Skocz do zawartości
Forum

Lutówki 2015 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Arwenas, mam tak jak Ty, dzień w dzień prawie pomidory jem, a to na kanapkach, a to do mięska, za to od ryby mnie odrzuca, normalnie zmuszam się, zeby raz w tygodniu zjeść.
I ciągle, chce mi sie coś kwaśnego, soki z pomarańczy, z mandarynek, malinki, wszystko co ma duzo wit.C. Oczywiście cebula i czosnek działają na mnie jak płachta na byka, a sam zapach, fuj.... na samą myśl już mnie mdli.

http://www.suwaczek.pl/cache/396310f836.png

Sloneczko :) trzymaj sie tam cieplo i nie martw duzo. Daj znac jak znowu zobaczysz dwie kreseczki. Bedziemy czekac na dobre nowiny:) Pozdrawiam i duzo duzo szczescia zycze!

Szania - na moim suwaczku tez cos nie tak, jestem o dzien do przodu tj. 5 dzien a nie 4. Ale poprawiac mi sie tego nie chce :) i moze faktycznie coreczki beda skoro tak do slodkosci. Dzisiaj zrobilam kurczaka, oczywiscie z ananasem, nie udalo mi sie oprzec.

Tymi wymiarami tez jak cos, nie co sie przejmowac, bo sa jakies roznice.
Moja dzidzia w 8w2d miala 1,88mm czyli chyba ok:) zmierzylabym tam gdzie podalas marcy, ale nie znam reszty wymiarow, nie mam tego na zdjeciu z usg chyba, nie widze w kazdym badz razie.

Marcy - ja gdzies czytalam, ze pomarancze maja duzo kwasow foliowych:) Albo ktos to tutaj napisal. Czosnek tez cos mi nie przypada do gustu, ale dodaje go bardzo czesto do potraw, nie jest wyczuwalny ale jego krojenie jest okropne a potem zapachu z rak ciezko sie pozbyc.

http://www.suwaczki.com/tickers/dxom3e5e9146gook.png

Melodyjka - roznie, zalezy jak mam ochote, czasem mi sie od tych sokow i drinkow bezalkoholowych (jak gdzies wychodze) juz niedobrze i za slodko robi. Ale ogolnie pije soki praktycznie codziennie, porzeczkowe, czeresniowe, pomaranczowe, marchewkowe w malych buteleczkach 250-300ml, a na codzien woda niegazowana sredniozmineralizowana :)

Ja az tak czesto nie latam..wgl jakos malo objawowa ta ciaza, a niby wszystko ok, wierzyc sie nie chce, ale wierze :P
Czesto jednak czuje, ze musze siku a potem sie okazuje, ze jednak nie, albo robie to tylko oszczednie. Ostatnio mnie pobolewal pecherz przy oddawaniu moczu, ne wiem czy nie spodziewac sie infekcji w najblizszym czasie. Myslicie, ze np warto uzywac saszetki tantum rosa w okresie ciazy, np teraz i nie zaszkodza?

Mam podobnie, jesli chodzi o budowe ciala, ale po brzuchu juz cos widac, jest jakby wzdety ale wzdec nie ma :P nawet na czczo wydaje sie 'spuchniety'.
Ale zeby kreska juz od pepka w dol? Wow, to tak szybko sie moze robic? Kazdemu pewnie rosnie inaczej. Myslalam, ze to w pozniejszym okresie ciazy raczej.
chyba nie mam, chociaz nie wiem, bo w gimnazjum ogolilam wlosy na brzuchu w tym miejscu i nie odrastaja za ciekawe i w sumie dawno sie nimi nie zajelam :D moze to obadam wieczorem.

Dziewczyny.....
ech tydzień mnie na forum nie było co nie znaczy że nie śledziłam ile mogłam...miałam coś napisać co już teraz jest mało ważne a tu takie wieści od dziewczyn ...nie uwierzycie ale przez to normalnie odechciało mi się wszystkiego. zaczęłam mieć troche chore myśli doła jakiegoś załapałam i przyznam szczerze że nie chciało mi się pisać już nic..

przesyłam uściski i życzenia najlepsze jakie tylko są Wam dziewczyny teraz potrzebne do spełnienia.wierzę że wszystko się fajnie skończy i ułoży. nie będe tłumaczyć tego w żaden sposób że takie był plan że tak miało być.powiem że takie życie...mówią że docenia się coś bardziej jak się cos straci- nie wiem czy to adekwatna myśl do tej sytuacji ale nie wątpię z kolei w to że takie smutne doświadczenie Was nie tylko wzmocni ale sprawi że Wasze dziecko będzie większym skarbem a Wy lepszymi rodzicami.

Pasiok- słodkie powiadasz??może lody????hehehe
ja to z kolei maniakalnie jem bułki z masłem serem gouda i pomidorem.co-dzien-nie!!!czasem do tego kubek kakao i jestem w niebie!!
Rzeczywiscie jest tak że po 8(?)tygodniu samopoczucie się poprawia. sama po sobie zauważyłam. piersi już praktycznie nie bolą(sutki tylko pozostały wrażliwe),mniej mdłości choć czasem tylko rano ale jak zjem coś szybko to przechodzi,ogólnie jakbym nie wiedziała że jestem w ciąży to nie podejrzewałabym nic!choć mam na uwadze co ginekolog ostatnio rzekł że to wszystko się może zmienić i żeby cieszyć się tym jak jest narazie.ponoć właśnie w II trymestrze odczujemy przypływ energii i w ogóle powinno być lepiej. a jak nie lepiej to inaczej .tak czy tak nie będziemy się nudzić!!!

Od razu mam pytanie odnośnie śluzu. Jakoś do tej pory nie było go za wiele i był biały a dziś żółtawy i sporo tego było i czy to jest powód żeby iść z tym do lekarza czy panikuje? Nie ma żadnego wyraźnego zapachu. Czy któraś z was tak ma? czy to jest normalne? To moja pierwsza ciąża więc pewnie niektóre pytania mogą się wydawać śmieszne ale po to was mam :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3a3f4oj2zy3w.png

och Pasiok masz racje! zajmujemy sie pozytywnymi rzeczami i piszemy ładnie na forum he he:-)tak będzie najlepiej!!

suchlunek- wydzielina jest jak najbardziej normalna w ciąży!!ale jak arwenas zauważyła wspomnij o tym lekarzowi jako że mój sekundę przed badaniem mnie powiedział ze moja wydzielina może wskazywać na lekką nadżerkę ale po badaniu sie okazało ze wszystko jest ok. nie chcę straszyć ale pytać lekarzy trzeba. ogólnie jednak wydzielina taka, jeśli nie towarzyszą inne niepokojące objawy jest normą.