Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny, a kupowałyście bazę z isofixem pod fotelik? U nas przy za krótkich pasach żeby przypiąć fotelik baza wydaje się jedynym bezpiecznym rozwiązaniem. Jest to jednak duży koszt (nowa ok 500zł) i zastanawiam się czy bazę można kupić używaną? Foteliki z niewiadomego źródła używane odpadają, a jak jest z bazą?

Kaseya
Dziewczyny, a kupowałyście bazę z isofixem pod fotelik? U nas przy za krótkich pasach żeby przypiąć fotelik baza wydaje się jedynym bezpiecznym rozwiązaniem. Jest to jednak duży koszt (nowa ok 500zł) i zastanawiam się czy bazę można kupić używaną? Foteliki z niewiadomego źródła używane odpadają, a jak jest z bazą?

Ja kupiłam używaną razem z fotelikiem za 600zł, narazie raz przymierzany i wszystko pasowało. Podobno to bezpieczniejsze rozwiązanie. Dużo baz jest na olx.pl może tam trafisz

hej dziewczyny orientujecie się może jakie dokładnie dokumenty beda potrzebne do zus by otrzymac macierzynski z dodatkowym i rodzicielskiem??oprócz tych wniosków,aktu urodzenia dziecka to co jeszcze?pracodawca musi Z-3 dac?
Dodam jeszcze ,że przebywam na L4 od kilku miesięcy.

Jeśłi któaś sie orientuje to proszę o odpisv :)

ENG, mi moja księgowa kazała jak najszybciej napisać maila kiedy maleństwo się urodziło (tylko datę) i przypomnieć, że będę na tym rocznym macierzyńskim.
Na podstawie tego ona mi wpisze wszystkiego niezbędne dokumenty i podpisane mam jej odesłać razem z oryginalnym aktem urodzenia dziecka. Resztę chyba załatwia ona, a przynajmniej tak ja zrozumiałam.

Antjee ja rowniez trzymam mocno kciuki :) zazdroszcze dzuewczyna ktore maja juz malenstwa przy sobie. Tak bardzo chcialabym juz przytulic mojego okruszka :)
pacia1010 ciesze sie, ze wszystko okazalo sie w normie :) najwazniejsze :) i mozesz juz odetchnac chociaz troszke bo pewnie calkowita ulga przyjdzie jak juz bd tulic zdrowe dzieciaczki :) u mnie na ktg skurcze dosc mocne, zreszta odczuwam ale co z tego jak kilka i koniec ... dluzy sie straszne a chcialabym malenstwo na swieta miec przy sobie :)

http://www.suwaczek.pl/cache/e0bdbdb270.png

No bo właśnie mi moja gin. powiedziała, że też mam się zgłosić do lekarza dopiero 7 dni po terminie, a w międzyczasie chodzić na ktg...
No i gdybym nie urodziła do 9 kwietnia to mam przyjść jeszcze na wizytę.
Mi jeszcze nawet czop nie odszedł także myślę, że też przenoszę. A do terminu zostało 11 dni.

Witajcie! Dawno mnie nie było :D
mmeherissongratuluję przystojnego masz tego synka! :D ( kwietnia idę znowu od lekarza :) Będę miała robione GBS mam nadzieję że będzie negatywny wynik :) i podobno ma mnie wysłać na KTG :) Synek daje cały czas znać :D Najbardziej podobają mu się wojaże nocne :D przez co ciągle się przebudzam :D niegrzeczny maluszek mamie nie daje spać :D Mam nadzieję że mu tak nie zostanie po narodzinach :D he he A co do skurczy przepowiadających już sama nie wiem czy mam czy nie mam :D ha ha :) Torba czeka spakowana :D Więc na dzień dzisiejszy jestem spokojna :) A co do porodu? Hmm... Na razie jestem oazą spokoju :) he he

http://www.suwaczek.pl/cache/e5a6d90d75.png

ja też dziś byłam u lekarza. Mała ułożona glowkowo, łożysko nisko, ale nie przodujace. Szyjka skrócona ale wszystko zamknięte. Co do Gbs dal mi tylko globulki dopochwowe, ale nie antybiotyk. Antybiotyk stwierdził, ze podadzą mi przy porodzie. Termin mam na 15. Gdyby coś sie dzialo mam dzwonić., a jak nic to 16 izba przyjęć ze skierowaniem ktore dał mi juz dzisiaj. Malej nie mierzył powiedział ze jest ok. Sprawdzał dokladnie czy łożysko się nie starzeje. Wiec pozostaje mi tylko monitorować ruchy i spokojnie czekać na rozwiązanie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/5q3j3qj.png

My tez dzisiaj po wizycie:) Mala ma 3kg, szyjka twarda i zamknieta takze dzieciaczek nie wybiera sie jeszcze nigdzie:) po badaniu mialam krew brazowa na wkladce i czerwona w wc ale dzwonilam do lekarza i mówi ze nie ma sie co martwic. Nastepna wizyta za 3tyg, będzie to w 40tc takze mam nadzieje ze juz na nią nie dotrę..:)