Skocz do zawartości
Forum

Skarby Styczeń 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie Linda skoro jest napisane ze nie wplywa na bobasa to spokojnie, ale lepiej zadzwon i sie upewnij. Ania19 dobrze ze poszli Ci na reke:) Mowilysmy ze nie bedzie tak zle:) A jesli chodzi o Twojego faceta to nie martw sie my teraz mamy to samo. Jakis taki kryzys malutki, tzn niby wszystko jest ok ale mi cos jest:) Po prostu jestem w ciazy i tyle zmian i chyba przez to. Moze u Was tez duzo zmian i nie macie tyle czasu dla siebie? Bedzie dobrze, tylko duzo rozmawiajcie.

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3orjjgxtbcrb8j.png

Ania19 Fajne to łóżeczko, czy cena jest już z materacem czy bez?

Mam dylemat, nie wiem jakie łóżeczko kupić. Czy cały zestaw ok. 550zł, czy samo łóżeczko i pościel, czy z szufladą czy bez.
Macie już łóżeczka, może podeślecie swoje propozycje?
Mój problem polega na tym, że córcia będzie u nas w sypialni a mamy ją w kolorze delikatna olcha, więc łóżeczka białe i wenge średnio będą pasowały - a są na topie! Szukamy jasnego albo olchę, z buku lub ewentualnie sosny.

A jak wasze wózki, macie już. Doradzicie dobrą firmę. Nam koleś w hurtowni polecał JEDO Fyn Memo kolor 356
załączam fot. Z białą ramą nas interesuje. Cena wózka ok. 1600zł 2 w 1, fotelik 250zl lub 350zł.

monthly_2014_10/skarby-styczen-2015_17547.jpg

dziendoberek! BabyBlue wizualnie baaardzo l;adny ten wozek i zgrabnie sie prezentuje musisz popatrzec czy pasuje tobie jak jest ze skretnoscia waga ile ma pozycji spacerowka itp. co dop lozeczka to ja kupilam 140x70 pozniej moze dluuzej posluzyc juz dla starszego dziecka wiec jeden wiekszy wydatek na dluzej :)dagucii udanej wizyty i oby nic malej nie wyroslo ;D

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywsg186ril6xal.png

http://www.suwaczki.com/tickers/relg4z17g2p6m1em.png

Cześć Dziewczyny.
Jeszcze apropo wczorajszej wizyty to doktorek sprawdził szyjkę i powiedział że wszystko gra, a na ciągnięcie w podbrzuszu kazał kupic magnez i łykać 2 razy dziennie a jak mocno ciągnię to wcinać nospę. A teraz nadrabiam zaległości. No to jedziemy :D
Bumblebee zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla Ciebie :* dzięki za wskazówki jak się pozytywnie nastawiać do wagi :D Mam nadzieję, że to remonciwo przejdzie Wam szybko i bezboleśnie i nie będzie za dużo sprzątania. I fajnie że możesz zacząć ciążową labę wcześniej niż zakładałaś (choć i tak jestem w szoku że tyle chodziłas do pracy)
Marlenek fajnie że seans udany, jak bobas reagował na dźwięki? A Twoje koszulki git, sama może coś zgapię :D
Linda gratulacje, że macie składzik , będzie gdzie składować bambetle ;) na pewno zapchacie go szybciutko. Mam nadzieję, że w pon na wizycie dowiesz się co i jak z tymi kwestiami skórnymi, a nie że przepisują jedno i to samo, zamiast docieć jaka jest przyczyna.
Klalaa gratulacje, że cukrzyca Cię ominęła :D super! Co do obwodu w pasie to 94 cm, a w brzuchu (najszersze miejsce) – 100 cm :D
Oleńka super, że z Hancią wszystko gra ;) Znudzona była? To samo co Nina… Leżing i plażing i udawanie, jakby jej tam wcale nie było – mimoza :D a przez cały dzień kopniaki i wygibasy. to mówisz że teraz można się już formalnie opieprzac i leżeć? Mam nadzieję, ze udało Ci się dzis w tej firmie Twojej zrobić porządki, jak tak może być, żeby grali na czas i ociągali się kasą??? Przecież musisz z czegoś żyć! Powinni im karę przywalić.
Zrezygnowana super, że Ci się udało ze zwolnieniem. Kolejny miesiąc świętego spokoju. Nie musisz się z walniętą szefową użerać. Kombinezon śliczny:) a ja już mam ten nasz klasyk z h&m tak więc dziękuję bardzo :)
Brunetka fajnie, że u koleżanki udało się „obłowić” w te kilka rzeczy. Nie musisz już myśleć np. o laktatorze i kasa zostaje w kieszeni :)
Dabr_aga nie mam żadnego doświadczenia na temat monitora oddechu i nie mam w planie go kupować. Słyszałam kiedyś stwierdzenie, że nagła śmierć łóżeczkowa na skutek ustania oddechu zdarza się praktycznie tylko i wyłącznie u dzieci matek które paliły w ciąży, więc pod tym względem się nie boję. Chyba że jest inaczej, to wyprowadźcie mnie z błędu :)
Elciaaa90 a ja już myślałam, że Ci się termin na grudzień przesunął i się przeniosłąś od nas do grudniówek ;) co u Ciebie?
Rudamama też się się chciałam wybrac na „mamawie” ale u nas już były i przeoczyłam termin. Idę na „mamapyta” :P a jak mi się będzie chciało to jeszcze za tydzień na „bezpieczny maluch” Warto było się wybrac? Podobało Ci się?
MArlesia z tym karmieniem 3-latki to mega przegięcie… :/ ja rozumiem że każdy decyduje sam, ale 3 lata mieć uwiązane dziecko do cycka? Zgroza…
Ania19 super, że jest perspektywa na indywidualny tok studiów, to by Ci wiele ułatwiło :) łóżeczko śliczne :)
Dagucci już Ci mówię. Mama pyta jest jutro 12-16.00 NA Sokolskiej w Kato ( tu link http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konferencje/akademia-mamapyta-pl-w-katowicach-2#no_map ) Są też jeszcze terminy na Łódź i Poznań. A bezpieczny maluch jest w środę od 17.00 do 20.00 w Qubusie ( tu szczegóły). Daj znac jak po wizycie.

zrezygnowana wózek jest ok, fajnie wygląda, opcja spacerówki też fajna, wygodnie się nim kieruje, zwrotne koła, lekki! Do mojej postury 157 pasuje ok, widziałam dużo większe i wyglądałam przy nich jakbym była dzieckiem i miała do niego wejść ;-) tylko cenowo wychodzi ok. 1950-2000 dużo? Buziaki dla Was!
łóżeczko większe mi nie wejdzie mam na styk, komodę i miejsce na łóżeczko 120x60. Któraś z was brała z allegro?
Myślałam o tym łóżeczko, nie wiem jak z tą szufladą czy warto czy nie... cena obejmuje już materac! Tylko jak to na allegro, kot w worku, koleś ma różne opinie... a cena jest spora

monthly_2014_10/skarby-styczen-2015_17551.jpg

Mam a oku jeszcze ten typ.
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-17-el-lozeczko-biale-z-szuflada-materac-posciel-haftowana-z-moskitiera-duplikat-1.html
tylko jasne albo olcha
no i cena ... z pościelą hm...

lub poniższe z ikea bez materaca
Samo łożeczko singara 119zł, materac w ikea 119zł
Gulivera 299zł

To białe przesyłam z powyższego linka, jak wygląda.

monthly_2014_10/skarby-styczen-2015_17552.jpg

monthly_2014_10/skarby-styczen-2015_17553.jpg

monthly_2014_10/skarby-styczen-2015_17554.jpg

hejka
ja też mam zamiar kupić łóżeczko o wymiarach 140/70. Jak dziecko podrośnie, to zdejmę boli i będzie tapczanik, spokojnie na ładnych parę lat wystarczy
Będę kupowała ten http://www.pippin.pl/pl_PL/p/KLUPS-Lozeczko-BARTEK-II-sosna-szuflada-odbior-W-wa-Wola,-wysylka/528?gclid=CjwKEAjw77OhBRCJ7Onfp_HNtwYSJACZqHAWuIIB3wnIhJ2nFPMkuwUteCB28Y3C4R_K4DtMivFhmRoCoNbw_wcB, do tego materac i cena się zamknie w 400zł. A no i wg mnie koniecznie z szufladą, na pościel, może na zabawki dziecka- takich miejsc w pokoju dziecinnym nigdy dosyć :) a i przylega do samej podłogi, co nie będzie generowało trudno dostępnego kurzu pod spodem ;)
Zrezygnowana, też oglądałam ten wózek :)
fajnie bo gondola ma 80cm długości - innej nie chcę bo się naczytałam , że dzieci się nie mieściły itp.
Oglądałam też Baby Merc Zipy Q za 1200zł, gdzie gondola ma 83cm, Bebetto Solaris za1800, tylko tu gondola ma tylko 78cm, podoba się nam Tutek Grander ale w nim gondola to zaledwie 76cm, więc odpada. Ten, o którym piszesz po złożeniu jest większy bo aż 94cm bez kól a ten Merc składa się do 88cm.

Marti, nic a nic nie denerwowało Młodego, film to komedia ,więc efektów specjalnych nie było to i nie było głośno. Mięliśmy się wybrać na Miasto44 ale właśnie uznała, że wybuchy będą na pewno za głośne dla dziecka i teraz tylko romantyczne filmy wybieramy :)
Linda, fajnie, że dostaliście ten składzik -potrzebne są takie miejsca :)
Marti a gdzie Ty masz pas, że masz tam 94cm? Ja napisałam, że mam 100 właśnie w miejscu, w którym kiedyś był pas a teraz jest brzuchol :)
Ania19, noo i się wszystko udało ze szkołą - tak jak przypuszczałyśmy :) świetnie :)

Strasznie nie wiem który wybrać. To jest dla mnie najgorszy temat :/

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ezp03lg0i.png

marlenek
Siemka dziewczynki :)
ooo, Wy juz zaczynacie te szkoły rodzenia - fajnie, opisujcie co tam się wyrabia :) ja dopiero 18października zaczynam.
Lewel, no emaliunga to nie tani wózek.. tez zerknęłam kiedyś na niego ale za dużo kosztuje, ja za te 800zł to pewne cały używany kupię :)
Linda, jak to byłaś przy porodzie kogoś innego, kiedy? łoo matko i jak to przeżyłaś? Byłaś już wtedy w ciąży?
Piszecie o glukozach- ja w sobotę idę. To wieczorem też trzeba jakoś specjalnie jeść albo nie jeść?
Kurcze, też ostatnio zgaga mnie męczy, w zasadzie co wieczór. Staram się wytrzymywać ale jak już nie daje rady to rozgryzam rene i przechodzi.
daguccii, niestety z ludźmi to tak jest, jak mają coś gdzieś kogoś przepuścić to awantury i żale nie z tej ziemi i to prawda, że najgorsze są właśnie kobiety, choć przecież same to w życiu przechodziły.. Dlatego ja staram się w dniu badań zawsze pospać trochę dłużej żeby iść na badanie w okolicy godziny 10 i wtedy już prawie ludzi nie ma i nie muszę się kłócić.
Ja też kupię na początek proszek dla dzieci i będę w nim prała ubranka ii pościel Młodego ale swoich nie. Ciekawe na jak długo wystarczy. Pewnie będę robiła testy i upiorę komplecik w naszym i sprawdzę czy się nic nie dzieje, jeśli nie to nie będę kupowała specjalnych.
Fajnie, że też macie epokowe ubranka, wdzięczne są :)

Drogie Mamy,

choć czasem mogłoby się to wydawać niepotrzebne, warto wyprać wszystkie rzeczy, które mogą mieć bezpośrednio kontakt ze skórą maluszka :) Zanim ubranko trafi do naszych rąk, przebywa długą drogę – od fabryki aż po hurtownię i sklep. Ubranka (i nie tylko) powinny być prane, gdyż nie wiemy, w jakich warunkach były przechowywane w magazynie czy sklepie. W tym czasie mogą one stykać się z różnymi, niewidocznymi gołym okiem zanieczyszczeniami. Warto pamiętać, że w przypadku rzeczy nowych i firmowo zafoliowanych przez producenta nie mamy też pewności, czy do ich konserwacji użyto bezpiecznych środków. Ubranka maluszka powinny być prane w delikatnych środkach, gdyż mają one bezpośrednią styczność z jego skórą. W przypadku rzeczy takich jak kocyk, narzuta służąca do zabawy na podłodze, pościel czy ubrania rodziców ich wypranie w środkach dla dzieci także jest wskazane, o ile maluszek będzie miał z nimi częsty kontakt. Ważne, by nie narażać skóry dziecka na codzienny i stały kontakt z silnymi substancjami, które mogą być niebezpieczne.

marlenek, wybór konkretnych środków zawsze pozostaje indywidualną sprawą każdej mamy. Warto jednak wiedzieć, że bez względu na markę produktu specjaliści zalecają stosowanie środków dedykowanych dla maluchów do 3. roku życia. Zapobieganie objawom alergii to nie jedyny powód, dla którego stosowanie produktów dla dzieci jest ważne.

Przez pierwsze 3 lata skóra dziecka nie jest jeszcze w pełni ukształtowana i nie stanowi odpowiedniej bariery dla silnych składników zawartych w zwykłych środkach. U dorosłych komórki skóry ułożone są bardzo ciasno - jak dachówki, które ściśle do siebie przylegają. U dzieci zaś leżą one luźniej, przez co nie tworzą właściwej bariery ochronnej i są przepuszczalne dla zanieczyszczeń, temperatury i wszelkich substancji, z którymi skóra ma kontakt. W przypadku noworodków naczynia krwionośne są tak blisko naskórka, że aż przez niego prześwitują. Gołym okiem dostrzegamy, że maluszki są bardziej czerwone W dalszym etapie rozwoju, choć już tego nie widzimy, naczynia krwionośne nadal leżą bliżej naskórka i są szersze niż u dorosłego. Wykazują przez to większą podatność, by wchłaniać przedostające się przez skórę substancje. Silne składniki chemiczne zawarte w środkach dla dorosłych przenikają w głąb organizmu dziecka i nawet gdy nie wywołują widocznych podrażnień, mogą być szkodliwe dla zdrowia maluszka. Powodują także nadmierne zmywanie się płaszcza hydrolipidowego skóry, który stanowi jej naturalną warstwę ochronną. Nie działa to korzystnie na prawidłowy rozwój naskórka oraz jego kondycję w przyszłości. Skóra malucha jest teraz po prostu inna i nie da się przyspieszyć procesu jej dojrzewania.

Mam nadzieję, że moja odpowiedź będzie dla Was pomocna. Gdybyście miały dodatkowe pytania, chętnie odpowiem.

Zachęcam także do odwiedzenia strony internetowej programu edukacyjnego „3 lata pod ochroną”. Znajdziecie tam ciekawe informacje na temat budowy i właściwej pielęgnacji skóry dziecka.

Pozdrawiam,
Doradca Lovela

Hej dziewczyny! Ja kupiłam łóżeczko z allegro http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-gpk-baldachim-18el-i4626909076.html Przyznam, że musiałam iść po kosztach, ponieważ troche mamy wydatków, no i ta budowa domu w planach... ŁÓŻeczko nie jest złe. Jak na taką cenę i ilość rzeczy to spoko. Zresztą wyjdzie w praniu :) Ja mam kolor teak a pościel sowy ecrue.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ejvfr8jg4.png

Oj Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę ze Wy już wszystko wiecie i macie rozeznanie, ja nic a nic jeszcze w temacie łóżeczek. Ale jakoś nie mam jeszcze stresa bo podejrzewam ze w praktyce wyjdzie tsk ze mloda na początku (mimo iz tego nie chcemy) będzie spala z nami.tak mnie uczy praktyka większości znajomych.
Marlenek oj Ty Ty, podejrzewasz mnie o symulowanie posiadania pasa? Ooo Ty :-D no mam takie właśnie najwezsze miejsce (dawna talie) gdzie jest 94. A najszersze jest ponizej (w połowie miedzy owa talia a biodrami) i tam jest stowka. No nie wiem, może zle mierze, sprawdze to jeszcze potem :-P ps. Wasz synek bedzie kinomanem :-D

Cześć mamuśki:)
Ania19 super że Ci pójdą na rękę a co do łóżeczka też o nim myślałam tylko w wersji z szufladą:)
Marti ale Ninka już urosła:)
Linda miejmy nadzieje że w końcu się poznają i powiedzą co jest z tą skórą

Nie wiem co jest ale od soboty mam taką chcice że normalnie codziennie a nawet zdarza się 2 razy dziennie:D mężu zadowolony:D

http://www.suwaczki.com/tickers/82do2n0a000l7t0v.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/rsma6zl.png

hej dziewczyny ;) byłam w zusie i okazało się że w końcu moja firma wysłała dokumenty, wpłynęły całe 2 dni temu, mają tempo nie ma co :D no ale na 9 października jest zaplanowana wypłata za 2 zwolnienia, bo mi babka sprawdziła, tak więc już ten tydzień jakoś wytrzymam jak dałam radę tyle :D ale jakby nie było tych papierków to byłam gotowa ich załatwić a teraz to już po ptokach :D
Marti no właśnie taka Hanka wczoraj była na tym usg ;p jakby jej tam nie było :D a tak to wariuje ciągle szczególnie wieczorem i nad ranem ;)

Ale wam zazdroszczę tych zakupów, my wózek kupujemy na ostatnią chwilę, gdyż mają go kupić teściowie a teraz też mają dużo wydatków i pytali mnie czy to problem będzie jak go kupią w grudniu, no to co miałam powiedzieć :D wybrany w sumie już jest, tylko jechać i kupić :D a łóżeczko mamy od znajomych tylko musimy je odebrać, jedynie co to kupujemy nowy materac do niego. I tak w sumie dziecko będzie w nim pół roku, bo na wakacje wyjeżdżam na działkę z Hanką i będę tam siedzieć i moja mama kupuje mi łóżeczko turystyczne, więc pewnie jak już się przyzwyczai to po powrocie będzie w nim spała w domu też, bynajmniej mojego brata dzieci jak zaczęły spać w takim to już w innym nie chciały ;D kupuję coś takiego : http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-full-wypas-new-5-kolorow-14-i4649067814.html?source=mlt widziałam je w sklepie i jest naprawdę spoko :D

marlesia no właśnie co do mieszkania z teściami, to my też planujemy tylko kilka miesięcy i załatwiamy ten kredyt na mieszkanie no bo jednak jest to trochę krępujące i lepiej iść na swoje :D niestety przed porodem się nie uda, bo mój dostaje dopiero dłuższą umowę w grudniu, na taką 3 miesięczną to nie dostanie kredytu ;) więc jakoś musimy przemęczyć się te parę miesięcy.

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9io4pz9j04gug.png

olenka1991 bardzo dobry wybór łóżeczka turystycznego :) fajne, że ma rozpinany bok, znajomi ostatnio mówili, że to najlepsze rozwiązanie, też planuję zakup czegoś podobnego.
Jeżeli chodzi o spanie z dzieckiem, to moja znajoma też mówiła, że będzie spała ze synkiem, i spała kilka nocy, jak przyszła położna, to ją opieprzyła.. kazała kupić plastikowy pojemnik dla małego, powiedziała, że jest to niebezpieczne..
Fajnie mieć dziecko cały czas przy sobie, ale to różnie bywa.. mój brat ma parę znajomych, mała spała z rodzicami, i dziewczyna ją przygniotła w nocy.. dziecko zmarło, wiem, że to są takie drastyczne sytuacja, ale się zdarzają..
A jeżeli chodzi o ten monitor oddechu, to nie tylko u wcześniaków, i matek palących w ciąży, ja pewnie kupię, chociaż większość ma zdanie, że to zbędny wydatek, każdy ma jakieś "swoje" ;), tak samo jest ze spaniem z dzieckiem, ze spaniem dziecka w osobnym pokoju, ze smoczkiem, z karmieniem piersi itd. ;), co matka to inne przekonania i inne plany :)
Przynajmniej jest ciekawie i można poznać opinie innych :)

Co do szuflady w łóżeczku to fajne rozwiązanie, ale czasami wykonanie tej szuflady to tragedia :/
Znajomi mają z szufladą, ale tak naprawdę szuflada jest oddzielnie, nie ma połączenia z łóżeczkiem, to tak jakby wsuwać pojemniki pod łóżeczko, jak oglądałam różne z szufladami to czasami szkoda było kasy. Zastanawiam się nad zakupem bez szuflady i dokupieniem pojemników plastikowych na kółkach..
W ikea jest fajne łóżeczko, z trzema szufladami i wygląda fajnie jako tapczanik
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00257953/
Widziałam je osobiście i jest dobrze, solidnie wykonane.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/20887

Lobiadek się gotuje a ja wreszcie moge legnac sobie. Chyba czuje juz ten trzeci trymestr bo ostatnio często ogarnia mnie niemoc.. i jeszcze caly czas to ciągnięcie w podbrzuszu.
dabr_aga ja bym nie chciała spać z dzieckiem bo po pierwsze nie chce jej przyzwyczaic bo potem będzie ciezko nauczyc spania osobno a chciałabym miec jakies życie intymne :-P a po drugie mało miejsca na lozku i tez bym się bala ze ja zgniote. A Tom ma 2metry wzrostu i wazy 110 kg wiec nie zostanie za dużo luznego miejsca na łóżku. Ale czas pokaze.
Olenka super ze się wyjasnilo z ta Twoja firma. Nie musialac tracic czasu na PIP choc kara by im się przydala za opieszalosc.i będziesz miała kumulacje wyplat, tylko nieprzehulaj :-D
Kasienka korzystaj z libido ile się da :-D i poki jeszcze się da.. u mnie cały czas tak samo (czyli fajnie ;-) ) tylko brzucho mi zaczyna przeszkadzac. No i fakt ze "akcje" pobudzaja mi laktacje jest trochę wkurzajacy :-P

Marti no przydałaby im się kara, no ale już nie chce mi się latać, załatwiać.. Ważne że wysłali. Też nie mam już jakoś siły na to wszystko, serio. Dopadła mnie jesienna aura i 3 trymestr chyba... :P nic mi się nie chce ;) a wracając do Twego pytania z wcześniejszych postów to na to wychodzi, że możemy na legalu się opiepszać :D bynajmniej moja pani doktor powiedziała, że mogę jak królowa leżeć i wszystkim rozkazywać co mają robić a ja mogę kurze tylko wycierać i to z góry by się nie schylać zbyt :D no ale wiadomo, że w praktyce wychodzi inaczej.. Chociaż dzisiaj się nalatałam trochę i efekt jest taki, że brzuch ciągnie i muszę leżeć tak więc dziś już nic nie robię ;p

a co tam Marti gotujesz? U mnie właśnie grochówka na boczku i kiełbasie dochodzi i zaraz ją będę pałaszowała :) Moje najwęższe miejsce jest tuz pod biustem :) baju baj , baju baj pasie i talio :)
Fajnie Oleńka, że już wiesz, że kaska będzie i to za dwa miechy na raz - fajnie :)
dziewczynki, ja tez odradzam spanie z dzieckiem - chociażby z punktu widzenia późniejszego oduczania - miałam w przedszkolu mnóstwo przypadków dzieci w wieku 3,4 a nawet 5 lat, które nie były w stanie (i ich rodzice) oduczyć się wspólnego spania. Codzienne awantury o ten temat, płacze, nocne przechodzenie itp. Wim, pewnie, że jak sie urodzi, zobaczy maleństwo to nie będzie się chciało juz istnieć bez niego ale trzeba to dobrze przemyśleć..
Kasienka,, fajnie, fajnie :) korzystajcie tak jak pisze Marti :) u nas też coś się ruszyło :) a miało być tak w drugim trymestrze :)

Olenka to jak można się opinkalac to się biorę do roboty :-D a tak serio to moj dok tez mowil wczoraj ze spacery 7km mam sobie zostawic na wiosne za rok i poki co dac siana. Tak więc rower tez juz sajonara i trudno. Dzidziek najważniejszy. Choć siaty z zakupami nadal sobie nosze.
Marlenekmmmm grochowka wieki nie jadlam! Ale bym spalaszowala.... :-D u mnie dzis ziemniaki pieczone (badz tez prazone) klasycznie robione w zeliwnym garze na ogniu ale wersja z plytki tez pyszna. Miecho, kielbaska, cebulka, marchewa i koperek, zapite kefirem.. juz mi się zoladek kurczy na sama myśl :-D a potem pewnie wcisne cos z nutella zeby zapchac slodka dziurke ;-)
A co do spania z dzieckiem to siostra mojego T. Spi z corka która niedawno skonczyla 11lat... to jest dopiero masakra. Ale nie ma faceta a drugiego lozka nie chce jej się scielic - taki argument.

Czesc mamuski czytam was ale niemam czasu nic nakrobac .
Wczoraj miałam miec przyjemny dzien, kosmetyczka, pazurki i co nagle dzwoni księgowa ze mam błąd w peselu na l4 i muszeeee to zmienić u dr.a i jeszcże okazało sie ze ktoś zgubił moje badania medycyny pracy i musze to ogarnac na szybko!
Wiec dzis rano migiem do dr zeby zmieniła błąd , pieczątka i parafka i z powrotem do księgowej :/ ehhhh
Marlenek miałam byc dzis na zajęciach ale nie zdążyłam :/ ide gdzie indziej wieczorem, wybieram sie juz 2 mc na basen :p i dojść nie moge
Ja przed glukoza, moja gin powiedizlaa ze mam zrobic przed następna wizyta czyli przed 17.10 wiec jeszcze troche czasu najgrosze to siedzienie bedzie !
Aaaaa i kupiłam juz wozek :) wczoraj dopiero zaczął sie remont u mnie, o matko boska co to bedzie za sajgon, gość moze przychodzić wieczorami tzn od 17 i sb od rana wiec teoche sie przeciągnie, robimy małej pokoj i całe mieszkanie odświeżamy.
Nawet niemam kieyd zrobic foto brzucha, ale mała tak skacze ze hej! Ja juz ciuchy w sumie mam, lozeczko i remoncie tak koniec października ,listopad bede ogarniac! Ostatnio dorwalam zestaw body z czapeczka i niedrapki za 20zl przeceniony z 119zl sooper bawełna.
U mnie tez czuć brzuch jak ciągnie, te cholerne więzadła ale ruszać sie , działam,bo chyab bym zwariowała :)
Olenka dobrze ze wyjaśniłaś z zusem, mam nadziejej ze u mnie orzez ten błąd sie nic nie opozni

http://www.suwaczki.com/tickers/ckaidqk3r63k987u.png

Marti no właśnie o to chodzi, bo pytała mnie czy boli mnie brzuch i robi się twardy a ja mówię, że no raczej nie, ewentualnie mam chwilowe skurcze, które szybko mijają, tylko mam twardy brzuch jak się najem i za dużo chodzę, no i powiedziałam o mym 2 godzinnym spacerku po lesie w sobotę to tylko na mnie popatrzyła i powiedziała żebym się bardziej oszczędzała, że już mamy dużą ciążę i trzeba zwolnić tempo ;p bo generalnie pytała czy normalnie funkcjonuję i robię wszystko czy więcej odpoczywam a ja mówię, że robię wszystko i to o to poszło :D a zakupy też nadal targam ale nic się nie dzieje generalnie to czemu nie ;p za miesiąc powiem, że nie robiłam nic to może nie będzie się czepiać :D
Zabka83 no oby nie było problemów, bo tyleee czekać to naprawdę jakaś tragedia.

olenka super ze sie udalo! w koncu mozesz odetchnac :)) a JA KURCZE OBUDZILAM SIE OK2 I NIE MOGLAM ZASNAC CHYBA DO5 i chodze caly dzien nieprzytomna a jak nie moglam spac to zaczelam szukac poscieli do lozeczka baardzo podobaja mi sie szarosci z mieta <3 cudowne! ale znalazlam tez fajny kmpl na ebay z pl sprzedawca z sowkami :) jak mowicie dobra cena? bo ewentualnie tez pomyslalam ze moze by zamowic na allegro za oplata pobraniowa i na adres tesciow a co niech w koncu sie poczuja i kupia cos pierwszemu wnukowi ahaha.jakby ktorejs z was wpadl komplecik szarosci z mkieta to podsylajcie linki bede wdzieczna:D dolaczam link tej co znalazlam ;) ale to jeszcze nie to ;pTekst linka

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywsg186ril6xal.png

http://www.suwaczki.com/tickers/relg4z17g2p6m1em.png

nutella! Marti !:) naleśniki z nutellą! nie mam w domu :( a A.wraca dziś późno bo ma mecz.. i co ja teraz zrobię? Nie chce mi się złazić do sklepu. ehhh może dżemik wystarczy :) żeby 'zapchać słodka dziurkę' hehehe :)
zrezygnowana, to nieciekawie z tym spaniem.. u mnie po wstaniu na siku też problem żebym zasnęła ale nie daję za wygraną, oczu nie otwieram, kołdra na głowę i zasypiam na siłę - na razie działa :)
Żabka, ja też nie byłam - leń mnie trzymał siłą w łóżku ;) a teraz zajęcia są przesunięte na 9.15, także jeszcze chwilę wcześniej. Nie powinno być problemu z tym L4 - też tak kiedyś miałam i nic nie było. Ale nalatać się musiałaś..
Jaki wózek, mów szybko i dawaj fotkę :) No ta przecena to super łów :) pozazdrościć :)

Marti swoją drogą jak idziesz na te warsztaty 'mama pyta' to napisz czy warto tam iść bo widzę, że za miesiąc 7 listopada są w Łodzi to jak warto iść to zapiszę się i też pójdę :D

No dziewczynki też się cieszę, że wszystko się wyjaśniło, chociaż już mam spokojną głowę, bo tak to się denerwowałam niepotrzebnie i czekam na pieniążki :D no jak dostanę tyle milionów to chyba wszystko Hani kupię od razu ;p hehe :D bo już tyle rzeczy mamy upatrzonych a czekamy na kasę, bo z jednej wypłaty żyć i jeszcze kupić wyprawkę to ciężko, ta kasa ma być głównie i tak na moje wizyty, ewentualnie opłacenie położnej i wyprawkę ;)

Elciaaaa jako takiego badania nie miałam, w sensie nie wiem ile tego tam jest ilościowo, ale podobno wszystko gra i jest prawidłowo tak pani doktor powiedziała wczoraj na wizycie :D takie mega dokładne usg mam dopiero w 32 tyg, teraz mam tylko takie kontrolne bo moja pani doktor nie ma takiego super sprzętu ale mówiła że ilość płynów prawidłowa.