Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Lenson baw się dobrze :)
Poznać płeć dopiero pod koniec ciąży – o nie :) przecież by mnie ciekawość zżarła od środka…. Ja już chcę wiedzieć, by zacząć zakupowe szaleństwo :)

Dziewczynki – jakby któraś potrzebowała dresik albo strój kąpielowy dla kobiet w ciąży to polecam Decathlon – przypadkiem tam dziś wpadłam i sobie superaśny zakupiłam…. Leży na mnie rewelacja i brzusio tak słodziutko wygląda; dresiki też fajowskie bo z szeroką gumą więc praktyczne i w czasie ciąży i po ciąży 
Co do jedzenia to ja staram się jeść tak godzinę półtorej przed snem max by nie iść napchana spać bo wtedy nie zasnę.. nie ma mowy
A ja dziś cały dzień na ogródku wśród roślinek i pluskającej wody tak mi było rewelacyjnie leżeć, że zasnęłam na 3 godziny i nie wiem kiedy ale mężuś podusię przyniósł i rano chłodno było więc ładniusio mnie nakrył…. No tak mi było dobrze…. Odpoczęłam i póki leżałam to kręgosłup i ta nieszczęsna rwa nie dokuczały – wystarczyło ruszyć się na deserek i do decathlonu i już poczułam… ajjjj

olusssia7 nie boje się ponieważ na ostatniej wizycie zapytałam moja panią doktor czy mogę i po zbadaniu powiedziała że jak najbardziej ;) oczywiście na zwykłych wycieczek rowerowych nie robię bo się boje wywrotki. A całkiem nie złą zaliczyłam w zeszłym roku chyb z 3 dni do pracy nie mogłam chodzić tak się poturbowałam;(

soqlka piękny brzuszek ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jyqw72m9x.png

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpa9terjpy.png

też nie wyobrażam sobie, żeby poznać płeć dopiero w 35 tyg. Ja idę we wtorek będę wtedy w 15 tyg i myślę, że maluch będzie współpracować. A mam takie pytanie jak to jest z tymi tygodniami jak się je liczy, bo spotkałam się z dwoma sposobami. Pierwszy, że jak mam 15 tyg i 3 dni to jest tydzień 15, a drugi mówi, że 16 to jak to jest?

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65gujkf8gl1.png

moja pani doktor wpisuje w kartę pełne ukończone tygodnie więc jak masz 15 tygodni i 3 dni to liczy jako 15

dziewczynki może głupie pytanko zadam, ale czy zauważyłyście już na brzusiu tą kreskę ciemną (tzw. linea negra)?
ja dziś zauważyłam jak się wycierałam to w lustrze dostrzegłam już niezbyt mocną, ale widoczną dla każdego

no właśnie ja z ciekawości też zaczęłam szperać w necie, że częściej występuje u kobiet o ciemnej karnacji no i ja taką mam
ogólnie zauważyłam, że jakikolwiek syfek mi wyskoczy na buzi to od razu brązowa plama masakra na wieczór smaruję maścią by jakoś wyglądać i na dekolcie jakieś piegi mi wyskoczyły.... moje hormony za dużo melatoniny produkują i to dlatego

U mnie troszkę bardziej zaczeły rosnąć te małe włoski na brzuchu, ale czytałam, że wypadną z czasem :) A co do potliwości- to zauważyłam ,ze antyperspirant na mnie nie działa... jak były te temperatury wysokie na początku czerwca i skoczyłam wtedy na miasto... to masakra! Było mi duszno, gorąco, a do tego pociłam się jak w saunie.

KariKari- przyglądałam się na brzusio właśnie, ale nic nie widać, żadnej linii - to chyba dlatego, że mam mega jasną karnację :) Co do tych krostek to też tak mam , że na około ciemniejsze plamki się robią, ale peeling dobry daje radę i ładnie buzię z tego czyści :) Za to znów strasznie mi się pory uwidoczniły i zapychają... fuj.

Dziś cały dzień prawie w samochodzie, a wieczorem robiłam za kierowcę dla rodziców... przy okazji u cioci na imienikach podjadłam dobrości, a potem w domu czereśni... sobotnie obżarstwo hehe :)

A teraz czas iść spać bo już po północy - muszę przestawić sobie tryb dnia, bo zauważyłam, że późno się kładę i późno wstaję, więc mój tryb jest nie taki, jak powinien...

Dobranoc! :*

KariKari nie zauwazylam na brzuchu tej linii. Mam jasna karnacje wiec moze nie pokaze sie.
Natiaa pryszcze mam od podstawowki. Teraz podobno cera poprawila mi sie, tak mi mowia. Teraz czasami jakas krostka mi wyskoczy. Do tego kompletu mam cere naczynkowa - tu nie zauwazylam poprawy. Mi wlosy wszedzie rosna normalnie.
Zauwazylam ze dobrze znosze wysokie temp.
dobrej nocki dziewczyny

Gość Megi1992

Halo halo lini nie mam na brzuszku ale wiem o co chodzi czytałam .
Wczoraj mieliśmy pierwsza rocznice ślubu jak na złość cały dzien padało.
Poszliśmy spać wczoraj o 3 w nocy a ja juy na nogach bo moj maluszek głodny i burczalo mi w brzuszku :)

Dodaje moje piątkowe zdjecie brzuszka

monthly_2014_07/grudnioweczki-2014_13029.jpg

monthly_2014_07/grudnioweczki-2014_13030.jpg

Megi pieeeeeeekny brzusio!! :D tez juz czekam na taki mój! Gratulacje jest śliczny :))))) ja tez wstałam wcześniej dzisiaj bo mi w brzuszku burczal tak ze hej! :) gratulacje 1 rocznicy, my mieliśmy w czerwcu :)

U mnie juz cieplutko! Bedzie upał!
A dzisiaj ma obiadek do dziadków :)))

Ja lini ma brzuchu nie mam na razie, moze dlatego ze mam jasna karnację ale za to włoski na brzuszku uroslyyp troszkę :)
Brzusio tez sie robi coraz większy tak mi sie wydaje :)

Miłego dnia kochane!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w39jcgsmd4arhk.png

Meggi, piękny kształtny brzusio.
Ja z włosami nigdy nie miałam problemów, zawsze były piękne, grube i lśniące, w ciąży nic się nie zmieniło. Natomiast jeśli chodzi o paznokcie widzę ogromną poprawę. Są dużo twardsze, nie łamią się i rosną bardzo szybko. Jeśli chodzi o potliwość, zmian nie zauważyłam, ja zawsze byłam ciepłolubna. Cera mi się troszkę poprawiła w porównaniu z tym, co się działo na mojej buzi na początku ciąży. Znajomi mówią, że wyładniałam i dlatego wróżą nam chłopca (a my tak bardzo pragniemy córeczki). Karnację mam bardzo jasną i linii przy pępku nie zauważyłam :)
Jedziemy zaraz ze znajomymi nad morze. Pospacerujemy promenadą i zalegniemy na plaży, ja oczywiście pod parasolem, tylko nogi wystawię do opalania. Mam nadzieję, że uda mi się popluskać w wodzie, o ile będzie wystarczająco ciepła.
Pozdrawiam dziewczynki i życzę udanej niedzieli :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sroeq551izby2.png

Megi piękny brzusio!!!
Soqlka zazdroszczę Ci morza, z miłą chęcią w ten upalny dzień pomoczyłabym i opaliła nogi, pospacerowała plażą. A tak zostaje mi duszenie się w bloku. Zapowiada się upalny dzień.
Późno w nocy wróciliśmy z grilla. Zjadłam sporo mięska i sałatek. Było bardzo przyjemnie spędzić wieczór na dworze. Mówili, że nie widać, że to 4 miesiąc

U mnie tez parówa nie zła tak duszno :/
zaraz jedziemy na urodziny do cioci pewnie sobie pojem dzis duzo pysznosci :)
Na obiad robiłam dzis gyros z cacykami z piersi i grecka sałatke i kartofelki z piekarnika pokrojone na cwiartki i rosół nawet sobie pojadłam :)no i kompot z porzeczek czrnych swiezo wczoraj zerwanych z krzaczka :)

Megi piekny duzy brzusio :)

Soqlka jade nad morze do łeby nigdy nie byłam w łebie mysle ze super odpoczne :)
A TY mieszkasz nad morzem w jakiej miejscowosci :)

Miłego dnia :)

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

witam mamusie
Megi brzusio przepiękny - widać dzidzia rośnie ja na drożdżach...

ja wczoraj lepiej funkcjonowałam niż dziś... niestety powtórka z ostatniego wyjścia do Kościoła - zaczęła się Msza a mi czarno przed oczami, słabo i nie pamiętam jak mąż mnie wyprowadził na dwór, ocknęłam się już na murku jak siedziałam.... i tak cały dzień leżę w chłodzie i odpoczywam... na nic nie mam siły...

co do włosów na brzuchu to ja też mam takie i śmieję się, że niedługo będę miała więcej niż mąż na klacie :)
z cerą na twarz masakra - ciągle jakiś syf i smaruję maścią cynkową, ale chyba lepsza jest druga maść którą mi w aptece poleciła farmaceutka...
włosy i paznokcie to miła poprawa

ja chyba nawet z wyjazdu nad morze zrezygnuję bo jak widzę moją reakcję na takie upały to aż strach....

Ale dzisiaj duchota. Zaliczone zakupy ciążowe, kostium kąpielowy z decatlonu i wypad na plażę.

Vanesa myślę że zdecydowanie syrop mi pomógł gdyz działa on osłonowo na śluzówkę. Miałam go brać przez kilka dni 2-3 razy dziennie przed posiłkiem(na ulotce jest po posiłku) i faktycznie już go odstawiłam i jem mało dietetycznie czasami :) będę go brała może raz dziennie osłonowo. Minus to cena bo u mnie 25 saszetek czyli całe opakowanie kosztuje ok42zł ale plus to to że sprzedają na sztuki więc można wziąć trochę na parę dni i wypróbować. Polecam

KariKri jaką maść poleciła Ci farmaceutka? Ja ogólnie podobno wyglądam lepiej ale pojawiają się uciążliwe syfki na twarzy i pierwszy raz w życiu na dekoldzie więc chciałabym punktowo coś podziałać.

http://s7.suwaczek.com/201412201755.png