Skocz do zawartości
Forum

Skarby Styczeń 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Dziewczyny! Jeżeli któraś z Was byłaby zainteresowana, to moja przyjaciółka ma na sprzedaż nowiutkie z metkami ciuszki dla *dziewczynki* kupione po okazyjnych cenach i po takich też sprzedaje, nie zawyża! rozmiary to 56, 62,68 wysyłka pocztą polską. Okazało się, ze ma byc u niej dziewczynka, pojechała na 3 D i będzie chłopiec na 100% ;-)
Przesyłam wam zdjęcia. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę napisać na forum lub na @, żeby nie zaśmiecać. karolina.jazdzyk@wp.pl
Ceny kształtują się od 5zł do 25zł
firmowe, bawełniane lub z dodatkiem elastanu
Smyk, Cool Club, Disney

monthly_2014_09/skarby-styczen-2015_16472.jpg

monthly_2014_09/skarby-styczen-2015_16473.jpg

monthly_2014_09/skarby-styczen-2015_16474.jpg

monthly_2014_09/skarby-styczen-2015_16475.jpg

monthly_2014_09/skarby-styczen-2015_16476.jpg

monthly_2014_09/skarby-styczen-2015_16477.jpg

monthly_2014_09/skarby-styczen-2015_16478.jpg

monthly_2014_09/skarby-styczen-2015_16479.jpg

Piękne te rzeczy. Ale ja też chłopca będę miała. Chyba że też się coś zmieni :)
BabyBlue powiedz w którym tygodniu ciąży koleżanka dowiedziała się o takiej "zamianie"?
olenka1991 - żona fajnie brzmi, więc ciesz się :P Ja będę miała dziecko ze swoim a ślubu nie mamy :( Może potem się pomyśli.
styczniowa_ania no to jakąś masakrę miałaś na tym wyjeździe. Dobrze że masz już weekend za sobą i jesteś w domku :)
Anetterainbow tak jak pisze marlesia ja z jednym lokatorem mam tyle na plusie. I też zaczynam się tym martwić. Niby brzucha jakiegoś nie mam i piersi też niedużo urosły, ale chyba w tyłek mi wchodzi :/

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ejvfr8jg4.png

Marti84 Dziękuję! :)) Już się nie mogę doczekać tego urządzania, na moim dysku wciąż pojawiają się nowe zdjęcia najsłodszych dzieciowych pokoików, jakie tylko Internet jest w stanie skitrać;)
Z tym wózkiem też słyszałam, że pomimo 3w1 ludzie dokupują lekką spacerówkę, żeby nie tarabanić się z tym całym majdanem. My dostaniemy niedrogo tę wersję ze wszystkim, ale z opowieści doświadczonych rodziców, pewnie i tak się skończy na dodatkowym wózku;) Więc całkiem mądrze kombinujecie.

BabyBlue Piiijękne te ciucholki! I rzeczywiście niedrogie. Niestety ja jeszcze muszę się wstrzymać do poniedziałku, by nie znaleźć się w sytuacji podobnej do Twojej koleżanki i potwierdzić, że to dziewoja;)

http://lb1f.lilypie.com/BeMTp1.png

brunetka ale u mnie to była spontaniczna decyzja, w sobotę zaręczyny i rodzinka wpadła na taki pomysł, że aby zrealizować książeczkę mieszkaniową i kupić mieszkanie musimy być po ślubie gdyż książeczka jest na tatę, on przepisze ją na mnie a ja na męża bo mąż będzie kredytobiorcą gdyż on pracuje i ma stałą umowę a ja jestem po porodzie bez dochodu :D więc ja nie byłam na to przygotowana, dobrze nam się żyło bez ślubu, no ale że to jest Polska i tu trzeba kombinować bo pensje po 1300 a mieszkania po 180 tys to trzeba jakoś sobie radzić :D no i Marti ma rację, jako mąż będzie miał większe prawa w szpitalu, bo niby na to nie patrzą ale za partnerkę nie może podjąć żadnej decyzji a za żonę już może no i właśnie mniej formalności ;p także wczoraj był płacz bo nie tak to miało wyglądać a teraz to w sumie może to i lepiej ;p bo wesele chcieliśmy jak Hania będzie trochę większa, więc za te 2 lata będzie okej, no i też rodzice muszą uskładać trochę hajsu a wesele to nie są tanie rzeczy :D na razie i tak pomagają nam jak mogą zdobyć to mieszkanie a to i tak mega pomoc i nie mała inwestycja :D

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9io4pz9j04gug.png

W 19 tyg. (na początku) dziewczynka, ładnie odwrocona, wargi sromowe i te sprawy....
badanie połówkowe miała robione ok.22 ten sam lekarz mówi, że raczej dziewczynka. Karola na to, raczej ostatnio było że na pewno ? "Na pewno- to jest po porodzie" taka odpowiedź. Wyszło coś nieładnie z nerkami tzn. z jedną, ale dokładnie nie mógł tego ocenić bo dzidzia niesamowicie sie wierciła. Juz nie myslac o plci Karola postanowiła jechać na wyraźne usg 3d czy 4d tego juz tak dokładnie nie wiem, wiem ze ok. 300zł i ze jest w 26. nerki w porzadku, serce tez i jest chlopak z ptaszkiem !

siemka :)
BabyBlu, ubranka ładne i z wyjątkiem jednej koszulki i pajaca w kolorze różowym wszystkie pasują też dla chłopczyka, ja już mam komplet, także dziękuję.
Marti, też się mam zamiar zabrać za mycie okien - zobaczę jak mi idzie i jak będzie ok, to machnę całe mieszkanko - to w ramach fitnessu , na który dziś nie poszłam bo miałam rano lenia i nie chciało mi się wstać :)
Bumblebee, też się ciesze na urządzanie pokoju dla Młodego i już nie mogę się doczekać kiedy ten pokój będzie gotowy.. Będę układała, przekładała - lubię to :)

Byliśmy wczoraj oglądać oddział poł-ginek na Solcu, gdzie zamierzamy rodzić. Bardzo ładny, odnowiony, wyposażony, super. Oprowadziła nas bardzo miła położna, odpowiadała na wszystkie pytania - generalnie przekonałam się do tego miejsca. Dostałam też jej wizytówkę, ponieważ będziemy chcieli wykupić położną i chyba się na nią zdecydujemy (była ciepła, empatyczna z poczuciem humoru - takiej właśnie potrzebuję- przynajmniej tak mi się wydaje :) )
Dziewczyny, to już tylko 4 miesiące! :)
Oleńka1991, dobrze, że już Ci przeszedł dołek - też myślę, że to dobrze , że teraz zalegalizujecie związek. Łatwiej będzie w wielu sprawach a i chyba takie poczucie bycia żoną też jest miłe :)
Marti, o fajnie, że też się zajmowałaś rajdzikami :) jeździłaś też?:) , mój A.jeździ (na szczęście) tylko w formie hobby ale to i tak za często, jeździ na asfalcie i na szutrach, które uwielbia. Niestety tu sezon się nie kończy bo zimą też są i też je bardzo lubi - ja zresztą też - zawsze , gdy spadnie świeży śnieg pędzimy do aut i dawaj na jakieś place i drogi się poślizgać :) Ciężko mi jest zabraniać mu robić tego co bardzo lubi ale stresuje mnie to już bardziej.
Linda, dawaj filmik :)
Lewel, fajniutka rocznica :) gratulacje :)
co do paniki w takich sytuacjach to właśnie tak było , większość ludzi odeszła na bok, nawet gdy prosiłam o przyniesienie koca dla poszkodowanego, to nikt tego nie zrobił - ludzie rożnie reagują - bardzo nieoczekiwanie i raczej niefajnie.
a AnnaLee miała mieć gości i pewnie nadal z nimi baluje :)
StyczniowaAnia, wszystkiego najlepszego na urodzinki :) week miałaś faktycznie nieciekawy, z tym spaniem to już totalna przesada- jak tak można? Upychać facetów do kobiety na jeden materac.. słów brak - bardzo dobrze, że się nie zgodziłaś i nie uległaś presji. Co do jedzenia, to takie imprezki przy śledziku i chipsach to fajne były jak się miało 20 lat i jedzenie nie było ważne, tylko picie, albo chociaż specjalnie dla Ciebie mogli przygotować coś treściwego przecież wiedzieli , że w ciąży jesteś..
Ciekawe dlaczego Cię te poty tak zalewają i co to może znaczyć..
madzia75, jak to rozpuszczasz miód wcześniej? Ja wiem, że modu i cytryny nie dodajemy do gorących napojów tylko chwilę trzeba odczekać, a Ty jak wcześniej dodajesz?

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ezp03lg0i.png

Marlenek, to nawet nie chodzi o to co było na tym stole, ale w jaki sposób było "podane". Wystarczyłoby to normalnie powykładać na talerzyki czy półmiski, pokroić te pomidory no i byłoby spoko, ale ten barłóg i sytuacja ze spaniem i ich podejście...no dramat. Nie chciałam sie dodatkowo rozpisywać ale tam się działy takie rzeczy że włos się jeżył na głowie...nie tylko mi :) Ech ja też mam ostatnio lenia, czasem kiepsko się czułam, kiedy mieliśmy mieć gości to jakos się mobilizowałam i przynajmniej miałam mieszkanie posprzątane. Jak juz kompletnie nie miałam siły nic robić to Łukasz kupował gotowe przystawki, wykładaliśmy to na talerzyki, kupowaliśmy jakieś winogrona i w najgorszym wypadku zamawialiśmy pizze, żeby było cokolwiek na ciepło. Nie mówiąc o napojach czy alkoholu dla gości. Nie wyobrażam sobie zaprosić ludzi z różnych miast na własne urodziny i jeszcze oczekiwać że kupią wszystko na stół. zaprosić do brudnego mieszkania i bez żadnych możliwości na wyspanie się. Nie ważne....to był Nasz ostatni raz w Częstochowie :)
Dziękuję Wam serdecznie za życzenia urodzinowe :)
Nie wiem czemu mam te uderzenia gorąca, ale zapewne to sprawka hormonów:D Czytałam że to w ciąży dość normalny objaw.
My wózek zamawiamy za jakieś 1,5 tygodnia.
Jutro powinnam dostać poduszkę do karmienia poofi :) Czytałam że są świetne, jutro osobiście się przekonam :) Razem z poduszką dojdzie jeszcze jeden kosyk z jaśiem (jasiek przyda się później, do wózka), otulacz bambusowy i kołderka z poduszką. Znalazłam bardzo fajną rzecz. Nasi znajomi używają i są zachwyceni: http://www.otulacz.pl/sklep/
Opinie użytkowników też są zachęcające więc nasz synek dostanie swojego osobistego łombiaka. Dzidziuś w tym czuje się jak w brzuszku i o wiele lepiej śpi :) Co Wy o tym myślicie?

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yi09kybmqwlya.png

ooo, ja nie widziałam jeszcze takich otulaczy. Wyglądają ciekawie, choć się zastanawiam czy chwilę starszemu dziecku jest w nim wygodnie , gdy nie może się ruszyć?Bo noworodkowi to pewnie jest fajnie :)
Bumblebee, wpisywałam w googlach kalkulator wzrostu i m.in http://www.rodzice.pl/niezbednik-rodzica/kalkulator-wzrostu-dziecka-na-podstawie-wzrostu-rodzicow.html
lub tutaj http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,79370,3850205.html
ale jest tego pełno. Oczywiście nie można w to wierzyć :)

rudamama super, że weekend udany i czujesz ruchy :) to chyba jedne z przyjemniejszych odczuć w ciązy :) wiesz juz jak będzie miał na imię Twój synek? Bo w tabeli jeszcze nie określiłaś.
MAdzia dla Ciebi jak zwykle dużo zdrówka i cierpliwości i niech Ci ten czas w szpitalu jakoś owocnie przeleci :)
BabyBlue co za historia z tą Twóją psiapsiółą. Mój gin też mówi, że raczej dziewczynka ale jeszcze tak porządnie obrócona nie była więc biorę pod uwagę że moze byc niespodzianka. Ciuszki śliczne, zwłaszcza te pajace. Ale też mi się wydaje że oprócz różowych to i na chł0pca pasują.
Brunetka nic się nie martw, na pewno masz wagę w normie. Sprawdź tu: http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html?smgputicaid=61374e to dowiesz się ile przy Twójej wadze i wzroście powinnaś przytyć
Bumble ale będzie się działo, jak już dostaniecie klucze do mieszkanka! Bumble znowu zniknie z forum bo odpłynie w świat dzieciowo-remontowych historii :) i wcale mnie to nie dziwi :) super!
Oleńka no i super, że nastawienie lepsze, pomyśl, jak cudnie, że macie tą książeczkę i możecie już myśleć o czymś swoim. Brawo dla rodziców i teściów że chcą Wam pomóc, ekstra! :)
marlenek a to o tym nie pomyślałam, że Wy macie całorocznie sezon :)u nas zaczynał się w marcu a końćzył w październiku. Pracowałam w firmie, która robiła takie rajdy , konferencje, szkolenia i eventy :) jak tylko była opcja przewieźc pupcie na quadzie lub terenówką to zawsze korzystalam. To były rajdy typu cross-country, czyli ściganie na pętli raz typowo terenowe, z użyciem wyciągarek, podzielone na OS-y dzienne i nocne :) i co myjesz okna?
styczniowa Ania wszystkiego naj naj naj! :) suwaczek mknie jak szalony, też na to patrzę i nie mogę się doczekac :)
A ja co do okien to podzieliłam na 2 dni, bo nie chciałam się ponaciągać czy coś. tak więc dziś skońćzyłam, a potem skoczyłam na rower bo pogoda wprost cudna :) a teraz trzeba się wziąć za obiad, dostałam 3 kg dyni i musze ją obrobić, tak wiec zaraz beda placuszkiz dyni i z cukinii z sosem grzybowym :) Buzki!

marlenek ja pilam sporo wody z cytryn i miodem i wtedy dodawalam miod kilka godzin wczesniej, normalnie to powinno sie przygotowc wieczorem na rano, ale mysle ze 2-3 godzin tez cos daje :). W kazdym razie kaszel sie troche uspokoil, choc byla dzisiaj pneumonolog i powiedziala ze cos tam slyszy i beda dzialc, co kolwiek to znaczy :).
Marti84 zrob jedna rundke na rowerze za mnie
Dziewczyny dobrze ze to tylko 4 miesiace, odliczam do 1 stycznia a potem moze sie rodzic ta moj corcia, tak sobie pomyslalm, ze jeszcze na koncu jak juz wstane to nas przetrzyma do lutego :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5smg7yrmq4dtnk.png]Tekst linka[/url]

styczniowa_ania no fajny ten otulaczek, ale tez mi się wydaje, że dla maleństwa, bo potem będzie dzidzia się denerwowała, że ruszyć się nie może :) Tak mi się wydaje, bo nie wiem do ktorego miesiąca tego się używa. Co do poduszki to ja mam taką http://allegro.pl/motherhood-kojec-poduszka-dla-kobiet-5-gratisow-i4571531931.html
Na razie szukam sobie w niej odpowiedniej pozycji do spania, ale powoli się przekonuje.
Masz rację- czas pędzi jak szalony, aż się boję!
Powiedzcie mi dziewczyny- wy też sikacie jak szalone? U mnie wprawdzie doszła infekcja, ale zbyt wiele nie zmieniła, bo wcześniej wyniki miałam dobre a było prawie to samo. Coraz ciężej jeździ mi się na tych jazdach, bo po pół godzinie sikać mi się chce i nie mogę skupić się dostatecznie na jeździe.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ejvfr8jg4.png

Placuszki okazały się lipa. Cale sie rozwalaly, ani to odwrocic ani nic. A wszystko z przepisu robilam, grr .
styczniowa_ania kurcze, spojrzalam na ten otulacz i jakoś mi się z kaftanem bezpieczeństwa skojarzyl, zgroza :-D
Madzia uznajemy całą dzisiejsza rowerowa 15 dla Ciebie :-) zobaczysz, przeleci do stycznia a potem moze rzeczywiście Was corcia przetrzyma jeszcze dłużej :-D
brunetka mi tez się chce często siusiu. To moze na tych jazdach podjezdzaj gdzies pod stacje benzynowa do toalety, bo takie przetrzymywanie moze poglebiac infekcje.

Marti a już miałam chcieć przepis na te dyniowe placuszki :) Czemu nie wyszły?
Uwielbiam krem-zupę dyniową , którą podają u mnie w przedszkolu ale sama jeszcze nie robiłam - teraz sezon, to trzeba spróbować. Masz przepis na sprawdzoną zupkę albo któraś z Was dziewczynki? :)
Lewel, dziś meczyk z Brazylią (o zgroza) więc nasze dzieciaczki znów będą szalały. "Polska biało czerwoni.."
madzia75, a widzisz, to ja nie wiedziałam, że tak się z miodem robi, skoro pomaga, to postaram się pamiętać przy okazji infekcji (choć nie zamierzam ich mieć :))
Marti - okna jak były brudne tak są - nawet jednego nie tknęłam :) zaczytałam się czymś, potem zdrzemnęłam i wyszłam na krótki spacerek :) i tyle z mycia :) hehe może jutro.

Hej dziewczyny:) Ale nastukalyscie stron, a czlowiek tylko na chwile do pracy poszedl. Filmik sie laduje :) Jest troche dlugi.
brunetka ja tez czesto sikam, ale moze nie co pol godziny :)
madzia75 dasz rade, mala tez da rade! Wszystko bedzie dobrze :) Trzymam za Ciebie kciuki, jestes super dzielna:)
rudamama super, ze i na Ciebie przyszedl czas, ruchy malucha sa cudowne :) Nawet jak bola :)
Bumblebee ale Ci zazdroszcze tego wlasnego kata! U nas pewnie jeszcze dluga droga... Duze masz to mieszkanko?
Marti to co pysznego wykombinowalas zamiast tych placuszkow? Szacun z tym rowerem wogole ;p

http://s10.suwaczek.com/201501101770.png

Hehehe ;-) nic nie kombinowalam :-D w smaku byly dobre tylko konsystencja malo estetyczna, bo sie rozwalaly nie wiem czemu. Na zdjęciach z kilku przepisów wyglądały super a w realu... :-D jak danie Bridget Jones. Dlatego polalam je sosem zeby skupic się na smaku a nue na wyglądzie, wiecie - "liczy się wnetrze" :-)
Dzięki Lindek za szacun :-D teraz mam za swoje bo plecy daja o sobie znać ostro, a jeszcze firanki musze prasnac... ehhh. Mala wywija jak na trampolinie :-D a jak w pracy?
Marlenek jutro tezjest dzien a okna nie zajac... ja do swoich sie miesiac zbieralam :-D

Marti w pracy zlecialo, bo bylo duuuuzo do zrobienia. Ruch maly, ale szefowa porzadzila i trzeba bylo zasuwac :D na szczescie okazalo sie, ze jutro wolne:) i mnie tez dzis bola plecy! Kurde mialam tez skurcz, brzuch sie twardy zrobil, mlody sie wcisnal w jedno miejsce (tez mu sie nie podobalo), trwalo to pare sekund i puscilo. Drugi albo trzeci raz tak mialam. To moze te Braxtony? Zapytam za tydzien na wizycie. Teraz leze na sofie i moj tez niezle wywija:)

AnnaLee gdzie jestes???

http://s10.suwaczek.com/201501101770.png