Skocz do zawartości
Forum

Marcòweczki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Mamuska sliczna malutka, wszystkie dzieciaczki sa takie słodkie :-)
W nocy tylko raz wstajesz na karmienie? Sama sie budzi czy ja wybudzasz?
cannea ja czasami tez dokarmiam mm, na poczatku dawalam nan pro 1, a teraz pediatra nam zalecil bebiko 1.
A dajecie codziennie tyle samo mm czy roznie? Jak wtedy podajecie witaminy d i k?
Czy wasze maluszki cwicza sobie jezyczki i ruszaja nimi, wytykaja ?

Hej mamusie :) Jak mnie tu dawno nie było ale widzę że wszystko w porządku :) dzieciaczki zdrowe i rosną jak na drożdżach a to najważniejsze... :) Mój mały też ma się świetnie... leci nam już ósmy tydzień... super przybiera na wadze... dzisiaj była położna i prawie już 6 kilo jutro pewnie stuknie szóstka na wadze... centymetrów też mu przybyło... wszystko wskazuje na to że będzie wysoki jak tato :) Misio jest już po pierwszej większej podróży... tatuś chciał nas zrelaksować i zawiózł nas na kilka dni góry... :) cudowny czas we dwoje mama i Niunio wieczorami przy kominku... było tak cudnie aż śmiałam się do męża że musi na taka chatkę w górach sprezentować :) dotlenieni wróciliśmy wczoraj a w czwartek mamy wizytę u lekarza i szczepienie... Powiedzcie mi moje drogie jakie podjęłyście decyzje w kwestii szczepień bo ja niby już jestem zdecydowana a tu wciąż mnóstwo wątpliwości... na jakie szczepionki się decydowałyście? to chyba najtrudniejsza decyzja jaka przyszło mi w życiu podjąć... ehhh

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/20949

Mamuska Ja dokarmiam narazie max raz dziennie 90 ml to podaje wit d i k, dopiero powyzej 100 ml daje sie tylko wit d.
A bylas u lekarza z tum hemoroidem ? Ja narazie mam jeszcze procto hemolan, zobaczymy czy cos pomoze jak nie to bede musiala zmienić .
A co do jezyczka to tak jak mowisz , wyglada to tak jakby mala chciala juz sie calowac hehe

KamiKamila - zyjecie , bo my to sie juz za hubciem stesknilismy strasznie ;** zazdroscimy takiego wekeendu . Niedlugo trzeba sie umowic na spacer ;) co do szczepionek my mamy 5 w 1 i na pneumokoki dodatkowo ;) juz zamowione jeszcze wszystko czeka tylko na odebranie z apteki i szczepienie ;)

Mejda jeszcze nie bylam mam skierowanie to proktologa ale narazie masc bardzo pomogla polecam procto-glyvenol ;) nasze dzieciaczki beda calusne ;) hehe

A myslicie ze podroz pociagiem teraz moznaby bylo zorganizowac czy jeszcze za male ?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21243http://www.suwaczki.com/tickers/x7g1egz2xvcderxt.png[url=]

Ja też w nocy dokarmiam 100ml plus pierś na zasypianie. My dajemy Hipp Combiotik 1.
Mój Kuba też chciałby być non stop przy piersi i tez jak przyśnie i go odłożę to zaraz sie budzi. :D
Mi w szpitalu powiedzieli, że jak chociaż raz podaje się mleko modyfikowane to wit K nie trzeba.
Powiedzcie mi mamuśki czy Waszym dzieciaczkom też tak "jeździ" w brzuszkach? Bo u mojego małego to bulgotanie prawie cały czas :/

http://www.suwaczek.pl/cache/bb8f719397.png

My nie szczepilismy 6 w 1 , bo sie cenowo nie opłacało, lepiej dokupic engerix osobno, tylko wtedy sa dwa wklucia a nie jedno. Na rota i pneumo raczej tez bedziemy szczepic , ale dopiero za jakis czas , nie wszystko naraz.
Ja tez zauwazylam, ze malej burczy w brzuszku i zaczelam sie zastanawiac czy to z glodu czy kropelki sa potrzebne.
mecca co do witamin widac, że co lekarz to inna teoria :-)

5 w 1 czy 6 w 1 to może i kombo ale porównywalne z tymi refundowanymi, a jednak wkłuć mniej :) My tak jak pisałam kiedyś mamy 6w1, rota, pneumo i meningokoki.
Byłam dzisiaj u pediatry pytać o karmienie i mi powiedział, że wiadomo że dziecko chce być ciągle przy piersi bo to i ciepło i miło i bezpiecznie. Ale powinno się karmić 10-15 minut jedna pierś, jeśli dziecko dalej jest zainteresowane jedzeniem to druga pierś. A potem koniec i półtorej godziny przerwy. Mówił, że to uczy dziecko żeby będąc przy piersi rzeczywiście aktywnie jeść a nie "ciumkać". Mówił, że jego córka się tego uczyła dwa tygodnie i dwa tygodnie się męczyli, bo płakała ale byli konsekwentni i po 2 tygodniach mała aktywnie ssała jak była przy piersi i nie mieli więcej problemów z niedojedzeniem. Jak mu powiedziałam, że ona po moim karmieniu jest dalej głodna i że takie karmienie trwa nawet 2 godziny to powiedział, że jest głodna, bo dwie godziny to ona nie je tylko sobie ciumka.
No i że jak się maluch nauczy, że przy piersi się je i że następne karmienie dopiero za jakiś czas a nie za chwilkę, to będzie się najadał, a i dla mamy większy komfort i radość z karmienia, niż notoryczne siedzenie z dzieckiem przy piersi.

Dziewczyny mamy dzisiaj z Wiki chyba maly kryzys , malutka placze od jakiejs 17 ;( przysypia na chwile budzi sie placze w nieboglosy ;( uspokaja sie tylko przy cycku ale jesc tyle tez chyba nie powinna bo potem brzuszek bedzie bolal ;( ehh . Kurde wiecie co taka przykladna mamusia ze mnie a nie mam termometra dla niej ;(( jutro idziemy do apteki i kupujemy ;) bo tatus u nas chory jest troche , boje sie ze moe malutka sie zarazila albo przeziebilam ja gdzies ;(( goraca niby nie jest , ale nie tylko cieple czolo oznacza goraczke , zimne lub takie jakby mokre tez moze to oznaczac . ;(

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21243http://www.suwaczki.com/tickers/x7g1egz2xvcderxt.png[url=]

KamiKamila ja wybrałam 5 w 1 , właśnie dziś byliśmy na szczepieniu. Malutka dzielnie to zniosła, mama więcej płakała. Po szczepieniu od razu zasnela była trochę marudna potem, ale po kapieli poszła dalej ladnie spac.
Zobaczymy jak jutro będzie się czula, mam nadzieje ze dobrze bo idziemy na kurs chustonoszenia :)