Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Angela28
Sab simplex mozna podawac po kazdym karmieniu, ja daje po 8 kropelek :) (polowe dawki), bo jednak dziecko jeszcze jest male.. Karmie tylko piersia i maly przybral przez 6 tyg ponad 1,5 kg.. juz jest z niego kluseczka.., z tym ze mamy problem z kikutem pepowinowym, wyobrazcie sobie ze on go nadal ma.. jutro idziemy do lekarza, bo to chyba nienormalne?? Jak u was z tym bylo?

Magda, gratulacje!

U nas odpadł po tygodniu. Położna pokazała żeby psikac go octeniseptem i wtedy patyczkiem do uszu na około w srodu czyścić. Po 2 dniach takich zabiegów kikut odpadł.

Czesc dziewczyny
co do wagi to zostało mi 5 kg do zrzucenia
co do kikuta to odpadł po 1,5 tyg ale środek zaczął się saczyc krwią i był wiecznie mokry bo haczyl pampers Ale już jest ok.
Mój mały dostał kataru i muszę wyciągać gile aspiratorem który jest o niebo lepszy niż gruszką.

http://fajnamama.pl/suwaczki/hgipr58.png]Tekst linka[/url]

:-) stwierdzam że my matki to jesteśmy jednak dziwne :-) śpi dużo to czemu tak dużo śpi, czy to normalne. Nie śpi... To czemu nie śpi przecież takie małe dziecko powinno spać. Niech to małe juz rośnie bo zwariuje od tych rozterek.
A jeżeli chodzi o pepek to mojej koleżanki córce nie odpadł po 4 tygodniach, poszła do chirurga a on na to ze za bardzo o niego dba i ma go zostawić w spokoju to odpadnie

https://www.suwaczki.com/tickers/xrotyx8dtke0asvb.png

Gość Magda32

Kaseya
Dziewczyny, w której dobie miałyście wywoływany poród? Mnie to też chyba czeka, dzisiaj na ktg żadnych skurczów i nie wiem czego sie spodziewac:/ I od czego zależy kiedy wywołują? Od wyników badań przy przyjęciu? Jak ktg i usg ok to czekają dalej? We wtorek mamy się stawić na oddział i chyba nic się nie wydarzy do tego czasu.

Ja miałam wywoływany 40 i 2 dni a urodziłam 40 i 5 dni cc.Że względu na podwyższone ciśnienie założyli mi cewnik foleya następnego dnia czekali czy ruszy, nie ruszyli no i oxytocyną zostałam potraktowana 5razy od 9 rano a o 21:55 zrobili mi cc.Wiesz lekarz zadecyduje czy już czas ale jak cie wezmą na oddział to nie przypuszczam żeby cię tam trzymali po to żebyś sobie była ma bank będzie indukcja po terminie.

Gość Magda32

dziewczyny u nas jest 5 doba malej i wygląda to tak że w sumie wczoraj 19 kąpiel 20sta pierś i spała wstała 23 na pierś, później po 1 pierś następnie po 4na pierś i teraz około 6;30 zjadła pierś i śpi.Wczoraj odstępy były mniejsze wstała tylko o 22,1, 3;6 i następnie o 9:30:-) więc nie ma tragedii zjada, odbijać ją trzeba bo łyka na początku szybko i trzeba Lene odpowietrzyć;-) Co do wagi to nie wiem ile ważę mam rozładowaną baterie w wadze ale przypuszczam że coś zostało, brzuch wygląda jak balony z którego zeszło powietrze jest luźny i wisi, rozstępów brak nie mam ani jednego :-) i to jest coś pozytywnego. Mam pytanie do dziewczyn po cc kiedy można zacząć ćwiczyć brzuch?
Czy któraś pytała lekarza? ja zapytam na zdjęciu szwów bo na bank będę musiała coś z nim zacząć robić jest okropnie luźny już po pierwszym dziecku nie wrócił do super formy teraz muszę go ogarnąć

Gość Magda32

pacia1010
Magda32 mi lekarz powiedziała ze jeśli chodzi o brzuszki to dopiero 2 miesiące po porodzie teraz tylko delikatnie ćwiczeniA jeśli chodzi o tą partie...

Ok tak myślałam bo przecież tam w środku jest szyte też :-( czyli zostaje z wiszącym workiem na wakacje :-/

Hej dziewczyny tak czytam sobie powoli ale cięzko mi nadażyc tyle się tu dzieje ja ostatnio żadko odwiedzam forum z braku czasu :-) co do snu moj maly przez ostatnie pare dni nie spi prawie wcale mecza go kolki i wzdecia :-( na dodatek musielismy przejsc na sama butle jesten troche wsciekla z tego powodu :-/ tak z innej beczki dziewczyny ile powinny sie rozpuszczac szwy rozpuszczalne, bo od porodu minol juz prawie miesiac a one ani rusz tzn jedna szwa mi zostala bo reszte poprosilam polozna zeby mi wyciagla ale ta ostatnia jest tak gleboko i boje sie jej wyciagac a zaczyna mnie juz ciagnac :-/

http://fajnamama.pl/suwaczki/mjew10n.png

Hmm ciężko stwierdzić a pytałaś się czy masz wszystkie rozpuszczalne? Mi się chyba rozpuścily bo nie czuje ich no ale zobaczymy na wizycie, ale rozmawialam z dziewczyną którą leżała ze mną na sali i jej położna powiedziała ze tylko wewnątrz ma szwy rozpuszczalne a na zewnątrz nie i musi iść na wyciągnięcie. Wiec ja też się spytalam tej co mnie szyla i mi powiedziała ze wszystkie rozpuszczalne. A rodziłysmy w tym samym szpitalu i w tym samym dniu.

https://www.suwaczki.com/tickers/xrotyx8dtke0asvb.png

Po cesarce 2 miesiące to minimum bez wyczerpujących ćwiczeń. Po naturalnym można wcześniej zacząć ćwiczyć bo powłoki brzuszne nie są uszkodzone.

Zawsze jak macie jakieś wątpliwości co do stanu swojego zdrowia lepiej udać się do lekarza.

A teraz z innej beczki, używacie smoczka uspokajacza jak dziecko płacze czy w inny sposób próbujecie opanować sytuacje?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371urp0iifm.png