Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

KariKari ja parę razy zapomniałam się z myciem podczas rwania poziomek z ogórka. Przypomniało mi się, jak skończyłam jeść :) Teraz już myję
Monikam ja też jeszcze nic nie czuję, 16tc. Nie mogę się doczekać pierwszego ruchu
Dziś rano robiłam badania (krew i mocz) na jutrzejszą wizytę. Mam cichą nadzieję dowiedzieć się płci maluszka. Mąż dziś mi powiedział, że jutro nie będzie mógł iść ze mną, dłużej musi zostać w pracy :(
U mnie była straszna duchota. Przed chwilą kropnęło trochę i nadciąga burza. Wieje przyjemny wiaterek. Nareszcie jest czym oddychać.
Odpoczywam na tarasie po przepysznym obiadku, były placki ziemniaczane. Na deserek zerwałam sobie z ogródka kubek poziomek i dorwałam się do krzaków borówek. Pychotka, ale więcej już w siebie nie zmieszczę. Muszę poleżeć, bo za dużo zjadłam :)

Witam , a lekarz nie zalecil ci pic magnez ? Moj kazal mi pic 3 razy dziennie tez mam magne b6 podobno najlepiej sie wchlania , ja mam o tyle dobrze ze mam duzo pola i wszystkie warzywa sa odemnie i wiem co jem :) oczywiscue nawet ze swojego ogrodka myje . Ja od wczoraj zmagam sie z bolem karku :/ jakis koszmar

http://www.suwaczki.com/tickers/8599pc0zk42g1yct.png

KariKari, razem z mężem marzymy o dziewczynce, jednak wszyscy mówią, że będzie chłopak, bo wyładniałam. Jak już kiedyś pisałam, w moim życiu nigdy nie układa się tak, jak bym tego chciała i pewnie 'na złość' będzie chłopak. Ale wiadomo, że to wcale nie oznacza, że będę załamana. Oczywiście będzie oczkiem w głowie mamusi, co nie zmienia faktu, że bardzo byśmy chcieli Polcię.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sroeq551izby2.png

Cześć dziewczyny :) Przyjmiecie do grona kolejną przyszłą mamę ? Jestem w 16 tc a termin porodu mam na 25.12.2014 :D chociaż czuje, że moje maleństwo przyjdzie na świat przed świętami. Czuje różne rzeczy w brzuszku ale to jeszcze chyba nie ruchy, albo ja nie umiem tego odróżnić od wcześniejszych doznań. Ale jest tego coraz więcej więc mam nadzieje, że już za chwilę będę wiedziała, że to moje maleństwo się wierci a nie moje ciało rozciąga i przesuwa narządy ;) Pozdrawiam wszystkie mamy :)

Ja mam USG w środę, a wizytę w czwartek! :) Już się nie mogę doczekać!

U mnie też dziś burze... padało całe popołudnie, ale było słońce :) Dziwne bo burzy podczas słońca to jeszcze nie widziałam.

Witam nową mamusię! Zapraszamy do dyskusji! :)

My zrezygnowaliśmy z zagranicy bo mój A ma problemy zdrowotne, ja w ciąży to może pojedziemy gdzieś na weekend tylko i to koło końcówki sierpnia, a na początku września - morze albo góry - wolałabym morze :)

Witamy Nowa mame:)

Ja jadę do Łeby 26 lipca;) mysle że tam w pełni odpoczne :) i najem sie ryb :)

Ta moja kolezanka ciezarna tez była dzis na prenatalnych i powiedziała jeje ze nic nie dynda i ze dziewczynka bedzie w kalendarzu tez jej wyszła dziewczynka wiec jak naraze sie sprawdza :)
Dzis byłam na zakupach i kupiłam 2 opaseczki słodziutkie dla małej rożową i białą z beżem :) hehhe :)

Nuria czy to brałas na ten refluks chce miec pewnosc bo na opakowaniu ne ma info o kobietach w ciazy :)

monthly_2014_07/grudnioweczki-2014_13108.jpg

monthly_2014_07/grudnioweczki-2014_13109.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

MoniC witamy na forum nową mamusię. Zapraszamy do częstego odwiedzania
Olusssia7 o której godz. masz jutro wizytę?
Madlenka planujemy podróż samochodem do Chorwacji, ale pod warunkiem, że będzie wszystko w porządku. A Ty gdzie ruszasz na ostatni wypoczynek we dwoje? Kup w aptece magnez dla kobiet w ciąży.
Na wieś jeżdżę codziennie do dziadków, tam odpoczywam. Zjem pyszny obiadek i pobuszuję w ogródku wśród warzyw i owoców (takie są najlepsze-swoje), pobawię się z pieskiem albo zajrzę do kurek czy zniosły jajeczko :) Nieopodal jest las, ale nie chodzę teraz do niego (szkoda). Dziś po krótkim ale ulewnym deszczu las pięknie parował.
Ja mam jutro wizytę o 16:15!!! Idę niestety sama. Mąż nie może. Chciałabym już poznać płeć maluszka noszonego pod sercem. Może się uda

MoniC zapraszamy!
Madalenka my jedziemy autem pod koniec miesiaca na 3 tyg do Turcji prawie 3.000 tys km przystanek zrobimy na noc w Jugoslawi i dalej jedziemy przez 3 albo 4 kraje ale juz raz jechalismy tam autem dlatego niemam zadnych obaw teraz z mezem czesto gdzies wybywami i jazda autem niesprawia mi klopotöw.
Meggi ja juz usg niemialam dopochwowych od 15 czy 16 tyg lekarka mi möwila ze juz dziecko jest za duze i niemoze zrobic juz 2 razy robila mi przez brzuch tak wlasnie zobaczylismy ze chlopczyk. Dlatego na te badania skierowala mnie do szpitala bo tam maja lepszy sprzet by sprawdzic czy niema wady serduszka.
soqlka niechce straszyc ale my tez chcielismy bardzo dziewczynke i wszyscy w okolo möwili ze bedzie chlopiec bo wyladnialam möwilam ze gadaja glupoty i zeczywiscie mieli racje! cos w tym musi byc!

Jutro kupie magnez!

Gabi, my planowaliśmy do Włoch, ale ja cały czas sie zastanawiam czy to dobry pomysł.. Troche mam obawy, ale jak za 2 tyg pójdę do lekarza i nie bedzie żadnych przeciwwskazań to chyba pojedziemy:) pytanie czy samolotem czy samochodem lepiej?
Marta A najważniejsze ze będziecie robić przestanki bo bez tego byłoby cieżko :) na 3 tyg? Ale siper!:) masz juz specjalny strój kąpielowy dlankobiet w ciazy? :)

Magnolia to czekamy jutro na relacje z wizyty :)

Gabi ale masz fajnie z ta wsia :) tez planuje jeździć do moich dziadkow jak juz przeniosą sie na działkę :) ach nie moge sie doczekać:) a wizytę masz jutro! Super! Moze sie dowiesz kto tam mieszka wkoncu!:)

Vanesa leba jest fajna, lubię tam jeździć :) ach a jakie pyszne rybki nad morzem!

Olussia ja raczej tez nie nastawiam sie na zwiedzanie tylko ja blogie lenistwo :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w39jcgsmd4arhk.png

Magnoliam o której godz masz wizytę?
Ja też nie nastawiam się na zwiedzanie, będzie błogie leżenie pod parasolem i smakowanie lokalnych smakołyków. Rybki będą głównym punktem w menu :)
Zjadłabym flądrę, uwielbiam ją. Ale smaka dziewczyny mi narobiłyście.
Madlenka samolotem szybko, ale transportu z lotniska do hotelu nie zniosłabym. Zawsze długo trwa. Wolę samochód, jestem mobilna i nie zależna. Do samochodu spakuję wszystkie niezbędne rzeczy :) Pamiętaj o wykupieniu dodatkowego ubezpieczenia dla kobiet w ciąży.
Wizyty w tym tyg
Gabi i Magnoliam - wt
Carolineee - śr USG, czw wizyta
Olusssia - pt

Gabi, no wlasnie tez o tym pomyślałam ze takie ubezpieczenie sie przyda! A powiedz mi gdzie ty takie kupujesz? Polecasz cos?:)
Mi tez przyszła ochota na rybkę mniam:)

A ja jutro rano ide badanie krwi i moczu. Tak sie zastanawiam czy w rozszerzonej morfologii pokazują np magnez? Bo zawsze robiłam podstawowa..

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w39jcgsmd4arhk.png

witam nową mamusię :)

tym mamusiom co mają w tym tygodniu wizyty zazdroszczę :) i oczywiście czekamy na relacje oraz foteczki Maluszków, bo ja jeszcze muszę czekać 2 tygodnie i 2 dni.... już bym chciała podejrzeć maluszka i poznać płeć... ajjjj stęskniłam się za moim Bąbelkiem - mogłabym oglądać te wybryki co chwila

dziewczynki nie wiem czy oglądałyście na VOD Onet serię 3 odcinków filmu: Odyseja życia - serdecznie polecam.... super
http://vod.pl/odyseja-zycia-serial

Vanesa ja też mam 23 wizytę :)

u mnie zauważyłam, że brzusio na razie nie rośnie - tak jakby stanął w miejscu, albo już nie widzę różnicy...

za to wszyscy mi mówią, że schudłam, i na tyłku i na twarzy, że jakby ktoś nie wiedziała i nie zauważył brzuszka to by pomyślał, że mam anemię... a ja wyniki mam poprawne, jem normalnie - oczywiście mięsa nadal nie ruszam

Dam znać na pewno! :) Wy też koniecznie zdajcie relację co i jak i pochwalcie się fotkami waszych maluchów :) Liczę na lepsze USG w środę bo idę do nowo otwartej kliniki, więc myślę, że i sprzęt będzie nowszy :) przy dopłacie 35 zł mogę dostać filmik z USG na karcie usb i tak się zastanawiam, czy sobie tego dodatkowo nie wykupić bo była by super pamiątka! Mam nadzieję, że poznam płeć maluszka bo już mnie ciekawość zżera straszna!

Zapomniałam dziś kupić femibion i nie wezmę na wieczór :( kurczę :( ale jeden dzień nie zaszkodzi mam nadzieję...