Skocz do zawartości
Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Drogie Mamcie..mam pytanie czy Wasze dzieci miały jakieś problemy z wypróznianiem się? Syn nie może się nauczyć robienia kupki na sedes:/..popuszcza "małe bobki" w majtki chowając się po katach a potem mówi, że się stara tylko mu nie wychodzi. Nawet nie mówi,że chce mu sie kupę by móc go posadzić na nocnik..a gdy już cos zasygnalizuje i mam okazje go posadzić to zaraz mówi że "cofneła się spowrotem do brzuszka" .. On się chyba wstydzi (takie odnosze wrażenie) ma 4 latka..Z siusianiem nie ma żadnego problemu.A gdy pytasz się lekarza..to mówi cierpliwości-on z tego wyrośnie.

Kupe robi w majtki:-( i za każdym razem mówi- "mamusiu nie gniewaj się, ja się przecież staram."
Piore majtki po kilka razy dziennie już mi sie poprostu płakać chce od tego taplania w kupach:-( zabawki ani opowieści przy nocniku nic nie dają..po chwili wstaje i mówi że już mu się nie chce..a jak wstanie 20 minut i kupa jest ale tam gdzie zwykle:-((

Mój syn też miał taki problem.Siusiu robił do nocnika a kupa w majtki.Teraz ma 4 lata i czasami zdarzy mu się jeszcze "wypadek". Problem sam się rozwiązał z czasem. Może warto zainwestować w nocnik z melodyjkami, kiedy dziecko zrobi kupę nocnik gra melodię, może to zachęci syna by dłużej na nim posiedział.Chłopcy są z natury bardzo energiczni i długie posiedzenia ich po prostu nudzą.Tak było z moim.

oj moja mała też długo sadziła kupska do majtek i nie mogliśmy znaleźć sposobu aż samo przeszło.. ale to było z rok temu więc jak miała ze 3 lata.. za to od jakiegoś czasu ostro leje pod siebie .. nie zdąża ..często kałużę robi przed samą toaletą.. a co najlepsze to w nocy od paru m-cy nie ma pieluchy i było bardzo mało 'wpadek'
monika1709 a On tak od zawsze czy zaczął dopiero?..jeśli to drugie to może stresuje się pójściem do szkoły?.. a jeśli to od dawna to odwiedziłabym lekarza raczej na miejscu tej Twojej sąsiadki. Moja 7 latka ..też jeszcze czasem w nocy się zmoczy ale to są pojedyncze epizody szczególnie jak coś przeżywa.