Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

Tosia27
Agatha

A jak mocno masz poniżej bo ja też mam tak cały czas i mój gin twierdzi, że to nic takiego fizjologia w ciąży.

neutrofile 76,7 norma 40-70
RBC - 4,1 norma 4,2-5,4
HGB - 11,8 norma 12-16
HCT - 36,7 norma 37-47
i to są juz wyniki po braniu tego żelaza...

To ja miałam jeszcze niżej i zapytała mnie czy jem mięso a ja ,że owszem i ostatni wzrosło ale i tak niżej od twojego. Chyba nie masz się czym martwić a ja żadnego żelaza nie brałam.

Agatha
Tosia27
Agatha

A jak mocno masz poniżej bo ja też mam tak cały czas i mój gin twierdzi, że to nic takiego fizjologia w ciąży.

neutrofile 76,7 norma 40-70
RBC - 4,1 norma 4,2-5,4
HGB - 11,8 norma 12-16
HCT - 36,7 norma 37-47
i to są juz wyniki po braniu tego żelaza...

To ja miałam jeszcze niżej i zapytała mnie czy jem mięso a ja ,że owszem i ostatni wzrosło ale i tak niżej od twojego. Chyba nie masz się czym martwić a ja żadnego żelaza nie brałam.
Tosia a ja biorę Biofer folic 3 tabsy dziennie jest rewelacyjne nie ma po nim problemów kibelkowych
i ładnie pomaga na tego typu małe problemy
pozatym z tego co wiem w III trymestrze morfologia zaczyna przeważnie wracac do normy

Tosia27
i znów co lekarz to inna opinia... bo mój przy podobnych ostatnio kazał mi pić te żalazo informując mnie że niedokrwistość nie jest dobra dla rozwijającego się dziecka. A tanie te żelazo nie było bo kuracja na 20 dni to 100 zł:(

spróboj Tosiu tego bioferku z folikiem w aptece 40 tabletek 15zł :Oczko: biorę i serio mam lepsze wyniki

Tosia27
Madziaas super fotka:) a maleństwo - cudo:)
Ronia to Ci się narobiło z tym kaszakiem:( nie fajnie...
ja byłam odebrać wyniki i zła jestem bo cały czas mam poniżej normy jakieś neutrofile i wszystko z początkiem na hem... (hemoglobina, hematokryt) i trochę się martwię bo od jakiś dwóch tygodni piję przecież żelazo dwa razy dziennie i wcinam dużo truskawek (w M jak Mama pisali że truskawki dobre na anemie) i dupa!!!
Mnie rankami też ostatnio mdli i zastanawiam się z czego to wynika? Może dlatego że dzidzi jest już wyżej i jakoś uciska żołądek?

a mam dla Was info - przy okazji weszłam do Smyka i nie wiem jak w innych miastach ale u nas dziś jest 30% obniżki na wszystkie ciuszki i buciki, a przy okazji zakupów powyżej 150 zł dostaje się kartę zniżkową na 10% ważną przez rok:)
widzę że nie tylko mnie mdli :Szok:

ronia
Tosia27
i znów co lekarz to inna opinia... bo mój przy podobnych ostatnio kazał mi pić te żalazo informując mnie że niedokrwistość nie jest dobra dla rozwijającego się dziecka. A tanie te żelazo nie było bo kuracja na 20 dni to 100 zł:(

spróboj Tosiu tego bioferku z folikiem w aptece 40 tabletek 15zł :Oczko: biorę i serio mam lepsze wyniki

chyba go sobie kupię - za dwa dni kończę tamte fiolki to spróbuję...

http://www.suwaczek.pl/cache/bae7d4d333.png
http://moje.glitery.pl/text/43/59/4-MAJA-19082009-8816.gif http://s2.pierwszezabki.pl/022/022403960.png?6046

Tosia27
to ja też oprócz tego żelaza biorę witaminy Pregnavit (w składzie tez mają żelazo)...
no zobaczymy co mi w środę powie ta lekarka z Karowej...
Ronia a Ty już zdecydowałaś sie na szpital w Wołominie???

oprócz tego bioferka też łykan normalne witaminki dla ciężarnych

jestem zdecydowana zostawiam sobie jeszcze procent na echo serca jeśli bedzie przypuszczenie że coś jest nie halo bądź jak zapytam Hamele czy powinnam mimo wszystko rodzić gdzie indziej to życie dziecka najważniejsze. Jesli powie że nie ma obaw mogę rodzić w Wołominie to rodze w Wołominie

ronia
Agatha
No właśnie z Inflanckiej mnie odeślą z Wołomina też i co w Praskim wyląduje ja tam nie chce. A z Inflanckiej niby nie odsyłają!!

koleżanka ma bodajże lekarza na Inflanckiej nie było miejsc świeża sprawa odesłali powiedzieli albo na Solec albo do Praskiego i jest w praskim

Już nic nie wiem w takim razie co mam robić. Też mam lekarza z Inflanckiej i myślałam,ze to zapewnia miejsce tym bardziej, że na stronie chwalą się , że nie odsyłają pacjentek.

Agatha
No właśnie mi zaczeła wracać do normy a miałam niską w pewnym momencie,teraz to ja się denerwuje, że nie brałam żelaza. biorę prenatal cała ciąże , może to za mało. Chociaż ja mam zaufanie do mojego lekarza, chyba faktycznie co lekarz to opinia.

mój lekarz zalecił mi biofer jak miałam w dolnej granicy normy wynik
wiec byłam trochę zdziwiona teraz w sumie się ciesze ostatnia morfologia była taka praktycznie jak pierwsza w 9tc która robiłam tylko płytek krwi troszkę mniej ale nie duża różnica.
Zalecają tez sok pomidorowy nie wiem jak wy ale ja nie trawie soku z pomidorów...

Agatha
ronia
Agatha
No właśnie z Inflanckiej mnie odeślą z Wołomina też i co w Praskim wyląduje ja tam nie chce. A z Inflanckiej niby nie odsyłają!!

koleżanka ma bodajże lekarza na Inflanckiej nie było miejsc świeża sprawa odesłali powiedzieli albo na Solec albo do Praskiego i jest w praskim

Już nic nie wiem w takim razie co mam robić. Też mam lekarza z Inflanckiej i myślałam,ze to zapewnia miejsce tym bardziej, że na stronie chwalą się , że nie odsyłają pacjentek.
może zapytaj prosto z mostu lekarza
co robią wtedy kiedy nie ma miejsc a przyjeżdża do porodu pacjentka ktorą prowadzi lekarz z Inflanckiej
zresztą nasza forumowa pani dr długo pracowała na Inflanckiej jak coś można i jej zapytać pewnie wie jakie są realia

ronia
Agatha
ronia

co robią wtedy kiedy nie ma miejsc a przyjeżdża do porodu pacjentka ktorą prowadzi lekarz z Inflanckiej
zresztą nasza forumowa pani dr długo pracowała na Inflanckiej jak coś można i jej zapytać pewnie wie jakie są realia

No właśnie jestem pacjentką forumowej pani dr więc zapytam na żywo.

ronia
Agatha
No właśnie mi zaczeła wracać do normy a miałam niską w pewnym momencie,teraz to ja się denerwuje, że nie brałam żelaza. biorę prenatal cała ciąże , może to za mało. Chociaż ja mam zaufanie do mojego lekarza, chyba faktycznie co lekarz to opinia.

wiec byłam trochę zdziwiona teraz w sumie się ciesze ostatnia morfologia była taka praktycznie jak pierwsza w 9tc która robiłam tylko płytek krwi troszkę mniej ale nie duża różnica.
Zalecają tez sok pomidorowy nie wiem jak wy ale ja nie trawie soku z pomidorów...

to ja mam identycznie - pomidory uwielbiam w sałatce, zupie, na kanapce:) ale zapach soku mnie odrzuca i nie dam rady go wypić

http://moje.glitery.pl/text/43/59/4-MAJA-19082009-8816.gif http://s2.pierwszezabki.pl/022/022403960.png?6046

Agatha
ronia
Agatha

:lol:
więc ja znalazł
chodzisz do babki medicki czy na Nowolipie :)
równa babka sympatyczna i wogole cacy :D
byłam raz u niej :D

a propos przyjęcia do szpitala to na szkole rodzenia mówiono mi, że jeśli przyjedziesz ze skurczami co 3 min to już Ci nie odeślą bo może być za późno... także może warto w domku poczekać i mieć pewność że trafisz gdzie chcesz... chyba że by sie działo coś złego np. wody płodowe były zielonkawe wtedy trzeba jechać szybko...

Tosia27
ronia
Agatha

to ja mam identycznie - pomidory uwielbiam w sałatce, zupie, na kanapce:) ale zapach soku mnie odrzuca i nie dam rady go wypić
albo może zacząć szamać większe ilości ketchupu :lol:

ronia
Agatha
ronia

więc ja znalazł

Chodzę do Babki, finansowo mnie to wykańcza ale już zaczełam więc też skończę.

Tosia27
a propos przyjęcia do szpitala to na szkole rodzenia mówiono mi, że jeśli przyjedziesz ze skurczami co 3 min to już Ci nie odeślą bo może być za późno... także może warto w domku poczekać i mieć pewność że trafisz gdzie chcesz... chyba że by sie działo coś złego np. wody płodowe były zielonkawe wtedy trzeba jechać szybko...

kurcze nie wiem czy byłabym w stanie wstzymywac sie ze szpitalem do skurczy co 3 min
ostatnio urodziłam w godzine teraz bała bym, się że jeszcze w aucie urodze, a mój wiecie zielony jak krew widzi i jeszcze zemdleje za kierownicą :sofunny:

Tosia27

Też nam tak położna mówiła ale weż tu nie spanikuj i nie pojedz wcześniej tym bardziej, że to mój pierwszy poród.

Agatha
ronia
Agatha

więc ja znalazł

Chodzę do Babki, finansowo mnie to wykańcza ale już zaczełam więc też skończę.
tak fakt oglądałam ile tam wizyta kosztuje i ile różne badanka
ale cóż dla zdrowia malucha wszystko prawda ?
Ale pani dr super dobry wybór :)

Agatha
No właśnie też tak pomysłałam, ze małego człowieka wszystko zrobię. Jestem bardzo zadowolona z opieki nie ma przesady ani w jedną ani w drugą stronę, zawsze moge zadzwonić zapytać.

i to najważniejsze :Oczko: fachowa rada na wyciągnięcie ręki po co się denerwować jak nie ma potrzeby.

A z lekarzami już tak jest że co jeden to inna opinia. Czasem trzeba wysłuchac kilku i wyciągnąć wnioski