Skocz do zawartości
Forum

Wszystko mnie swędzi

Rekomendowane odpowiedzi

no ja ci polecam pić wapno...
może to byc swędzenie spowodowane uczuleniem na jakiś produkt... no bo w ciąży wszystko się zmienia.... może po prostu zaczynasz tyć...i to tez może swędzieć... no ale to tez może być choroba... mnie wszystko od początku ciąży swędzi a teraz to jeszcze bardziej... regularne picie wapna mi pomaga.... no i pomyśl nad tym jakich kosmetyków używasz...bo to że przed ciążą ci słuzyły nie oznacza że i teraz będzie... spróbój też smarowac się najzwyklejszą oliwka dla dzieci.. no i powiedz swojemu lekarzowi o swędzeniu...

mam nadzieje że chociaz troche pomoglam...

czwarty tydzien
Wiesz wielkie dzieki a słyszałas o czyms takim jak o cholstazie? Wynik choroby watroby czytałam o tym w ksiazce ale mam tylko swedzenie wizyte 10 grudnia

oczywiscie ze czytalam...

wczoraj bylam oddac krew na badania wlasnie pod kontem swedzenia ale na szczescie wszystko ok...

zacznij pic wapno.... ja zmienilam tez proszek do prania i plyn do plukania oraz przestalam uzywac balsamow...tylko kremy typu nivea... do kapieli tez tylko uzywam mydelka dla dzieci

czwarty tydzien
Wiesz wielkie dzieki a słyszałas o czyms takim jak o cholstazie? Wynik choroby watroby czytałam o tym w ksiazce ale mam tylko swedzenie wizyte 10 grudnia

Hej

Mnie na poczatku ciazy tez brzuszek swedzial i troche prawe udo...okazalo sie ,ze to uczulenie na oliwke Johnsons baby...Dodawalam jej do kapieli i smarowalam sie nia...Pomogla zmiana na oliwe z oliwek.Dodatkowo mialam takei swedzenia od pomidorow..choc nigdy nie bylam na nie uczulona...Zaprzestalam jesc umyte pomidory a zastapilam je spazonymi i obranym ze skory...po kilku dniach dolegliwosci zniknely...Wiec jesli to "uczuleniowe" lub z powodu rozciagania sie skory to powinno minac,ale jesli nie mija tylko sie nasila...to lepiej isc sie przebadac.Pozdrawiam:36_15_4:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/3774.png

http://www.suwaczek.pl/cache/7795e927a9.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20060416580117.png

magdaloza
czwarty tydzien

Hej

Mnie na poczatku ciazy tez brzuszek swedzial i troche prawe udo...okazalo sie ,ze to uczulenie na oliwke Johnsons baby...Dodawalam jej do kapieli i smarowalam sie nia...Pomogla zmiana na oliwe z oliwek.Dodatkowo mialam takei swedzenia od pomidorow..choc nigdy nie bylam na nie uczulona...Zaprzestalam jesc umyte pomidory a zastapilam je spazonymi i obranym ze skory...po kilku dniach dolegliwosci zniknely...Wiec jesli to "uczuleniowe" lub z powodu rozciagania sie skory to powinno minac,ale jesli nie mija tylko sie nasila...to lepiej isc sie przebadac.Pozdrawiam:36_15_4:

dokladnie...slyszalam ze wiele kobiet od pomidorow uczulenia dostaje...

no a od oliwkijohnsona tez na poczatku dostalam uczulenia...

a ze na cholesteraze za wczesnie to tez sie z tym zgadzam

Gość Izabelin

Swędzenie skóry to normalny objaw w ciąży.Tak jak koleżanki wcześniej pisały na cholestazę jest jeszcze za wcześnie. Pomidory jak najbardziej mogły się przyczynić do wysypki i swędzenia (miałam tak samo, odstawiła pomidory i smarowałam wysypkę Sudocremem). Polecam też po każdej kąpieli smarować ciało balsamem np. Ziaja zielona oliwka lub mleczkiem Nivea.