Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kristafowna

Mloda Fasolka, chociaz sytuacja wydaje sie byc beznadziejna, to pamietaj, ze w zyciu nic nie dzieje sie bez przyczyny, moze tak akurat bedzie lepiej, bo mogloby sie wydarzyc cos gorszego... to wszystko czas pokaze, zobaczysz, ze sie ulozy... badz tylko dobrej mysli, trzeba poplakac, to poplacz, napewno ulzy, ale nie trac nadziei.
Dziewczyny fajne fotki:)

Młoda fasolka Może wszystko się ułoży, :) a masz nas i może nam pomarudzic po to jesteśmy głowa do góry :)

111magda ja mam crp robione przy każdym badaniu i w moim lab norma jest do 7, parę razy miałam przekroczone ponad 12 to dostałam antybiotyk. Ty masz wyniki w normie więc nie masz się czym przejmować.

Rudaopole Fajne fotki, będziecie mieć ładną pamiątkę. Udanego pobytu w szpitalu, żeby jak najszybciej Ci przeleciało

KariKAri nie zazdroszcze sytuacji z laptopem, czasem we własnym domu trzeba mieć hasło. Ja tez mam czasem takie uczucie z tym brzuchem że mam mi spaść, zwłaszcza jak wstaje w nocy z łóżka do toalety.
Ogólnie to przez weekend wieczorami jak leżałam to bolał mnie brzuch, czułam trochę jak na okres, za chwilę mnie jajniki bolały i parę razy czułam takie skurcze typowo, brzuch tez mi wtedy twardnieje i ogólnie cały boli. Wizyte mam dopiero w przyszłym tyg :/ boli mnie lewa pachwina i krocze ale nasze ciało się przygotowuje do porodu. Nie zostało dużo już :)

Mimi_88 niezłe wygibasy, moja się wstydzi i nie daje się sfotografować w takich momentach

MoniC udanego urządzania, wszystko powolutku zdąrzycie zrobić

soqlka ładny pokoik dla małej, literki sama robiłaś? genialnie Ci wyszły

Carolinee mogłabyś wrzucić linka do tego termometru?

AgaPo ciesz się lenistwem odpoczywaj, szkoda że macie tak mało usg robione w ciąży

Lenson też racja jak się trafi na fajnego lekarza, tylko o takiego to trudno.

4leks4ndr4 fajne masz sny :) Mi na razie nie wypływa nic z piersi, nawet jak się ściśnie.

Wczoraj u teściowej była znajoma i mówi ładnie wyglądam, że nie na córkę itp i nagle się pyta ile przytyłam. Wkurzyła mnie takim pytaniem, moja mama i teściowa się nie pyta o takie rzeczy, a jakaś obca baba się spytała. odpowiedziałam, że kobiet o wagę się nie pyta. Wkurzyła mnie na maksa. :/
Jakoś Nuria się długo nie odzywała

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65gujkf8gl1.png

Czesc dziewczyny

Mialam dzisiaj wizyte i tydzien temu tez i wsumie to znow za tydzien ah w kazdym razie mam co tydzien.
U mnie 36 tyg skonczone wiec lekarka oficjalnie potwiedzila ze mam ciaze donoszona :) szyjka sie bardzo zrobila miekka i krotka ale juz nawet nie wiem na ile bo teraz to nie istotne. Moge rodzic.
Synus ma juz 51 cm i wazy 3100 kg wiec pora na niego :) glowka ma 35 cm i mamy zdjecie siusioka :) do albumu.

Torbe juz mam spakowana wiec czekamy.

W sobote chcielismy jechac kupic wozek ale przy wjechaniu na stacje dowiedzielismy sie ze jest swieto i wyszla z tego wielka wycieczka pojechalismy przed siebie i dojechalismy do miejsca gdzie dwie rzeki sie spotykaja byl wyciag wagonikowy ktory szedl nam nimi i prowadzil do starego zamku pozwiedzalismy pochodzilsmy i wrocilismy padnieci :)

Ah troche mnie nie bylo ale pewnie i tak nikt nie zauwazyl nie wazne w kazdym razie nie udzielam sie bo czasam jak czytam o szyjkach zlych nastrojach itd to az idzie dostac depresji :) dla mnie ciaza to czas wyjatkowy ciesze sie kazdym dniem mimo ze tez juz nie jest latwo. Takie moje malutkie zdanie na ten temat. Sa dziewczyny ktore czytam z mila przyjemnoscia ktore tak samo ciesza sie kazdym dniem i nie robia z ciazy czy skracajacych sie szyjek koniec swiata :) jesli kogos obrazilam to przepraszam . Ale to jest moje zdanie

Milego wieczoru

Megi ale chyba po to jest to forum żebyśmy sobie ponarzekaly, pośmiały się z siebie i radziły sobie nawzajem.. dla większości z nas to pierwsza ciąża i nic dziwnego że przeżywamy wszystko co się z nami dzieje. Czy jest dobrze czy źle. Jak wiele z nas siedzi cały dzień same w domu to musimy gdzieś się wyzalic.
Dobrze że z twoim dzieciątkiem wszystko ok. Ja za tydzień się dowiem jak mój Niunio się rozwija ;-)

Iza majka
Mozna pomarudzic jasne ja tez raz napisalam ze mialam zly nastroj ale wszystko z umiarem. Codziennie wchodzic i czytac ze jest sie w zlym nastroju ale serio codziennie albo w jednej wypowiedzi napisac 8 razy ze szyjka sie skraca tak wiemy juz to wszyscy i po co tyle o tym pisac. Przez powtarzanie jeszcze bardziej sie to uswiadamia i mysli ze jest to wielki problem. A naprawde wystarczy myslec pozytywnie i nie wkrecac sobie nic :)

Powiedzialam to jest moje zdanie . Jesli kogos urazilam przepraszam. Sa osoby ktore z mila checia sie czyta to kazdy dzien sie ciesza i nie marudza :)

Dzięki kobity :* Musiałam się wyryczeć w poduszkę i mi lepiej! Może faktycznie tak jak piszecie tak musiało być.
Jak sprzeda się dom, będziemy mieli kasę na spłatę kredytu i zostanie jeszcze na wkład własny w razie czego.
Będzie co ma być. Czas najmniej na to odpowiedni, ale z drugiej strony jeśli jest okazja by pozbyć się domu to niech i tak będzie.

Vanessa- My nie jesteśmy właścicielami. Dom jest na moją mamę i jej brata. My tylko mieszkamy czyt. utrzymujemy go w zamian za możliwość mieszkania. Także my za wiele nie mamy do powiedzenia.

Meggi- Ostatnio któraś Ciebie wywoływała. Dlaczego od razu się jeżysz ? :) Spokojnie! Forum nie jest tylko od tego by pisać tylko i wyłącznie o ciąży i wydaje mi się, że jeśli któraś z nas ma ochotę się wyżalić, albo po marudzić to ma do tego prawo czy tak ? A nikt nie każe odpisywać na poszczególne posty. Cieszę się, że u Ciebie wszystko ok.

Soqlka- SUPER ten pokoik!!! :)

RudaOpole- Piękna sesja!

iza-majka- Mi ostatnio każdy kogo jakiś czas nie widziałam mówi, że 'urosłam'.
Nosz kurde, i tak 7 miesięcy trzymałam się nieźle patrząc na to, że mam niesamowitą zdolność szybkiego łapania kilogramów. :/ To mam dopiero bądź już +9 kg
Dziadek mojego męża nazywa mnie 'kulką' :D
No fakt brzuszek mi wybiło w przód niesamowicie, a widzę to głównie po koszulkach, bo większość mam już na pół brzucha :D No i zostałam bez zimowej kurtki...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7y2yz7q0e9.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdvgh2q7ta5.png

Witajcie ponownie dziewczyny!

Czytam Was codziennie, udzielilam sie ostatnim razem w 17 tygodniu, wiem jednak co u kazdej z Was sie dzieje :) Lubie Was czytac. Ostatnio tyle sie tu dzieje, ze postanowilam w koncu napisac.
Ja mam termin z USG na 3 grudnia, a z ostatniej miesiaczki na 25 listopada. Zobaczymy kiedy moja malutka postanowi opuscic przytulny brzuszek mamy :)
Jutro mamy wizyte w szpitalu, pokaza mi sale porodowa, zmierza brzuchol, cisnienie, pobiora krew. Mieszkam w UK, jak zapewne wiecie opieka nad ciezarna wyglada tu zupelnie inaczej. Jutro koncze 36 tydzien a ostatni skan mialam w 20 tygodniu. Nawet nie wiem ile wazy i mierzy moja mala. O szyjce nie wspomne! Ba! Nikt mnie nawet "dowcipnie" nie badal! :D dziwne to!
Cala ciaze jednak przeszlam raczej spokojnie. Odbylam nawet samotna, kilkutygodniowa podroz do Australii w 6 tc ( kilka dni przed wylotem dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy). Wciaz jestem bardzo aktywna :) nie mam problemow ze spaniem, nie wstaje sto razy do toalety w nocy, musze powiedziec ze mam szczescie :)
Z calego serca wspolczuje wszystkim, ktorym ciaza czasami ciazy... Ale juz niedlugo :)) tym sie pocieszajmy!

Kari kari moze sie zdarzyc, ze nie bedziesz musiala czekac az do 31, moze dziecinka wyjdzie z dwa tygodnie wczesniej :)

Mloda Fasolko kochana, pamietaj, ze nie jestes sama na tym swiecie. Wszystko jeszcze moze sie wydarzyc. Kupiec moze sie jeszcze wycofac. A jesli nie to tak jak Kristafowna pisala, nic nie dzieje sie bez przyczyny. Los lubi platac nam figle, nie mamy na to wplywu. Zobaczysz, wszystko sie samo ulozy! Tez mialam nieprzyjemna sytuacje w polowie ciazy, wlasciciel domu dal nam miesiac na wyprowadzenie sie, do tego rozstalam sie z moim J. Czulam sie totalnie sama, na lodzie. Grozilo mi samotne wychowywanie coreczki, mieszkanie w jakims hostelu dopoki nie otrzymalabym pomocy od panstwa. Plakalam jak glupia, dzien w dzien, nie bylam nawet w stanie chodzic do pracy. Po dwoch tygodniach moich modlitw wszystko obrocilo sie o 180 stopni. Pogodzilam sie z moim ukochanym, wynajelismy razem cudowny domek. Jestesmy szczesliwa rodzina! Wiara czyni cuda :) W przyszlym roku chcemy wyprowadzac sie na poludnie Francji, w jego rodzinne strony. Znowu mam obawy, zmiana srodowiska, nowy jezyk, kultura, Nel bedzie bardzo mala, czu damy rade z kasa, co z moimi meblami i wszystkimi rzeczami. Boje sie jak cholera. Ale wiem, ze nie jestem sama. I to mnie buduje :) oj ale sie rozpisalam, przepraszam jesli Was zanudzilam :)

http://www.suwaczek.pl/cache/7cd5f221ae.png

Gość kristafowna

Nati, bylam w bardzo podobnej sytuacji, wlozylam sporo kasy w dom, a tu landlord zapukal i powiedzial, ze za miesiac mamy sie wyprowadzic, bo potrzebuje ten dom. wiadomo, kazda przeprowadzka to pieniadze i stres. tez ryczalam w poduszke i sie modlilam i teraz z perspektywy czasu tak sie ciesze, ze sie tak stalo, mamy o niebo lepszy dom, super warunki, stabilizacje. i tez przezywam radosnie i dobrze te ciaze. dziewczyny pisza jak im ciezko, ile razy wstaja do toalety itp, na szczescie mnie to omija, moze dlatego jak to mowia Polacy, ze bede miala chlopca hehe. pozdrawiam z okolic Birmingham. tez mam wizyte na ogladanie porodowki w weekend. zal mi mojego meza, bo chyba sie bardziej boi ode mnie:)

http://allegro.pl/termometr-microlife-nc150-bezdotykowy-dla-dzieci-i4743369975.html to link do aukcji, gdzie ja zamawiałam ten termometr :)

MłodaFasolka- głowa do góry, nic w życiu nie dzieje się bez przyczyny! a moze jeszcze coś się pozmienia ... tym razem na lepsze... :) Trzymam kciuki! :*

Soqlka- super literki i te opaseczki ! bomba! :D można u Ciebie takie literki zamówić hihi? :D

Padam! Ale jestem szczesliwa, że coś porobiłam :D Na obiad zupa krem cebulowo porowa z ziołowymi grzankami, potem zrobiłam roladę biszkoptowa z bita smietaną, gruszką i galaretkami agrestową i poziomkową - chłodzi sie w lodówce :D a potem z ciasta francuskiego croissanty z jagodami i białym serkiem kremowym- mniam :D

Zupki zostało, więc obiad na jutro mam z głowy :D Będę trochę sprzątać bo po szpitalu to nie wiem jak będzie :)

Iza-Majka widze, ze dwa dni roznicy miedzy naszymi datami porodu :) powiedz mi, masz juz jakies symptomy zwiastujace zblizajacy sie porod?

Kristafowna to my prawie sasiadkami jestesmy! Ja mieszkam w Oxfordzie! :D pociagiem to raz dwa! A daj spokoj, te chlopy to w ogole przesadzaja! To nie oni beda "wyciskac" malutka istotke przez otwor, ktory kilka lat temu wydawal sie za maly zeby wsunac tam tampona! Ale za to ich wlasnie kochamy...:))))) czyz nie?

Tez masz termin na 3? I AgaPo? Niesamowite.... Przelom marca i lutego okresem rozrodczym w Anglii :D cos musialo byc w powietrzu!

Mloda fasolka
Kochana ja nie mowie ze ktos nie moze sobie cos pomarudzic jasne ale codziennie ?? To cos chyba nie tak i pora wziasc sie w garsc. Wystarczy wstac pupka porobic cos wyjsc i juz jest lepiej :) i nie jeze sie :p a nie chodzilo mi wogole o ciebie.

Vanesa
Dziekuje za mile slowko :)
Widzisz chyba jednak gdzies w myslach mnie wywolalas :)
A ja o tobie myslalam i np o Marcie a wy to sobie nie marudzicie robicie wszystko normalnie wychodzicie gotujecie i nie ma zadnego problemu az milo sie czyta :) a to ze dawno mnie tu nie bylo to pytanko jest juz glowka w dol ta twoja lalunia ??

Megi
Dobrze, że u Was ok:). Tak się składa, że ostatnio "pytałam" o Ciebie, także Twoja nieobecność nie została niezauważona. ;]
Uważam że forum jest nie tylko po to żeby wymieniać się radami, pomysłami i wspólnie cieszyć z dobrych wieści, ale też żebyśmy miały gdzie się wyżalić i otrzymać pocieszenie, bo kto lepiej zrozumie narzekania kobiety w ciąży jak nie inne kobiety w ciąży?? :D wszystkie przeżywamy podobne emocje, mamy podobne dolegliwości.. więc rady którymi się wymieniamy, zrozumienie i wsparcie naprawdę moim zdaniem są nieocenione

http://fajnamama.pl/suwaczki/sbigd5v.png

Juz koniec tematu :) wyrazilam swoja opinie i powiedzialam ze jesli kogos urazilam przepraszam :) kazdy moze sobie miec swoje zdanie.

Milego wieczoru mamusie

Aleksandra
Ah to przepraszam jak mnie wywolywalas :) nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic.

Gość kristafowna

hehe, Nati, masz 100 proc.racji z tymi naszymi chlopami:) wiosna byla wyjatkowo ciepla w tym roku w UK, wiec sie podzialo:) fajny brzusio:)
dziewczyny, jak sie tak skonczy "30tke", mam na mysli tygodnie ciazy, to strasznie leci, nie ogarnia was czasem przerazenie, ze to juz tak blisko?
duzo zdrowka i relaxu kazdej z was zycze;)

Wszystkie brzuszki super!! :)

Soqlka
Bardzo podoba mi się pokoik dla Poli:) Moje koloryyy!:)

Młoda Fasolka
Wszystko się ułoży.. :*

Iza-majka
Zgaga potrafi nieźle dopiec ;/ dosłownie.. Ja [odpukać;p] od jakichś dwóch tygodni mam spokój.. jest taka umiarkowana;) ale już raz miałam taką chwilę przerwy, a później wróciła gorsza niż wcześniej, dlatego każdy wieczór bez Rennie jest na wagę złota:D

aabalik
ja ostatnio śpię bez żadnego przykrycia, bo tak mi gorącoooo.. To synuś daje Ci w kość.. mnie też żebra bolą po prawej stronie, zwłaszcza w nocy, ale nie wiem czy to Mały tam kopie, czy to wynika z tego że macica na nie uciska.. W każdym razie jak zmienię bok to jest chwilowa ulga:)

Megi
No nie dziwię się;) stron przybywa w takim tempie że hoho ;p chwila nieobecności i nie sposób wszystko przeczytać

kristafowna
ja miałam taką fazę że mnie przerażenie ogarniało, teraz się zmieniło w takie podekscytowanie :P najgorsze jest to, że jeszcze miesiąc do terminu a ja już się robię niecierpliwa ;p

Fajnego wieczorku dziewczyny :))

http://fajnamama.pl/suwaczki/sbigd5v.png

Mi sie strasznie dluzy od kilku tygodni... moze dlatego ze od 3 tygodni juz nie pracuje. Ale mam tak, ze czasami czuje sie super gotowa na przyjecie malej, a czasem, tak jak napisalas Kristafowna przerazona, ze to tak blisko, czy sobie poradze. Szczegolnie w nocy nachodza mnie te strachy, przed pojsciem spac. Wydaje mi sie, ze to normalne... mam nadzieje :P
To Twoje pierwsze dziecko?

Ps. Dziewczyny a miewacie bole podbrzusza i krocza podczas chodzenia?