Skocz do zawartości
Forum

Skarby Styczeń 2015

Rekomendowane odpowiedzi

jacqueline

Zgadzam się w 100% to ze coś przestaje boleć, albo zaczyna, nie oznacza od razu, że źle się dzieje!!! Dziewczyny zróbcie jak ja..za punkt paniki przyjęłam sobie ewentualne plamienie i krwawienie. Póki tego nie uświadczę to znaczy, że nie ma co niepotrzebnie się stresować!!! Choć podobno nawet plamienie nie oznacza od razu że na 100% poroniłyście!!! Ale żadne bolenie/nie bolenie czegokolwiek w waszym ciele nie oznacza jednego!

Mam tak samo jak Ty. Poronienia się niestety zdarzają, ale myślmy pozytywnie. Tego najbardziej trzeba naszym dzieciom.

Lewel o rany! mam dokładnie to samo :))) Dotąd samo zdrowe jedzenie, dużo warzyw, kiełki, zdrowe soki, dużo wody i mięso tylko białe, najlepiej gotowane. A teraz?! Jeśli już w ogóle jestem w stanie coś przełknąć to jest to zapiekanka, pizza lub hamburger :O Mało tego - coś, co rano uspokaja moje mdłości, to Snickers! A ja dotąd słodyczy nawet nie lubiłam;) Martwi mnie to trochę, bo zamiast odżywiać się zdrowo dla Maluszka, to wpierdzielam te śmieci. Ale jestem teraz w sytuacji, że albo to, albo nic:( *chlip chlip*
daguccii to USG jest tak szczegółowe, że widać, jak krew płynie przez pępowinkę? :O Jak faaajnie! :D Gratuluję pięknych widoków:) Aż nie mogę się doczekać swojego dzisiejszego podglądania :D To już za niecałe 4 godzinki!
Ania19 witaj wśród styczniowych mamusiek i gratuluję Maleństwa!:)

Dziewczynki, chciałam jeszcze tylko ponowić pytanie, bo gdzieś przepadło. Po którym tygodniu zaczyna się drugi trymestr? Po 12, czy 14?

http://lb1f.lilypie.com/BeMTp1.png

Bumblebee też byłam zdziwiona, ale tak :D w sumie to normalanie nie wiem czy lekarz by nam mówił o takich szczególikach, ale dopytywaliśmy sie we 2 natrętnie więc wszystkoo nam opowiedział :P pewnie zależy od sprzętu, jaki ma w gabinecie, chociaż 2 tyg temu byłam w szpitalu na USG i nie wiem nawet czy tam nie było lepiej widać ;)

kurcze ja kolejna wizyta za 4 tyg, nie wiem jak to wytrzymam, skoro teraz już po 2 mnie skręcało ;)

a co do tygodni mój lekarz mówi mi, że 12 tydzień i ja tego sie bede trzymać, chociaż tez już naczytałam sie coś o 14 :)

powodzenia na wizycie!! :D

http://www.suwaczki.com/tickers/thgflhb8pi36qmsc.png]Tekst linka[/url]

Dzięki, że sprowadzacie mnie na ziemię. Poronienia się zdarzają, jestem przygotowana, ale jestem tak szczęśliwa, z resztą co ja będę mówić, każda z Was czuje to samo :-) Będę czekać na wizytę, kolejna 4 lipca, lekarz powiedział, że zrobimy wtedy badania prenatalne, jako że to moja pierwsza ciąża nie wiem do końca o co chodzi, na czym one polegają?

Pozdrowionka i miłego dnia bez mdłości. :-):-);-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relganliyb0uls1e.png

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi. I to błyskawiczne:) No właśnie, część źródeł twierdzi tak, inne tak... ale mi też się podoba wersja Twojego lekarza daguccii zwłaszcza, że już bardzo chciałabym powiedzieć o ciąży rodzicom i móc też już wyjechać na wakacje;) A sprzęty w szpitalu są naprawdę niezłe! Przy poprzedniej ciąży, w prywatnej klinice lekarz nic nie widział na aparacie, a dwa dni później w szpitalu (zgłosiłam się na usunięcie nierozwijającej się ciąży) znaleźli nie tylko maluszka, ale i bijące serduszko!:)
Lewel Piąteczka! Jak dobrze, że nie jestem w porannym słodyczożarciu sama ;P Też spróbuję się przesiąść na Milkywaya, bo mniejszy i lżejszy (jak reklama kiedyś mówiła - tak lekki, że unosi się na mleku!;) ). Zapomniałam jeszcze wcześniej dodać - Twoje USG na suwaczku jest przepiękne!

http://lb1f.lilypie.com/BeMTp1.png

kamiol
Dzięki, że sprowadzacie mnie na ziemię. Poronienia się zdarzają, jestem przygotowana, ale jestem tak szczęśliwa, z resztą co ja będę mówić, każda z Was czuje to samo :-) Będę czekać na wizytę, kolejna 4 lipca, lekarz powiedział, że zrobimy wtedy badania prenatalne, jako że to moja pierwsza ciąża nie wiem do końca o co chodzi, na czym one polegają?

Pozdrowionka i miłego dnia bez mdłości. :-):-);-)

Gin sprawdza kość nosową, fałd karku czy coś takiego, w każdym bądź razie w kierunku Zespołu Downa, serduszko, główkę etc. Chodzi o rozmiary:)

Bumblebee dziekuje:) Wszystkie zdjecia naszych malenstw sa sliczne:) Jezeli chodzi o badania prenatalne to ja srednio do tego podchodze. I tak nic nie zmieni mojej decyzji i nie usunelabym ciazy, pewnie jak zadna z Was, a te badania nie daja 100% pewnosci. Czasami wychodza zle wyniki a dzieci rodza sie zdrowe. Bez tego duzo sobie wkrecam. Jezeli bed. Chore to trzeba bedzie stawic czola i sobie poradzic jakos. Ciagle sie boje jakis chorob genetycznych. To najgorsze co moze czlowieka spotkac, choroba dziecka, ale mysle pozytywnie! Jezeli ktos jest z grupy ryzyka to ok, rozumie takie badania. Byloby jeszcze wszystko w porzadku gdyby badania te dawaly 100 pewnosci, w tedy mozna by bylo sie jakos przygotowac, a tak mozna sie najesc stresu nie potrzebnie. To moje zdanie oczywiscie kazdy moze miec swoj poglad ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3orjjgxtbcrb8j.png

Lewel
Bumblebee dziekuje:) Wszystkie zdjecia naszych malenstw sa sliczne:) Jezeli chodzi o badania prenatalne to ja srednio do tego podchodze. I tak nic nie zmieni mojej decyzji i nie usunelabym ciazy, pewnie jak zadna z Was, a te badania nie daja 100% pewnosci. Czasami wychodza zle wyniki a dzieci rodza sie zdrowe. Bez tego duzo sobie wkrecam. Jezeli bed. Chore to trzeba bedzie stawic czola i sobie poradzic jakos. Ciagle sie boje jakis chorob genetycznych. To najgorsze co moze czlowieka spotkac, choroba dziecka, ale mysle pozytywnie! Jezeli ktos jest z grupy ryzyka to ok, rozumie takie badania. Byloby jeszcze wszystko w porzadku gdyby badania te dawaly 100 pewnosci, w tedy mozna by bylo sie jakos przygotowac, a tak mozna sie najesc stresu nie potrzebnie. To moje zdanie oczywiscie kazdy moze miec swoj poglad ;)

Ale Twój gin też Ci je zrobi:) Każdy robi, bo sprawdza te pomiary a jesli coś nie tak posyła dalej na badania z krwi, czy jak ktoś ma życzenie punkcję

Lekarz po prostu mi oznajmił, że zrobimy takie badania, jakbym miała wybór też chyba bym chciała, ale nigdy nie usunęłabym ciąży.

A czy Wasi partnerzy wchodzą z Wami do gabinetu? Bardzo bym chciała, żeby mój mąż mógł być na usg, ale z tego co wiem niektórzy ginekolodzy sobie tego nie życzą przy usg dopochwowym. Mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu na następnej wizycie :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relganliyb0uls1e.png

Mój mąż już na pierwszej wizycie od początku był ze mną w gabinecie i powiedział, że chce we wszystkim uczestniczyć! Lekarka nie miała nic przeciwko, tylko przed USG ostrzegła mnie, że będzie dopochwowo i czy życzę sobie żeby mąż przy tym był..ja mówię pewnie, no bo czemu nie jak przy porodzie będzie, to i gorsze rzeczy zobaczy ;) niech się przyzwyczaja :) No a mnie od wczoraj zaczęły masakrycznie męczyć mdłości...mdli mnie jak diabli, na nic nie mam ochoty, a mimo to potrafię czuć niesamowity głód...dziwne to...no i właśnie przed chwilą w pracy pobiegłam do łazienki i przywitałam się z sedesem..szczęście nikogo nie było w kabinach obok...echh te mdłości..ale mimo to cieszę się nawet nimi ;) nie są takie straszne...myślę, ze da sie to przetrzymać :)

Dziewczyny ja mam ciężarówką przez 9 miesięcy i naprawdę każdemu polecam :) czytam mężowi i pokazuję na miarce co tydzień jakie jest maleństwo :) czytam mu przed snem i bardzo to lubi hehehe poza tym codziennie przed snem smaruje mi ciało i brzuszek :) tak żeby on też miał kontakt i był zaangażowany bardziej w tą ciążę :) bardzo to lubimy :)

Widzę, dziewczyny, ze piszecie tu jak szalone :) ledwo nadążam :)

Teraz czekam na wyniki badań na tokspolazmoze na awidność trzymajcie kciuki, aby wszytsko było dobrze :) ja w to wierzę całym sercem :)

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3o9jcgwv63hqj2.png

Co do wizyty prywatnej to chyba nie powinna kosztować więcej jak 150 zł??? Ja bym zadzwoniła i spytała czy można płacić za wizytę kartą ;p i problem z głowy ;) jak nie to weź z 200 zł to najwyżej Ci wyda resztę i tez po problemie :)

Lewel jesteś moją ulubioną ciężarówką :) jesteś urocza jak tak czytam Twoje posty :) no i to zdjęcie w suwaczku tak jak dziewczyny piszą NIESAMOWITE! :)

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3o9jcgwv63hqj2.png

jacqueline dziekuje:) Twoj bobasek tez jest slodki:) Nasze male robaczki:) kamiol ja wczoraj caly dzien probowalam wstawic zdjecie i dopiero dzisiaj sie udalo. Nie wiem o co chodzilo:/ Przepraszam ze tak duzo tu pisze ale po prostu mam duzo wolnego czasu i siedze sama w domku bo M ciagle pracuje ( odkad dowiedzial sie o blizniakach wpadl w pracocholizm) :) Moze po wizycie 1 lipca wyjade do rodzicow w Bieszczady i dam Wam troche spokoju:)

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3orjjgxtbcrb8j.png