Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Megi1992

Princeska85
Jak byłam w 9 tyg na usg to wtedy jak maluszek sie kręcił było widac malutkiego ptaszka miedzy nogami i wtedy lekarz powiedział ze na 80% chłopczyk ale jakoś cały czas wydaje mi sie ze może to była pępowina wiec nie nastawiamy sie narazie na nic i czekam cierpliwie :)
Ale jest to nasze pierwsze dziecko i chciała bym pierw chłopczyka :) a potem dopiero moja księżniczkę :)

Czesc dziewczyny,
Ale sie rozpisalyscie :))) ja wlasnie wróciłam z zakupów, kupiłam sobie wkoncu spodnie ciążowe, krótkie i długie, jeansy i z materiału, bluzeczki i 2 piękne sukienki:) zakupy mega udane ale ja padam!!! Musiałam sie położyć bo mega sie zmęczyłam.
Mlodafasolka ja używam elancyl i jestem zadowolona.

Megi śliczny brzusioo! Tak wyczytałam ze od 14 tyg mozna poznać płeć dziecka :) ale to zależy od ułożenia dziecka i od lekarza bo czasami wola poczekać do np 16-18 tyg zeby juz na 100% powiedzieć dobrze. ja mam wizytę 23 czerwca i to,akurat bedzie 14 tydzień wiec moze uda sie cos tam juz zobaczyc :)))

Soqlka 3mam kciuki zeby wszystko było dobrze :* i idź juz na to l4 zebys mogła sobie trochę odpocząć! Z3maj sie

Pozdrowionka

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w39jcgsmd4arhk.png

dziewczynki jak to dobrze że i wy macie taki wstręt do mięsa... bo już zaczynałam uważać się za wyrodną matkę która nie dba o dzieciątko..
ale spokojnie wyczytałam, że skoro ma się wstręt do mięsa a jje się dużo owoców to sprawa rozwiązana

ja po zeszłotygodniowych zakupach też padłam ale też mega zadowolona byłam bo dużo fajnych ciuszków kupiłam ciążowych....
hehe teraz cieszą nas zakupki ciążowe a za chwilę przeskoczymy na ciuszki dziecięce to dopiero będzie frajda i szaleństwo... ja juz jak patrzę takie pajacyki, skarpetunie czapeczki, body to aż się chcę kupić :)

Madlenka- elancyl używasz w kremie, w tej dużej butli 500ml? bo ja się zastanawiam i zastanawiam i nie wiem co kupić.. jak na razie oliwka z babydream i masło do ciała z planet spa muszę zmęczyć... no ale trzeba się rozglądnąć za czymś treściwszym :) Mam rozstępy po dorastaniu na boczkach i troszkę w dole brzucha, ale niewidoczne, jasne, więc jest ok :)
Planuję zakupić czyste masło shea, kakaowe i pomieszać z różnymi naturalnymi składnikami, kolagenem i zrobic sobie takie eko smarowidło na noc na brzuś :) takie naturalne składniki można sobie zamówić przez neta, jak coś to mogę wrzucić stronkę :) Raz albo dwa razy dziennie jakimś gotowym produktem dodatkowo bym się maziała :) Mam suchą skórę, ale mam nadzieję, że nowe rozstępy mi nie wyjdą... :)

Megi cudowny brzunio!
Ja też mam jutro USG i już świra dostaje, leakarz ostatnio powiedział, że może coś uda się już zauważyć, więc podchodzę do tego ze spokojem, ale może już jakieś prognozy nam zdradzi :)) aż mi się buzia śmieje jak to pisze :))
Ja jeśli chodzi o mięsko to mogę wszystko hehe :) no i jeszcze w ogóle nie wymiotowałam od początku, ale może nie będę zapeszać :))

hej, jestem tu od dwóch miesięcy, jednak dopiero teraz mam siłę by napisać cokolwiek! dziś jest trzeci dzień jak nie wymiotuję i czuję się dobrze! w sobotę pierwszy raz od dwóch miesięcy zjadłam plasterek szyneczki :) dzisiaj zjadłam już dwa, jestem mega szczęśliwa :) dawno nic mi tak nie smakowało i od samego początku ciąży (jestem w 13 tygodniu) miałam problemy z jedzeniem, nie mówiąc o tym, że wymiotowałam wszystkim począwszy od jogurtów, chlebka, mleka a nawet wody ;/ powoli przypominam sobie co znaczy żyć:) najbardziej cieszy mnie fakt, że małymi kroczkami zaczynam jeść coś innego, niż pieczywo z masłem lub serkiem topionym (tylko tym nie wymiotowałam). pozdrawiam wszystkie! :)

witaj ipuś :) ale Ci maleństwo dało popalić... ja nie wymiotowałam, a jedynie w okolicach 7-9tc miałam odruchy wymiotne po otworzeniu lodówki i na widok niektórych rzeczy ... na zapachy... bleah. Teraz znów mam od 2-3 dni odruchy wymiotne, własnie jak w 7-9 tc i to mnie męczy i jest nie fajne, a co dopiero jak bym wymiotowała... wiec współczuję.. ale warto pocieszać się tym, że 2 i 3 trymestr będzie o niebo lepszy :)

aAco do płci to mam przeczucie, że będzie dziewczynka :) chociaż nie wiem... każdy kto wie, że jestem w ciąży mówi, że będzie dziewczynka :) W sumie to mi to bez różnicy, chociaż wiadomo, że chciałabym mieć małą księżniczkę w domu :) I fajnie by było mieć teraz dziwczynkę bo moja siostra cioteczna rodzi we wrześniu i będzie mieć dziewczynkę to by się razem bawiły i poszły do szkoły, zawsze to raźniej :) A chłopczyk mógł by poczekać, ale w sumie dla mnie najważniejsze jest to, żeby maleństwo było zdrowe :)

Carolineee, jeżeli chodzi o zapachy to lodówkę otwieram na luzie od około tygodnia.... Wszystkie zapachy mi dokuczały (czułam lodówkę, zapach kawy z kuchni czułam kilka metrów dalej- w pokoju, w wc czułam nawet swoje siuśki, przyprawy suszone typu bazylia, oregano czy inne zioła powodowały odruch wymiotny, czekolada (którą zjadałam po tabliczce milki dziennie nie smakuje mi do dzisiaj jak czekolada ;/mięsa do dnia dzisiejszego nie wezmę do ręki by je doprawić i przygotować obiad ;/ na szczęście mam wspaniałego męża, który jest niesamowicie cierpliwy, wyrozumiały i przejął kuchnie prawie w całości ;) od kilku dni obieram ziemniaki i jestem w stanie przygotować surówkę, podczas gotowania zupy uciekam z domu o ile mam siłę. Maleństwo daje mi popalić, na szczęście wszystko wybaczam bo wiem, że najlepsze dopiero przede mną :) w czwartek mam wizytę kontrolną, nie mogę się doczekać, żeby usłyszeć to maleńkie serduszko i zobaczyć tego małego szkodnika bo strasznie się za nim stęskniłam!:)

no to ja tez jak zawsze gotować uwielbiam i po prostu jak ryba w wodzie się czułam tak teraz od kuchni trzymam się z daleka.... ostatnio mięsko do spaghetti dla męża przyprawiałam to patrząc na nie miałam odruch już i ślinotok wymiotny...
dziewczynki pociesze Nas - od II trymestru będzie lepiej :)
a jak się czujecie Kochane mamusie w taki ponury, zimny i deszczowy dzień?

wcinam mizerię i czereśnie a teraz mam ochotę na bułkę z wędlinką :) szukam w internecie ubrań ciążowych (dżinsy, sukienki) i czegoś dla maleństwa :) z chęcią kupiłabym już wózek, łóżeczko i wszystkie inne rzeczy ale wiem, że jest jeszcze za wcześnie. Czasami mnie pokusi i zamawiam w internecie rampersy, półśpiochy ostatnio zamówiłam pościel dziecięcą :) sprawia mi to wiele przyjemności :) samo oglądanie też jest ok :)

Gość Megi1992

Monikam
Jutro daj znać jak po usg i pochwał sie maleństwem :)
Ja tak samo jak ty juz chodzę na rzęsach żeby juz zobaczyć maleństwo moje :)

Witam nowa mamusie.
Dziewczyny współczuje wam ja miałam przez 3 tyg chyba tylko mdłości a wymioty tylko raz ale to dlatego ze zjadłam zielone jabłko ze skóra. Teraz juz od 3 tyg jest idealnie jem wszystko i czuje sie jak przed ciaza wiec czekajcie spokojnie i do was tez zawita ten czas :)