Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki dziewuszki za gratulacje :)
co do zębów, to ja też znam całkiem niezłą historię. Mój wujek trafił kiedyś do dentystki z bólem (wiedział który to :)) wrócił do domu i okazało się jak znieczulenie przestało działać, że wyrwała nie ten ząb co trzeba. Wujek pojechał z "reklamacją" a dentystka na to: niech się pan nie przejmuje i tak by się zepsuł ;)
jeśli chodzi o usg, to chodzę do gina na fundusz i robi mi usg na każdej wizycie, średnio co 2,3 tygodnie. W pierwszej ciąży chodziłam do niego prywatnie, nie widzę żadnej różnicy teraz i chyba tak powinno być...

http://www.suwaczki.com/tickers/eiktkw7iku0ysprc.png

Aniołkowa 2014
Usg mam2x w msc a od listopada mam miec co tydzień a jak będzie -zobacze.
Wtedy jak bylam u gin co cytologia cos nie tak wyszla przepisal mi globulke.kazal zaaplikowac jak pojawia sie uplawy no i sie pojawiły pojechalam kupilam a pani w aptece mi mówi Kobiety w ciąży nie moga jej stosowac!!!

Wykupilas?? Jaka nazwa leku?? Jak mi przepisał lekarz to po 6 aplikacji zaczęłam plamic. Kurczę ufamy tym lekarzom a oni maja zdrowie naszych malenstw w d...e.
Witam nowe mamusie ;)
Moja córcia znów fiksuje... W czwartek mam kardiologa zobaczymy co mi wyjdzie??? W tabelce postarzylam sie okrutnie ;p poprawie błąd jak siądę do kompa ;p za grube paluchy mam ;)))

Kurczę napisałam taki długi post i go wcięło .Mam 37 lat jestem w 12 tc ,mam dwoje dzieci.Od początku miałam plemienia,trafiłam do szpitala i okazało się ,że mam polipa doczesnowego który powoduje te krwawienia,ale jak zapewniają lekarze pozostaje bez wpływu na ciążę.Oczywiście mimo tych zapewnień strasznie się stresuję i z tych nerwów w szpitalu skoczyło mi ciśnienie,dostałam leki ,które bardzo zbiły ciśnienie ,chodziłam jak pijana

Kika77 witaj ja biorę Dopegyt i na początku brania rownież miałam po nich bóle głowy etc. Mega kaca jednym słowem, lekarze mówili ze organizm musi sie przyzwyczaić. Faktycznie juz 8 tydz biorę i jest lepiej. U mnie jest rożnie z tym ciśnieniem , jeśli nie mam nerwów serwowanych przez córkę to mam książkowe przy 1x1 na noc. W innych przypadkach skacze mimo brania 2x1 po jednej. :( czasami tez mi sie obniża do 90/60 i jestem zgon. W czw ide do kardiologa zobaczymy co wymyśli , ponieważ moje serce wariuje. Mam arytmie od 20 lat stwierdzona, niedomykalnosc diagnoza od 2 lat i jakieś migotanie napadowe. Żyje z tymi wadami pewnie od ur ale nikt sie nie kapnął. Urodziłam sie jako Wcześniak 8 mcy pewnie dlatego i żyje z tym wszystkim nie leczonym od początku 38 lat i kawał ze mnie kobitki ;p pozdrawiam ;*

Dzień dobry dziewczynki! Dzisiaj u nas piękna pogoda.
Właśnie jemy z córunia śniadanko i czekam na koleżankę, ma wpaść na kawkę-razem rodziłyśmy,ona ma syneczka,fajny kogucik z niego hahha...

WITAM NOWE MAMUSIE I POZDRAWIAM SERDECZNIE!

Dzisiaj mamy prenatalne(17 20),troszkę się zaczynam denerwować.
Do małej przyjadą dziadkowie,to pojedziemy z mężusiem sami,bo trzeba się skupić na badaniu.
Angioletto, przełożyli Ci wizytę a ja cały czas o Tobie myślę.
Tak się cieszyłam,że będziemy się razem chwalić,ale trudno trzeba poczekać do jutra.Tylko się nie denerwuj!

Kurujcie się dziewczynki w łóżeczkach z mlekiem z czosnkiem!
Do zobaczenia papa!

http://fajnamama.pl/suwaczki/h65uolv.png

Witajcie kochane :) U mnie dzisiaj piękna pogoda słoneczko od rana :)
Katar dalej mnie męczy... ząb jak bolał to boli... a remont stoi w miejscu... ehmmm... jadę dzisiaj na zakupy bo muszę sobie jakoś humorek poprawić:D

Dziewczyny meldować ładnie jak po wizytach :) wiem wiem... większość ma wieczorem ale i tak jestem bardzo ciekawa i złakniona dobrych wieści :) Ja już mojej wizyty za tydzień nie umiem się doczekać...
Ciągle wyczekuję jakiś bąbelków w brzuchu i ciągle nic... heh... jakoś mam wrażenie że ta ciąża nadal jest dla mnie nierealna... ciągle nie mogę uwierzyć że teraz będzie dobrze... może się to po kopniaczkach zmieni?

A jak tam wasze samopoczucie? Usia a u Ciebie już lepiej?
Jak reszta chorych się miewa?

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09k8fgg2ty0.png
https://www.suwaczki.com/tickers/961l3e5eiyle91jh.png
Aniołki moje pamiętam o Was... i tęsknię... bardzo [*]

hej dziewczynki. U mnie dalej nie najlepiej, wczoraj skrzypiałam, ale przynajmniej dobrze się czułam, a dziś masakra, boli mnie gardło, boli mnie głowa, kaszlę jeszcze bardziej masakrycznie niż przed kuracją antybiotykową i do tego jakoś tak dziwnie mi siedzieć samej w domu.. chyba tęsknię za tupotem moich małych stóp :D ale to dziwne, bo do niedawna oddałabym wiele za jeden dzień samej dla siebie, hihi niezbadana jest natura kobiety!
Kokosowa, Usia - powinnyście dzieciaki urodzić też tego samego dnia, fajnie by było :D
Caroline ja wczoraj nawiązywałam kontakt z moim lokatorem, po puknięciu w brzuch czułam bąbelki delikatne :) - w pierwszej ciąży później czuje się ruchy, bo jeszcze nie bardzo mamuśki wiedzą jak je rozpoznawać
Do wszystkich laseczek, które mają dziś prenatalne - trzymam mocno kciukasy i czekam na zdjęcia małych cudów