Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

qlczak
Cześć dziewczyny,
to ja jak zwykle z innej beczki.... może macie kogoś w rodzinie, albo męża budowlańca a w zasadzie dekarza. Ledwo do domu wróciłam po tym remoncie, a przez te opady przeciekł mi sufit w sypialni. Rany jedyny nie odmalowany pokój, jakby na świeże pomalowane to bym rozniosła. chcieli mi to zasmołować, ale się nie zgodziłam i zaproponowali papę termozgrzewalną. Okna mam tuż przy tym miejscu- bo to na skosie i teraz nie wiem czy to toksyczne. Powiedzieli, że nie, tylko na ten dzień, żebym wyniosła się z domu i okien nie otwierała bo pośmierdzi. Bo zaczęłam się drzeć ze w ciąży jestem i co roku ten sam problem z przeciekaniem i niech w końcu cos zrobią z tym dachem- bo to blok to administracja odpowiada. I moje pytanie, czy to rzeczywiście tylko w momencie klejenia bedzie capic i kiedy wyschnie i kiedy moge okna pootwierac zeby nie czuc smrodu i czy nie toksyczne?

toksyczne moze i jest ale podczas smierdzenia tylko... jak posmaruja nie otwieraj okien i po sprawie ... pozniej juz nie smierdzi Najgorzej bo teraz goraco jest i bedzie czuc ...

Wirtualna Polska

http://wp.pl

Dzięki dziewczyny jeszcze raz wszystkim za obronowe gratki, teraz już mogę sie spokojnie ciążować hihi
Zaczyna grzmieć, cos będzie jupiiii!!!
Ja idę 16 lipca na ostatnie ważenie i mierzenie dzidzi i jestem baaardzo ciekawa, jak wypadnie przy mojej pierwszej , wielgachnej córce, chociaż myślę, że będzie mniejsza jak się urodzi, bo w tej ciąży juz całkiem inny, bardziej aktywny tryb życia prowadziałam.
I nadal nie mam imienia, może pomożecie? O to typy moje i moich domowników: Konstancja, Eliora, Ksenia (moje), Zosia (Mąż), Bianka / Blanka (moja Mama), Anabella (moja Roksana). I nie wiem, aczkolwiek najbardziej podobaja mi się moje typy hihi
Tylko prosze szczerze bez owijania w bawełnę :Oczko:

ROKSANIA
http://s2.suwaczek.com/200103282080.png

LENUSIA
http://s4.suwaczek.com/200909042080.png

Mama_Monika
Dzięki dziewczyny jeszcze raz wszystkim za obronowe gratki, teraz już mogę sie spokojnie ciążować hihi
Zaczyna grzmieć, cos będzie jupiiii!!!
Ja idę 16 lipca na ostatnie ważenie i mierzenie dzidzi i jestem baaardzo ciekawa, jak wypadnie przy mojej pierwszej , wielgachnej córce, chociaż myślę, że będzie mniejsza jak się urodzi, bo w tej ciąży juz całkiem inny, bardziej aktywny tryb życia prowadziałam.
I nadal nie mam imienia, może pomożecie? O to typy moje i moich domowników: Konstancja, Eliora, Ksenia (moje), Zosia (Mąż), Bianka / Blanka (moja Mama), Anabella (moja Roksana). I nie wiem, aczkolwiek najbardziej podobaja mi się moje typy hihi
Tylko prosze szczerze bez owijania w bawełnę :Oczko:

Mi sie podoba Blanka i Roksana :)
Ale to tylko taka podpowiedź :)

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

ja zawsze lubiłam imiona pro rosyjskie :) a więc Konstancja jak najbardziej, ja dałabym tylko bym mężula musiała zabić wczesniej:) podobaja mi sie jeszcze Olga, Tatiana, Tamara, Natasza, Lena , Pola , Blanka.

A dla chłopców to w ogóle, lipa mało mi sie podoba Dominik będzie na 98% , jedyne jakie w ramach kompromisu nam się udało wywalczyć. Chociaż moje typy to Błażej lub Remigiusz ale nie da rady:(

Zawsze trzeba próbowac czegoś nowego. Pamiętaj amotorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści- Titanica...

pomyśl nad Konstancją:) piękne imie, takie dostojne ale ciężko zdrabniać. No i pokombinuj jak z nazwiskiem poszczególne imiona brzmią.

ja czasem mam 90/35 jestem z natury niskociśnieniowcem

Zawsze trzeba próbowac czegoś nowego. Pamiętaj amotorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści- Titanica...

Nie no dobrze dziewczyny, wlaśnie o taką burze mózgów chodzi :Oczko:
No właśnie, a jak można Konstancję zdrabniać? Konstansja ładnie brzmi własnie tak dostojnie, ale o zdrobnieniach tego imienia nie mam pojęcia.
Mąż chce Zosię, bo to jego mama była (teściowa :whoot: hihi)
Podoba mi się tez bardzo imie Helenka, ale ten zasr...y Rubik dał tak na imie swojej Córce, chcoiaż w sumie jakie to ma znaczenie?

ROKSANIA
http://s2.suwaczek.com/200103282080.png

LENUSIA
http://s4.suwaczek.com/200909042080.png

Witam:)
Ja tylko na minutkę, mnie się podoba Bianka, a kiedy jeszcze nie wiedzieliśmy czy bedzie syn czy córeczka to Gabriela była jednym z moich mocniejszych typów. Podoba mi się również imię Natasza. Życzę powodzenia w dokonywaniu wyborów, to nie jest takie proste, mój Mały jakiś czas miał już wybrane imię, Mateusz, teraz zmieniliśmy na Dawidka. Myślę, że tak już zostanie choć kto wie...?

http://www.suwaczki.com/tickers/82doanliubb3i8j7.png

Mama_Monika
Nie no dobrze dziewczyny, wlaśnie o taką burze mózgów chodzi :Oczko:
No właśnie, a jak można Konstancję zdrabniać? Konstansja ładnie brzmi własnie tak dostojnie, ale o zdrobnieniach tego imienia nie mam pojęcia.
Mąż chce Zosię, bo to jego mama była (teściowa :whoot: hihi)
Podoba mi się tez bardzo imie Helenka, ale ten zasr...y Rubik dał tak na imie swojej Córce, chcoiaż w sumie jakie to ma znaczenie?

A nie to w takim razie bym nie chciała Zosi, ale Helenka albo Hanna jest bardzo ok też takie dwa typy miałam swego czasu.

Nie mam pojęcia jak można zdrobnićimię Konstancja, czy to w ogóle wykonalne... Helena bardzo ładne, ale mnie się z sąsiadką kojarzy,mojej babci koleżanką. Jak jeszcze babcia żyła, to ciągle słyszałam Helcia to, Helcia tamto...Także ja już bym tak nie nazwała córy, ale to moje osobiste skojarzenia. NIestety tego ciężko się wyzbyć zastanawiając się nad imieniem, dlatego często odrzucamy wiele ciekawych propozycji..

http://www.suwaczki.com/tickers/82doanliubb3i8j7.png

Witajcie

aganiecha graty to już 37tc zaczęty :brawo:
anika lecisz z 34tc super :brawo:
Mama mnie chyba tradycyjnie Zosia (wcześniej Ole chcieliśmy nazwać Basia więc jak dla mnie zbliżone)
abarka GBS mam mieć pobieranego w poniedziałek więc jak skończe 35tc
Nikula oj ja mam chęć na murzynka ...
Tosia dziex za zapro

Laski przypominam jeśli możecie podać namiarki do siebie na naszym forum priv zróbcie to :Oczko:

W nocy kiepsko spałam duchota jak diabli/. O 4 rano otworzyłam balkon i spaliśmy przy otwartym. Wstałam pojechałam z juniorem na targ. I powiem Wam jaki numer. Idę alejką idzie jakaś babina z psem. Wyglądała raczej kiepawo a szczególnie jej żółte od potu "siwe" włosy. Mija mnie i mówi: Teraz będzie córeczka. A ja takie oczy i mówie tak tak wiem. Zaskok totalny :hahaha: i po co mi usg za 200zł lepiej iść na targ :sofunny:
Nakupiłam nektarynek, morelek, czereśni itd. Podjechałam wracajać do sklepu. I znowu wstawiłam serniczek na zimno :Śmiech: Tym razem z czereśniami nektarynkami i malinami. Chłodzi się. Wstawiłam też małżowi młodą kapuchę. Obrałam ziemniaczki i przygotowałam fasolkę. Teraz chwila odpoczynku bo padam na pysk. Wieczorem mamy zamiar wybrać się na basen. Ciekawam czy w jaki kostium się zmieszczę :lol:

Mama_Monika przy Konstancji ciężko ze zdrobnieniem, Kostka? - już nie brzmi za fajnie:(
Wysłalam ci zaproszenie na NK , imienniczko:) widze,że w zachaczasz co nieco o fundusze unijne i integracje europejską , ja wlaśnie wybieram sie od pażdziernika, na podyplomówkę w tym temacie...bo pracuje w tym obszarze.

ronia
Witajcie

aganiecha graty to już 37tc zaczęty :brawo:
anika lecisz z 34tc super :brawo:
Mama mnie chyba tradycyjnie Zosia (wcześniej Ole chcieliśmy nazwać Basia więc jak dla mnie zbliżone)
abarka GBS mam mieć pobieranego w poniedziałek więc jak skończe 35tc
Nikula oj ja mam chęć na murzynka ...
Tosia dziex za zapro

Laski przypominam jeśli możecie podać namiarki do siebie na naszym forum priv zróbcie to :Oczko:

W nocy kiepsko spałam duchota jak diabli/. O 4 rano otworzyłam balkon i spaliśmy przy otwartym. Wstałam pojechałam z juniorem na targ. I powiem Wam jaki numer. Idę alejką idzie jakaś babina z psem. Wyglądała raczej kiepawo a szczególnie jej żółte od potu "siwe" włosy. Mija mnie i mówi: Teraz będzie córeczka. A ja takie oczy i mówie tak tak wiem. Zaskok totalny :hahaha: i po co mi usg za 200zł lepiej iść na targ :sofunny:
Nakupiłam nektarynek, morelek, czereśni itd. Podjechałam wracajać do sklepu. I znowu wstawiłam serniczek na zimno :Śmiech: Tym razem z czereśniami nektarynkami i malinami. Chłodzi się. Wstawiłam też małżowi młodą kapuchę. Obrałam ziemniaczki i przygotowałam fasolkę. Teraz chwila odpoczynku bo padam na pysk. Wieczorem mamy zamiar wybrać się na basen. Ciekawam czy w jaki kostium się zmieszczę :lol:

Dobre,trzeba było iść wcześniej na targ :smiech:
Mi raz kasjerka powiedziała,że będzie dziewczynka a ja mówie że to chłopiec.To była wielce zaskoczona

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia