Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

kaja09
mpearl
Nikula współczuję, ale to juz naprawdę końcówka - dasz radę:) każda z nas da radę:) a lepiej byc pod ciągłą opieką lekarską w Twoim przypadku.
A ja byłam pokazac wyniki i wszystko w porzadku, a ta bakteria to przeniesiona z odbytu przy nieumiejętnym podcieraniu. Dostałam jakieś globulki. W każdym razie to nic groźnego dla dziecka jest:)
Więc fajnie, cieszę się:)

ja miałam tę samą bakterię, nazywa sie e.coli i jest w każdym organiźmie i nie jest groźna dopóki nie dost się do układu moczowego, co miało miejsce u mnie (kilka razy)..to jest najczęstrza przyczyna zapalenia pęcherza, bo jak te bakterie dost się do pęcherza i zaczną się tam namnażać to powod zapalenie i mogą zainfekować nawet nerki, ja na szcz miałam je tylko w pęcherzu, francustwo bolało jak cholera! dost antybiotyki i wysikałam robale:D trzeba bardzo uważać przy podcieraniu i podmywaniu,sexie itp,zwłaszcza jak się jest podatnym...i jak się ma córeczkę to ważne by ją też podmywać od przodu do tyłu i wywalać wacik! cyrk...faceci mają luz bo u nich długa cewka moczowa i zanim bakterie wlezą do pęcherza to je wysikają..u nas mają france na skróty:)

mam nadzieję, że nie dostanie się do ukł moczowego! wezmę te globulki moze to wystarczy? Faceci w ogóle jesli chodzi o sprawy fizjologiczne mają wygodniej, ale jak to było w przypowieści? Bóg stworzył mężczyznę i kobietę. I postanowił dac jeszcze im jakiś prezent, no więc pierwszy zgłosił się mężczyzna, więc Bóg mówi: dostajesz zdolnośc sikania na stojąco. Więc mężczyzna uradowany zaczął biegac po raju i to tu siknął to tam, cały szczęśliwy, i w końcu zmęczony wraca z kobietą do Boga, a co ona dostanie? A Ty kobieto dostaniesz... wielokrotne orgazmy:smile_move::smile_move:
Tak więc zawsze coś za coś w naturze:)

http://www.suwaczki.com/tickers/zpbncwa1vtor196m.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4ps0nz3443.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bhywmg7ywdqvl030.png

ania_83
Roniu odpoczywaj ile sie da
a czemu ciężka noc?

upalnie duszno a do tego spięcia z moim starym w sprawie babki

kaja09
madziaas
ania_83
Już obczaiłam na allegro
ja wiem czy to takie potrzebne, nie wiem jak tam u Ciebie rzeczywiście z miejscem
ja mam obok łóżeczka komodę z szufladami i w pierwszej górnej żeby bylo pod ręką jak dzidzię będę przewijać ułożyłam sobie właśnie pieluchy, chusteczki, kremy różne i inne pierdółki co na wierzchu by się kurzyły, a paczki na zapas nawet pod łóżeczkiem można trzymać

No właśnie mój mąż mówi że można dać pod łóżeczko.Ja też mam komode obok łóżeczko,ale niby ona duża a już prawie miejsca nie mam

A ja postanowiłam nie magazynować pampersów, to nie jest produkt deficytowy w sklepach, kupiłam 2 paczki po 27 szt na początek i jak się zaczną kończyć to się dokupi, nie mam miejsca na to, a nawet jak nie zauw,że mi zaczyna brakować 9w co wątpię bo papieru toaletow też raczej nikt nie przeoczy, że się kończy ;) to zawsze od biedy moge szybko ciachnąć Małej normalną pieluchę i śmignąćdo sklepu...nie te czasy,że pampersy w pewexie były ;)

pampersów i ja mam troche ale nie dużo. Dziewczyny i tutaj na forum bardzo polecały dada te z biedronki i chusteczki też wiec jak wyrobie to co mam kupie te z biedronki, prawda też jest i taka ze pupela sie przyzwyczaja i stad pozniej wysypki na pupci jak zmieniasz duzo pozniej pieluszki. Czytałam też ze te z rossmana nie są złe. Zawsze można jakies lepsze zakładac na noc zeby nie przemokły a tansze w dzien i czesciej zmieniać. ja uwazam ze nie zawsze drozsze znaczy lepsze

ania_83
a to mebelki, ale bałagan jeszcze i uchwyty nie przykręcone i ja zmęczona w stroju bardzo domowym przy okazji sobie zrobiłam

Aniu boosko :Podziw:

alisss
Ania brzusio fajny :)
Ato moj z 2 dni temu:)
Reszta tez niech sie pochwali

aliss Twój także przecudny i pomyśleć że siedzą w nas cudne małe kruszynki :Podziw:

madziaas
Ania fajniutkie mebelki,super brzusio :)
Alisss super brzuszek :)
A to mój

Madziaa super :love: cczytałam że takie własnie brzuszki mają mamy które mają dobrze trzymające mięśnie podbrzusza :Śmiech:

mpearl
Cudne te wasze brzuszki:) Każdy inny:)
A to mój z dzisiaj:)

mpearl jesteś wielka i piękne co w Tobie :Podziw:

Nikula
witam,mam już dość tej cukrzycy:( totalnie ... ile nerwów to ze sobą niesie, we wtorek 21.07 wędruję dzięki niej do szpitala na 2 tygodnie przed terminem i tam będę ostatnie chwile z brzuszkiem spędzać na patologii ciąży pod stałym monitoringiem:( i będą decydować albo cc, albo indukcja albo czekamy az akcja sama sie zacznie- wszystko zalezy od stanu małego- ale możemy tam kwitnąc nawet do terminu czyli 2 tygodnie:(
Wolałabym wcześniej urodzić, maly dostal podczas ciąży sterydy na płucka więc ok, a ja mam wrażenie ,że ona się juz tam z tymi moimi cukrami męczy...i w sumie wolałabym aby był już po tej stronie brzuszka i spędzac z nim czas w domku a nie w szpitalu czekając 2 tygodnie na poród:(

ciekawe czy doczekam wtorku ...chyba mi sie dzisiaj , kawałek czopa śluzowego wydalił:(
a mąż w pracy cały weekend:(
junior mało ruchliwy - właśnie jedziemy na ktg
i jestem już psychicznie wymęczona...

ebooki wysłane:)

Nikula 3maj się będzie dobrze wiem że ciężko ale już bliżej niż dalej kochana :Całus:

kaja09
Nikula, długo juz Ci nie zostało...dawaj, i wyciskaj! dzidzia już na bank gotowa, to co sie będziesz męczyć ;) a tak poważnie, to co ma być to będzie..może rzeczywiście już czop Ci odchodzi i lada chwilka będzie ex-ciężarówką :) i dzięki za ebooki,juz mam na pulpicie...wieczorkiem pewnie poczytam...
Alisss...dzięki za wyjaśnienie....nie znałam tego słowa :D ..mój kopie piłkę...w sumie dobrze,zdrwiej i taniej :)
właśnie! miałam Wam wspomnieć, bo czyt ostatnio: dobrze jest mieć oprócz swojej torby do szpitala naszykowane też ciuchy dla męża, jeżeli planujecie poród rodzinny, by w razie czego tatuś nie męczył się w garniturze np albo śmierdzącym stroju z siłowni/piłki nożnej przez 15 godz jak będziecie na min uwieszone i jęczące albo w basenie:) nigdy nie wiadomo kiedy się zacznie i gdzie będzie tatuś ;)
druga sprawa: podłożyć sobie coś pod prześcieradło, jakby odeszły wody podczas spanka...bo szkoda materaca/kanapy...ja już wcz wsadziłam specjalny podkład do łóżeczka, co by dzidzia nie zasikała materaca...jest spory i na wszelki wypadek wole wywaliś podkład niż kupować nowy materac...
ok..idę zmywać bo mi już się kubki di herbaty skończyły..a zaraz B wraca a tu jak zostawił tak jest...a nawet gorzej :/

Kaju masz rację z tym podkładem - nie pomyślałam o tym - muszę sobie taki sprawić, zastanawiam się czy są do dostania w aptece, czy raczej w sklepie dziecięcym...

PS wszystkie brzuchy przecudne, mpearl dodatkowo super pazurki:) Ja dzisiaj bylam na pedikiurze no i przy okazji stwierdziłam, że od razu zrobię z włoskami (tzw. koronę z pasemek - kilka jaśniejszych pasem). Takze jestem dziś wypielęgnowana i od razu lepiej się czuję...Poza tym, ze się ze mnie leje z upału i kąpię się 2-3 razy dziennie...

laski, znalazła sklep z przewijakami i innymi rzeczami do dzidzi i w porównaniu z Mothercare, gdzie najtańszy przewijak na łóżeczko koszt ok50 funtów tu są ładne po 20 :) ..na ebayu jest sporo też,ale nigdy nic nie zamawialam i nie jestem zarejestrowana...a chyba trzeba,nie?
z tej str też wysyłają do Europy,ale ie sądzę by się opłacało....
Elegant Baby

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeqs0ymjd9h.png

karol27
kaja09
Nikula, długo juz Ci nie zostało...dawaj, i wyciskaj! dzidzia już na bank gotowa, to co sie będziesz męczyć ;) a tak poważnie, to co ma być to będzie..może rzeczywiście już czop Ci odchodzi i lada chwilka będzie ex-ciężarówką :) i dzięki za ebooki,juz mam na pulpicie...wieczorkiem pewnie poczytam...
Alisss...dzięki za wyjaśnienie....nie znałam tego słowa :D ..mój kopie piłkę...w sumie dobrze,zdrwiej i taniej :)
właśnie! miałam Wam wspomnieć, bo czyt ostatnio: dobrze jest mieć oprócz swojej torby do szpitala naszykowane też ciuchy dla męża, jeżeli planujecie poród rodzinny, by w razie czego tatuś nie męczył się w garniturze np albo śmierdzącym stroju z siłowni/piłki nożnej przez 15 godz jak będziecie na min uwieszone i jęczące albo w basenie:) nigdy nie wiadomo kiedy się zacznie i gdzie będzie tatuś ;)
druga sprawa: podłożyć sobie coś pod prześcieradło, jakby odeszły wody podczas spanka...bo szkoda materaca/kanapy...ja już wcz wsadziłam specjalny podkład do łóżeczka, co by dzidzia nie zasikała materaca...jest spory i na wszelki wypadek wole wywaliś podkład niż kupować nowy materac...
ok..idę zmywać bo mi już się kubki di herbaty skończyły..a zaraz B wraca a tu jak zostawił tak jest...a nawet gorzej :/

Kaju masz rację z tym podkładem - nie pomyślałam o tym - muszę sobie taki sprawić, zastanawiam się czy są do dostania w aptece, czy raczej w sklepie dziecięcym...

PS wszystkie brzuchy przecudne, mpearl dodatkowo super pazurki:) Ja dzisiaj bylam na pedikiurze no i przy okazji stwierdziłam, że od razu zrobię z włoskami (tzw. koronę z pasemek - kilka jaśniejszych pasem). Takze jestem dziś wypielęgnowana i od razu lepiej się czuję...Poza tym, ze się ze mnie leje z upału i kąpię się 2-3 razy dziennie...

no ja własciwie też "przypadkiem" na to wpadłam...ja włożyłam taki podkład co sie do łóżeczka wkłada pod prześcieradełko, na cały materacyk jest..mama mi kupiła w sklepie dziecięcym w Niemczech..w Polsce też na bank dostaniesz...
...co do tej str...trzeba wpisać "over cot changers" i będzie chyba z 27 przewijaków do wyboru :)już gadałam z B i zamówimy jak wróci z pracy:D ...kolejna pierdółka...kooochaaam pierdółki :D

karol27
ronia
wszystkie uciekaja jak ja jestem ::(:

Roniu ja nie uciekam:)

Kurcze, chce mi się jutro nad jeziorko, ale boję się wejść do wody, co by jakiegoś syfu przed samym porodem nie złapać... Chyba lepiej nie ryzykować, jak myślicie?

no ja miałam taką jazdę na basen,ale tu średnio czyste te przebieralnie i na szczęście mój B mnie odwiódło od tego jakżesz szalonego pomysła :)
...po inf pęcherza postanowiłam więcej inf nie łapać....

kaja09
karol27
ronia
wszystkie uciekaja jak ja jestem ::(:

Roniu ja nie uciekam:)

Kurcze, chce mi się jutro nad jeziorko, ale boję się wejść do wody, co by jakiegoś syfu przed samym porodem nie złapać... Chyba lepiej nie ryzykować, jak myślicie?

no ja miałam taką jazdę na basen,ale tu średnio czyste te przebieralnie i na szczęście mój B mnie odwiódło od tego jakżesz szalonego pomysła :)
...po inf pęcherza postanowiłam więcej inf nie łapać....
nie polecane jest moczenie pupci jeśli czop zaczął odchodzić bo dzidzia nie jest chroniona i może dojść do zakażenia. To z tego co czytałam. Nawet z seksikiem ostrożnie kuraczek musi być dobrze wymyty :lol:

heheeh ronia jestes niesamowita kuraczek ehehehhe nie no ja nigdy takiego czegos nie slyszalam:) no nic ja po wojazach z freecycle stronki tam gdzie ludzie za darmo rozdaja wiec dostalam jedna torbe ciuszkow dla chlopca od 3-6 miesiecy,wozek jeden ale mam juz jeden ale nic w razie co,i mate do bawienia i uczenia,i zabawki dla malego..kaju przewijak sprobuj na tej darmowej stronie jak ja robie:) i calkiem zadbane rzeczy:)

http://s2.pierwszezabki.pl/021/021441961.png?9649 http://dzidziusiowo.pl/php/img2-16082009005_1187485163_Bruce_3.jpg [url=http://dzidziusiowo.pl] http://dzidziusiowo.pl/php/img-05012013.jpg

Hej Justynka! Właśnie!!! zaraz się uwalę i będę szukać! przeglądnęłam już gumtree...jest wszystko oprócz przewijaka, właśnie zabrałam się za bounty pack co dost na początku ciąży...są tam kupony na :
*Emma's Diary Gift Pack z LLoyds Pharmacy,
*Boots Parenting club (torba do przewijania za 30 funtów za darmo jak kupisz paczke pampersów!!!!, podwójne punkty na karte bootsa itp)
* pieluszki huggies plus chusteczki (jakiś zestaw startowy) w Asdzie
* pakę z próbkami kosmetyków (Bounty Mum-to-Be-Essentials i kupony zniżkowe...
...masz to wszystko??? ja właśnie się kapnęłam ile mam "bonusów" :D
super!!!!!
a to wsz dlatego,że przypomniało mi się,że jak się wprowadzaliśmy na nowe mieszkanie to zamówiłam szafy z Additions i mi przysłali też kupon na 30 funtów i se wymyśliłam,że ten przeijak zamówię za ten kupon w Additions..i szukałam kuponu a znalazłam milion innych z bounty packa, ale fajnie!!!! lubie takie sprzątanko!!!! kupon też znalazłam i dobrze bo jest ważny tylko do końca sierpnia,więc chyba kupie ten przewijak jak nie znajdę nic na freecycling :)

hejka lasencje

Ja wczoraj na wizycie bylam u gina i dopiero teraz mam czas by odpisac Wiec ogolnie badania krwii wyszly wzorowo jak lekarz stwierdził moge krew oddawać !!! Ale zbadal mnie i mam lezec !!! Dzidzi juz jest na maxa w dole i gin mi daje 2 tygodnie przy lezeniu bo jak nie to witamy na porodówce Terminu to ja napewno nie doczekam -słowa gina I tak sobie mysle ze te moje obawy z zajsciem w ciaze chyba słuszne byly I SIE WCZESNIEJ COS ZAKRECIOŁO ;) :lol:
Moj gin nawet zasugerował ze ostatnie chyba zwolnienie juz ... ehhh Przy badaniu widzialam jak mowil ze jego mina sklania sie ku porodowi i ze juz lada moment W kadym razie mam sie oszczedzac i lezec ... Ja juz czuje jak mnie na odbyt nawet ciagnie glowa co za uczucie Jak siedze cZuje ze glowka jes powaznie na dole juz...a gluciki sobie jakies wyskakuja powoli od czasu do czasu ...

arianna
Czesc Brzuchatki
Ja juz po szpitalu wyszlam co prawda w poniedzialek ale cala chalupa gosci bo przeciez nad morzem mieszkam i wszyscy latem sobie przypominaja .Z moja malenka wszystko ok przynajmniej do poniedzialku bylo ktg ok termin mi sie o 2 tygodnie przesuną mala wazy 3062g na dzien przyjecia czyli tydzien temu szyjka skrucona do 1,5 cm i miekka takze wszystko ok ale od poniedzialku mamLa jakas spokojniejsza jest a dzis to juz wogole nie czuje jak sie obraca ani nic czulam takie telepanie jakies 4h temu ale juz mam dola w szpitalu tak szalala ze ktg nie mozna bylo zrobic moze to faktycznie przez ta duchote .Cisnienie mi unormowali ale jak tak dalej bedzie to chyba nie urodze naturalnie tylko cc bede miala w poniedzialek do doktorka pojde to wszystko mi powie pozdrawiam was serdecznie.Kurde wychodzi na to ze ja juz 39 tydzien koncze ale numer

gratulacje !!

ania_83
ronia
ania_83
Ja na 3 dni rozłożyłam prasowanie, bo nie dawałam rady więcej i okazało się ze tego dużo jest, samych ubranek, do tego 2 komplety pościeli, prześcieradła, pieluchy tetrowe....
A torbę jeszcze do końca nie zdecydowałam, którą wezmę. Przygotuje co chce zabrać, zobacze ile tego jest i moze wtedy podejmę decyzje

ja musze dobrać sobie jeszcze te nieszczęsne papucie
i klapki pod prysznic. Dzisiaj moze podskocze do sklepu może z jeden staniczek kupie jeszcze do karmienia.
Mam jeszcze poszewki do prasowania i pieluszki tetrowe. Ale żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce

Ja klapki pod prysznic kupiłam już wcześniej u chińczyków za 6zł i jak byłam w szpitalu to innych nie miałam, wytarłam je ręcznikiem papierowym i śmigałam dalej, a one fajne, bo noga sie nie poci i git było

o matusiu to prasowanie to mni ietez dobija ale mam gdzies bo to moje lezy i meza A niuni juz hooo ho popraswane w komodzie lezy Mialam przeczucie z tymi upalami Ani udasz rade ! Maz niech prasuje :lol: a klapki tez mam takie uniwersalne i pod przysznic i do smigania po szpitalu za 9zł !

ania_83
dziewczyny kupujecie jakieś gorsety, czy majtki wyszczuplające po porodzie?
ja już sama nie wiem, tyle rożnych opinii, najrozsądniejsze wydaje mi, żeby nie ściągać się na siłe, ale jakieś majtki nawet takie ciążowe, żeby tylko podtrzymywały skórę mogą się przydać
co myslicie?
ja przeglądam własnie allegro

ja mam pas wyszczuplajacy i mam zamiar go załozyc po konsultacji z lekarzem Bo jak urodzila moja bratowa i zobaczylam jej brzuch jak wisi to łooo Ja tak nie chce Fakt ze ona duzi wiecej utyla w ciazy ode mnie Ale ja wole fajnie juz wygladac !

ania_83
a to mebelki, ale bałagan jeszcze i uchwyty nie przykręcone i ja zmęczona w stroju bardzo domowym przy okazji sobie zrobiłam

super mebelki Aniu

alisss
Ania brzusio fajny :)
Ato moj z 2 dni temu:)
Reszta tez niech sie pochwali

śliczny /!!!:36_2_25:

madziaas
Ania fajniutkie mebelki,super brzusio :)
Alisss super brzuszek :)
A to mój

:dzidzia:super brzusiek

mpearl
Cudne te wasze brzuszki:) Każdy inny:)
A to mój z dzisiaj:)

ooo :36_1_66: extra

Wirtualna Polska

http://wp.pl

hejka...ktg w normie, mam nadzieję, że nie urodzę przez weekend -żeby mężuś się nie wyłgał:36_19_1:

od poniedziałku już mogę:)

A jeszcze jedna partia prasowanka czeka:)

basia681 leżeć, marsz ! i trzymaj nóżki razem, grzecznie.

arianna trzymam kciuki za udany finisz.

ronia ach te twoje poczucie humoru-bezcenne ;)

ania_83 mebelki superowe.

a brzuszki śliczne...
to obstawiamy,która nastepna się rozpakuje...
ja stawiam na kasiunie i ariannę:eureka:

Zawsze trzeba próbowac czegoś nowego. Pamiętaj amotorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści- Titanica...

tak kaju musisz zalozyc sobie szybko konto na yahoo ja zalozylam w trakcie rejestrowania sie na ta stronke freecycle.org.uk dobra sprawa a na te komsetyki ja nawet nie widzialam musze przejrzec raz jeszcze moj bounty pack wiem ze te huggies to mam za 5 funtow:) wlasnie zagonilam mojego T do mycia garow i bedziemy przestawiac meble razem,znaczy posuwac:) bo u nas w sypialni nie ma miejsca na nic trzeba zmienic pozycje:)

http://s2.pierwszezabki.pl/021/021441961.png?9649 http://dzidziusiowo.pl/php/img2-16082009005_1187485163_Bruce_3.jpg [url=http://dzidziusiowo.pl] http://dzidziusiowo.pl/php/img-05012013.jpg