Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

Doonia
kaja09 właśnie przeczytałam ten artykuł ...
dramat ..... :(

ale dziwne jaką ta malutka ma wagę 200 parę gram ...

kiedy teraz nasze ważą ok 400/500 g ....

a gdzie przeczytałaś,że 200 gr???? tam jest napisane:
Amillia Taylor, who weighed less than 10 ounces (283 grams), had been expected to be sent home this week.
..szok,nie? z jednej str dramat, z drugiej CUD!!!! taka maleńka a jaka silna!!!!!!...dramat to to,że w UK można bez problemu usunąć ciążę do 24tygodnia!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeqs0ymjd9h.png

o rany ale ja TUK!!!!!!! ja przeczytałam 383 gramy!!!!!!!! sorki,moja wina!!!!!!!!! no maleńka....ale piszą,że mama zaczęła rodzić w 19tc i sztucznie ją podtrzymywali,więc może dlatego..no i nie wiadomo,czemu zaczęła się rodzić tak wcześnie....a swoją drogą..mi nie powiedzieli,ile waży moje dzieciątko...

kaja09
aa!!!!!! i uówiłam się na to usg 4D wczoraj, 18 maja idziemy :)
a dla zainetersowanych, nagrywanie filmu najlepiej wychodzi między 24 a 32 tc, ale mi kobieta w klinice powiedziała,że lepiej jak będzie po 26tc, bo dzidzia w 24 to nie ma jeszcze prawie wcale tkanki tłuszczowej i jest baaardzo chudziutka, skóra i kostki, i wygląda tak,że można się ..przestraszyć!!!...więc jak myślimy o takiej pamiątce,to nasze "panienki" na bank by chciały wystąpić w pierwszym filmie w życiu jako ładne i zgrabne laski a nie małe alienki :) rozbawiła mnie ta kobieta,i fajnie,że powiedziała mi tak szczerze, bo ja ze wzgl na tę powiększoną nerke to chciałam się zapisać jak najszybciej..ale jak mam wybulić tyle kasy,to wolę mieć ładną pamiątkę, co nie? a cena jest masakra..zależnie od pakietu, od 130 do 200 funtów (czyli od 650 do 1000 pln!!!!!!!lol!!!! ale do pl i tak nie polecę bo za bardzo męcząca ta podróż, a i tak moi rodz są w Niemczech,więc nie będę kupować biletów na samolot i telepać się taki kawał,by tylko scana zrobić i wracać, bo i tak to samo wyjdzie, a zmęczona tylko będę,prawda?

prawda, prawda :D zmęczysz się ta podróżą, a swoją drogą to dziwne te pakiety, ja mam nagrania chyba ze 30 min i pierwsze USG też, także widać, że wszędzie inaczej

Tosia27
mpearl
A to kupiłam w smyku:

śliczne!!! a ja ich nie widziałam:)
i były te obniżki? bo któraś z dziewczyn napisała że nie:( w W-wie były w dwóch sklepach...

Qlczak pisał, że nie :( Bo nie było :(

ja to bym normalnie chciała mieć taką maszynę do usg i bym sobie w kółko robiła i podglądała co tam sobie maleństwo robi...a tu piszą na stronie tej przychodni co będę robić,że robią tylko 5 i 10 min, bo nie jest udowodnione,że to nie ma wpływu na dziecko i ze wzgl bezpieczeństwa nie nagrywają dłużej niż 10 min... :/

:o_no: do tego polyliłam ręczniczek z kocykiem!!!! (tak??)...sorki,ale mi dziś od rana łeb pęka,nie myślę wogóle, a nie chcę brać już paracetamolu bo się boję o tę nerkę maleńkiej :( i chodzę jak zombie...ucho, glowa...i mdli mnie troszke...ale to dlatego,że żelków zjadłam za dużo a mąż przesolił uszka...idę poleżeć troszeczkę :)
...fajnie macie z tym usg...tu mi za 4d za 10 min filmu plus badanie przyjdzie zapłacić 180 funtów...tylko, że jaka jest różnica między 3 a 4 d? z tego co ja się orientuję, to 3d to po prostu zdjęcia trójwymiarowe, a 4 d to właśnie film (4 wymiar, czyli oprócz długości,szerokości i głębokości jest jeszcze obraz w aktualnym czasie, czyli rejestracja ruchu dzidzi...ale mogę dziś kompletnie to pomieszać, bo nie myślę..znaczy myślę,ale inaczej :)

kaja09
30 min???!!! to całe badanie masz nagrane???? fajnie!!!! ale..nie jest nudno tak pół godziny patrzeć na dziecko w wodzie....????? masz 4d? i co robiło na filmiku???

niom, całe. Kaja09 mnie jak tylko kopnie to majty w dół i się przyglądam, to co dopiero na filmik patrzeć. No w zasadzie to co miał robić, podglądano GO to sobie wkładał kciuk do buzi i tyle, potem nóżkami pomachał i już. Grzeczny był bo skopał Mamusie od 3 do 6 w nocy to o 9 dał sie pobadac :)

kaja09
:o_no: do tego polyliłam ręczniczek z kocykiem!!!! (tak??)...sorki,ale mi dziś od rana łeb pęka,nie myślę wogóle, a nie chcę brać już paracetamolu bo się boję o tę nerkę maleńkiej :( i chodzę jak zombie...ucho, glowa...i mdli mnie troszke...ale to dlatego,że żelków zjadłam za dużo a mąż przesolił uszka...idę poleżeć troszeczkę :)
...fajnie macie z tym usg...tu mi za 4d za 10 min filmu plus badanie przyjdzie zapłacić 180 funtów...tylko, że jaka jest różnica między 3 a 4 d? z tego co ja się orientuję, to 3d to po prostu zdjęcia trójwymiarowe, a 4 d to właśnie film (4 wymiar, czyli oprócz długości,szerokości i głębokości jest jeszcze obraz w aktualnym czasie, czyli rejestracja ruchu dzidzi...ale mogę dziś kompletnie to pomieszać, bo nie myślę..znaczy myślę,ale inaczej :)

Dokładnie 3D to zdjęcia a 4D to filmik :D

mpearl
karol27
Dobry wieczór brzuchy, o matko jak się rozpisalście - 10 stron musiałam nadrabiać!!!!

Roniu piękny brzuszek, i pupcię masz szczupłą i uda - z tą grubością to mocno przesadzasz kochana!!!!

Basiu - piękny dzidziuś

Tosiu - sukienka i ciuszki dziecięce - superowe!

Ja spedzilam dzisiaj b. milo dzionek - na leniuchowaniu:)

Najpierw za wzorem mpearl bylam na pedikiurze, a potem odwiedziłam koleżankę, która ma 2-miesiecznego synka - cudo, sama słodycz. Ta koleżanka pożyczyła mi aparat do słuchania serduszka dzidziusia - fajna sprawa, jak się dobrze przyłoży to słychać jak serducho wali ok. 160/min:)

Dobrej nocki

PS wczoraj znowu zaszalałam w skepie ciązowym,kupiłąm sobie fajne letnie ciuszki - od razu humorek lepszy:)

I to mi się podoba:) Ty szczęśliwa to i dzidziuś szczęśliwy:), a co sobie kupiłas?
dość duzo rzeczy generalnie:D Zaszalałam.

Jedną spódniczkę do pracki, spodnie lniane za kolana do chodzenia na luzie, sukienkę - będzie jak znalazł na Wielkanoc no i kilka bluzeczek - zwykłych i takich do pracki, ale z krótkim rękawkiem. Także do porodu ślubuję nic już nie kupować;-)