Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

mpearl
Dzien dobry Kochane:)
No to miałaś Qlczak jazde z rana!! Współczuję:) Mnie ciagle zdumiewa znieczulica ludzi jeśli chodzi o ciężarne kobiety - generalnie mają to w dupie!! Mi zdażyło się może dwa razy że wpuszczona mnie bez kolejki, raz pani otworzyla druga kase w h&m jak mnie zobaczyla i wywyowała z kolejki i raz w tesco i to było w specjalnej kasie dla inwalidów i ciężarnych i tyle! A w aptece czy w laboratorium to zapomnij! Także szkoda nerwów i tyle:)

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

ja to widziałam , ale nic mi to nie mói , bo wszędzie inaczej, ale w końcu będę się sugerować claudią, bo ma 38tyg a ja własnie tygodnie po swojemu liczę to czyli juz mam 8 miesiąc :D

Tosia27
Witajcie Mamuśki
Co słychować? Ja słabo się dziś czuję, bierze mnie jakieś choróbsko:Real mad: Boli mnie gardło i jestem osłabiona - moja temp to 35,5:( Leżę właśnie pod kocykiem i czekam na Panów od remontu...

Qlczaczku ja to bym poszła do pielęgniarek i zrobiła awanturę, jak ja nie cierpię tych moherowych raszpli! I tak kuźwa siedzą i nic nie robią a przyłażą do przychodni by se pogadać i pojęczeć...
Mpearl dzięki za te tygodnie ale zwróćcie dziewczynki wagę że np. w Claudii ciąża trwa 38 tygodni bo oni liczą tydzień ciąży od dnia zapłodnienia a nie dnia miesiączki....

no toz właśnie powiedziałam pielęgniarce i jak weszłam to powiedziałam ze nie wyjd bz badania. Najpierw sie darłam przed gabinetem a potem już w środku. Nie po to zapisuję sie 2 tyg wcześniej żebym później czeka musiała.
A no i ja dokładnie znam termin zapłodnienia :taniec1: to sobie wg. Claudi policzę :D
Nie daj się chorobie Tosia, pij dużo wody i bombe witaminową sobie zapodaj.

Tosia27
Mój wspaniały mąż przedwczoraj zapraszał znajomych w lipcu do nas na weekend. On chyba nie zdaje sobie sprawy, że w lipcu ciężko będzie mi obsługiwać gości. Nic nie powiedziałam... Mam tylko nadzieję, ze oni sie domyślą i jednak nie przyjadą...

Oj Tosiu, wątpię że nie przyjadą, chyba że Ty delikatnie zasugerujesz. Nie wiem o czym Ci faceci myślą, masakra.

ronia
qlczak dobrze że przejedzie a nie przeleci :D ja nawet depilatorem mam dość trudne zadanie
wczoraj jednak mąż mi majdrał między nogami minę miał nieprzeciętną robił to pierwszy raz :D
:sofunny: no padłam, już sobie mojego wyobrażam :D

ronia
i faktycznie nie wyglądał jakoś szczególnie rozbawiony brakiem mojego upierzenia :sofunny:

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

madziaas
ronia
madziaas
Cześć dziewczynki:) No u nas niestety ludzie nie zwracają uwagi na kobiety ciężarne,mnie ostatnio koleś zasłonił jak stałam przy kasie dla uprzywilejowanych bo myślał że mnie kasjerka nie zobaczy,a że ona mnie już zna to mnie zawołała z kolejki.

no co za chamstwo, ja jak poszłam w Tesco do uprzywilejowanej to 5 facetów w wieku 35-40lat to ja przed nich i chyba Panowie nie są w ciąży.

No właśnie,a u lekarza to mnie denerwują te babcie bo im sie nudzi i siedzą tam od 7 i peplają.Ja ide 17 do internistki więc pewnie będzie przeprawa z nimi,mój mąż sie zawsze kłóci:smiech: A ostatnio miałam sytuacje że poszłam do kasy dla ciężarnych bo ludzi pełno,podeszłam do kasjerki i mówie do niej że to taka i taka kasa,a ona do baby w kolejce czy tamta mnie przepuści.Ale mi podniosła ciśnienie,mówie do niej że mnie to nie obchodzi bo to kasa dla uprzywilejowanych:wsciekly:

no to własnie w tesco ja do tej ekspedienti podchodze a Ona ze nie wie czy mnie puszczą ja do niej ze siedzi w kasie z pierwszeństwem i wtedy sie dopiero zorientowała, gdzie pracuje. Ale jazda.

qlczak
Tosia27
Mój wspaniały mąż przedwczoraj zapraszał znajomych w lipcu do nas na weekend. On chyba nie zdaje sobie sprawy, że w lipcu ciężko będzie mi obsługiwać gości. Nic nie powiedziałam... Mam tylko nadzieję, ze oni sie domyślą i jednak nie przyjadą...

Oj Tosiu, wątpię że nie przyjadą, chyba że Ty delikatnie zasugerujesz. Nie wiem o czym Ci faceci myślą, masakra.

ronia
qlczak dobrze że przejedzie a nie przeleci :D ja nawet depilatorem mam dość trudne zadanie
wczoraj jednak mąż mi majdrał między nogami minę miał nieprzeciętną robił to pierwszy raz :D
:sofunny: no padłam, już sobie mojego wyobrażam :D

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

madziaas
ronia

no co za chamstwo, ja jak poszłam w Tesco do uprzywilejowanej to 5 facetów w wieku 35-40lat to ja przed nich i chyba Panowie nie są w ciąży.

No właśnie,a u lekarza to mnie denerwują te babcie bo im sie nudzi i siedzą tam od 7 i peplają.Ja ide 17 do internistki więc pewnie będzie przeprawa z nimi,mój mąż sie zawsze kłóci:smiech: A ostatnio miałam sytuacje że poszłam do kasy dla ciężarnych bo ludzi pełno,podeszłam do kasjerki i mówie do niej że to taka i taka kasa,a ona do baby w kolejce czy tamta mnie przepuści.Ale mi podniosła ciśnienie,mówie do niej że mnie to nie obchodzi bo to kasa dla uprzywilejowanych:wsciekly:

no to własnie w tesco ja do tej ekspedienti podchodze a Ona ze nie wie czy mnie puszczą ja do niej ze siedzi w kasie z pierwszeństwem i wtedy sie dopiero zorientowała, gdzie pracuje. Ale jazda.

Kurde co za kasjerka,dobrze że chociaż wiedziała w jakim markecie na kasie siedziała:smiech:

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

ania_83
Hejka laski!
Roniu mąż zasłużył na nagrodę, pomyśl o tym. Mój jak mnie goli to taki przerażony, że mnie gdzieś zatnie, że mało co nie zemdleje. Ale najważniejsze, że chłopaki sobie radzą.

ania nagrodę to on sobie wziął po tym goleniu więc chyba mu styka :lol:
A Ty Twojemu jaką dałaś za pomoc przy imprezie ?

Nieźle Qlczaczku:smile_jump: co za babsztyl:)
a ja muszę powiedzieć że jak byłam tydzień temu w ikei i stanęłam w kolejce z pierwszeństwem jedna Pani z kolejki mnie zawołała i kazała iść do przodu:) to samo było ostatnio w mięsnym - Sprzedawczyni mnie zawołała:) jak się chce to jednak można... a najgorsi są jednak Ci ludzie którzy raz zobaczą a potem odwracają wzrok i udają że nie widzą:)
a u mnie wreszcie się dzieje - Pan powolutku zrywa stary gips... ciekawe kiedy przyjdzie moja moherowa sąsiadka że za bardzo stuka:)
Dziewczyny ile dziennie vit C można brać? dziś wzięłam już 7 i nie wiem czy wieczorem będę jeszcze mogła...

http://www.suwaczek.pl/cache/bae7d4d333.png
http://moje.glitery.pl/text/43/59/4-MAJA-19082009-8816.gif http://s2.pierwszezabki.pl/022/022403960.png?6046

Tosia27
Nieźle Qlczaczku:smile_jump: co za babsztyl:)
a ja muszę powiedzieć że jak byłam tydzień temu w ikei i stanęłam w kolejce z pierwszeństwem jedna Pani z kolejki mnie zawołała i kazała iść do przodu:) to samo było ostatnio w mięsnym - Sprzedawczyni mnie zawołała:) jak się chce to jednak można... a najgorsi są jednak Ci ludzie którzy raz zobaczą a potem odwracają wzrok i udają że nie widzą:)
a u mnie wreszcie się dzieje - Pan powolutku zrywa stary gips... ciekawe kiedy przyjdzie moja moherowa sąsiadka że za bardzo stuka:)
Dziewczyny ile dziennie vit C można brać? dziś wzięłam już 7 i nie wiem czy wieczorem będę jeszcze mogła...

przyjmujesz w tabletkach vit C ?

ronia
ania_83
Hejka laski!
Roniu mąż zasłużył na nagrodę, pomyśl o tym. Mój jak mnie goli to taki przerażony, że mnie gdzieś zatnie, że mało co nie zemdleje. Ale najważniejsze, że chłopaki sobie radzą.

No mój na razie musiał obejść się smakiem, bo mamy zakaz :zmartwiony: niestety. Muszę pomyśleć o jakiejś innej rekompensacie dla niego, macie pomysły?

http://fajnamama.pl/suwaczki/3s5p642.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63875.png

ania_83
ronia
ania_83
Hejka laski!

No mój na razie musiał obejść się smakiem, bo mamy zakaz :zmartwiony: niestety. Muszę pomyśleć o jakiejś innej rekompensacie dla niego, macie pomysły?
mam :Nieśmiały:

madziaas
Kurcze dziewczyny moja koleżanka właśnie pojechała do szpitala.Od wczoraj jej coś wyciekało inaczej niż upławy,lekarz kazał leżeć ale to dało tylko rezultat na chwile.Dzisiaj jest jeszcze gorzej:Płacz::Płacz:::(:

A w którym jest tygodniu?
I nie zatrzymał jej w szpitalu? Niech mąż idzie do apteki i kupi jej test czy to wody płodowe...
jeśli tak to niech szoruje do szpitala...

http://www.suwaczek.pl/cache/bae7d4d333.png
http://moje.glitery.pl/text/43/59/4-MAJA-19082009-8816.gif http://s2.pierwszezabki.pl/022/022403960.png?6046

ania_83
ronia
ania_83

Boję się pytać

Tosia27
ronia
ania_83

:sofunny::sofunny::sofunny:
Ronia ja się boję odezwać:hahaha:

:sofunny: :sofunny: :sofunny: :hahaha: :hahaha:
Macie racje nie chcecie wiedzieć :hahaha: :hahaha: