Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Moj mały spał wcześniej do 7-8. Teraz też się budzi kolo 5 i koniec spania.. najgorsze jednak ze od jakiegoś czasu się strasznie wierci w nocy. Co się budzę to on się kręci. Czasem kopie nogami. Główka lata z boku na bok... stresuje mnie to bardzo..

Pocieszę Was, mój synek też tak ma w nocy - Taka Wiercidupka z niego ;-) byliśmy dziś w centrum rehabilitacji, bo mały ma asymetrię ułożeniową i nadal nie podnosi główki tak dobrze jak powinien. Jesteśmy zapisani na ćwiczenia na początku sierpnia. Mam nadzieję, że rozruszają mojego brzdąca, bo moje ćwiczenia są niewystarczające.

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvx1hpddkvnmbq.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/tuwys90.png

Kurczę, a ja sobie wczoraj obiecywałam, że sobie poszydełkuję, bo wpadło mi kilka zleceń, a moje dziecko zawsze po 20.00 ładnie przy tacie zasypiało, a tu dupa... lament był do 22.00 i jedyny nasz trop to dziąsła, bo były rączki do buzi... i chyba mocno bolało, bo ślina ciekła, głodny był, ale co dostał butlę to ryk - nie mógł się skupić. W końcu jak zasnął to po pół godzinie na śpiąco wypił 150ml jednym tchem! Cała nasza trójka + pies byliśmy padnięci...

http://fajnamama.pl/suwaczki/6toabre.png

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie - może głupie trochę... :)

byłyście na jakimś pikniku z dzieciaczkami albo gdzieś w ogrodzie sobie leniuchujecie z nimi? jeśli tak to czy Maluchy kładziecie po prostu np. na kocu na trawie? czy jakies specjalne maty? albo coś. Chodzi mi o to czy takie Maleństwo nie potrzebuje jakiejś większej izolacji od ziemi czy cos takiego?

Lenka podziwiam Cię bo moja to by nie ulezala za dlugo;)

A czy Wasze dzieci zawsze jedzą co 3 -4 h czy zdarza się, że mają krótsza przerwę? Moja rzadko kiedy wytrzyma 4 h bez butelki. Ale za to w nocy nie domaga się za czesto. Wczoraj np. Zjadła o 19:00 120 ml, kąpiel o 20 i po kapieli juz nie chciała. Zasnęła o 20 : 30 i obudziła się o 6 rano :)))

Myślę że jak jest tak ciepło to kocyk i jakaś pieluszka czy coś i chwile może poleżeć. Moja znajoma rozkłada małemu mate edukacyjna na trawie i mały leży.
Kala_s czy małej przeszła sapka po tych kropelka, które dostałaś od lekarki?

mmeherisson
Kurczę, a ja sobie wczoraj obiecywałam, że sobie poszydełkuję, bo wpadło mi kilka zleceń, a moje dziecko zawsze po 20.00 ładnie przy tacie zasypiało, a tu dupa... lament był do 22.00 i jedyny nasz trop to dziąsła, bo były rączki do buzi... i chyba mocno bolało, bo ślina ciekła, głodny był, ale co dostał butlę to ryk - nie mógł się skupić. W końcu jak zasnął to po pół godzinie na śpiąco wypił 150ml jednym tchem! Cała nasza trójka + pies byliśmy padnięci...

Cześć,wiesz może to przez ten upał,bo moja mała tak samo jest rozdrażniona ślini się i paluszki w buzie ale to chyba jeszcze nie ząbki...

A jak ubieracie dziewczyny swoje pociechy do spania na noc? Bo ja do tej pory ubierałam w body cieniusienkie z krótkim rękawem i przykrywałam samą poszewką, ale mały w nocy się odkipywał i miał lodowate stópki, dziś ubrałam go też w takie body ale plus półspiochy, nie przykrywam go niczym zobaczymy czy zię to sprawdzi....

Hej dziewczyny. Ja jestem dzisiaj tak niewyspana mały budził się w nocy 3x z niewiadomych przyczyn. Wczoraj mieliśmy 2 dawkę szczepienia. Może dlatego. Ogólnie coś mi ost dziwnie je tzn nie wypija wszystkiego , bawi się tym smoczkiem , wypluwa itd .....może to zęby już zaczynają dawać o sobie znać czy któraś tak ma? Ja kupiłam żel na dziąsła i chyba będę musiała już go użyć...

http://fajnamama.pl/suwaczki/hgipr58.png]Tekst linka[/url]

Mój mały się obudził o 7 z płaczem.. ogólnie trochę marudzi dziś. Zmierzyłam mu temp i miał 37,7 ..:(normalna u niego to ok 36,8 - 37.) Mam nadzieje, ze go nic nie rozkłada.. jak do wieczora nie przejdzie to do lekarza..
ostatnio (odpukac) mamy lepsze wieczory. Nie płacze i zasypia kolo 21:00. Fajnie jakby tak zostało..

szałwia
chelsea29
Hej Dziewczyny czy któreś z Waszych pociech miało po 2 dawce rota rzadkie kupy?

Hej,moja malutka miala w poniedziałek szczepienie i dzis z pieluszki wyciekło jej jak woda i wsiąka w pieluszke:((((((((((

Hej to dokładnie tak jak u nas , trwało to ok 4 dni co pierd to z kupka więc pieluch poszło sporo ale na szczęście już jest za nami więc oby u Was trwało to krócej

Nasz synek ma 21 tygodni :-*

Karla małej sapka po kropelkach nie przeszła za to dostała katar bo chyba zaraziła się od taty. Teraz mam inne zmartwienie bo byliśmy 2 raz na bioderkach i mam napisane "brak jąder kostnienia głowy kości udowej w prawej nozce". Jak rozmawiałam z lekarzem to to jest tak jak z ząbkami może pojawić się i w 8 miesiącu i nic niepokojącego tylko ze zawsze albo jest albo nie ma w obu nogach a moja w jednej ma a w drugiej nie ma i kazał nam iść do pediatry czy małej nie trzeba zwiększyć witaminy D3 i dzisiaj jestem umówiona do pediatry. W ogóle mam wrażenie że moja mała ma ciągle lekko wilgotne rączki i stopki a tj podobno objaw braku witaminy D3. Już mam poprostu dosyć tych lekarzy, mam doła na maksa :-( Chociaż moja mała dzisiaj słodko śpi i jest grzeczna.

https://www.suwaczki.com/tickers/xrotyx8dtke0asvb.png

Kala, moja mała tez ma często mokre stopki i rączki, ale to ponoć dlatego, że dzieci mają cienka skórę i często się pocą.
My z kolei mamy problem z kąpielą. Od ok tygodnia Maja nagle w trakcie kąpieli zaczyna płakać i nie da się jej w ogóle uspokoić. Woda na pewno nie jest za ciepła ani zimna, nie jest głodna i w pokoju tez nie jest za zimno. Wczesniej było ok, a nagle taka zmiana.