moja córcia ostatnia jak ja zobaczyła to zaczęła płakać no cóż dziecko już jest takie małe mądre i poznaje złego: )

Dziewczyny, ja mam na wszystko jedna odpb- maja jest za mala i dzos sie juz tak nie robi. Nawet nie dyskutuje. Na spacer tez nie dam i gowno mnie obchodzi, ze by chciala. Maz mnie popiera w 100%. Mowi ze mama devyduje o takich rzeczach i koniec. W koncu to matka najbatdziej nie chce krzywdy dla dzecka a nie babka czy ciotka.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h47l07utr.png

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8yx8d7t5juzb4.png

Ja swojej mamie ufam i wiem że wszystko będzie ok chociaż czasem też mnie drażni np wczoraj. Że żle ma£ą podnoszę bo ona się boi dwa słowa grzecznoe jej powiedziałam i już po temacie. Teściowej nie dawałam kiedyś to i teraz nie dam zresztą to leniwe babsko i stare i na spacer to najlepiej jakby syn ją zabrał z wnuczką autem. Zresztą rzadko wychodzi z domu a jak już wyjdzie to się o własne nogi potyka i wiecznie gdzieś się wyrżnie. Także same widzicie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Ja sie zgadzam z Marti
Szczesliwamamusiu brawo!!!
szczerze to ja tej wiedzmy sie boje ale jesli chodzi o malego to dyskusji nie ma!
Moj maz niby popiera ale slowem sie kur..ka nie odezwie i jak zwykle wszystko jest na mnie:-P
Igor pospal 20 minut na mnie i 20 minut sam teraz ryk jak cyca zabiore a juz bokiem mu sie wylewa a ja czuje ze zaraz poczuje ;-) ;-) zjarane ziemniaki

Ni jestem wredna ale trudno nie lubię jak ktoś się madruje a nie wychowywał praktycznie swoich dzieci tylko babcia. Mówię o mojej teściowej której dzieci wolaly babcie od niej więc sorry.. .A zawsze mnie wkurwiala jak już byłam z pierwszym w ciąży ZOBACZYSZ URODZISZ TO SAMA NIE DASZ RADY ZAJMOWANIE SIE DZIECKIEM ZAKUPY OBIAD SPRZATANIE ITP i wiecie co ani razu nie poprosilam jej o pomoc z drugim byłam w ciąży to Krystian miał pół roczku i co i do końca z brzuchem nosilam na trzecie piętro w jednej ręce jego w drugiej zakupy jak się domin urodził to dwóch na rękach wnosilam do góry potem zbiegalam po zakupy i było posprzatane ugotowane i dzieci nauczone wszystkiego więc jak teraz byłam w ciąży to juŻ wszystkim mowila ze Marta to sobie da radę w każdej sytuacji a co! !!pokazać wrednym krowom. Ze gadać to sobie mogą ale nie na nas :)najlepsze mamusie pod słońcem: )

Gość majazmaja

Kobitki co Wy chcecie od tesciowych :) jakbym siebie "slyszala". Przerabialam to jak ur pierwsze dziecko nie dopuszczalam mysli ze ktos moze kochac moje dziecko bardziej jak ja, przytulac z taka czuloscia jak ja, calowac tak jak ja ale w końcu ktos mi madry wyjasnil ze to zwykla zazdrosc:) i tak bylo mojej mamie pozwalalam na duzo wiecej a u tesciowej szukalam argumentow zeby jej nie dawac malej. Ale z czasem i Wam sie zmieni bo dziecko bedzie mialo 2 latka i tez bedziecie chcialy gdzies wyjsc sie rozerwac z mezem. Moja tesciowa jak dzwoni ze sie stesknila to dzwonie do meza i mowie "sobota kino i jakis obiad" od razu pyt co z dzieckiem a ja mu mowie no mama dzwonila i sie stesknila haha i tak na 3 tyg mam z bani ja a do tego nie denerwuje sie ze caluje ja itp a jednak dziadkowie jak dla mnie maja bardzo pozytywny wplyw na rozwoj dziecka ktore czuje sie kochane i ma poczucie bezpieczenstwa. Lepiej nie palic za soba mostow bo przyjdzie potrzeba a tesciowe maja dobra pamiec:) i jak malucha nie oswoi sie z dziadkami to jak zajdzie potrzeba wyjscia to beda baly sie zostac. A dodam ze bylam na tyle bezczelna ze oni przyjezdzali a ja mala w wozek i sobie wychodzilam. Takze trzeba jednym uchem wpuscic a drugim wypuscic :)

Majazmaja kazdy ma swoje racje i powody;-) nie mowie ze bede utrudniac kontakt malego z tesciami ale on ma 10 tyg a ja juz widze roznice w traktowaniu jego i ich pierwszej wnuczki (corki brata mojego M) zreszta oni sami mowia ze przy pierwszym wnuku sie szaleje pozniej to juz z gorki. wystarczy ze mojego M traktuja jak chlopca na posylki i od brudnej roboty a jego brat z siostra swieci. Ja powiedzialam nie pozwole zeby moje dziecko czulo sie gorsze tak jak cale zycie czul sie moj maz. A jesli chodzi o tesciowa to ona miala czas wychowac swoje dzieci wiec od mojego wara!!!

m.g
Majazmaja kazdy ma swoje racje i powody;-) nie mowie ze bede utrudniac kontakt malego z tesciami ale on ma 10 tyg a ja juz widze roznice w traktowaniu jego i ich pierwszej wnuczki (corki brata mojego M) zreszta oni sami mowia ze przy pierwszym wnuku sie szaleje pozniej to juz z gorki. wystarczy ze mojego M traktuja jak chlopca na posylki i od brudnej roboty a jego brat z siostra swieci. Ja powiedzialam nie pozwole zeby moje dziecko czulo sie gorsze tak jak cale zycie czul sie moj maz. A jesli chodzi o tesciowa to ona miala czas wychowac swoje dzieci wiec od mojego wara!!!

Popieram w 200 %!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relgej2859ac3azz.png

http://www.suwaczki.com/tickers/2nn3csqvcr09ztkt.png

Co innego dwulatek, co innego niemowle :) ja kp, tesciowa pali, to nie ma szans :) jak ustalone zostana zasady odnosnie jedzenia, ogladania tv itd,to wtedy moge zostawic czy to u tesciow,czy swoich rodzicow! Na razie Maja jest zbyt mała i koniec. Ja albo mąż. Jedynymi osobami, którym bym zaufała, są moi młodsi bracia - oni się nie bedą wymadrzać i zrobią, jak poproszę :) no i kazdy ma inna sytuacje

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h47l07utr.png

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8yx8d7t5juzb4.png

Gość maratonkaa

Czytam o Waszych potyczkach z teściowymi i mi głupio trochę :). Boicie się zostawić dziecię z teściową z troski, a mojego syna wczoraj pilnował ochroniarz w pracy, podczas gdy ja pakowałam rzeczy do przeprowadzki do innego budynku. Potem portier usypiał, a pod wieczór koleżanka z pracy zabrała go na spacer z przypiętą do wózka wielką kolorową planszą reklamową. Młody gaworzył i śmiał się w głos, było go słychać wszędzie :). Tak się rozhulał, że całą powrotną drogę pokrzykiwał mi z tylnego siedzenia, mimo, że było już po 22giej i powinien być padnięty.

Jesteście najlepsze. I te, które dzieci chronią i są czujne, i takie wariatki jak ja. Bo mamy intuicję i taką mądrość, co daje siłę. Nawet jak się nie śpi notorycznie, nawet jak ma się ochotę wszystkim jebnąć, wyjść po zapałki i wrócić za 10 lat. Mi się wydawało, że nie podołam, a w rzeczywistości bawię się świetnie chociaż padam na ryj często. To i tak moi znajomi zapominają, że mam niemowlaka, bo wszędzie nas pełno i stronię jedynie od zgromadzeń małych dzieci i nocnych imprez. Reszta świata jest nasza, tam dom nasz gdzie bieżąca woda do umycia pleców z gó...a.

Nie gniewamy się :D tak naprawdę prędzej bym koleżance zostawiła dziecko niż teściowej, bo teściowe zawsze wiedzą lepiej, zawsze wtrącą swoje trzy grosze!! Moja ulubione gadki:"Kiedyś takich rzeczy nie było...", "Kiedyś to robiło się inaczej..."

Moja przeleciała do mnie i kazała małemu ściągać skórkę z siusiaka, sorry za szczegóły ale krew mnie zalała, że się czepia interesu mojego synka.

m.g
DobraWrozko wlssbie probowalam na kangurka jak to najlatwiejsze to polwglam calkiem... ja kurcze boje sie ze malemu glowy dobrze nie podtrzyma a nie chce tak naciagac zeby go nie udusic

A jaką masz chustę?
Na takim etapie jak są nasze dzieci to chusta podciągnięta na wysokość ucha ma tylko podtrzymywać główkę dziecka. Nie bój się dobrego dociągania - jak jest za mocno to TY będziesz odczuwała dyskomfort i wtedy popuść ;) Moja córa najczęściej od razu zasypia i opiera główkę o mnie :D
dobre instrukcje na YT ma NaturalnaMama rCSyqGcgGRs[/yt]]KIESZONKA i 4TSUepSSBgA[/yt]]KANGUR
Dziewczyny, co stosują pieluszki wielorazowe - jak Wam idzie? Bo się zastanawiam nad przejściem :D

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜