Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczynki
U mnie wczoraj była burza straszna wieczorem,aż światła nie mieliśmy.A potem o 5 rano,tak waliło że szok;/

zana27
madziaas
zana27

hihi jak zawsze. A ja nadal nie mogę u Ciebie zagłosowac. pomimo tego ze sie zalogowałam ;//
A przysłali Ci linka??

Zeby sie zalogowac?? Tak, przysłali od razu
To nie wiem dlaczego;/

ania_83
dzień dobry
ja przeżyłam nockę bez Mikołajka::(: dzwoniłam do mamy, spał spokojnie, zjadł butlę o 5 i obudził się o 7, żadnego płaczu, ma dobry humor na szczęście, ale mówię do męża co to za dziecko w ogóle za nami nie tęskni :oczko:
poza tym ok, 2 ciasta wczoraj zrobiłam, i upiekłam naleśniki, przy których trochę miałam nerwa, ale udało się, dziś reszta
w nocy była burza i takie zachmurzone niebo pozostało, niech tak będzie chłodniej, mi nie przeszkadza
milego dnia

To sie narobiłaś:) Ja robie dzisiaj murzynka:) Ja też bym na pewno tęskniła za małym,ale dobrze że Mikołaj został z Twoją mamą i było wszystko ok:)
ania_83
Wiesz co Zana ja też mam zjeb..... teściową, ale my już sobie z nią poradziliśmy i to jeszcze przed ślubem, też próbowała rządzić nami, obgadywała mnie, moją mamę i nawet mojego męża, ja sobie na to nie mogłam pozwolić, bo taka jestem, ale najbardziej walczył z nią mój T i to ją najbardziej wkurwiało, jej własny syn, to on nie chce tam jeździć i to on ma jej dosyć i ja jej to kiedyś powiedziałam, także teraz żyjemy na dystans, jeździmy jak święto jakieś jest albo coś tam T zostawił, bo on ma tam auto drugie w garażu, ale rzadko z niego korzystamy, a ona u nas jeszcze rzadziej, niestety dzisiaj będzie, no bo roczek jej wnusia, ale się zdziwi jak on na moich rodziców reaguje a jak na nią, ja na nią nie zwracam uwagi i T też ją olewa, ale przeboje z nią mieliśmy świetne, nie chce się tu rozpisywać, ale ona między innymi wyrzuciła T z domu, a potem go błagała, żeby wrócił i straszyła, że sobie życie odbierze, ja wtedy po tym co ona wygadywała to na poważnie się zastanawiałam czy ona z głową ma wszystko w porządku

O ludzie. Ale chyba z głową to ona ma wszystko ok
Współczuje takiej teściowej,ale dobrze że widujecie sie rzadko

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

Witam,

zana27
qlczak
zana27
Kochane moje, ja spadam spac. Dzisiaj chodze jak potłuczona. Nie dośc, że gardło i ogólny ból wszystkiego to jeszcze @ sie przywałęsała, Jade ciągle na ibupromie i czuje sie jak shit ;/ Plecy, brzuch, cycki jak mleczarnie..................Dobrej nocki mamuśki :**

Ciotka...... Ty uważaj, bo tu same mleczarnie teraz, to żeby nie było, że to kiepawo..... :hahaha: :sofunny: :sofunny:

I'm sorry :flower2:

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

ania_83
qlczak

ania_83
czytałyście
http://parenting.pl/noworodki-i-niemowlaki/12840-jak-radzic-sobie-z-agresja-malego-dziecka.html#post1423583
rorita ma niezłego agenta, nie przypuszczałam, że takie małe dziecko już może się tak zachowywać, jestem w strachu co przede mną

ja czytałam.
Wiesz, Aniu, mnie się jednak wydaje, że takie zachowania nie są normalne u dzieci. Za dużo cwaniaki rozumieją i jak mój coś zrobi i ja mu to mówię, to widzę, że rozumie bo czasami nie wie jak sie zachować. Nie rozumiem pojęcia "taki wiek" i ze trzeba przeczekać, jak sie nie zareaguje od razu to będzie tylko gorzej, bo potem dziecko będzie zdziwione, jak to do tej pory było ok, a teraz nagle nie mogę chlastać mamy po buzi?

Q ja też uważam jak najbardziej, że trzeba reagować od małego i tak też napisałam, ale wydaje mi się że określenie "taki wiek" odnosi się do tego, że dziecko jest wieku w którym uczy się zasad, sprawdza rodziców na ile może sobie pozwolić, uczy się granic między zabawą a przemocą na przykład i my musimy to dziecku pokazać, co wolno a czego nie, bo niby skąd maluch ma wiedzieć, przynajmniej moim zdaniem. A reagować trzeba zawsze, bo tak jak piszesz może być tylko gorzej

a to chyba, że tak. Bo ja inaczej odebrałam ich "ten wiek"

ania_83
nie odzywać się???? pewnie, niech wszystkim na głowę wejdzie bo to święta krowa jest

:brawo:

zana27
ania_83
zana27
hihi ,, na nim,, ale napisałam ;)))) z nim miało byc ;))))))

uuuu powiem Ci, że ciekawe jaka ta rozmowa :oczko::Całus::Śmiech:

:hahaha:

widac że kiepska. Bo był nadal za mamusią :sofunny:

ania_83

oj słabo się na nim postarałaś
:hahaha::hahaha::hahaha:

:36_2_13: :sofunny: :sofunny: :sofunny:

zana27
ania_83
Wiesz co Zana ja też mam zjeb..... teściową, ale my już sobie z nią poradziliśmy i to jeszcze przed ślubem, też próbowała rządzić nami, obgadywała mnie, moją mamę i nawet mojego męża, ja sobie na to nie mogłam pozwolić, bo taka jestem, ale najbardziej walczył z nią mój T i to ją najbardziej wkurwiało, jej własny syn, to on nie chce tam jeździć i to on ma jej dosyć i ja jej to kiedyś powiedziałam, także teraz żyjemy na dystans, jeździmy jak święto jakieś jest albo coś tam T zostawił, bo on ma tam auto drugie w garażu, ale rzadko z niego korzystamy, a ona u nas jeszcze rzadziej, niestety dzisiaj będzie, no bo roczek jej wnusia, ale się zdziwi jak on na moich rodziców reaguje a jak na nią, ja na nią nie zwracam uwagi i T też ją olewa, ale przeboje z nią mieliśmy świetne, nie chce się tu rozpisywać, ale ona między innymi wyrzuciła T z domu, a potem go błagała, żeby wrócił i straszyła, że sobie życie odbierze, ja wtedy po tym co ona wygadywała to na poważnie się zastanawiałam czy ona z głową ma wszystko w porządku

hehe u nas tez tak było, ze ta pizda wyrzuciła T z domu i On u mnie zamieszkał i tak jest do dzis. A jeszcze cosik. Dzien przed naszym cywilnym przyszła z samego rana pytac moją mame czy trzeba jej coś pomoc. A że moja mama jej nie lubi, to powiedziała że nie. A ja do niej a jak to nie, a to trzeba, a to trzeba, a na to moja tesciowa żebym sobie ,,koleżaneczki,, wziela, bo ona nie ma czasu, bo musi henne na brwi zrobic i w ogóle sie szykowac. A ja do niej ,, to po co Pani przychodzi z samego rana i pyta w czym pomóc skoro Pani nie ma ochoty pomagac,, A ona że ja tylko krzycze na nią itd. I poszla sobie... To jest nie normalny człowiek !!!!!

z tego to można tragikomedię nakręcić :hahaha:

madziaas

ania_83
dzień dobry
ja przeżyłam nockę bez Mikołajka::(: dzwoniłam do mamy, spał spokojnie, zjadł butlę o 5 i obudził się o 7, żadnego płaczu, ma dobry humor na szczęście, ale mówię do męża co to za dziecko w ogóle za nami nie tęskni :oczko:

To sie narobiłaś:) Ja robie dzisiaj murzynka:) Ja też bym na pewno tęskniła za małym,ale dobrze że Mikołaj został z Twoją mamą i było wszystko ok:)

Ja też bym tęskniła, mimo że czasami bym chciała na chwilę odpocząć. Zresztą każda normalna mama by tęskniła za swoim dzieckiem, nawet jakby nie widziała GO jedna noc.

marcysia_83
Witam

Przebil nam sie kolejny zabek po 2 dniach goraczki i malego katarku. Wiktorek dzisiaj zrobil pare kroczkow sam, jejku ale to piekne przezycie prawie sie poplakalam. Jeszcze tydzien i jedziemy nad morze :hahaha:

Marcysia gratuluję ząbka i pierwszych kroczków!!!! Mi przy pierwszych kroczkach łezki poleciały.... Nie będę ukrywała. To jest piękne :)))

http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Cześć dziewczynki
U mnie nocka coś średnia,a o 6:30 pobudka;/
Jedziemy dzisiaj do moich rodziców ::):
Miłej niedzieli

zana27
Madziaas ale wytłumacz mi. Jak klikam na ten link co masz w opisie to pojawia mi sie cała lista konkursów. Czy ja mam Ciebie gdzieś tam szukac?????

Zmieniam link ale tam co chwile sie coś zmienia strona
qlczak
zana27
Madziaas ale wytłumacz mi. Jak klikam na ten link co masz w opisie to pojawia mi sie cała lista konkursów. Czy ja mam Ciebie gdzieś tam szukac?????

Konkurs babydream. wchodzisz w galerię i zdjęcie numer 43 na 14 stronie "mały ratownik"

a tu? Konkursy - galeria

U mnie się błyska, ale idzie bokiem ::(:
Dziękuje::):

marcysia_83
Witam

Przebil nam sie kolejny zabek po 2 dniach goraczki i malego katarku. Wiktorek dzisiaj zrobil pare kroczkow sam, jejku ale to piekne przezycie prawie sie poplakalam. Jeszcze tydzien i jedziemy nad morze :hahaha:

Gratuluje ząbeczka i zrobienia kroczków:brawo:

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

hej
ja po jednej imprezie a dziś czeka mnie druga ufff... upał dał się wczoraj wszystkim we znaki, ledwo można było przeżyć, a do tego zdolna andzia czyli ja:oczko: zrobiła 2 potrawy zapiekane w piekarniku, więc w kuchni to już w ogóle z 50 stopni było, ogólnie wszystko poszło dobrze oprócz zdjęć, coś nam się zrąbało w aparacie i nie chciał się w ogóle uruchomić, 30 minut czekaliśmy z tortem a chłopaki kombinowali żeby go naprawić, ale i tak się nie udało, także mamy tylko kilka fotek zrobionych telefonem :ehhhhhh:
Mikołaj poszedł spać o 22 a wstał o 6 rano, chyba z nadmiaru wrażeń mu się coś pomyliło, ale za to teraz z tatusiem śpią, a ja się wykąpałam i do Was zaglądnęłam::):
Zabawek dostał co nie miara, a jeszcze dziś znajomi przyjdą i też coś przyniosą, także nie wiem gdzie je będę w ogóle trzymać, furorę dla mojego dziecka w tej chwili robi auto-jeździk i fontanna z piłeczkami, zobaczymy jak długo

http://fajnamama.pl/suwaczki/3s5p642.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63875.png

zana27
ania_83

hehe u nas tez tak było, ze ta pizda wyrzuciła T z domu i On u mnie zamieszkał i tak jest do dzis. A jeszcze cosik. Dzien przed naszym cywilnym przyszła z samego rana pytac moją mame czy trzeba jej coś pomoc. A że moja mama jej nie lubi, to powiedziała że nie. A ja do niej a jak to nie, a to trzeba, a to trzeba, a na to moja tesciowa żebym sobie ,,koleżaneczki,, wziela, bo ona nie ma czasu, bo musi henne na brwi zrobic i w ogóle sie szykowac. A ja do niej ,, to po co Pani przychodzi z samego rana i pyta w czym pomóc skoro Pani nie ma ochoty pomagac,, A ona że ja tylko krzycze na nią itd. I poszla sobie... To jest nie normalny człowiek !!!!!

niezła agentka! jak najdalej od niej i będzie dobrze

qlczak

a to chyba, że tak. Bo ja inaczej odebrałam ich "ten wiek"

ja to tak przynajmniej odbieram, ale czy o to dziewczynom chodziło to nie wiem

qlczak

Ja też bym tęskniła, mimo że czasami bym chciała na chwilę odpocząć. Zresztą każda normalna mama by tęskniła za swoim dzieckiem, nawet jakby nie widziała GO jedna noc.

ja tęskniłam, choć wiedziałam że odpocznę od niego i porobię wszystko w spokoju, a on jak wrócił to nie wiedział u kogo ma być na rękach u mnie czy u taty wyciągał ręce i przechodził na przemian słodziaczek nasz

marcysia_83
Witam

:brawo:

madziaas
Cześć dziewczynki
U mnie nocka coś średnia,a o 6:30 pobudka;/
Jedziemy dzisiaj do moich rodziców ::):
Miłej niedzieli

Udanego wypadu do rodziców!

http://fajnamama.pl/suwaczki/3s5p642.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63875.png