Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Rossa Gratulacje i zdrówka dla Was!
Sandra, współczuję bardzo. Zapewne to żadne pocieszenie, ale ja już wiem, że jak chcę mieć ładną bliznę po cc to muszę zainwestować w laser i jeszcze tam jakieś inne cudo - koszt z 1200zł najmniej. Blizna nie jest szeroka ale strasznie duże zgrubienie jest na całej linii, więc i tak lipa.
Dodatkowo mam zmasakrowane cycki - urosły niemiłosiernie i sporo na nich rozstępów... a w jednym mam takiego guziołka, o którym już kiedyś pisałam. Udało mi się zrobić biopsję i wyszło, że to fibroadenoma, czyli niezłośliwe. Tyle tylko, że przy dokarmianiu piersią (he, he, bo ja teraz karmię butlą, a hobbystycznie podaję pierś) wyczuwam to coś pod palcami i czuję, że troszkę urosło...

http://fajnamama.pl/suwaczki/6toabre.png

Magda musisz być silna! Na pewno dasz rade i w końcu będziesz miała przy sobie maleństwo :)))

Madzix, od wczoraj jakos przesypia noce ale ponad godzinę zajmuje jej karmienie, odbijanie i później uspanie jej.
Ale dzisiaj w dzień była masakra dlatego pójdziemy z nią do lekarza. Może to wina tego mleka. Aha, i w nocy wypijala średnio 80ml a teraz 50 ml.
Mmeherisson ja to w ogóle powinnam od początku mieć wycięte kawałek tkanki i ponownie szyte. Masakra jest z tymi lekarzami i z tym co robią. Oni się czują w ogóle bezkarni. Az mam ochotę złożyć wniosek do sądu ale pewnie nie ma sensu z nimi walczyć.
Ja także karmie piersią "weekendowo" i raz wyczulam guzek, ale po karmieniu zniknął. A jestem wyczulona na tego typu sprawy.

Mnie się też guzki co jakiś czas robią, ale to podobno kanaliki mlekowe, więc na razie nie wpadam w panike.

Godzina czasu na karmienie i usypianie to i tak dobry czas więc jest git. A dzieci muszą sobie troszkę też i popłakać i w ogóle. Nie mogą cały czas spać. Często też brzuszek je boli., bo układ pokarmowy jeszcze niedojrzaly.

Moja też czasem odbije a czasem nie, ale staram się za każdym razem ja podnosić do odbicia żeby nie gromadzily jej się gazy.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371urp0iifm.png

Magda trzymaj się na pewno dasz radę i już dzis będziecie razem. Co do powiklan to ja dziś też muszę iść do szpitala bo najprawdopodobniej zatrzymały mi sie odchody pologowe. Mam miec usg i badanie. Ta cesarka mnie wykonczy. Na prawde nigdy nikomu nie polecę cc. Ja mam juz dosc powiklan. Zobaczymy co po badaniu, mam nadzieje ze dadza mi jakieś leki i obędzie sie bez zabiegów. Dam znac.

http://fajnamama.pl/suwaczki/5q3j3qj.png

Przeterminowana jestem 14 dni po cc, od samego początku bardzo mało krwawilam. A od 10 dnia praktycznie nic nie wydalam, oprócz paru kropli krwi raz dziennie. Tak wkladka jest czysta. Ale jestem juz po wizycie w szpitalu mialam usg i badanie. Lekarz powiedział ze jest ok i nic w srodku nie zalega, a macica nadal się obkurcza. Mam dzwonic gdyby cos bolalo lub odchody zaczely być śmierdzące. Choc ja oschodow juz nie mam. Lekarz powieedzial ze moge tak slabo wydzielac juz odchody bo nie widzi nic wewnatrz niepokojacego.
I tak nie czuje sie spokojna ale to moze hormony. W sumie nic mnie nie boli i nie goraczkuje.

http://fajnamama.pl/suwaczki/5q3j3qj.png

Wypadło mi to dziadostwo, w nocy miałam skurcze o 4 przestały, lekarz mi powiedział że jak się nie zacznie samo dzisiaj to jutro na czczo oxy. Jestem wykończona nerwowo,myślę tylko o córce.Dzięki dziewczyny módlcie się za mnie.

Miętówka
Przeterminowana jestem 14 dni po cc, od samego początku bardzo mało krwawilam. A od 10 dnia praktycznie nic nie wydalam, oprócz paru kropli krwi raz dziennie. Tak wkladka jest czysta. Ale jestem juz po wizycie w szpitalu mialam usg i badanie. Lekarz powiedział ze jest ok i nic w srodku nie zalega, a macica nadal się obkurcza. Mam dzwonic gdyby cos bolalo lub odchody zaczely być śmierdzące. Choc ja oschodow juz nie mam. Lekarz powieedzial ze moge tak slabo wydzielac juz odchody bo nie widzi nic wewnatrz niepokojacego.
I tak nie czuje sie spokojna ale to moze hormony. W sumie nic mnie nie boli i nie goraczkuje.

Miętówka ja miałam odchody przez pierwszy tydzień po porodzie.Później zaczely sie robic brązowe az zanikly,polozna powiedziala ze tak moze byc po cesarce.Ale po 2 tygodniach kiedy bylam zmeczona i oslabiona,krwawienie powrocilo znow na gdzies 2 dni teraz znow nie mam.Nie boli mnie brzuch wiec nie ide do lekarza...ale sama nie wiem dlaczego tak

Ja karmiłam piersią i mm ale mała była bardzo nerwowa bo chyba nie umiała efektywnie ssać pierś. A teraz i mnie strasznie bolą (od wczoraj tylko mm, chyba za dużo mleka się nazbierało. Dzisiaj byliśmy tez u pediatry ze względu na to, że jest takim nerwusem. Ona potrafi cały dzień nie spać i zasypia dopiero po 17. Śmiejemy się, że jest nasza terrorystka :)
A wracając do wizyty. Pani doktor poleciła zmienić mleko na bebilon 1 comfort. Ponoć jest dobry przy bolacym brzuszku i kolkach. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gratuluję nowej mamie :-)
Magda dasz rade!
Sandra
Moja mała tez się prezy.
Lenka to fakt położna inaczej, lekarz pediatra inaczej a lekarz jak się pójdzie prywatnie jeszcze co innego. Juz mam tyle teorii ze chyba zwariuje. Staram się brać swój instynkt macierzyński i wyciągać Najlepsze wnioski.
Ja krwawie juz 3 tydzień i cały czas jest to krewn nic brunatnego ani śluz i tez się martwię czy to normalne bo czytałam ze po 2 tygodniach krwawienie powinno ustać Jedynie później śluz.
Mam pytanko jak to jest z waszymi mezami? pomagają wam w opiece? Tzn przebierają w nocy, pomagaja uciszyć jak marudzi, dla mam karmiących butla, czy też nakarmia w nocy? Mój tylko wstanie i wsypie mleko do juz podgrzanej butli. tj ok 3 i potem około 6 i nic więcej a cały czas narzeka ze tyle robi i w ogóle nie może się wyspać i kiedy skończą się nie przespane noce :-/

https://www.suwaczki.com/tickers/xrotyx8dtke0asvb.png