Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marlenka20

Marcelinka:) heh u mnie też bedzie :) widze że to imię staje się popularne:) A tak z innej beczki jestem obecnie w 29tyg i codziennie rano od kilku dni po wstaniu z łóżka strasznie ciągnie mnie podbrzusze, jak siedze to nie boli gorzej jak chodze czy któraś z was dziewczynki tak miała? czy to powod do niepokoju czy bardziej ciągnięcie pachwin itp? niestety wizyte u dr mam dopiero za 3 tyg i nie wiem co mam robic....

Marlenka20 ja czasami tak miałam Ale pochodzilam i przechodzilo pytałam się mojej gin i powiedziała ze to dziecko tak się ułożyło Ale jak po rozchodzeniu przechodzi to nie ma powodów do niepokoju. Moimi udrekami jest w chwili obecnej mega zgaga i ból karku ciągnący do lopatek

Gość Marlenka20

U mnie jest ten problem że najbardziej ból odczuwam jak chodze jak leże bądź siedze to nie boli ... a co do z gagi to u mnie jest to samo a najgorzej na noc jak kładę sie spać ale jedyne co mi pomaga to mleko i pozycja na plecach, do tego wszystkiego zaczyna mi dokuczać kręgosłup mimo ze nie przytyłam dużo to i tak boli bo już przed ciąza mialam nadwyrężony. Ogólnie ciąże przechodziłam dobrze do tej pory :)

ewelina1989
Hej :) ja mam termin na 17 kwietnia to moja pierwsza ciąża i prawdopodobnie będzie dziewczynka :) dla dziewczynki mamy wybrane imiona Marcelina albo Martyna chociaż ja sie upieram przy Marcelinie :) a jakby miał byc chłopiec to Bartosz.. Jeżeli chodzi o wyprawke to już mam większośc rzeczy, a dzisiaj przysłali wózek :) co do łóżeczka to poczekamy do marca..

Ewelina ja też mam termin na 17 kwietnia :) u nas tez ma być dziewczynka . A jaki wózek wybrałaś? ja wyprawkę powoli kompletuję , łóżeczko + materacyk+ prześcieradła ,rożki kupione. Co do wózka to nie wiem jaki... czy samą gondolę kupić czy iść od razu w 3w1 .

http://www.suwaczki.com/tickers/w4sq3e3krchawntv.png

Ja też odczuwam taki dyskomfort przy chodzeniu i schylaniu, ale jak leże wszystko przechodzi. Ja ogólnie czuję się dobrze, jedyne co mi doskwiera to brak apetytu, mało jem, na nic nie mam ochoty.
Co do wózka ja jeszcze nie kupiłam ale zdecydowałam sie na Mutsy Evo 2 w 1 .

U nas najprawdopodobniej będzie Kubuś, albo Adaś. Nie możemy się zdecydować :-( :-( :-(

W piątek skończę 28tc, od 2 dni odczuwam silne skurcze, które trwają kilka minut. Wczoraj wieczorem miałam taki silny skurcz i dzisiaj rano:-( Czy to jest normalne? Jutro na szczęście mam wizytę, więc się wszystkiego dowiem, ale do tego czasu będę się na pewno zadreczac.

My wybraliśmy wózek 3 w 1 http://img31.otofotki.pl/ox210_verona_09.jpg.html
Ja sie czuje dobrze jedyne co mi doskwiera to strasznie mnie swędzi skóra na brzuchu pewnie przez to,że sie rozciąga..
Dzisiaj miałam wizyte i wszystko jest ok a mała jest ułożona pośladkowo i siedzi mi na pęcherzu.Kolejna wizyta za 4 tygodnie a 20 lutego mam usg genetyczne to akurat bedzie 32 tydzień już nie moge sie doczekac :)

https://www.suwaczki.com/tickers/6sut3e3k800uw2tj.png
https://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h4q4f3ewm.png

[quote="~Rossa"]U nas najprawdopodobniej będzie Kubuś, albo Adaś. Nie możemy się zdecydować :-( :-( :-(

W piątek skończę 28tc, od 2 dni odczuwam silne skurcze, które trwają kilka minut. Wczoraj wieczorem miałam taki silny skurcz i dzisiaj rano:-( Czy to jest normalne? Jutro na szczęście mam wizytę, więc się wszystkiego dowiem, ale do tego czasu będę się na pewno zadreczac.

Może są to te skurcze Braxtona-Hicksa ?

https://www.suwaczki.com/tickers/6sut3e3k800uw2tj.png
https://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h4q4f3ewm.png

Witam Was serdecznie, mam do sprzedania ubranka głównie dla dziewczynki, ale znajdzie się też "unisex" po mojej córce ur. w czerwcu 2014. więc nadają się na wiosnę, lato, jesień. Rozmiary 50,56,62 i trochę 68, także jakby któraś z przyszłych mam była zainteresowana serdecznie zapraszam do kontaktu mail: ulciak15@o2.pl Są w stanie bardzo dobrym, były kupione nowe, nie mam gdzie ich trzymać.

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za Was i Wasze Dzidziusie!

Nie mam pojęcia co to za skurcze, o 16 mam wizytę.
Dzisiaj idąc do przychodni na szczęście nie czułam skurczy.
Jak na złość, dzisiaj dowiedziałam się, że znajoma koleżanki termin porodu miała na maj, wczoraj urodziła, dziecko żyło 1,5 godziny. Wielka tragedia!!!! Nawet nie potrafię siebie tego wyobrazić.

Hej Dziewczyny
dołączam do forum - wg kalkulatora termin porodu mam na 19 kwietnia, aktualnie jestem w 27 tygodniu. Spodziewam się bliźniąt dwujajowych - chłopca i dziewczynki. Ciąża przebiega prawidłowo, aczkolwiek już w 18 tygodniu skróciła mi się szyjka, więc się oszczędzam.
Czy są tu jakieś mamy bliźniąt? :)

Rossa takie skurcze sie zdarzaja. Jezeli Cie one niepokoja powiedz o tym lekarzowi. Po badaniu powie czy wszystko jest ok. Ja tez mialam skurcze. Ale moje trwaly nieprzerwanie przez kilka godz. Zadzwonilam do lekarza. Trafilam do szpitala. Ale juz jest ok. Najlepiej na cos co Cie niepokoi reagowac od razu. Kazda ciaza jest inna i kazdy bol czy skurcz moze oznaczac cos innego. Napisz jak po wizycie. Czy wszystko dobrze.

Hej ja zaczęłam 31 tydzień i powiem że żadnych skurczów bolesnych nie miałam są te nie bolesne od czasu do czasu, ale lepiej powiedzieć o tym lekarzowi. Ja obecnie mam jakieś bakterie w moczu choć nie odczuwam żadnego pieczenia ani nic no ale dostałam antybiotyk. Czy któraś z Was też ma infekcje dróg moczowych?

Drogie moje jako kwietniowa mama postanowiłam się w końcu tu zarejestrować.,
Wiem, że ten temat już się pojawiał, ale szukam w miarę aktualnego pocieszenia. Do radości tego forum nie pasuje, ale może chociaż powiecie, gdzie mam z nim się przenieść...
O swojej ciąży po 4 poronieniach nie będę pisać, bo to temat na książkę: miliony wątpliwości, strach silniejszy od radości i nadziei. Ostatnio było lepiej, aż do 30 tygodnia... tu zaczyna się mój dramat pt: KRÓTKA KOŚĆ UDOWA i RAMIENNA... Oto wymiary:
30 tyg 0 dni:
BDP 74,8 mm (norma) 30 w 0d
FOD 98,2 mm (norma)
HC 273 mm (norma) 30w 1d
AC 264,8 mm (norma) 30w 4d
HL 45,8 mm (poniżej normy!!!)
FL 52,2 mm (poniżej normy) 27w 6d
BDP/FOD 0,76
HC/AC 1,03
BDP/FL 1,43
przypuszczalna masa na granicy normy 1421 g tj 37,7 percentyl
Twarzoczaszka normalna (nigdy nie było do niej zastrzeżeń, a mimo to pani doktor powiedziała że te nóżki i rączki zwracają uwagę. Pani doktor dobra chyba bo z certyfikatem Fetal Medicine Foundation a USG najlepsze: Voluson E8, czyli wyższej półki już nie ma. Kości proksymalne teraz zaczynają zwalniać chyba, bo przy pierwszych pomiarach kość udowa była do przodu. Teraz 2 tygodnie z haczykiem do tyłu. PAPPA dobry był, przezierność duża bo 2,8 mm swojego czasu, ale konsultowałam to wtedy w zestawieniu z PAPPĄ i obecną kością nosową i było ok. Serduszko, przepływy, układ kostny, trzewia- wszystko w normie, tylko te kości długie...
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym względzie.
P.S. Mąż ma 178cm wzrostu ale nogi i ręce ma ładne, szczupłe proporcjonalne, choć czasem rękawki musi zawijać w koszulach na swój wzrost:-). Był podobno malutki jak się urodził, a wzrostem wyprzedził mnie dopiero w trzeciej klasie liceum. Ja mam 168cm. Byłam duża 3, 5 kg przy narodzinach.

http://fajnamama.pl/suwaczki/6toabre.png